sâmbătă, 12 decembrie 2020

Premianții

 Mai întâi de toate, felicitări! Ați făcut alegerea corectă: Cristi Frizeru. Contează mai puțin spre deloc că v-a amenințat pe unii cu bătaia sau cu ruptul picioarelor (culmea, nu pe mine!) că băieți de cartier precum Cancea, Ciprian polițistul sau Sică v-au spus c-ar fi mai bine s-o răriți cu compania, sau că unul dintre motivele principale pentru care au dispărut din peisaj Stelică, Paul sau Virgil ar fi noua față a zilei de vineri, în care marea majoritate a celor vechi (de fapt toți minus Găbiță) sunt pe post de carne de tun, la număr sau servitori. Ați fost serviți, să trecem acum la laureați. 

 

Premiul întâi: Marean. Culmea, să ți se facă milă de unul căzut la pământ după ce s-a tras în el cu ură, în mod deliberat (SICTIR  celor ce susțin contrariul, s-a auzit mingea pocnind) iar acesta să rămână la stadiul de amoebă, doar de dragul de-a mai da cu piciorușu-n minge de câteva ori.
Premiul doi: Luci, la mare luptă. Când ești unul dintre cei mai respectați cetățeni din zonă și dai comanda Plecăm! iar apoi te cotești îi lași în ofsaid taman pe ăi de ținură cu tine. Mai linge omu unde-a scuipat, da măcar lasă ceva timp să treacă, să-i fie greața mai mică.
Premiul trei: Mitică. La el ar merge chiar un premiu pentru toată activitatea, ce-a fost și ce-a ajuns. Să mă scuze, știe că țin la el, dar acu e cățelușul lui Ely&co, băiatul care strânge bani (ieri nu i-am dat) și care se vaită că nu i se pasează. Prietene, trebuie să te obișnuiești, dacă nici Țolea nu te mai bagă în seamă... În schimb, poți încerca să mă convingi în continuare că era  mai bine de jucat înăuntru, în aer închis și la mai frig decât cele 15 grade de afară, fiind evacuat din balon la oră fixă, decât pe terenul din spate.
Mențiuni de mare onoare: Tudorică, Tavi și un băiat, nu-i rețin acu numele. Au logica lor, superbă: am venit să jucăm, noi dăm bani, fără a realiza că într-o bună (sau rea ) zi pot fi ei în locul ăluia de să tăvălea pe jos. Cât despre al treilea, cunoscut sub numele "Dece-idaibăluăla" e preferabil să-l las în aritmetica lui, care susține că pe terenul din spate se pierde mai mult de un sfert de oră ducându-ne după minge. Pot fi și umil, pe genii le respect de la distanță.
Acu vreo zece ani, când Mese era în dizgrație, am scris despre tăcerea oilor. Între timp, veteranii au îmbătrânit, s-au împuținat și s-au dezbinat. De tăcut, tac în continuare.

Domnu Vasilică, vă rog, bancuri...


48 de comentarii:

  1. Am iesit pentru ca a fost golanie; sa injuri, sa apostrofezi, etc. , e una, sa-i dai cu mingea in boase, intentionat si cu toata forta, adversarului, este cu totul altceva.
    Am reintrat pentru ca victima-Popicu a stat in teren, parand ca rgumentele mele palesc. Au contat si niste discutii avute, dupa ce, acu' catava vreme, am parasit terenul, unii reprosandu-mi ca stric ziua.
    Nu ling de unde au scuipat altii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai ce-ai scuipat, in textul de mai sus...

      Ștergere
    2. In general , nu vanez greseli si admit ca , poate, gresesc, sub impulsul de moment. Dar, daca reconsider decizia, poate parea ca sunt duplicitar, ceea ce nu-mi doresc. Scuze...

      Ștergere
  2. Se pare ca a fost ceva "nasol" ieri in etapa de fotbaldeziuacincea, din cronica am aflat ceva, dar prea putin, despre formatii, scor, autorii golurilor etc.n-am aflat nimic, probabil sunt informatii clasificate, sunt trecute la "secret".

    RăspundețiȘtergere
  3. La rugamintea domnului cronicar, iata si bancul de rigoare.

    Mos Craciun la evrei:
    - Buna seara copii! Cine vrea sa cumpere o jucarie?

    RăspundețiȘtergere
  4. La cererea publicului cititor inca un banc.

    Bancul zilei: Discuții intense pentru o Coaliție de guvernare

    Un șef de partid întreabă Radio Erevan:

    – Un bărbat poate să aibă mai mult de 2 ouă?

    Răspuns:

    – În mod normal nu, dar dacă atunci când te apleci în față și te uiți printre picioare și numeri exact 4, să știi că Opoziția a venit puternic din urmă !

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite pe ce îmi pierd eu timpul sâmbăta.
    Prea sfințenia ta, autoproclamat arhiepiscop al agronomiei, permiteți să vă sugerăm că de la o anumită vârstă în sus unora le cam cedează memoria. Uiți că acum vreo 3 ani îl înjurai pe Vasea și de mamă și de tată și de soră și de ce îți mai venea, mai era puțin și făcea ăla congestie cerebrală, Doamne ferește, pe teren, uiți când tot respectivului, dar și altora, îi trăgeai minim 5 ghiulele pe meci în spate în cap și pe unde mai nimereai, categoric INTENȚIONAT, când m-a pocnit Ely, acum vreo 3-4 ani cu mingea în față, intenționat am crezut și cred și acuma deși el a spus de vreo 10 ori că nu a vrut, când Luci și-a luat-o în falcă etapa trecută, când tu ai încasat în burtă sau în față zeci de mingii nu ai mai urlat și nu ai plecat. Ai uitat când l-ai pocnit în ochi INTENȚIONAT pe Doru ? Noi nu. Mai știi că atunci când ți-am spus să încerci să vezi care e problema ca să pot să încerc să te ajut mi-ai sărit direct la gât întocmai ca motanii..., când ți-am spus că nu îl cred pe Cristi cel mai nevrotic dintre noi m-ai apucat de guler, câțiva stropi de carcalac nu se pun, se mai întâmplă ? Mi-ai spus că am tăcut ca un șobolan atunci când tu zbierai că vrei afară, că nu-ți place la Tăviță, în timp ce 13 oameni îți explicau de ce e mai bine în ziua aia să jucăm în balon. Am tăcut fiindcă pierdusem deja 10-15 minute din meci cu nevrozele tale, nu mai era cazul să pierdem și cu ale mele, bașca că nu aveam nici oglindă, nici reportofon, să te ajut să te vezi sau să te auzi după ce te liniștești. Dacă îți dorești atât de mult strategia noi suntem tații sau chiar bunicii iar cei mai tineri sunt sugarii, să stea cu suzeta lor în gură, dacă nu le ajunge le-o dăm și pe a noastră, află de la mine că nu ține. Adu-ți aminte când erai de vârsta lor cum încercai imediat să te încadrezi în mediul în care te aflai, erai în familie, eu nu fumez, nu beau, nu ...pup, nu mă bat etc., erai cu gașca din cartier, beai, fumai, ..teai, jucai barbut, te cafteai cu prima ocazie, ei sunt mult, mult mai cuminți și mai responsabili ca noi. Înjură Adi o dată la 5 meciuri, oricum ăsta e mult, mult prea civilizat și echilibrat pt. noi, te apucă și zbieri 10 minute la el.
    De la toate astea și până a-l face pe Luci trădător, lingător de scuipaturi, pe Luuuci bre, mai dă-o ...mea de boală. Tavi și Tudor nu ți-au descris nicidecum logica lor superbă, ți-au spus REALITATEA, nu pledoaria lor de la ÎCCJ. Mitică nu-mi lasă impresia că se zbate prea mult, dar cum necum, uite că jucăm și asta nu pt. că este cățelușul nenorocitei de mafii a tinerilor ălora apăruți de peste Neajlov.
    Dacă ai să înțelegi că am scris astea ca să te cert, critic, contrez, rămâne cum am scris pe primul rând, dacă înțelegi că nu ești, nu ai fost și nu vei fi niciodată Alba ca Zăpada, promit să uit că în ultimii 3 ani ne-ai șuntat din timpul de joc vreo 20-30 de meciuri

    RăspundețiȘtergere
  6. Datorită fraților noștri din Berceni am reușit să câștig într-o singură partidă 3 meciuri, un singur gol, 9 puncte dintr-un foc. Vreți și dumneavoastră să vă bucurați de asemenea succesuri, virați imediat 1000 de lei în conturile noastre și veți fi înscriși automat la cursurile noastre de primăvară-toamnă când se va da drumul și la apă caldă.

    RăspundețiȘtergere
  7. băiatu cu țigările12 dec. 2020, 20:17:00

    1. văz că nu comentezi deloc primul paragraf. nu l-ai citit sau n-ai argumente?
    2. nu sunt vreun sfânt. lista cu cei cu care m-am bătut e luuungă. poți intra și tu pe ea, dacă mă înjuri de mamă. observ că epigonii sunt mai sensibili decât cei ce, din păcate, o încasează
    3. este vorba EXACT de scuipatul lui Luci, din momentul în care a ieșit de pe teren. nu fă pe prostul, că nu te prinde întotdeauna
    4. frizeru a șutat tare și intenționat, n-are nici o legătură cu se întâmplă într-un meci. oricum, în partea asta ești ușor (mai mult) haotic
    5. ești TICĂLOS sau nu știi să numeri. Țolea, Gaby și Ciprian sunt dintre cei vroiau afară, când a spus Ely că nu joacă decât înăuntru.doar o logică de geniu, să joci într-un spațiu închis, când afară sunt 15 grade (14 pe termometrul mașinii protejatului tău Tăviță. chiar, e prima dată când te aud spunându-i așa, te pricepi să-ți cauți aliați...
    6. ai o obsesie cu alea 15 minute. tratează-ți-o!
    7. ești relativ nou venit pe aici. erau vremuri când dacă întârziai 5 minute nu mai jucai, indiferent cine erai. țin minte și acum c-am schimbat pase două ore în spatele terenului cu vasea și ... ai ghicit, chiar tavi. rămân și acum la părerea că ar putea să vină la timp, măcar o dată din două.
    8. ai probleme grave cu auzul. tarzan (îi zici adi, altă șmecherie de cartier...) înjură din două-n două minute, frizeru și ely cam la fel. se stabilise ceva, nu se mai ține cont.
    9. mitică e subapreciat, mai ales de ăia care-i cer 50 de bani rest.câteodată iese pe minus, ca să nu mai spun că nu-i dator el să arahjeze la teren sau să strângă banii. să-ți fac un desen cu respectivii?
    10. Mese era cam la fel de agresiv precum frizeru (apropo, zici c-ai auzit vorbe bune de la el, alintă-l cristinel, să te dai bine și pe lângă el) și a fost îndepărtat.
    11. îl bagi și pe Vasea în ciorbiță, să fie tacâmul bogat. știi tu care sunt relațiile mele cu el? l-ai sunat vreodată să-l întrebi de sănătate?
    12. recunosc că sunt egoist. decât să mă fcă ely clătită aș prefera vechea companie. crez că și pentru tine ar fi mai bine, ai fi lăsat să bați două-trei auturi pe meci.
    13. poate uiți cine-a fost prima persoană care te-a lăudat vinerea trecută, deși jucai la adversari. frizeru, cumva? știu, e cel mai delicat și fin băiat.
    14. luci spune că lovitura a fost dată tare și intenționat. acu, poate ție nu-ți place despre victimă, că te cam înjură, dar totuși, oricât ar părea de ciudat, e și el om.

    cum ești și tu, cum dunt și eu, cu bune și cu rele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mergand pe firul evenimentelor, tinand cont ca, fara orgolii nesustinute de prestatii si constient ca absenta mea n-ar afecta desfasurarea evenimentului de vineri, am hotarat sa ma retrag dintr-un hoby caruia nu-i mai pot face fata si care nu-mi mai aduce nici macar satisfactia unei relationari relaxante cu membrii evenimentului. Va doresc , sincer, succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luci, te rog sa-ti reconsideri decizia si sa participi in continuare la fenomen. Nu vreau sa te retragi tocmai cand ma hotarasem sa revin si eu.

      Ștergere
  9. 15. nu ai dreptate. acum 30 de ani se juca mult mai puțin încrâncenat și cu mai mult respect, o pereche de craci era uneori mai valoroasă ca un gol. lucrurile s-au degradat în ultimul timp, căci unii vor să câștige mereu și restul s-au pliat. vezi metamorfoza lui gabi3. v-am întrebat de zeci de ori, inclusiv în scris, dacă se joacă relaxat, nu s-a dorit un răspuns.
    16. întreabă-i pe cătălin și pe vasea cum e cu întârzierile repetate ale lui tavi. și acum cred că un lăsat pe margine s-ar putea să-i fie util. pe de altă parte, în istoria recentă AM IEȘIT DE DOUĂ ORI de pe teren și i-am făcut loc. într-una din dăți întârziase așa de mult că stătea plouat într-un colț, fără să zică nimic. evident, nimeni nu l-a băgat în seamă, decât omu rău.
    17. ați jucat pe teren cu gheață, în condiții CRIMINALE, acu un an. acum ți se oferă soare, 14 grade, lumină, aer curat, timp nelimitat (spre cunoștința ta, vorbisem cu Costi și primisem ok-ul) și tu alegi balon, mai frig, atmosferă închisă, șanse mai mari de covid, timp limitat.spune însă ely că nu joacă afară, gata!
    18. dintre ăi 13 care-mi explicau mie (Doamne, cât ești de ***!!!) scade-i și pe Doru și pe Frizer, pe care i-am cules de pe terenul de afară și erau și ei mirați că ne băgăm înăuntru.

    deocamdată, atât, chit că timpul meu nu-i așa pretențios ca al tău.

    RăspundețiȘtergere
  10. Că s-a ajuns la situatia asta tensionată intre cei tineri, dar neinstruiti si cei experimentați, nu numai în fotbal, nu cred că miră pe cineva.Era de așteptat,se întâmplă peste tot și doar cei naivi nu intuiau deznodământul.Când ati acceptat să jucați cu tinerii bănuiesc că ati prevăzut riscul de a suporta derapajele lor.Cei care n-au acceptat s-au retras.E adevărat că e greu de suportat sa fii înjurat de niște copii, dar cine te pune să intri in grupul lor.Nu exista altă variantă decât separarea apelor.Puteti încerca orice, nu veți reuși să-i schimbați pentru că ei se consideră superiori vouă.Că nu este așa isi vor da seama mai târziu,când vor vedea că ei, la vârsta voastră, vor avea nevoie de bastoane pentru a se deplasa si nu vor înțelege cum reuseati voi să faceți ceea ce ati făcut.

    RăspundețiȘtergere
  11. Că s-a ajuns la situatia asta tensionată intre cei tineri, dar neinstruiti si cei experimentați, nu numai în fotbal, nu cred că miră pe cineva.Era de așteptat,se întâmplă peste tot și doar cei naivi nu intuiau deznodământul.Când ati acceptat să jucați cu tinerii bănuiesc că ati prevăzut riscul de a suporta derapajele lor.Cei care n-au acceptat s-au retras.E adevărat că e greu de suportat sa fii înjurat de niște copii, dar cine te pune să intri in grupul lor.Nu exista altă variantă decât separarea apelor.Puteti încerca orice, nu veți reuși să-i schimbați pentru că ei se consideră superiori vouă.Că nu este așa isi vor da seama mai târziu,când vor vedea că ei, la vârsta voastră, vor avea nevoie de bastoane pentru a se deplasa si nu vor înțelege cum reuseati voi să faceți ceea ce ati făcut.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mamă, ce deranj a fost vineri! Am băut un șpriț vineri seară cu Mitică și mi-a povestit la cald, dar recunosc că n-am conștientizat amploarea. Încă un meci cu scandal, nedus la bun sfârșit, same old story...
    În principiu sunt de acord cu întreruperea meciului în cazuri de genul ăsta, eventual reînceperea doar după ce agresorul iese. Chestia e că, din ce înțeleg, chiar victima a vrut să reia jocul, așa că, vorba aia, să nu fii mai alcoolic decât Papa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Motto : Îți mai aduci aminte Darie de Vlăduț, de Ștefan Messi sau de Andreii (parcă așa îi chema, unul era baschetbalist, celălalt juca extremă dreapta la un club) ?
    În primul paragraf nu faci decât să-ți asmuți ura pe care o ai în tine, Cristi nu te-a sau nu ne-a amenințat, pur și simplu a folosit expresii total inadecvate culese de pe la școală sau de pe maidan, neputându-i citi însă în ochi ura pe care o vezi cu ușurință la alții, oricum a făcut-o după ce a fost înjurat sau s-a zbierat la el. Asta nu înseamnă nici pe departe că sunt de acord cu el în astfel de momente așa cum i-ar place spiritului tău de gașcă să interpreteze.
    Despre al doilea paragraf nu pot spune decât că ne mândrim toți cu oaiele lui Marin de care mingea s-a izbit și a pocnit instantaneu, așa cum extraordinar de bine ai sesizat tu. Faptul că tu ai transformat un moment de mândrie națională într-un motiv de a ne porcăi pe toți ține doar de ura pe care o porți în tine. Nu poți să pretinzi că ești prieten sau protector pt. unii și în același timp să-i faci albie de porci. Cu Marinuș ne-am obișnuit de mult dar, cel puțin el nu a pretins niciodată că ar fi justițiarul mileniului. Ți-au mai spus-o n oameni, nu venim la fotbal ca să facem gașcă nici cu tine, nici cu Cristi, nici cu alții, venim ca se ne mișcăm, este ceea ce se cheamă odihnă activă, ca să ne relaxăm, din păcate, prin grija unora, asta nu se prea poate decât extrem de rar.
    Deși nu am nicio specializare în medicina psihiatrică, uite că am reușit să te determin să ne luminezi și pe noi, ai fost bătăuș, posibil șef de haită integralist cu liste aprobate de mulțime, posibil ca acum, foarte normal, omenește, să tânjești după acele vremuri. Eu nu te-am înjurat și nici n-am să te înjur dar dacă ai vreo bucurie la mine îți stau la dispoziție șefu oricând, promit să stau cu mâinile la spate, o singură rugăminte aș avea, încearcă să-ți procuri un bax de bere Rahova, se găsește foarte greu în zilele noastre, nu de alta dar ca să te obișnuiești cu berea. Până la 20 și un pic și eu mă mai lipeam de vreo cafteală, dar nu m-am lăudat și nu am de gând să mă laud niciodată cu așa ceva, pe urmă am priceput că problemele se rezolvă mult mai simplu cu Parker-ul, după alți 20 de ani am înțeles că și Parker-ul lasă urme, așa că metoda Scaner e cea mai eficace și nu lasă nicio urmă. Mă așteptam de la tine să te lauzi cu ceva realizări sau chiar insuccese ale metalurgiei românești dar, alegerea este a ta. Oricum este exclusiv vina mea, am omis să vă spun că nu-mi plac amenințările. Mulțumesc pt. laude dar asta v-am spus-o de n ori, nu-mi place să laud și nici să fiu lăudat, nu-mi place să denigrez și nici să fiu denigrat, am motivele mele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu scuipatul "trădătorului" de Luci o freci. Știm și noi să citim chiar dacă nu am urmat înalta ta școală și ne-am mulțumit cu grădinița de cartier. Oricum e foarte bine că eu pot să fac pe prostul oricând vreau și este foarte rău că realmente mulți semeni chiar sunt.
    Evident toașu Adevăr Absolut, sunt super haotic, cu respect să trăiți, niciun sictir pilaf nu-și permite să pună la îndoială cuvântul și observația dvs. pertinentă, luminată, de Univers hărăzită. Umil, să trăiți, presupun că nu puteți proba, dar nu are importanță, mâine în zori îl spânzurăm în piața publică.
    Da nene, ia un Rudotel, sunt ticălos, sunt ghicitor în cifre dar nu știu să număr, asta e, la grădiniță nu ne-a învățat să numărăm, ne-a învățat însă că cei 4, sau 6, care vor să iasă în curte, apoi să iasă în curte că nu-i ceartă nimeni, restul să rămână în clasă să joace rișca pe catedră. Cine te-a sau cine v-a oprit ? Despre guvizi vorbește cu specialiștii, sau cu cei de la Pirelli.
    Da, am o obsesie cu cele 20-30 de min., nu 15 cum foarte prost reții tu, mă tratez, poți să mă însoțești și tu, deși mi-a pierit de mult optimismul, poate, poate dă rezultate. Mult timp am crezut că tu și M3 sunteți de vină, până în ziua când pt. a o mia oară ai dat INTENȚIONAT mingea în boscheții de lângă teren, tot intenționat te-ai făcut că nu găsești acea minge, desigur se evaporase, l-ai luat și pe simpaticul de Matei 2 complice, ceilalți au ieșit toți de pe teren, asta este ceea ce îtî dorești, după asta tânjești, s-au așezat pe bancă, degeaba m-am rugat de ei 10 minute să continuăm jocul, minge aveam, ieșise câte unul de la fiecare echipă, nu a scos niciunul vreun sunet, că e prea cald, că suntem obosiți, că ne e lene, orice, orice, nimic. Asta este ceea ce te bucură. Atunci am înțeles, cam greu să-mi fie rușine, că nu M2 sau 3 sunt de vină ci cei care le acceptă la infinit toanele deșănțate. Când Găbiță a părăsit o singură dată jocul (în balonul mare, pe terenul mare), nici nu te-ai enervat, nici nu l-ai urmat, te-ai gudurat și ai dat din codiță că a plecat o vedetă de la echipa adversă.
    Cu tăvița e greșeala mea, am pus din greșeală T, puteai să deduci din context, era vorba de tăvița în care se pișe motanii prea leneși sau needucați să iasă afară. Nu cred că Tavi are nevoie de protecția mea sau a oricărui altcineva și chiar dacă ar avea nu i-aș oferi-o pt. simplu că nu sunt și nici nu mă consider mafiot, darămite naș al mafiei agrare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru destindere, un Banc cu bataie...

    - Ioane, tu esti prietenul meu cel mai bun. Te bagi la o bataie, daca se pune problema?
    - Pentru tine, oricand!
    - Bun, daca am stabilit asta, maine la ora 8 sa fii la mine, sa batem covoarele.

    RăspundețiȘtergere
  16. Uite ca cele intamplate vineri, evident cu conotatie negativa din ce am citit,au avut si o parte pozitiva,anume, eliberarea apetitului la unii pentru a scrie din nou pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nasoală rău obsesia aia cu 5 minute, mult mai nasoală decât aia cu sfertul academic, tristă amintire, nu conta ce făceai, cât făceai sau mai ales cum făceai, semnai condica la timp, îți luai banul integral, în rest te sprijineai în greblă sau în pix. Consecințele acelei mentalități se văd și astăzi la fiecare metru, oriunde în spațiul public. Chiar nu te-ai prins de ce acceptați să joace unii chiar și 10 minute, nu cu 10 minute mai puțin, simplu coane, ca să-i luați banul integral, așa cum i-ați făcut lui Sică și altora, să poată da alții un leu mai puțin lui Mitică, sau un leu în plus așa cum am făcut noi vineri ca să acoperim și partea ta, nu-ți face griji pt. Mitică că nu pierde el, noi nu suntem ingineri, am învățat tabla înmulțirii la grădiniță, asta nu înseamnă să-l faci tu lacheul altora.
    Desene ești liber să faci câte vrei, poți să începi cu un autoportret, sau și mai bine cu propriul interior, atenție însă la penel, să nu iasă ceva asemănător cu fonta sau cu manganul. Nu-l cunosc pe Mese, nu l-am văzut în viața mea dar din ce spui to era mult mai puțin agresiv decât tine. Am probleme grave cu auzul din cauza ta și a lui M3, mă programez să nu aud eculubrațiile pe care le debitați voi aproape în fiecare meci, culmea e că M3 mai face și pauze destule etape, tu cam niciodată, nu v-am cerut încă despăgubiri, dar timpul nu este încă pierdut, nu de alta dar nu am făcut împreună nici măcar grădinița darămite armata. Interesant este că tu care stai fixat într-un loc îi auzi de la circa 20 m înjurând din 2 în două minute

    RăspundețiȘtergere
  18. în timp ce eu care stau mult mai aproape de ei nu am prins niciodată acest tempou al înjurăturilor, să nu cumva să-ți joace ție auzul feste, să te auzi doar pe tine.
    Revenind la grădinița de handicapați, că alta nu am făcut, nouă nu ne-a spus toașa educatoare că a-i spune unui om pe nume este "șmecherie" de cartier ci, din contră, doar șmecherii din cartier cu state vechi pot folosi alte apelative, diminutivele la rândul lor se folosec de către părinți sau cei foarte apropiați, nu ca Rovana PLUMB care se ocupa cu anveloparea salarială a mămicilor.
    Ai uitat de singurul nostru spectator din balonul Giulești, mai aveai puțin și-i luai gâtul, deși omul nu-ți făcuse nimic, a fost singura dată când nu am vrut să mai joc, nu că mă sinchiseam eu ci fiindcă m-am uitat la tine. mai aveai puțin și dădeai colțu, sau și mai rău, îi luai gâtul ăluia și te duceai la pârnaie un sfert de veac în București.
    Pe Cătălin poți să-l întrebi tu de ce după ce și-a schimbat serviciul nu a mai dat chiar niciun semn de viață.

    RăspundețiȘtergere
  19. În fine, grăiși și tu un adevăr, cu vreo 3-4 ani în urmă Bebe motiva comportamentul într-un mod asemănător, mă întreba dacă sunt masochist și îmi place să mă alerge ăia. I-am răspuns, nu, nu sunt, dar îmi convine să mă tragă ăia mai tineri, să mă oblige să alerg mai mult, decât să stau ca o statuie fixat
    într-un punct tot meciul. Dacă aș prefera varianta asta am convingerea că în scurt timp aș ajunge acțibild, marcă înregistrată M2, M3 și aș începe să zbier la Vasea să alerge după Găbiță și la Bronson sau Doru că n-am văzut mai proști ca ei să încaseze golul la ghiuleaua lui Ely. Categoric nu-mi doresc așa ceva.
    Problema, căci asta este problema reală, nu insinuările de rahat ale unora, se poate rezolva foarte simplu și civilizat, măi simpaticilor, să fiți iubiți, noi suntem boșorogi, voi sunteți tineri, aveți toată viața înainte, sunteți mai iuți, mai antrenați, mai tehnici, nu mai vrem să jucăm cu voi, că nu a venit niciunul cu forța, nu ne-a înjurat niciunul dintre ei până să fie provocat, nu ne-a luat niciunul la bătaie, noi ne-am rugat de ei să vină, nu poți să-ți educi propriul copil la modul, băi să nu te aud că înjuri că te ia mama dracului, îmi bag la în ta imediat, jap o labă peste bot, dacă te aud că înjuri te în gură de nici în da tii nu mai intri la loc. Vă aduceți aminte ce v-a rugat Ely la începutul meciului, că am strigat eu la toți, auziți băi (nu băi că nu ești băi cu noi) domnilor ce vă roagă băiatul ăsta. Vreți să faceți pase în 2-3-4, foarte bine, foarte frumos, dar atunci nu mai încingeți telefoanele către Gabi sau Ely, haide mă veniți, ia-ți și frații și vecinii și fetele și pe oricine găsești, ia un taxi, bine hai că așteptăm. Pe Tavi 5 minute..., mai dâ-l că nu merită. Tocmai tu, riveran cu ei, te apuci să-i scoți țapi ispășitori pe vecinii tăi, sau nu te mai recunosc drept șef de haită și asta te deranjează.
    Cu asta basta, sper că ai înțeles de ce tac, probabil și alții, pt. simplul fapt că vedem viața, societatea și nu în ultimul rând jocul, printr-o prismă complet diferită de a ta. Dacă tu agreezi "condițiile CRIMINALE" de joc, află că unii dintre noi nu. Oricum urmează o minipauză competițională, ne vedem în cantonament la Săftica, dacă ne mai limpezim până pe 1.01 bine, dacă nu, ai tot timpul băiete să-ți întocmești lista cu preferații, să le-o supui la vot acestora, deși înțeleg că tu le ai pe astea cu întârzierile nu cu democrația, dacă obții majoritatea, restul, în frunte sau în coadă cu mine, egal, putem merge la Tărt să-i golim butoaiele cui s-o nimeri. Fără nicio supărare. Mă așteptam să ceri scuze unor băieți dar, ticălos, haotic, surd etc cum sunt, evident că am fost pueril.
    De acum poți să spui și să scrii ce vrei, eu unul nu o să-ți mai răspund, nu sunt medicul tău de familie, nu încasez nici CAS-ul tău, nici al altuia. Să auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mă uit la sezonul ăsta pandemic și cred că ne-a pus capac. Mai ales prelungirea lui tocmai când credeam că am scăpat în câștigători. Se pare că a fost ieșirea naturală din fenomen pentru unii veterani. Așa cum spuneam data trecută, eu nu am revenit la nivelul anterior și nici n-am motive să cred c-o să se mai întâmple. A fost unul din puținele meciuri când n-am călcat în careul propriu. îP și dP, așa o să ne raportăm la pandemie. Înainte ne plângeam că jucăm 9 la 9, acum nu mai putem juca fără tinerii din cartier. Acum câteva etape au fost doar 4-5 din garda veche. Din această dilemă nu putem ieși.
    Și fiindcă într-adevăr se prefigurează o altă pauză nemaiîntâlnită (hai, poate o dată), de data asta pe motiv de calendar, adică vineri cu Crăciun și Anul Nou, eu aș zice să stăm pe coada noastră și vinerea asta, că poate face bine la sentimente. Eu, fiind și carantinat, așa o să fac. Sărbători fericite și La Mulți Ani!

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi pare foarte rau ca Motanu e un om foarte agresiv si nervos. Probabil dacă comportamentul lui ar fi altu era mult mai bine .Eu am zis de atatea ori ca nu e normal sa jucam tensionat.Eu nu te inteleg uneori tu esti omu care de multe ori clachezi si țipi ar fi bine sa realizezi ca noi venim sa facem miscare numai da vina pe cei tineri mereu nu aata e adevaru si multa lume stie imi pare rau ca am ajuns aici .Eu am crescut langa voi si va respect mult dar asa nu se mai poate

    RăspundețiȘtergere
  22. I-ati primit intre voi,acu va fac si morala!

    RăspundețiȘtergere
  23. nu fac morala dar nu il mai considerati pe motanu ala sfânt.Ca de multe ori a iesit de pe teren si nu a mai jucat a stricat si fotbalu.Toti greșim dar niciodată la motanu nu am vazut o schimbare si aici ma refer la nervi care i provoacă pe teren

    RăspundețiȘtergere
  24. Vinerea asta, un alt meci inceput binisor, si cu ceva echilibru la echipe, dar terminat prost printr-un incident cu protagonist tot Cristi, la un aut batut intentionat, zic eu, in boasele lui Popicu. S-a vaietat un pic dupa care s-a ridicat si nu a fost prea vehement la ce i-a facut Frizerul. E clar ca nu se bate asa un aut si asta l-a facut pe Motanu sa protesteze vehement, dupa care a parasit terenul, fiind urmat si de Luci. De aici s-a cam terminat si meciul, eu am intervenit sa continuam pt ca asta isi doreau mai multi oameni. Popica si Luci au revenit in teren, doar Motanu a ramas pe margine. Greseala noastra a fost ca trebuia sa paraseasca terenul Cristi, nu Motanu, care a vrut sa ia atitudine. Puteam sa-l urmam pe Motanu, dar la general s-a vrut să se joace. Insusi Popica nu a reactionat grav. E nasol totusi sa vii croit sa joci, eu fac niste artificii sa ajung la teren, si sa iesi dupa juma de meci. Am ajuns sa nu apucam nici o ora de joc din cauza problemelor. Ce a fost a fost, vinerea trebuie sa continuam, la ora 15 maxim, prima masura am luat-o deja, Cristi Frizerul nu mai are loc, sigur va urma si altcineva care va face probleme. Mai bine jucam miuta 4 la 4, intre noi, si jucam o ora, decat sa jucam juma de ora cu 16 oameni.
    Problemele astea apar de cateva luni, de cand suntem dependenti, si recunosc asta, de trupa lui Ely și Gabi3, fara ei se termina fenomenul. Trebuie sa intelegeti asta. Luci, nu te rog sa revii, dar as aprecia mult sa treci peste incidentul asta, esti om de baza si sigur o sa urmeze si alte masuri. Sper ca si unii dintre noi, se stiu cine, s-o lase mai moale cu reprosuri si lectii, ca sa putem sa continuam joaca. Este o ultima incercare. Nu era cazul sa ne rupem acum de la un incident. Cautati sa veniti mai devreme ca sa apucam sa jucam mai mult. Sper sa fie ultima interventie, daca nici acum nu s-a inteles, e cazul sa ne retragem.
    Alimentara e inchisa pana dupa anul nou. Veniti cu provizii.

    RăspundețiȘtergere
  25. Bancul zilei: Cum se fac raportările de Covid fiecare țară

    Ziua de azi a fost încă una grea în lume, iar bilanțul continuă să fie îngrijorător. Italia a raportat 10000 de cazuri de covid, Spania 5000 si Belgia 30 de orgii....

    RăspundețiȘtergere
  26. B.

    Bula catre tatal sau:
    - Tata, am doua intrebari. Prima: poti sa-mi dai mai multi bani de buzunar? Si a doua: de ce nu?

    RăspundețiȘtergere
  27. Am vorbit cu Luci după tenis, la una mică. Relaxat, fără patimă. Mi-a arătat și o vânătaie pe picior, cea mai mare pe care am văzut-o provenind de la o minge! Îl cred că nu e în regulă să încaseze pe toate părțile, și lovituri și reproșuri de toate soiurile. Omul e hotărât să se retragă, poate să ne mai onoreze la zile mari, când i se face dor. Cu mine a prestat Mitică muncă de convingere, dacă e să stea meciul de vineri în mine, o să vin. Dar pe termen lung se leagă cu ce am scris zilele trecute.

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu promit ca de acum inainte voi juca frumos si niciodata nu ma va interesa echipele vreau doar sa ne relaxant sa venim cu drag la fotbal.Va cunosc de multi ani de zile si imi pare rau pentru unele reacții din trecut.Am gresit nu suntem perfecți.Dar nu as dori sa se ajunga aici sa numai jucam deloc ,va promit ca din cei adusi de mine nu o sa mai aveti probleme.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cristi nu o sa mai vina la fotbal nu stiu exact ce a fost în mintea lui dacă a vrut să dea in Popica sau nu ,dar oricum nu o sa mai vina asta va garantez eu.Si mi as dori din tot sufletu ca fiecare om sa fie calm si sa încheiem cu bine zilele de vineri.Asa ca ne revedem vineri cu gânduri pozitive si cu forță de joc.

    RăspundețiȘtergere
  30. Nea Gabi e un om care pe toti ne surprinde cu tehnica lui ,il respect imi face plăcere să joc cu el pentru mine va rămâne mereu un exemplu la vârsta lui se misca foarte bine eu am văzut jucători da el la vârsta lui se misca extraordinar.Nea Gabi te salut cu respect si sper sa venim cu toti la fotbal.Semnat Elly

    RăspundețiȘtergere
  31. Micutule Securila,franjuri l-ai facut pe Motanu!La cata ura ai in tine e bine sa se tina omul departe.

    RăspundețiȘtergere
  32. B.

    Un balbait si cu inca un tip, mergeau pe strada. La un moment dat balbaitul zice:
    -Uuuuuiiittte oo ott oot o tipa misto! Celalalt ofticat:
    -Ba, pana spui tu trece baba cu colacii!
    -Immmii parrrrer er rau! Mai merg ei ce merg si iar incepe balbaitul:
    -Uiitttte ooo tippa misssto!
    -Unde?
    -Ddddda acaccumm coltttull.
    -Ba, pana spui tu imi creste barba. Data viitoare sa arati cu degetul. Mai merg ei putin si balbaitul incepe iar:
    -Uuuiiitt...
    -Bine, bine, am vazut!
    -Attuncci dec decc de ce ai calcccat in el?

    RăspundețiȘtergere
  33. B.

    - Sa stii, inculpat, ca orice marturie mincinoasa se pedepseste cu inchisoarea pana la 6 luni!
    - Da, dar daca spun adevarul, risc 6 ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pariu că pe-ăsta l-ai mai zis?

      Ștergere
    2. Cred ca ai dreptate,am avut si eu impresia ca l-am mai postat,dar vinovata este sursa care l-a publicat astazi ca pe ceva nou.

      Ștergere
  34. Dragii mosului, in opinia mea fiecare cititor al celor de mai sus trebuie sa intelega faptul ca la jocurile viitoare (cert, nu aici e sfarsitul fenomenului, hai sa fim seriosi) unii dintre noi vor trebui sa "taca", altii sa nu mai paraseasca jocul inainte de final, unul sau mai multi sa faca o pauza pentru autoanaliza si sa incerce sa-si retuseze limbajul si comportamentul, daca vrea/vor sa revina si sa fie reprimiti in grupul nostru. Nimeni nu este perfect, nici la tinerete, nici la alte varste. Asa ca pentru a depasi momentul delicat e obligatoriu ca juniorii vizati sa fie mai respectosi cu ceilalti, iar acestia din urma ceva mai ingaduitori cu primii. Cred ca pe teren pot fi facute reprosuri sau exprimate diverse nemultumiri, indiferent cine este in cauza, dar nu cu jigniri, obraznicie, impertinenta sau agresivitate. Daca-mi este permis, propun sa facem de maine un pact tacit intre generatii, respectand cele doua reguli de mai sus, adica RESPECT si TOLERANTA.

    Pe scurt, maine ma prezint la teren. Capitane da semnalul de adunare! E ultimul meci pe 2020, ce mama dracului, doar n-am capiat cu totii! Ora era . . . parca 17.30 , la parcul IZVOR, via Cora, cu halta finala in Agrononie?
    Luci, te rog sa fi prezent!
    Grande Sile , pe maine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tavi, ti-am indeplinit solicitarea!

      Ștergere
    2. Multumesc Sile! Era nevoie de ceva timp pana maine.

      Ștergere
    3. Facem pariu ca iar intarzie?

      Ștergere
  35. Bancul zilei: Cum se calculează volumul unei bile roșii de cauciuc

    Un fizician, un matematician şi un inginer sunt rugaţi să estimeze volumul unei bile roşii de cauciuc.

    Fizicianul o scufundă într-un lichid şi măsoară volumul dispersat.

    Matematicianul îi măsoară diametrul şi calculează o integrală.

    Inginerul caută volumul în tabelul lui cu dimensiunile bilelor roşii de cauciuc...

    RăspundețiȘtergere
  36. Inca,un B.

    - Cum a fost copilaria ta?
    - Si cu bune si curele.

    RăspundețiȘtergere
  37. Alt pariu castigat.
    Oricum eram suficient de bogat sa va cinstesc pe toti,vreau sa fac alta fapta buna.Cine il intalneste in tramvai pe Mitica cu colindul sa se milostiveasca, va primi de la mine de doua ori mai mult.

    RăspundețiȘtergere