vineri, 25 ianuarie 2019

Nu ne-a fost frică de polei. Nici de Mitică...

 dom profesor Bețișor dixit:

 Mă întîlnesc cu Mitica , imi povesteste de problema care o are cu bateria. Nu bateria aia: o sticla cu vin si un sifon. Era vorba de bateria auto. Astazi este vinerea noastra. Ne adunam. Cateva personalitati lipsa la apel: Gaby, Paul, Vasea... Facem echipele:
Mitica(M): Nelu. Bebe, Eugen, Stelica, Mitica, Bogdan, Mihai, Gabita.
GabiTrei(GT): Luci. Razvan, Tavi, Doru, Cristi, GabiTrei,Popicu, Sică.
 Meciul incepe, noi cei din echipa (GT) nu apucam sa ne facem funda la ghetute si sa ne asezam in teren ca (M) conduce cu 2 - 0. Ne privim cei din echipa (GT) cam nedumeriti, fara sa intelegem care este treaba. Incet, incet ne adunam, jucam compact, acoperim bine terenul si vine prima ocazie, centrare din corner lovesc suficient de bine mingea la zece centimetri de bara, dar Nelu, tanarul Nelu o scoate in alt corner. Nelu asta se mai lauda ca este decanul nostru, se alinta. Se joaca. (M) pierde din turatie sau (GT) joaca cu viteze superioare; este o dilema, se fac cercetari. Sică își schimbă tricoul, îl alege pe cel cu numărul 9. Egalăm, mai bem un gât de țuică!!! (n.tr.), mai dăm un gol, 3-2. Lovitură de colț, mingea ajunge la mine și șut cu șiretul, Neluțu scoate mingea din ațe, 4-2. Au fost multe goluri , scor 4-10 și, din păcate scuze, n-am reținut toți autorii. De la noi, sigur  Sică, Marean, eu, Tavi , dincolo, un autogol Tavi, Mihai și Găbiță.
Despre (M), m-am bucurat c-a revenit Eugen (n.tr. : nu ești singurul de la noi care s-a bucurat!), dar după 2 ani de absență nu poți să-i ceri să aibă benzină, este clar că le-a lipsit un jucător, mijlocaș sau fundaș.Despre (GT) atuul nostru a fost că toți am cuplat la efort, scorul este prea mare, dracii ăștia, Găbiță și Mihai ne-au fugărit tot meciul.
O zi reușită, s-a alergat, s-a gustat una-alta, nu spunem ce, suntem sportivi. Deja începem să visăm la meciul de vinerea viitoare.

Later edit: Pentru Luci și ceilalți iubitori de tenis, aveți rezumatul finalei de la Australian Open, Novak Djokovic-Rafael Nadal. Cei cu mai multă imaginație se pot gândi și la meciul de vineri, respectiv la dl.Mitică.


Later edit, by Găbiță:
Până la urmă, nu s-a salvat nici ramura sprijinită de gard.
Salcia lui Bogdan a pierdut jumătate din coroană...

42 de comentarii:

  1. Asa dom'profesor, fii exemplu,atat pe teren,cat si in afara si pe deasupra mai da si goluri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am permis sa adaug un "a"in titlu pentru a fi mai clar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă s-ar fi bucurat și Eugen ar fi fost cel mai bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. din multe motive, inclusiv acela că a prins un meci excelent, l-am lăsat pe bețișor la butoane. mai bine pentru mitică, pe care l-aș fi putut distruge ușor, da e prietenul meu și l-am iertat. doar așa, de monstră(!), un mic început din ce ar fi putut să fie:

    "sătul să tot mănânce bătaie în fiecare vineri, cu grave repercusiuni asupra psihicului și fizicului său fragil (motiv pentru care l-a și părăsit amanta...), tânărul Mitică i-a scris, nu el,a rugat un prieten mai cu știință de carte, lui Moș Crăciun, să-l facă și pe el măcar o vinere fericit. Moșul i-a ascultat dorința păcătosului și a contribuit personal în alegerea echipei micuțului: i-a dat cel mai bun portar, pe Neluțu, cel mai rău fundaș, pe Stelică, cel mai cel mijlocaș, pe Mihăiță (l-am promovat, să văd acu ce mai ziceți?) și pe tăticul atacanților, Găbiță, fie el și ușor bolnav. din păcate... "


    poate va continua...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate la Mitica in echipa a jucat,e un fel de-a spune, si Mitica,iar de aici li s-a tras.

      Ștergere
  5. ianuarie 26, 2019
    Felicit pe invingatori ,dar am ajutat si eu cu ceva la reusita . Cu o mica schimbare, in alegeri cred ca iesea un meci mai echilibrat . Asa cu EUGEN ,mi -am luat o mare teapa nu a fost nicaieri Puteam juca si fara el si rezultatul era la fel .De fapt am fost mai putini cu vreo 2 oameni nu aveam ce face . Pe linga asta GABITA ,a jucat bolnav. LA 2 goluri marcate de SICA , am fost balerini si personaj principal acolo stiti cine era . Stelica , nu a avut sustinere , cit a mai stata MIHAI , cu el mergea dar nu poti sa- l tii fundas pe MIHAI, fundas tot meciul ,el este util de la jumate in sus la constructie. GABI 3 ,a fost mereu cu un pas inaintea mea la alegeri i-a iesit bine de data asta . El a avut aparare peste noi plus ca venea si el inapoi sa ajute . Baietii au bagat ceva material in aparare, noi cam balerini. Echipa lui GABI3 ,a prins o zi buna le -au iesit si suturile, noi am fost blocati cred ca MIHAI ,a dat vreo 2 bare . Lui EUGEN , inaintea de a da drumul la minge, i -am spus sa stea linga STELICA , sa nu iasa din careu sa fie acolo,dar el a facut alceva adica nimic . . Dar asta este mergem precum HALEP, inainte din greselei mai inveti .

    RăspundețiȘtergere
  6. Motane , sigur daca erai la noi impuscai 2 jucatori, sau ii dadeai afara ,plecai acasa orice asa ca nu e de gluma.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cei doi jucători pe care-i împușca motanu erau:Mitica si căpitanul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Și totuși poleiul! N-o fi fost dușmanul nostru vineri, dar după aia... Eu vreo 4 ore fără curent, alți vecini vreo 10. Salcia lui Bogdan - amputată de 3-4 crengi mari, noroc că alte vreo două s-au sprijinit de gard, altfel adio umbră la vară. Și-așa s-a dus cam 40% din coroană. Aș compara-o cu Nadal. Salcia cealaltă, mai plângătoare, mai elastică, s-a aplecat până la pământ, dar n-a cedat. Asta eDjokovic, clar. Și cu asta am făcut și cronica finalei de la AO! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu niciodată, salcia se culcă şi iar se ridică,(chestia la fel) coroana,soarele şi umbra nu se pierd şi nu se zămislesc după voia noastră, doar după sufletul nostru, ia prostanol (glumesc, nu fi supărat, nu-i problemă) să nu mai faci pipi aşa des, există cireşi şi vişini la discreţie, în rest life is life , jonny, la vita e locca, funky town, up side down, forţa este în noi, de asta se tem cel mai mult bilderbergii (despre care nu am spus niciodată că nu au făcut şi lucruri foarte bune). believe in you, restul vine de la sine, viaţa şi meciurile ei sunt super wonderfull.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bravo, fratele meu maro, credeam că te-ai pocăit definitiv!

      în ultimii ani rafailă (3-13 în meciurile directe) și rojer sunt victimele preferate ale lui nole, cam cum sunt mitică și marinuș față de șeful lor. acu auzii și că azi se jucă juma de oră fără ca rafa să puncteze pe serva adversarului!?!

      Ștergere
  10. Am si eu cateva victime:o salcie, 2 salcami, un gutui,etc.Sper sa cada o data gheata de pe pomi, altfel numarul victimelor va fi mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poșta redacției27 ian. 2019, 20:48:00

      ați încercat s-o scuturați mai des?

      Ștergere
  11. Am pus o poză cu ce a mai rămas din salcie. Restul crengilor le-am salvat cu cazmaua, când dădeam o dată și cădea gheața, se ridicau și 20 de cm! Deja știți ce-o să comenteze Motanu... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tot ce-i sub 20 de centimetri nu ne interesează. încercați la vasilică, marinuș, mitică.

      Ștergere
  12. Mitica n-are sef.Cel căruia îi spune manca-ti-as e donator, contributor,fraierul de roman.Nu va luati dupa fente.

    RăspundețiȘtergere
  13. Teiul lui Eminescu,salcia lui Bogdan si-a lui Gabita, salcamul lui Ciulica, boschetii lui Motanu, buturuga lui Mitica, aprozarul lui Tavi,numai literati pe aici!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Remarcabila rapiditatea scrierii si publicarii cronicii. La ora 18-30 eram in vestiar cu Doru, Razvan si multi altii, iar la 21-45, tot vineri, se publica textul! Adica, Doru a plecat spre casa pe la 18-45, drum care a durat ceva el neavand bolid iar in oras se circula greu datorita vremii si cu mijloacele de transport in comun, acasa a facut un dus, apoi a mancat ceva, apoi a mai mangaiat altceva dupa care a scris cronica, apoi i-a trimis-o prin email lui Razvan, acesta a preluat-o si a publicat-o. Si toate acestea in decurs de cca 3 ore. Formidabil! Doar grande Sile a mai realizat asa ceva. Sunt curios daca inegalabilul veteran a fost devansat in aceasta competitie a vitezei de redactare si publicare a unei cronici. Sile poti sa ne spui care este recordul tau? Daca ar afla de cele intamplate cred ca ambii autori ar fi invidiati pana si de CNN pentru aceste preformante. Ce ziceti daca dupa acest comentariu Sile si Doru vor aparea la reputatul post tv in calitate de reporteri de razboi pe "campul de lupta" din Agronomie si, in timp ce noi combatem puternic in repriza 3a, sa ne ia interviuri in direct ! Ei? Pare misto de tot!









    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De data asta a avut bolid. ;)

      Ștergere
    2. Draga Tavi nu mai retin la ce ora am publicat eu, oricum n-are prea mare importanta.Important e ca voi jucati fotbal si eu doar jinduesc .Va invidiez in sensul pozitiv al cuvantului.

      Ștergere
  15. Bancul zilei: Ultimul sfat e și cel mai prețios

    Înțeleapta Maică Superioară era pe moarte. Măicuțele s-au adunat în jurul patului ei, încercând să facă situația ei cât mai confortabilă. I-au dat niște lapte cald să bea, dar ea a refuzat.





    Una dintre călugărițe luă paharul inapoi la bucătărie. Amintindu-și de o sticlă de whisky irlandez, primită cadou de Crăciunul precedent, ea a deschis-o și a turnat o cantitate generoasă în laptele cald…





    S-a întors la patul Maicuței Superioare, i-a ținut paharul la buze. A băut un pic, apoi un pic mai mult. Și tot așa, ea a băut din pahar până la ultima picatura .


    – Maică Superioară, noi, toate maicuțele, te rugăm să ne dai niște sfaturi din înțelepciunea dumitale acum, înainte de a muri.





    Maica Superioară se ridică în pat cu un aspect pios pe fața ei și a spus:


    – Nu vindeți vaca aia!

    RăspundețiȘtergere
  16. - Aveti brichete?

    - Sigur. Avem cu rozeta, cu quartz, cu lanterna, clasica cu fitil, cu abtibilduri, transparente, colorate, cu melodii... De care doriti?

    - Dati-mi una cu gaz, va rog.

    RăspundețiȘtergere
  17. Capitanu Zacusca29 ian. 2019, 17:52:00

    Voua nu vi se pare ca salcia lui Gabita seamana la freza cu Mitica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E a lui Bogdan. Iar între timp s-a mai îndreptat.

      Ștergere
  18. Apropos de marcatorii din 2018;stand acasa in convalescenta am facut un efort,deloc neglijabil,si am numarat golurile marcate;asa cum am prevazut intr'un comentariu anterior, Gabita, Gabitrei si Mitica domina topul golgeterilor,dar iata ineditul clasament:
    1. Gabita 68 de goluri
    2. Gabitrei52
    3. Mitica 51
    4. Vasea 42
    5. Ely 41
    6. Matei2 34
    7. Tudor 21
    8. Bete 16
    9. Tavi 14
    10.Gaby 10

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăsta chiar e un efort, se vede că te plictisești. Oricum, cifrele sunt relative, de cele mai multe ori protagoniștii nu știu cu exactitate nici la sfârșitul meciului câte goluri au dat. Cu atât mai puțin cronicarul.

      Ștergere
    2. Ai dreptate Gabita, cam totul este relativ, asa ca fiecare crede ce doreste;prezenta la meciuri e diferita,pe cei care au venit cand si cand nici nu i-am luat in calcul,acolo unde din cronica sau comentarii nu reiesea cine a marcat n-am trecut nimic,etc.La Motanu am un mic dubiu, aparand destul de rar la marcatori nu l-am mai notat si s-ar putea sa figureze in primii zece.Scuze pentru eventualele greseli!

      Ștergere
    3. Dar Popică? El ar trebui să figureze, că mai mereu face figurație! :)

      Ștergere
  19. Popica, Bogdan, dintre ai nostri s-ar putea sa atinga borna de 10 goluri.

    RăspundețiȘtergere
  20. BANC!
    Discutie intre doi betivi:

    - Ba, de cand m-am casatorit, nevasta mea umbla numai prin carciumi!

    - Asa mult bea?

    - Nu, ma cauta pe mine!

    RăspundețiȘtergere
  21. de necrezut, city pierde în campionat pentru a patra oară,a treia oară la rând DUPĂ CE DESCHIDE SCORUL!!! și cu echipe de doi șilingi (marinuș, nu tu), gen crystal palace (chiar acasă)lester și newcastle. poate o comite diseară și liverpulă.

    ps: mai rar așa prieteni statisticieni, care să nu te bage-n seamă, da poate le era lene și nici n-aveau numărul tău. și io m-aș fi gândit să se puncteze ca la baschet: 3 puncte de la centrul terenului, 2 din afara careului și 0,1 de pe linia porții.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanu a avut o "presimteala",vorba cuiva si Liv(sau cum o numeste M.cu ula la sfarsit)a semi-comis-o aseara. Surprize o sa mai fie, stati linistiti!

      Ștergere
    2. am pariat că dau ambele echipe gol, așa c-am ciugulit ceva chiar înainte de pauză. eram mai inspirat dacă jucam x2, pe de 4 ori banii.

      https://www.youtube.com/watch?v=-p3kPGTaADQ

      ia și tu ceva să te bucuri, da nu-i arăta lu blendi, că se zgârie p-ochi.

      Ștergere
  22. Vasea, e mai usor sa descoperi acea cronica-rapida decat sa faci o asemenea munca de migala cu numararea golurilor. Afla ca acel ”document” l-ai postat inainte de ora 20, acum vreo 4 sau 5 ani. Asa ceva nu se uita. Dupa cum nu o sa pot uita ca in statistica de mai sus mi-ai mancat vreo 3, 4 goluri, adica autogoluri. Alea nu se pun? Adica ele este fara autor? Ai grija, acus o sa schimb foiaia, eii!

    RăspundețiȘtergere
  23. confesiunile sarmalelor reci31 ian. 2019, 16:17:00

    În primul trimestru am dat 13 goluri (în bugetul consolidat), în următoarele 3 doar 7 goluri (prin bugetele locale), asta cu ajutorul neprihănit a lui Vasea care din postura de vârf împins mi-a scos vreo 5-6 goluri de pe linia porţii (de 3 ori într-un singur meci). Oricum nu mai candidez şi nu mă mai interesează gheata de aur de vreo 10 ani, de când mi-am luat patine artistice cu lame de platină şi ghete Puma, îmm, parcă aşa se scrie, cu şireturi de borangic şi crampoane diamantine. Mitică într-adevăr a dat 50 de g(rame de palincă înainte de meci) plus 1(00 de grame din acelaşi lichid după meci). Deşi redistribuirea golurilor înscrise de cei care nu au acces la divan (Alex 7 goluri într-un meci,6 în altul, Adi Her, Andrei, Cristi, Sorin Chinezul, etc.) către parlamentarii aleşi ai poporului pare cât se poate de corstituţională, asemănarea dintre fondul pt. pensii speciale, pensiile de la CAP Corlatele, ajutoarele UE acordate clubului vânătorilor amatori pt. ejacularea în spaţiu SHEN a pestei porcilor mistreţi din livada proprie, calculul accizei specifice la tutunul neprelucrat, a cabernetului de 10 grade care nu a stat din fiert în burtica consumatorului şi a hainei de blană purtată de ursoaică la Sinaia sau Braşov, este pur şi simplu izbitoare. Oricum, făcând o paralelă între cronicile actuale, cronicile lui Grigore Timpan, letopiseţele Munteniei şi Transilvaniei, se pot determina foarte simplu castingurile, caftingurile şi chiar măcelurile măcelarilor din perioada renascentist- iluministă a anilor 2o spre 19. Până nu se stabilizează problema eu nu mai trimit mingiile nici măcar în bară, nici vorbă să le bag între cele două.

    RăspundețiȘtergere
  24. Sileee, nu mi-ai raspuns, . . . glumeam desigur.Felicitari pentru statistica si efort! Si noi iti ducem doru(l) pe teren si ne bucuram ca te stim ”bine”.
    Si pe Doru-(l) gratulam pentru efortul sau de vineri seara!
    Pe maine! Va fi meci mare si cu soare (asa e prognoza)!

    PS-Silee (esti obsesia mea, ce sa-i faci!), vezi cum raspunzi sarmalelor reci, s-ar putea sa aiba dreptate cu . . . bugetele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa mai raspund ca si-asa am involburat apele cu numararea golurilor; cat despre autogoluri, concurenta e destul de mare, s-ar putea sa ocupi un loc fruntas.
      Am precizat ca nu am facut o statistica exahustiva, mai mult am fost curios sa-mi confirm ipoteza ca cei doi , Gabita si Gabitrei au dat cele mai multe goluri.
      Hai, gata cu joaca si de maine la treaba pe sinteticul din Agronomie.
      Va urez succes si cat mai multe goluri in plasele portilor, nu in activitate!


      Ștergere
  25. Ziceti voi ca nu-s bun de Cantarea Romaniei!Mandelu are scoala veche, va face sa plangeti mai rau ca la filmele indiene.

    RăspundețiȘtergere
  26. BANCUL ZILEI!
    Un tip sta singur la masa intr-o cafenea. La un moment dat se apropie de el cea mai atragatoare femeie din local si il intreaba:

    - Esti singur?

    - Da! Bineinteles! Nu am pe nimeni!

    - Atunci nu te superi daca iau scaunul asta, nu?

    RăspundețiȘtergere
  27. Tenisul romanesc a cucerit un prim trofeu in 2019 prin cuplul Irina Begu si Monica Niculescu care au castigat titlul WTA la dublu de la Hua Hin din Thailanda.
    Felicitari fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  28. BANCUL ZILEI!
    Moment inoportun

    Bătăi în ușa apartamentului lui Bulă. Maică-sa iese de sub duș cu un prosop înfășurată în prosop și întreabă:





    – Cine-i ?





    – Dragă doamnă, s-a întâmplat o nenorocire, l-am călcat pe fiul dumneavoastră cu mașina!





    – Sunt dezbrăcată, nu pot deschide, puteți, vă rog, să-l băgați pe sub ușă?

    RăspundețiȘtergere