miercuri, 12 octombrie 2022

Meciurile lunii OCTOMBRIE 2022

                    Etapa din 7 oct.2022


                                                     TOLEA-omul meciului

Am asteptat aproape o saptamana sa scrie cineva despre etapa de vineri,da nimic,nu mai exista interes pentru acest blog si implicit pentru fenomenul de ziuacincea.Din ce mi-aduc aminte,incerc o relatare succinta a meciului.

Au fost prezenti 16 amatori de miscare impartiti in cele doua echipe de Ely si Gabita,cu toate ca Mitica zicea ca Andrei a ales,nu Gabita...un vanticel ne-a cam deranjat.

E1.Gaby,Bogdan,Popica,Razvan-P,Tolea,Tudor,Ely,Adi-P.

E2.Nelu-Bronson,Razvan-M,Tavi,Hercule Mitica,Andrei,Gabita, Vasea.

De data aceasta,la sosirea lui Tavi,scorul era doar 1-0 pentru echipa cu om in plus.Meciul a fost disputat,chiar incrancenat pana la accidentarea lui Gabita in disputa pentru minge cu Ely...Gabita a parasit terenul si se punea problema sa primim un om de talia sa,in discutie fiind Tolea si Adi-P.S-a suparat si Andrei care n-a mai vrut sa joace...Adi-P a trecut la E2 si meciul s-a incheiat cu scorul de 8-5 pentru E1.Tolea a fost,de departe, omul meciului,a dat cel putin 4 goluri si a alergat de parca era in transa...Elocventa a fost faza de la golul doi marcat de el,pentru ca in secunda urmatoare sa respinga cu capul o minge din fata portii sale,care putea fi gol.De la E2,Tavi s-a "scos" marcand doua goluri din unghi,de pe partea stanga.

Asteptam si alte completari,da vorba aceea,asteptati,asteptati,ca asteptati degeaba...

41 de comentarii:

  1. Bancul zilei: Cum a fost la întâlnire?

    - Cum a fost întâlnirea pe nevăzute? Îl întreabă un student pe colegul de cameră.- Nasoală! Tipa a apărut cu un Rolls Royce din 1932.- Păi asta-i o maşină foarte scumpă. Ce a fost aşa rău?- Era proprietara originală.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că scorul a fost cam 8-3, 2 Tavi, 1 Gaby, în rest cam așa se întâmplă când îl puneți căpitan pe Tavi Popescu sau chiar alegător și antrenor. Asta chiar nu e o problemă, încă două milenii și poate veți înțelege. Meciul a fost mișto dar supunerea oarbă...

    RăspundețiȘtergere
  3. Fie si un comentariu Sile.
    Ce-i mai face oare piciorul lui Gabita?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vasea, te înțeleg, dar nu era realist ca la început de lună să ia altcineva inițiativa cronicii. Doar noi doi am mai rămas dintre vechii cronicari, restul nu cred că-și mai știu parolele. Iar cum eu nu știam nici măcar cât e scorul, l-am aflat abia citind cronica ta, era clar că tu trebuie să deschizi.

    Referitor la ce spune combatantul de ziua 5 la al doilea comentariu, trebuie spus că primul gol de la echipa noastră l-a marcat Andrei, cu un șut de la distanță care s-a dus jos, lângă bară. Apoi am dat eu, iar cât am stat pe margine, până să plec, am prins și un gol al lui Tavi din unghi. Deci 3 goluri erau de atunci.

    Tavi, mersi de grijă, m-am recuperat, zic eu. Am șchiopătat puțin în weekend, apoi am putut juca tenis, deci nicio problemă pe fugă. La fotbal, deocamdată, poate ar trebui să evit șutul cu șiretul pe stângul. Dar mai e până vineri, când oricum voi fi pe teren.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa babaieti,scormoniti prin memorie,ca doar memoria e aceea cu care uiti,poate,poate iese scorul corect!

    RăspundețiȘtergere
  6. Așa e, corect, scăpasem din vedere fazele alea, reținusem doar giumbușlucurile lui Ely.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bancul zilei: Bulă la școală

    Profesoara:Bulă, spune o insectă!Bulă: Albina.Profesoara: nu Bulă, spune o altă insectă!Bulă: Albina.Profesoară: Bulă, spune a insectă din capul tău!Bulă: Aaa... Păduchele!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ultima reprezentație a pantofilor de tenis!

    A fost o etapă cu destul de multe întâmplări ciudate, nu știu dacă și-o minune. În Agronomie se punea balonul la tenis, deci teoretic puteau veni și Mihai Tenismanu și polițiștii de la început, chiar și eu mă puteam prezenta odihnit. Am ajuns în campus cu Bronson și Mitică, iar terenurile din spate și cel mare erau pline de copii, părinți și balonașe, am crezut că s-a zis și cu fotbalul, pe lângă tenis. Dar terenurile din față nu erau cuprinse în competiția asta, pe cel mare deja jucau polițiștii cu ai lor, deci i-am pierdut de mușterii pe Ady și Giggs, plus Ciprian.
    Dar au fost destui combatanți de ziua 5 ca să putem da drumul la joacă pe terenul mic. Am pierdut alegerile la piatră cu Mihai T și, inițial fiind impari, am insistat să rămân cu ultimii doi și să joc cu om în plus tot meciul. Era o practică destul de uzitată, dar e drept că n-am anunțat-o dinainte. Ne-a salvat Bogdan, care a apărut în ultimul moment.

    Echipele:
    E1: Bronson - Motanu, Bogdan, Mihai T, Țolea, Doctorul, Vasea
    E2: Gabi - Tavi, Popică, Găbiță, Mitică, Alina, Sică.

    Este clar o ciudățenie cum au fost făcute alegerile, zici că era apărarea versus atacul! După ce l-a ales pe Țolea, un jucător de profilul lui, Mihai T s-a betonat în apărare cu Bronson și Motanu, în timp ce eu, pe lângă Sică, jucător tot ofensiv, am mers pe oameni de combinație, Mitică și Alina.

    Practic, noi stăteam într-o apărare cu Tavi și Popică, dacă îl apuca pe vreunul dintre ei amocul ofensiv eram pierduți. Dar, ciudat, au fost foarte disciplinați, au urcat în general la cornere, și nu amândoi odată. La fel de ciudat, deși avea cea mai bună apărare care se putea alege din cei prezenți (inclusiv Bogdan jucând bine pe intercepție), n-a mai funcționat legenda ”echipa câștigătoare e aia la care apără Bronson”! Echipa 2 a combinat neașteptat de bine în 4 oameni, aducând mingi până în preajma liniei porții, de unde Bronson n-a prea avut timp de reacție, eventual doar atingând vreo 2 mingi. Dincolo, E1 trebuia să marcheze cu șuturi de la distanță sau cu pase la Vasea în fața porții, numai că... Altă ciudățenie, practic nu s-a înscris din șut de la distanță, asta dacă nu considerăm golul Doctorului ca fiind de la distanță (șut din afara careului, dar plasat). În rest, Gabi a neutralizat magistral câteva șuturi tari ale lui Mihai T și Țolea, la unul al lui Țolea cu prețul unei accidentări la încheietură. Dar, pe măsură ce trecea timpul, șuturile E2 s-au dus pe lângă sau peste poartă, ba chiar într-o măsură prea mare peste gard! Celălalt plan, cu Vasea, a funcționat, acesta înscriind 2 goluri în stilul caracteristic.

    Succesiunea scorului a fost E1 - E2: 1-0, 1-3, 3-3, 3-4, 3-6, 3-7 (cred!). Am pus scorul intermediar de 3-4 fiindcă atunci a fost momentul psihologic, Țolea executând deplorabil un penalty, la vreun metru pe lângă vinclu! Marcatorii pentru E1 i-am amintit, Vasea 2 + Doctorul, la E2 au marcat Mitică 3, Alina 2, Sică 2, Găbiță 1 (ultimul?). Celălalt scor intermediar, 3-6, se justifică deoarece atunci s-a petrecut altă mișcare ciudată, numărul 2 de la o echipă trecând la cealaltă! Mihai T ieșise, dar Sică a făcut schimb cu Bogdan pentru a motiva E1 să continue, și tot ce mă gândeam era că la egal ne va salva Motanu! :) Numai că ne-a salvat Mitică, acesta accidentându-se, iar ieșirea lui l-a obligat practic pe Tenismanu să nu mai revină în teren. N-am amintiri foarte clare din perioada asta, nu știu să fi primit gol cu Sică la adversari, ba chiar posibil ca atunci să fi înscris și eu, la un aut executat telefonat spre Motanu, minge pe care am ciugulit-o și m-am dus glonț spre poartă, fără să mai pasez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (fantastic, nu mi-a publicat cronica întreagă, cică ”comentariul este prea lung”!)

      La final, mi-am aruncat în sfârșit pantofii de tenis, pe care îi aveam de vreo 3 ani! După ce primul an i-am folosit doar la tenis, i-am luat din greșeală la fotbal și am constatat că am aderență foarte bună la minge, că șutez foarte bine. De aproape un an i-am folosit doar la fotbal, că nu mai erau suficient de estetici, dar nu mă înduram să-i arunc, așa de bine mă simțeam încă în ei. Trebuia să-i arunc de data trecută, dar am ieșit accidentat și am uitat complet, trezindu-mă cu ei acasă. Vineri a fost ultima lor reprezentație, meritau această odă de final, care ar putea fi considerată o minune, nu încă o ciudățenie... :) Dacă de-acum încolo o să joc prost, știți de ce!

      Ștergere
    2. O cronică reușită. Felicitări!
      Din prezentarea cronicii reiese faptul că, meciul a fost unul echilibrat. Diferența se pare că s-a făcut pe final de meci.

      Ștergere
    3. Da, a fost echilibrat, s-a jucat o lungă perioadă la 3-3 și 3-4, cel puțin câte 10 minute. După care a dat Alina gol cu călcâiul! :)

      Ștergere
  9. Grandissima cronica!
    Scorul a fost 7-4 pentru E2.La 7-3,E1 a mai dat un gol prin Tolea sau Sica? La A2 ies mai multe goluri,probabil ca Sica a marcat doar un gol.In rest,numai de bine,ca la Nostalgia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sică zicea că a dat două goluri, dar n-a precizat dacă pentru aceeași echipă! :))

      Ștergere
  10. Bancul zilei: Cele mai fidele femei

    - Care femei sunt cele mai fidele? Blondele, brunetele sau roșcatele?- Răspuns: Căruntele

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul zilei: Când conduce soția

    - Dragul meu, cred că maşina noastră are apă în motor!- Draga mea, tu măcar ştii unde este motorul?- Da, în maşină.- Şi maşina unde e?- În lac.

    RăspundețiȘtergere
  12. Gabita a scris ca Vasea a dat 2 goluri in STILUL caracteristic,asta inseamna ca am un stil...sau asta e ca faza din studentie cand un coleg care a dat un gol cu capul a strigat la alt coleg:Nicule,am lovit mingea in stilul lui Dumitrache,la care Nicu raspunde:Gelulle,stilul tau e lipsa oricarui stil!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bancul zilei: Probleme cu alcoolul

    Psihologul:- Aveți probleme cu alcoolul în familie.Pacientul:- Nu. De regulă ne ajunge pentru fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Excelenta cronica etapei de vinerea trecuta! Ca pe vremuri, cand entuziasmul scriitoricesc dadea pe afara. Vremea trece si multe se schimba! Legat de titlul cronicii si in ton cu el, ar merge si "Calcaiul Alinei - opus - Calcaiul lui Ahile, gama do(ua) diez!"

    RăspundețiȘtergere
  15. Etapa de vineri,21 oct.2022

    VASEA-golgeterul meciului cu 5 goluri
    Inaintea cunoscutei intalniri fotbalistice din fiecare vineri,de data asta am avut un preambul atletic,de mult anuntat,anume intrecerea dintre Gabita si Doctoru la alergare de viteza pe pista din spatele terenului mare,de-a latul terenului.Mai tanar si mai dibaci la start,Doctoru a castigat,poate vedem si o cursa revansa...
    Revenind la oile noastre,adica la fenomenul fotbaldeziuacincea,pe terenul din stg.spate am inceput 6 la 6 fara Capitanu-Mitica nerefacut dupa accidentare.
    E1.Gabita 2g,Razvan-M,Tudor,Hercule 4g,Ely 1g,Vasea 5g+Tavi(sosit la 3-3)
    E2.Gaby,Popica,Tolea 2g,Vladimir 2g,Andrei 1g,Doctoru 4g,+Sica 1g(sosit la 3-3).
    Daca e sa impartim meciul in doua,prima parte s-a incheiat cu scorul de 3-3 prin golurile lui Vasea(2),Hercule(1),respectiv Doctoru(2)si Vladimir(1) baiatul adus de Tolea,a jucat f.bine,tehnic,alergaret si om de combinatie.
    La sosirea lui Sica si Tavi au inceput niste discutii si controverse cam inutile si neproductive,care unde sa joace,mai apoi s-a facut un schimb intre Tudor si Sica care n-a durat mult,Sica s-a suparat si a iesit pe motiv ca nu primeste pase,dar a revenit repede in teren etc.Tavi a intrat in poarta la E1,putin timp a aparat si Tudor,iar la E2 spre final a intrat si Popica in poarta.

    Saga va continua

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doctorul m-a surprins cu ce viteză dezvoltă, că nu e vreun aerodinamic... :)) N-am zvâcnit suficient la startul dat de mine, gândindu-mă că pot recupera o juma de metru, dar care s-a făcut un metru până la finiș. Cred că nici la revanșă nu voi câștiga, ceea ce pune sub semnul întrebării continuarea carierei de ziua 5. Trebuie să știi când să te retragi, altfel o să ajung să mă întreacă Mitică, cu spatele...

      Ștergere
  16. Si in partea a doua a meciului,disputa a fost darza,scorul s-a mentinut strans,au condus sau au fost conduse cu un gol diferenta fiecare echipa,s-au schimbat si portile si la scorul de 7-7 la un atac al E1,Vasea urmarea o minge inalta in apropierea portii adverse, cand Popica-portarul l-a impins violent din spate si Vasea s-a prabusit(ca un sac) pe sintetic cu fata in jos,julindu-se la pometul stg si la nas,dar putea sa fie mult mai grav,sa-si rupa o mana,sa se loveasca la piept la dispozitivul pe care il are montat in dreptul inimii etc.Imediat,Gabita a intervenit energic la Popica,apostrofandu-l pentru gestul sau nesabuit,mai,mai sa iasa cu bataie...Dupa ce m-au ridicat de jos,am inteles ca faza respectiva s-a soldat cu gol marcat de Hercule,deci 8-7 pt.E2.
    Eu am parasit terenul insotit de Popica-atacatorul,care a stat langa mine pe banca,m-a oblojit cu sevetele umede de la Cristi si cu batista mea uda puse pe julituri,m-a tot intrebat cum ma simt,si-a cerut scuze,ca n-a vrut,ca era nervos etc.Din pacate,Popica nu este la prima folosire a acestui procedeu,de a te impinge brusc si pe neasteptate din spate din postura de portar,numai ca de data aceasta a facut-o violent.Cu alti portari,Bronson,Gaby etc.n-am avut probleme.
    Se facuse aproape 16,30,timpul de joc se cam epuizase,au iesit de pe teren si Tudor cu Doctoru,da s-a convenit sa mai joace 5 la 5 pana la primul gol care a poposit tot in poarta lui E2.
    Asadar 3-3 in prima parte a meciului,9-7 in a doua si 12-10 scor final per total pentru E1!
    La prezentarea echipelor am scris cate goluri a marcat fiecare jucator,daca am gresit va rog sa corectati,interveniti cu tot ce credeti de cuviinta. Cele 5 goluri marcate de Vasea au fost date din 3 pase de la Gabita si 2 de la Ely;am dat si eu o pasa de gol lui Hercule.
    Vasea a mai stabilit un record vineri:ratarea meciului.La o minge din mijlocul careului mic, cu poatra goala in fata,in loc s-o imping usor ,am zis sa dau mai sus si putin mai tare pentru spectacol si afurisita s-a dus peste poarta. Totusi cea mai frumoasa ratare a fost bara lui Sica.
    Dupa meci am facut jonctiunea cu poltistii pe celebra deja pajiste,am comentat patania Simonei Halep si am combatut,da nu prea mult pentru ca unii se pregateau sa mearga la derbiul din Giulesti dintre Rapid si Farul.
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa cum ai descris faza cu Popică, poate părea o busculare în timpul jocului, dar nu. De fapt, s-a petrecut după ce mingea intrase în poartă (nu Hercule a dat, el centrase din corner pentru voleul lui Eli), tu te întorseseși cu spatele, iar Popică ți-a dat un brânci intenționat, practic în afara jocului, ceea ce ar însemna roșu direct și multe etape de suspendare după aia! De remarcat, toți combatanții de ziua 5, indiferent de echipă, spuneau că nu mai joacă dacă Popică nu iese... Poate realizează și el că e mai aproape ca niciodată de expulzarea din fenomen. Cineva chiar îmi spunea în parcare că nu mai vine dacă mai joacă Popică!

      Ștergere
    2. Altfel, cred că ar trebui să mai tai niște goluri de la Hercule și să pui la mine... :) Am înfipt și eu vreo 3-4.

      Ștergere
    3. Eu am spus că nu mai joc cu popică. Iar la numarul de goluri...ar mai fi 2 in plus la mine(4 in total) din care unul superb si in premiera pentru mine... cu capul.

      Ștergere
    4. Doctore,daca ai citit toata cronica mea,la prezentarea echipelor,in dreptul tau scrie 4 goluri,asa ca n-am gresit,poate pe la altii,d-aia v-am rugat sa interveniti si sa va spuneti parerea.

      Ștergere
  17. Bancul zilei: Bulă într-un restaurant de lux

    Într-un restaurant de lux, un muzician se apropie de masa lui Bulă și-l întreabă:- Dvs ați cerut ceva de Beethoven?- Nu, eu am cerut o ceafă de porc.

    RăspundețiȘtergere
  18. Gabita,poate n-am fost suficient de clar in cronica,dar imbranceala,impingerea violenta a lui Popica asupra mea a fost vadid INTENTIONATA si de fiecare data a facut-o cu intentie,numai ca de data asta a depasit orice limita.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bancul zilei: Bulă la ora de biologie

    Bulă la ora de biologie:Profesoara:- Bulă, ce se întâmplă dacă îți tai o ureche?- Nu mai aud cu ea.- Foarte bine. Și dacă o tai și pe cealaltă?- Orbesc.- Cum să orbești, Bulă?- Îmi cade căciula pe ochi.

    RăspundețiȘtergere
  20. De Sfantul Dumitru,"La multi ani cu sanatate!"

    RăspundețiȘtergere
  21. Sa mai si radem...da nu prea...

    -Ce amintiri aveti din comunism?
    -Ni se oprea curentul.
    -Si din democratie?
    -Ni-l oprim singuri!

    Anul 2022:
    Romanii sunt primii europeni cu salariu hibrid,jumatate merge pe gaz si jumatate pe curent.

    RăspundețiȘtergere
  22. Grande Sile , felicitari ! 5 goluri date! Super tare! La fel cronica.
    Sper ca esti ok cu aspectul fetei dupa cele petrecute vineri.

    RăspundețiȘtergere
  23. Urmează o cronică imensă, ca și terenul pe care am jucat! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ziua mucenicului Dumitru, bețele au fost la litru!

      Ultima etapă din octombrie 2022 a fost una într-adevăr deosebită... Totul a început cu numărul de combatanți, câți credeți? 21, prieteni! Ideal ar fi fost fără virgulă, dar tot e bine, să fim realiști. Mai era puțin și jucam 11 la 11, ca în fotbalul mare! Anunțase Căpitanu că dă de băut, poate de-aia. Și puteam fi și mai mulți, căci n-au venit Andrei și Hercule, nici Alina, achiziția exotică de dată recentă. În schimb au apărut rarități precum tipul cu păr și barbă albe, care a mai fost o dată sau de două ori la fotbalul de ziua 5, dar și Cristi, prietenul lui Stelică, cred că pentru prima dată după ce și-a rupt mâna.

      Alegerile s-au făcut la bețe, lungile cu scurtele, 4 la 4, în condițiile în care Sică, al nouălea, era pe drum! E cam a zecea oară când facem alegeri incipiente așa (pentru că apoi se alege om cu om), până acum bețele repartizând impecabil jucătorii din nucleu, mai bine decât orice alegeri, dar a fost suficient ca acum să dea un semirateu ca să apară contestații. De fapt, totul s-a jucat la ultimele două bețe, până atunci repartizarea fiind Ely - Adi polițistul – Giggs versus Mihai T – Țolea – Gabi3. Mai era Dan polițistul și cu mine, dar Dan a nimerit la prima echipă, astfel încât toți polițiștii erau într-o singură parte, ei venind după 2 ore de tenis. Și după ce am trecut la piatră soarta le-a fost potrivnică, echipa a doua ghicind și alegând prima, adică pe Sică... Dar iată echipele:

      E1: Gabi – Motanu, Cristi, Bogdan, Tudor, Tipul cărunt, Giggs, Dan, Ely, Adi + Vasea (monedă de schimb în două rânduri)
      E2: Bronson – Tavi, Popică, Mihai T, Țolea, Gabi3, Mitică, Găbiță, Doctorul + Sică (inițial)

      Ștergere
    2. Fără a stabili dinainte, am hotărât ca E1 să joace cu om în plus tot meciul, o concesie minimală, care nu i-a ajutat prea mult, fiindcă omul în plus la atât de mulți combatanți nu prea se vede. Și nu s-a văzut și din alt motiv: s-a jucat pe lățimea a două terenuri, la porți de 5 metri! Practic, vechea lungime a unui teren devenea acum lățime, iar două lățimi vechi deveneau noua lungime. Considerând dimensiunile standard ale unui teren de 40x20 metri, presupunând că sunt respectate grosso modo, rezultă că alăturarea a două terenuri au dus la o suprafață de joc aproximativă pătrată, cca 40x40 metri. Nu pare prea mult, dar reperele sunt cu totul altele, toată lumea a avut dificultăți în a se adapta, la început cam părea că uitaserăm fotbalul! Poarta fiind mare, exista tendința de a trage mai tare, în detrimentul controlului, ceea ce ducea la puține mingi pe spațiul porții. Eu am pățit-o lovind tare, dar prost mingea, o dată cu stângul, o dată cu dreptul, de făcea Giggs mișto de mine... :)) (de altfel, golurile mele au venit abia după ce am schimbat porțile, cu șuturi pe jos, plasate)

      În fine, de la meciul ăsta am mai multe goluri de memorie decât goluri date! :)) Și de fapt au fost două meciuri. Mai întâi, din jocul haotic disputat mai ales între cele două careuri, Mitică a izbutit o deviere norocoasă lângă bara lui Gabi. Apoi, s-a jucat ceva desprins parcă din Guliver în țara piticilor, Mihai T reluând de 6 ori consecutiv cu capul din corner, reușind să înscrie abia a 6-a oară!!! Incredibil, nu numai din echipa adversă, dar din tot restul de 20 de jucători, nimeni nu avea măcar 1,85, să conteze cât de cât pe lângă cei 1,90 ai Tenismanului! Tot el avea să majoreze scorul, de data asta cu piciorul, cred că tot la un corner. Aici, la 3-0 pentru E2, Ely își ia jucăriile și pleacă. Începuse cu nervii încă de la 0-1, e regretabil că face asta ca teoretic lider de echipă. După meci, la hidratare, am rememorat unele întoarceri de scor de la 0-4, iar acum îmi aduc aminte de un meci în balon, jucat în condiții identice, pe 2 terenuri la aceleași porți, în care am revenit de la un 0-6 aparent insurmontabil, pierzând la limită, 13-14!
      La scorul ăsta, și fără Ely, Sică s-a cerut la echipa adversă, iar Vasea a trecut la noi. Apropo de Vasea, el a fost poate cel mai dezavantajat de teren, căci pasele către el, și așa puține, indiferent de echipă, veneau de departe, deci cam tari și nu chiar la firul ierbii, foarte greu de stăpânit pentru el. Glumeam la început, întrebându-l dacă ”face față”, aluzie la incidentul din etapa trecută, cu Popică. N-a făcut, dar a făcut Bogdan: nu se știe cum și-a făcut rost de o dungă groasă și roșie pe frunte, care se sfârșea într-o julitură!

      Ștergere
    3. Spuneam că am destule goluri de memorie, nu mă încumet să zic nimic despre marcatorii golurilor, dacă s-ar aduna toate cele revendicate am depăși scorul celor două meciuri. La 6-0 pentru E2 am convenit să începem de la 0-0, ca să existe motivație pentru a continua. A urmat un meci doar aparent mai echilibrat, căci acel 4-2 (sau poate 5-2) pentru E2 s-a materializat din multe ocazii ratate de E2, în timp ce E1 a marcat prin Sică și probabil prin Dan doar din vreo 4-5 ocazii reale. Nici nu avea cum să fie altfel, căci E1 a slăbit continuu, la un moment dar venind momentul să plece Tudor, Vasea schimbând iar tabăra, iar la un corner pe care m-am dus să-l bat, l-am observat pe Adi ieșit pe bancă! De când era oare acolo, din primul, din al doilea meci? N-am nici cea mai vagă idee. Terenul mare probabil a accentuat starea de oboseală a celor 3 tenismani, doar ambițiosul Dan fiind ca un piston. Nu mă hazardez să mai numesc autorii golurilor, știu că Mitică a dat unul din apropierea porții, Doctorul unul cu călcâiul (specialitatea casei!) și unul cu capul, cică, de care nu-mi amintesc în ruptul... capului!

      Pe pajiște, împreună cu Stelică, apărut încă din timpul meciului, ne-am bucurat în continuare de vremea superbă de octombrie, datorită căreia nu s-a instalat încă niciun balon în Agronomie. Am descoperit ceva neverosimil, aparent nu mai avem combatați de ziua 5 în intervalul de vârsta 30-39! Pornind de la cele două extreme, adică -20 și +80 (în curând), dar n-am reușit să identificăm pe nimeni în 30-39... În timpul ăsta curgea berea de la Căpitanul sărbăutorit, iar unii au continuat și la Nostalgia. Urmează Noiembrie, ultimul bal (fără balon).

      Ștergere
  24. Felicitari Gabita,balsoaie cronica.
    Intr'adevar, pe teren relativ mare,altele sunt reperele...Eu am jucat cu retinere,chiar teama,sechele de la lovitura lui Popica,probabil,m-a sacait si hernia inghinala stanga,de mingile venite pe sus sau la nivelul abdomenului mai mult ma feream,au fost cateva situatii cand eram singur si nu primeam pasa pe jos,dar nici nu ceream...poate data vitoare sa fie un pic mai bine si pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  25. Apropo de dunga rosie si groasa de pe fruntea lui Bogdan;inainte
    de meci s-a dus,probabil,dupa o minge si n-a vazut cablul care sustinea plasa care despartea cele doua terenuri pe care am jucat noi mai apoi si l-a luat berbeceste in frunte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uau, deci asta e explicația! Cablul ăla e un adevărat pericol, bine că nu l-a luat în ochi!

      Ștergere
  26. Băieți, să venim mai devreme, să avem timp și de joc și de distracția de după. Având în vedere reușită Stelei, cum îi zic unii, propun sa sărbătorim evenimentul.
    Cheltuiala va fi suportată cum e și firesc, de suporterii vestitei echipe în întreaga lume.

    RăspundețiȘtergere
  27. Întrucât nu pot prefața AVANCRONICA primei etape a lunii noiembrie, am încropit aici pe luna octombrie câteva cuvinte.

    Ne putem întreba nu numai ce există, de ce există ceea ce există, ci si cum există. Din aceasta ultimă perspectivă, ne vom referi la o mică avancronică a unui meci care sperăm să rămână în cronologia acestui blog ca fiind unul istoric.
    Confruntarea de azi 04.11.2022 (teren b-dul Mărăști) dintre cele 2 echipe, sperăm că va ține cu sufletul la gură pe toți cei care vor urmări meciul pe canalul TVR 5, parțial color din păcate, având în vedere noile măsuri de austeritate.
    Jucătorii prezenți în această după-amiază superbă de toamnă, sperăm să ofere un spectacol somptuos presărat cu multe faze spectaculoase, fără micile discordii cu care ne-am învățat din păcate!
    Totuşi, misiunea acestora nu va fi deloc simplă, în condiţiile în care unii jucători sunt încăpățânați și puși pe harță, ceea ce s-ar putea, ca unii dintre ei să plece mai devreme la cabină.
    Jucătorii prezenți la această etapă sunt următorii:

    - NELU BRONSON,
    - VASEA
    - RĂZVAN-M
    - MITICĂ
    - TAVI
    - BOGDAN
    - POPICĂ
    - ADI-P,
    - GĂBIȚĂ
    - DAN-P
    - TUDOR
    - SICĂ
    - GABI 3
    - TOLEA

    Jucători de urmărit:
    - VASEA
    - MITICĂ

    Fapt interesant:

    Au fost permanent peste 10 goluri marcate, în acest sezon.

    La ce ne așteptăm…

    Este de așteptat ca jucătorii mai lucizi și determinați să tranșeze soarta meciului și să obțină lejer victoria.

    “Fotbalul este o înfruntare dificilă și ei (fotbaliștii) nu sunt primadone. Dar este un joc frumos” - Regina Elizabeth II

    RăspundețiȘtergere