marți, 3 martie 2020

Victoria celor din cartier

            Am asteptat destul si cronica n-a mai aparut. Vineri dupa  meci am avut o discutie amicala cu Gabitrei si acesta mi-a promis solemn ca va scrie el cronica; uite ca n-a facut-o si nu este prima oara cand promite si nu se tine de cuvant, pacat . Ce-ar fi sa nu mai scrie nimeni cronica? fiecare are o scuza, ba ca e ocupat, ba ca a intervenit nu stiu ce problema si nu mai poate, ba ca s-a suparat, ba nu stiu ce, ce-ar fi sa ne suparam toti si sa lasam totul balta si fenomenuldeziuacincea ar sucomba, fara chiar sa ne dam seama?!? Mi-am pus sperante in generatia anilor 60, cea care urmeaza dupa cea a veteranilor( Nelu-Bronson, Gaby, Vasea, Bebe), sa duca mai departe acest blog, dar se pare ca m-am inselat. Gabita, i-a masuri cat inca nu e prea tarziu!
            Hai sa revenim la meciul de vinerea trecuta(28 febr. 2020). Au facut alegeri G2 cu G3, rezultand formatiile de mai jos.
            EG3: Luci, Tavi, Bogdan, Mitica,Popica, Laur(Tolea-38 ani),Gabitrei(G3), Razvan-Motanu.
            EG2: Nelu-Bronson, Bebe, Gaby(G1), Paul(revenit dupa o lunga absenta),Mihaita(pustiul), Alex, Gabita(G2), Vasea.
            Initial am inceput 7 la 7, urmand ca Tavi(cand va sosi) sa intre laEG3 si pustiul la EG2.
            Am fost avertizati ca la H16,30 trebuie sa parasim terenul din spate stanga; n-am inceput bine ca a si inceput ciorovaiala dintre coechipierii Motanu si Popica; de la inceput, Popica s-a instalat in atac pe partea stanga; de cum l-a vazut, Motanu s-a dus si el varf de atac, spre disperarea lui Mitica, obligat sa stea mai mult in aparare; cum, necum, Motanu a deschis scorul la o minge inalta, balbaita in apropiera liniei portii, apoi Gabitrei infige un spit in gol.Chiar si la acest scor galceava continua, noroc ca a sosit Tavi si a stat in aparare. Gabitrei sustinut de Laur, preseaza in continuare si scorul ajunge la 5-0; de partea cealalta Gabita se zbate ca pestele pe uscat(nici el nefiind in apele sale), nefiind sprijinit suficient de tinerii Mihaita si Alex. Veteranul Vasea reuseste sa inscrie primul gol pentru echipa sa la un corner executat de Gabita de pe dreapta la care Luci respinge balonul cu mainile in sus spre bara cealalta, mingea il depaseste pe Tavi si Vasea aflat in spatele sau o impinge in plasa cu capul de langa linia portii. EG3 mai marcheaza o boaba, dupa care Gabita ia o actiune pe cont propriu, paseaza lui Vasea care, elegant, il serveste  cu o pasa precisa, dintr'una si Gabita inscrie spectaculos. Suntem anuntati sa parasim arena si astfel meciul s-a terminat cu scorul de 6-2 pentru Gabitrei.
            Marcatori: Gabitrei 3g., Laur 2g si Motanu 1g., respectiv, Vasea si Gabita cu cate un gol fiecare.Pentru faptul ca cuplul Gabitrei-Laur a dominat meciul si cei doi au inscris aproape toate golurile, plus Motanu tot de prin zona, am decis sa intitulez aceasta cronica "Victoria celor din cartier".
           

20 de comentarii:

  1. Gabita, ce-ar fi ca pe unii dintre noii veniti(bineinteles, cine se califica), mai ales din cartier, sa le conditionam participarea la fenomen de scrierea cronicii meciului?

    RăspundețiȘtergere
  2. B.

    Doi prieteni discuta seara, la un pahar de bere.

    - Inainte sa suflu, mi-am pus o dorinta.

    - Si ti s-a indeplinit?

    - Nu, tot mi-au luat permisul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vasea, tot respectul pentru dedicarea ta, te admir chiar, dar asta e soarta tuturor fenomenelor din lumea asta, deci și a fenomenului deziua5. Naștere, creștere/dezvoltare, maturitate, declin - astea sunt fazele principale, ”de viață”. Blogul este clar la faza de declin, una atenuată de tine și de Gabi. Totuși, blogul nu e chiar totuna cu fotbalul. Pe teren mai intră jucători ocazionali, fondul de veterani se păstrează și el relativ unit, problemele vor apărea peste 3-4-5 ani. Până atunci, să trăim clipa, zic. Cu sau fără blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam ai dreptate Gabita, toate fenomenele au soarta asta, ex. "Cresterea si descresterea Imperiului Otoman"de D. Cantemir, daramite fenomenul nostru deziuacincea!
      Veteranii Gaby si Vasea, plus Gabita, plus cine mai este sensibilizat de soarta blogului, vor tine stegul sus!

      Ștergere
  4. Bancul zilei: Când simți că inevitabilul plutește în aer

    Intra barbatul nervos pe usa, arunca cumparaturile in mijlocul camerei se tranteste pe canapea, se descalta si isi arunca sosetele pe masa, deschide televizorul si urla:
    - Nevasta in momentul acesta adu-mi repede o bere !!!! Pana nu incepe!!
    Femeia se conformeaza ii aduce o bere, dupa 10 minute:
    - Nevasta mai adu 2 beri, dar repede!!!! Pana nu incepe!!
    Femeia nedumerita ii mai aduce 2 beri. Dupa alte 15 minute barbatul iar:
    - Auzi, in minutul asta mai adu-mi 2 beri!!! Ca imediat incepe!!!!
    Femeia gata, cu nervii intinsi la maxim:
    - Auzi ma dobitocule, pai cine dracu‘ te crezi tu in casa asta?
    - Na, ca a inceput!

    RăspundețiȘtergere
  5. B.

    Sotia se urca pe cantar, ofteaza, cobora si urca iarasi. Dupa vreo patru-cinci astfel de repetari, nu mai rezista si se adreseaza sotului:

    - Auzi, dragul meu, tu crezi ca sunt grasa?

    - Nu, draga mea, deloc! Doar ca pentru o proportie mai buna ar fi trebuit sa fii putin mai inalta.

    - Cam cat de inalta, dragul meu?

    - Pai, daca ma uit atent la tine, cred ca cinci metri si jumatate ar fi suficienti!

    RăspundețiȘtergere
  6. sarmaua în foi de viță4 mar. 2020, 18:48:00

    Dragă domnule Vasea, cu tot respectul ce vi-l port, respectuos vă recomand pe această cale, dacă nu vă pricepeți, lucru pe care l-ați constatat și dvs. înșivă, să vă lăsați abonamentul de cronicar altora mai tineri, nu generației 60 cum timid sugerați ci, acelora într-adevăr tineri și liberi dimineața în baie. Încurajați tinerii să nu se mai ducă la școală unde învață tot felul de aiureli cu Platon, Pitagora, Aristotel, păi ce ăștia au fost români, nix, pune-i nene să urmeze calea cea dreaptă a lui Ureche, ăsta da, a fost român, trebuie să ne urmăm destinul, ceea ce ne este dat. Uite, să începem cu titlul, Victoria celor din cartier, păi ce matale ești din Brooklin sau din Izvor, pe cine crezi că interesează victoria altuia când toată omenirea pierde ? Trebuia să bagi, Înfrângerea celor din cartier, ăsta da titlu cu rating de rating, G3 mută cu 3M, G2 face gambitul damei Ana Aslan și pierde cu pionii din cartier neobișnuiți încă cu pastilele gereontologice. Mai departe, ăla se duce, ăla se ceartă, ăla înjură, bagă nene o abjecție live, nu poți live, suprapune-o peste un filmuleț făcut de Găbiță, merge, garantez eu și portocala prahoveană și mai termină nene cu bancurile alea pe care nici nu pui bulină cu interzis sub ..., păi cine are nevoie, darămite voie să zâmbească, mai bagă și tu ceva cu sânge, bombă, dezastru, gripa aviară, pesta porcină, un crap, o știucă, o arzoaică primăvăratică sub clar de lună triunghiular, un caras înăbușit la drum sub caru mare, lumea vrea senzații, personaje colerice, nu statistici și reclamații, ce tu ai citit vreo reclamație sau statistică referitoare la Ureche ? Filmează cu încetinitorul prăbușirea lui Bebe la impactul nimicitor a celor 3 mingii, două ale lui, una a fenomenului și postează filmulețul pe site. Apropo de fenomen, unde ai văzut că plouă sau ninge în fiecare zi, sau în fiecare vineri, sau la 5 zile odată, ce soarele bălește în fiecare zi la aceeași oră, da și când te arde nene de zici că bei gaz lampant te dai cu vasealină până ce devii ardei copt, ăsta-i fenomenul și e perpetuu. Ce-i cu pesimismul âsta și cu instigarea la abuz în serviciu sau funcție, păi nea Drag și-a luat-o pt. mai puțin. Auzi ! Să-i condiționăm ! Oferă nene o bere pt. cine scrie cronica, două pt. cine o citește, trei pt. un comentariu și 4 pt. o înjurătură câștigată cu sudoarea frunții, să vedeți cum nu vă mai impacientați la orice orăcăit în iarba sintetică, căci setea face legea. Ai să întrebi de unde fonduri, dar rețeta rating-ului de top te va îmbelșuga prin industria duplicitar-publicitară (90 % eu, 10 tu).
    Ce este aia, Vasea dă un gol și un assist, păi cine știe de Vasea ? Bagă meștere, Vasea cel mai bun vârf al momentului din România, vax Keșeru, Rusescu, Andone, Pușcaș. Solicităm urgent lui Rădoi, ca fiind imperios necesar naționalei, să-l titularizeze în meciul cu Islanda. Menționăm că nu necesită pașaport, C.I., anabolizante, analize medicale sau alte teste fiind cu toate expirate la zi. Are doi giranți de marcă europeană care garantează că nu va rămâne în Islanda sau la Islamabad, iar în cazul când va rămâne a depus jurământ sacru că nu se va prezenta la vot, avem destui în diaspora, bani pt. alte urne, secții de vot, ștampile,... nu prea.
    În urma prezentului pamflet niciun animal, pisică, știucă, crap, arzoaică, caras, lună, soare sau Vasea nu au avut de suferit.
    Maestre, dacă recomandările mele îți vor fi de folos, voi bea un pahar de vin din viță nobilă în cinstea mea. Și nu uita de cei 90%.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo B. vlastar de Voda! Asa te vreau.

      Vom scrie, vom lupta
      Si blogul ,vom apara!

      Ștergere
  7. Bancul zilei: ANAF-ul la restaurant

    O mamă și copilul acesteia de câțiva ani se aflau la o masă într-un restaurant. La un moment dat, copilul care se juca cu o monedă o înghite din greșeală.

    Mama disperată începe să strige, în timp ce copilul pare că se asfixiază.

    De la o masă vecină, sare un domn și îi trage copilului pantalonii jos, și îl strange tare de testicule! Copilul urlă de durere și scuipă moneda.

    Mama, uluită, îi multumește domnului:

    - Ați fost extraordinar, credeam că o să-mi moara copilul! Sunteți medic?

    Domnul îi răspunde:

    - Nu, doamnă, eu lucrez la ANAF. Așa procedăm noi de regulă ca să facem pe oricine să scuipe și ultimul banuț!

    RăspundețiȘtergere
  8. Știri fenomenale5 mar. 2020, 16:46:00

    Bebe s-a sinucis cu 3 mg de palincă scurse criminal prin para dușului, Nelu a violat două eleve de liceu în vârstă de 69 de ani, Vasea a depus un virus și o coronă la monumentul fotbaliștilor plastici și cronicarilor bahici, Paul a deraiat două vagoane de metrou, Mitică două de tren dar a recuperat conținutul, Doru nu a putut recupera TVA-ul din sutienul șefei lui Virgil, Găbiță și-a tăiat pantalonii și rochia de seară a soției cu o foarfecă superbă la păianjen, sarmaua a investit bănuțul copilului în funduri mutuale, Luci a escaladat Arcurile de Triumf din București și Paris crezând că sunt buturile din Parcul Copiilor, Stelică s-a electrocutat cu molanul oltenesc, Andrei a trecut ilegal vama cu globulețe metalice, Dincă a ieșit din arest și promite că nu va mai ucide, va juca doar fotbal în agronomie, de floricele se ocupă Ely, Cristi sparge o frizerie, sau o coafeză, nu știm încă exact, Gabi sparge trei sticle de vin și le transformă în renume, Tavi își dă cu tava-n cap și mai urcă o octavă, ușile de la azil se închid la ora 22.
    A prezentat Andreea Esca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aș fi pus pariu că a fost Umil Grădinescu.

      Ștergere
  9. B

    La scoala, invatatoarea il intreaba pe micul Andrei de fratele lui mai mic, venit pe lume in urma cu doua luni.

    - Andrei, ce face fratele tau? In curand o sa vina si el la scoala.

    - E bine, doamna, dar nu cred ca va veni la scoala noastra. Mama vrea sa il vanda.

    - Cum asa, Andrei?

    - Pai, doamna, il cantareste in fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bancul zilei: Oltenii la primărie

    Se duc oltenii la primarie să capete permisiunea să doarmă şi ei în cerşafuri, ca toată lumea, că până atunci dormeau pe rogojini.

    - Bine, zice primarul, vă dau voie să puneţi aşternut, dar în prealabil să vă spălaţi pe picioare.

    Un oltean nedumerit întreabă:

    - Dom' primar, dar dacă n-avem „prealabil”, putem să ne spălăm în lighean?

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragii mei cei dragi, de aici incolo sa scrie cronica cine-o vrea!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vasea,baga cronica și lasă vrajeala.

    RăspundețiȘtergere
  13. De 8 martie, La multi ani femeie!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragii mei,va dau o veste tristă.Onorabilul nostru coleg si prieten a uitat sa scrie.Nu trebuie sa-l condamnam, e un fenomen care a luat amploare care se manifestă tot mai des la persoanele trecute de o anumită vârstă.Sa-i mulțumim pentru ce facut pana acum si sa-l ajutăm să se consoleze cu situatia.

    RăspundețiȘtergere
  15. Știrile nopții9 mar. 2020, 17:53:00

    Echipa de fotbal a lui Mitică din Cluj, proaspăt întoarsă pe jos de la Sevilla, a fost băgată în carantină la Hrubele lui Ștefan cel Mare sub directa supraveghere a doctorului Ciomu, a lui Bruce Willis și Brad Pitt, ultimii doi, combatanți de marcă în Armata celor 12 maimuțe.
    Cei care nu au mai făcut sex de două săptămâni sau mai mult sunt obligați să se prezinte de urgență la cel mai apropiat campus, în caz contrar vor suporta amenzi penale. Usturătoare și înăbușitoare.
    Elevii sub 18 ani să se descurce singuri cât mai rapid, există pericolul ca școlile să fie închise iar fondurile lor să fie insuficiente pt. alte variante.
    Studentele se descurcă oricum.
    În Agronomie scorul a fost 4-0, 4-1 ca pe 23 August, putea ajunge chiar la 4-2 dar subsecretara Aed din Calafat a suspendat brusc activitatea din cauza unei măini care se juca cu mingea pe sub masă. Amănunte găsiți în cronica Samara pt. copii sub 14 ani ce va fi scrisă de vârful naționalei tocmai din Islanda, la noi activitățile culturale sunt suspendate.
    Pentru riveranii de la malul mării obișnuiți cu malpraxisul, Vama Veche va fi deschisă non-stop (datorită și climei blânde, puțin infecțioasă dar...) începând cu data de 8 Martie, orele 00. Sunt interzise activitățile artistice și sportive fiind permise doar cele liber limbo-schimbiste, fără niciun fel de protecție. SIDA E ISTORIE.

    RăspundețiȘtergere