sâmbătă, 12 august 2017

Cronica galben-maro

Evident, nu am talentul nenăscut al lui Vasilică Preafrumosu Ispirescu, inspirat din cromatica suavă a unei primăveri deja apuse, dar de ceva culori am auzit și eu, iar cele din titlu mi se par mai mult decât sugestive pentru a reda suferințele bravilor fotbaliatori de vineri după-masă și, în special, ale bravului lor lider spiritual, El Capitano Mitică.
Stând (din păcate) pe margine, cu un ochi pe carte și altul la teren și văzându-l  pe micuț cum este la un pas să-și înghită scufia, am simțit o undă de regret pentru bravul combatant, dar și un mare semn de întrebare asupra celor ce se întâmplă de la o săptămână la alta. Rezultatul: dacă aș fi o idee mai naiv (sau poate, mai inteligent!?!) gândul mi s-ar duce direct spre teoria conspirației. Inginerește, să mă explic:
- exact acu trei săptămâni, la umbră, Luci a fost declarat "omul meciului", când Găbiță și Mihai l-au făcut chiar mai mare decât este pe bravul somnorilă,  tată iubitor de albine, un fel de Superman fără aripi, dar cu ghiozdan pe față și frizură cu fentă și cromoplatin, dotat cu parade, reflexe, riposte,pernă, scăunel, tot tacâmul. evident, meciul următor, când am avut  onoarea să fim parteneri, a primit fără număr de la un nene orfan de talent. ieri însă, nu țin minte să fi donat vreun cadou, fiind o reușită  combinație între Muntele Găina, Muntele lui Venus și omul de la circ. mare parte din rezultat i se datorează, deși poate omul nici nu realizează, domnia-sa venind la relaxare.
- acu două partide, Bogdănel, nu-i altul ca el, a intrat prin alunecare, după meci și cronică, la subsemnatul, pe motiv că are buba și nu poate. ieri, la aperitiv, i-a servit pe ciucaleți cu un gol plasat la colțul lung, încă cel puțin unul din combinație, bașca un voleu de senzație la vinclu, de s-a trezit bietul Lucică că-și introduce, pesemne din sperietură, două degețele în aceeași nară.
- că tot vorbeam de anti-talente, spaima domnișoarelor virgine și a sticlelor de bere nedesfăcute, ieri a dezamăgit total. de la patru goluri, un fel de poker fotbalistic, date cu fața, cu spatele, cu capul, din cădere, din urcare, însă toate de la letala distanță de sub treijdecentietri (practic, un fel de terente pe terenul de fotbal!?!), la zero șuturi, e o distanță pe care o minte normală o parcurge cu greu
- Nelulu, unul dintre noii mei protejați, oricum mult mai respectuos și mai elegent decât o parte dintre cei vechi, s-a aruncat acum un meci, la propriu, din bară în bară, pentru ca ieri, probabil și pentru că venea  de la vreo domnișoară, să prindă o zi cu ghinion, mare parte din respingerile sale ducându-se direct la advesar și apoi în gol
- în sfârșit, inegalabilul Marinuș, dă meciul trecut gol de la jumătatea terenului, iar acum se împiedică în propriile-i izmene de la juma de metru, ceea ce totuși la el este ceva natural.
 Ce să mai zic? Toți foștii mei coechipieri, inclusiv Mitică, mai muncitor și mai băgător de picior la bătaie  ca de obicei, au prins ieri o zi mult mai bună decât meciul trecut, iar mare parte din adversari una mult mai slabă, Tavi a lipsit când trebuia să ne ajute, iar ieri a fost super-disciplinat din punct de vedere tactic. Și atunci, să nu intri la bănuieli? Distribuțiile:
Galbenii: Nelulu, Marinuș, Gabi, Găbiță, Vasilină
Maronii: Luci, Tavi, Mitică, Bogdănel, Simi, pardon, Sică
Scorul a fost undeva în jurul lui 11-11, ca vremelnică dovadă  că băieții au înțeles că un punct o fi el mai puțin decât trei, dar MULT MAI MULT  decât niciunul. De la Galbeni s-a evidențiat Găbiță, prin joc și prin faptul că a refuzat să abuzeze de naivitatea lui Sică, de dincolo l-aș remarca pe Bogdănel și punga lui cea fermecată, fazele vi le puteți descrie și singuri.

Două lucruri ar mai fi de evidențiat. Primul, prezența mult mai numeroasă la berea de după decât la meci, Bețișor, Virgil și subsemnatul neparticipând decât la etapa a doua a competiției. Al doilea, ce nu încetează să mă mire, e cum de reușiți mare parte din voi să nu plecați măcar de lângă teren, în vreme ce băiatul cu apa se duce la Mega, (nu neapărat departe, dar nici prea aproape) alege bere rece pentru fraieri, stă la coadă, plătește și ajunge primul înapoi la boscheți?

61 de comentarii:

  1. Totuși, pe final Bronson ne-a salvat la vreo câteva faze, dacă se distanțau iar nu mai aveam energie pentru egalare. Emblematică a fost parada aia în care au scăpat Sică și Tavi singuri cu portarul, cu Sică preferând să suteze din poziție centrală, iar Bronson respingând incredibil în lateral!

    RăspundețiȘtergere
  2. D-le literat(m-am convins ca ai har),sincere felicitari!
    Berea e deja la rece si ti se cuvine cu prisosinta.
    Hotule, ai stat azi-noapte s-o vezi pe Simona si daca tot n-a jucat ai scris o cronica excelenta.
    Ce mai,m-ai fentat cu SMS-urile tale.
    PS.Ti-am zis ca mai e o repriza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mi-ai zis și că fraierii iau gol din ofsaid, în minutul 93. la câți bani se bagă în fotbalul englez, arbitrajul e de rahat. hai steluța cu egalarea și victoria!

      Ștergere
  3. Foto: Arhiva Ziare.com












    Ploaie de stele. Soacra si ginerele isi pun cate o dorinta. Ginerele a fost mai rapid, soacra n-a mai apucat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa te lasi de fotbal, nu castigi nimic.
    Lasa incaltarile rosii in cui, pune mana pe condei si la scris.
    ROMANUL 1 pana la 31.12.2017.

    Succes!
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  5. Echipa maro a condus tot timpul,chiar si la 3-4 goluri,dar galbenii au re evenit mereu,iar in final au remontat 3 goluri,egaland la 11.Marcatori GAbita 8g,Gaby 2g,Popica1g/Sica 8g,Bogdan 3g.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mitica Casanova12 aug. 2017, 20:05:00

      Chiar asa fraier sa fiu,sa nu fi dat niciun gol?

      Ștergere
  6. nenea bețișor, dacă găsești matale un editor bun, mă apuc de ieri. oricum, meritul cel mare e al băieților, există câțiva care mă inspiră copios și care se regăsesc la greu în unele din textele la care țin.

    http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2015/10/pranzul-cel-de-taina.html

    http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2014/11/naturi-moarte-cu-blonda.html

    http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2013/03/amicul-public-numarul-1.html

    http://fotbaldeziuacincea.blogspot.ro/2012/03/trei-frati-patati.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dai o bere la corectură, ca să fim chit pentru cronică? :) În felul ăsta te asiguri că nu-ți mai scapă virgule în plus, ca la titlul ăla cu PSG.

      Ștergere
  7. Bogdane, ești bine, tati, ai băgat hidratare? Că la meci de câteva ori vorbeai singur mai ceva ca Mitică și te învârteai în cerc! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Svitolina loveste precum katiusa:puternic si repetat,sacadat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tataie, tu noaptea nu dormi?

    RăspundețiȘtergere
  10. GABY ,totusi nu am fost POPICU , am dat minim 2 goluri asa ca am mai facut ceva pe acolo . UNA peste alta a fost un meci cu mule goluri ,dar si cu multe greseli neprovocate vorba lui BEBE . De remarcat calmul lui GABITA , la citeva faze de pase gresite,ratari etc ,etc nu a reactionat rau. Eu m-am enervat un pic , dar fara sa jignesc oamenii e clar asta .Am alergat ceva , am cautat sa construiesc jocul , si ma enervam cind noi pierdeam mingile aiurea prin pase gresite date la adversar . SICA ,daca ar alerga si el un pic ar fi mult mai util. Nu am avut aparare pentru GABITA, daca nu venea obosit nu prea aveam ce sa-i facem .Au fost multe momente de joc cind BOGDAN, nu mai era in teren De remarcat aportul lui LUCI ,ca portar .

    RăspundețiȘtergere
  11. 4-4,5-5,11-11!Toate aceste perechi de numere sunt valabile pt. meciul de vineri.Am inceput 4-4(cu Popica in poarta) si chiar la unul din primele atacuri,"talentul nenascut" numit asa de cronicarul Gr. Ureche,dar totusi in viata,a primit o pasa de la Gabita si a reluat din prima spre poarta lui Luci care a respins in fata si Gabita suteaza si el,dar Luci mai bareaza o data,mingea sare la Gaby care suteaza...in Luci. Atunci mi-am zis ca nu e ziua mea,mai ales ca m-am simtit fara vlaga.De fapt si Gaby a zis ca la o urcare in atac parca i s-a luat aerul.
    Dupa venirea lui Nelu care a intrat la noi in poarta si a lui Tavi s-a jucat 5-5.La indicatiile lui Gabita m-am retras in aparare unde am mai incurcat si eu cate un adversar,dar vorba cuiva,mai bine stateai acasa.
    11-11 a fost scorul final,meritul major apartinand lui Gabita.Curios e ca Mitica parca s-a bucurat de acest egal...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și 9-9. Nu sunt sigur de 4-4 și 5-5, la un moment dat ne-au condus cu 4 goluri, parcă 7-3.

      Ștergere
  12. Motane,ca ti-e sete permanent stiu,dar cand ai scris cronica se pare ca te-a apucat foamea si ai halit doua litere;se accepta.
    Daca FCSB o tine asa nu stiu daca va prinde primele sase locuri si daca tu mai apuci sa mai bei vreo bere!

    RăspundețiȘtergere
  13. un banc vechi povestește de un american, un rus și doi chinezi, gă-biță și si-li-boa, prinși de canibali și amenințați că vor fi consumați la prânz, dacă aparatele lor de micționat, puse cap la cap, nu vor depăși lungimea de un metru. bagă americanu 45, bagă și rusu 50, completează și gorobeții și scapă cu viață, ce-i drept, la limită. așa și cu textul lui șeful vostru, după ce că-l plimbați de la ana la carafa(?)și-l lăsați să muncească solo-pionier, ați mai vrea și cotă-parte la încasări. deocamdată nu.

    iar steluța mai bine să joace play-outul, are meciuri mai multe și adversari mai slabi, așa că se adună berile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai bine mai Motane,noi vrem sa te sustinem sa devii scriitor si tu ne iei la misto?!?

      Ștergere
    2. m-ați susținut de m-ați rupt.

      Ștergere
  14. wcsbtrpc se pregateste sa cumpere si actuala echipa Astra.A vazut ciobanasul ca-s mai buni decat ai lui si gata a pus ochii pe ei.Si uite asa va ramane singura echipa din campionat, va deveni campioana, bla, bla, bla.Nu stiu cum se face, ca cine ajunge la stana nu mai joaca nimic.Daca l-ar lua si pe Messi si tot zero fotbal.A mai inceput si puscarie MM sa ridice glasul, destul ca sa ma faca sa borasc.Mototolule,te mai dai specialist ?
    P.S.Sper ca-si va da seama ca la el ma refer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu cine-o vorbi fraieru? sau domnul practică conversațiile precum sexul, solo pionier?

      Ștergere
  15. Apropo,aseara am pierdut niste pitici,trei la metru cu mainile sus,ma gandesc sa-i declar nuli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,tu Ronaldo ce-ai patit,parca ai parasit terenul mai devreme,aveai intalnire?

      Ștergere
  16. - Maine aniversam 40 de ani de la casatorie, am putea taia porcul?

    - De ce? raspunde sotul, doar nu e vina lui...

    RăspundețiȘtergere
  17. Domozina pe benzina14 aug. 2017, 15:44:00

    Daca ai arbitrul de partea ta si pierzi acasa cu 1-3, inseamna ca esti varza.Am zis bine, mototolule ? Dar pe cine m-am gasit si eu sa intreb, de parca s-ar pricepe la ceva.

    RăspundețiȘtergere
  18. Fotbal cam inestetic,dar eficient.
    CFR e principala candidata la titlu.

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani Mariilor si Marinilor!

    RăspundețiȘtergere
  20. La multi ani si lui Mitica, poate da si el ceva de baut!

    RăspundețiȘtergere






  21. Sfarsitul erei colesterolului

    La fiecare cinci ani, Comisia de recomandari dietetice din SUA (Dietary Guidelines Advisory Committee) pregateste un raport, care afecteaza o gama larga din comunitatea mondiala, despre nutriatie si sanatate. Aceste recomandari afecteaza in mod direct rapoartele privind mentiunile nutritionale, sustinerile pentru sanatate ale firmelor care produc alimente, recomandarile si liniile directoare date de medici si dietologi, alimentatia din scoli si modul de publicitate al alimentelor.



    Recomandari Nutritionale 2015 si Colesterolul



    Liniile directoare din 2015 arata o schimbare foarte importanta fata de anii precedenti in legatura cu colesterolul, cum ar fi:

    „Colesterolul: Anterior, liniile directoare dietetice recomandau limitarea consumului de colesterol la mai putin de 300 mg/zi. In 2015, recomandarile dietetice (DGAC) nu mai continua cu aceste recomandari deoarece dovezile disponibile arata ca nu exista o legatura intre consumul de colesterol prin alimentatie si nivelul colesterolului din sange.

    In conform-itate cu concluziile raportului American Heart Association (AHA / ACC raport), colesterolul este un nutrient al carui consum marit nu este o problema.” (DGAC). Raport 2015, cap 1, pag. 17.Mai simplu spus, consumul de colesterol nu este o problema pentru sanatate si nu afecteaza nivelul colesterolului din sange.

    Aceasta este o schimbare revolutionara in raport cu recomandarile de acum 50 ani, care au afectat si schimbat complet obiceiurile noastre alimentare.

    Cu acest raport si in legatura cu noile instructiuni ale American Heart Association care elibereaza utilizarea de medicamente de la nivelul colesterolului a cazut si ultimul bastion de recomandari dietetice si medicamente legate de colesterol.

    Colesterolul, ca un factor bun



    Colesterolul este produs in proportie de 85% de organismul insusi si este un compus de baza pentru existenta vietii. Absorbtia colesterolului din alimente este de numai 15% si nu afecteaza nivelurile sanguine. Datorita implicarii colesterolului in numeroase functii ale organismului, nivelul lui in sange creste, nu pentru ca am absorbi mai mult din alimente ci pentru ca este necesar sa repare defectiuni ale celulelor si tesuturilor. Organismul nostru creste productia endogena de colesterol pentru a ajuta la mecanismele de reparare.



    Fiecare dintre noi este diferit si are un nivel genetic determinat al colesterolului.





    RăspundețiȘtergere
  22. Fiecare dintre noi este diferit si are un nivel genetic determinat al nivelului colesterolului. Nu exista dovezi stiintifice care sa ne permita sa definim nivelul „normal” al colesterolului. Valoarea normala a colesterolului este considerata intre 150-320 mg/dl.

    Daca o persoana are o valoare care, de obicei, este aproape de 220 ml/dl si acesta creste la un moment dat, atunci aceasta inseamna ca, undeva in organism, exista o problema si este necesar mai mult colesterol pentru a o repara. Colesterolul nu este o problema ci un mijloc de a corecta defectiunea. Solutia ideala ar fi sa identificam inflamatia cronica si sa intervenim ajutând organismul sa finalizeze procesul.



    Din pacate, aceasta vanatoare a colesterolului a condus in mare parte populatia sa evite alimente cu valoare nutritiva ridicata cum ar fi: oua, carne, fructe de mare, unt biologic si o crestere in paralel a consumului de zahar si alimete procesate care au dus la o epidemie de obezitate, diabet, boli de inima, cancer si boli autoimune des intilnite astazi.



    Ce este, mai exact, colesterolul?



    Colesterolul este o molecula de grasime produsa in ficat si care este necesar pentru o multime de functii din organism. Este esential pentru creerea de componente cheie ale organismului cum ar fi membranele celulelor, functionarea sistemului nervos, un numar mare de hormoni cum ar fi hormonii de sex masculuin si feminin. De asemenea, este folosit drept combustibil pentru muschiul cardiac. Este vorba de cel mai important component al corpului uman. Astfel 2/3 din colesterolul care circula in sange este produs de organsim si numai 1/3 se absoarbe din alimente.

    Cum devine colesterolul asociat ca factor de risc pentru vasele noastre?
    Colesterolul si Inflamatia



    Harvard Medical School a declarat intr-o publicatie recenta ca modul de a trata colesterolul ca pe un sistem hidraulic, care duce la infundarea arterelor noastre nu mai este valabil. O multime de date arata ca nivelul crescut al colesterolului este asociat cu prezenta de inflamatii. Inflamatia este un termen intalnit foarte des, dar care nu este foarte clar pentru multi dintre noi. Se asociaza cu multe proble de sanatate si, mai ales, cu bolile de inima. De fapt, acesta este un lucru bun, o functionare normala. Inflamatia in organism este pregatirea pentru a face fata unei amenintari (interne sau externe).



    O inflamatie in organismul nostru:

    - Determina constrictia vaselor de sange pentru a reduce pierderile in caz de sangerare.

    - Creste coagularea sangelui, din acelasi motiv.

    - Creste numarul de celule albe pentru a micsora dezvoltarea microbilor.

    - Celulele se multiplica pentru a repara defectiuni.
    Nivelul crescut al colesterolului nu inseamna ca ceva nu merge bine in legatura cu vasele noastre, nu este personajul negativ al procesului. Nivelele foarte scazute ale colesterolului au fost asociate cu un pericol crescut de sangerare datorita vaselor rupte.



    Colesterolul este, de fapt, un indicator al probabilitatii riscului cardiovascular, NU CAUZA.

    Un indicator fiabil al inflamatiei cronice este PCR (proteina C reactiva). Este folosit ca un marker al inflamatiei vaselor de sange si a riscului bolilor de inima:

    - Cu PCR sub 1 mg/lt, avem un risc mic pentru episoade cardiovasculare.

    - Cu PCR intre 1-3 mg/lt, avem un nivel mediu.

    - Cu PCR mai mare de 3 mg/lt, riscul este mare.
    - Creste nivelul de colesterol din sange pentru a face posibila multiplicarea si alimentarea mecanismelor de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  23. Din cele de mai sus deducem ca nu exista colesterol bun si rau. Acesta este motivul pentru care unii cu valori ridicate ale colesterolului pot trai pana la adânci batrâneți iar altii cu valori scazute pot avea probleme cardiologice serioase si o sanatate subreda.

    Problema principala este daca coexista o inflamatie si daca organismul nostru este capabil sa o gestioneze repede si nedureros. Pe de alta parte, daca organismul are nevoie de mai mult colesterol pentru a face fata si a gestiona o problema, nu este deloc util si benefic sa il reducem.



    Cum au rezultat limitele actuale?



    In 2004, o comisie de specialisti din SUA (US National Cholesterol Education Program) recomanda tuturor celor care prezinta un risc crescut pentru boli cardiovasculare sa reduca foarte mult nivelul colesterolului.

    In 2006, la o revizuire publicata in Annals of Internal Medicine, s-a constatat ca nu exista suficiente date care sa sustina atingerea unui nivel scazut al colesterolului sau date care sa justifice stabilirea unei valori tinta.



    Daca scade mult nivelul Colesterolului meu?



    Atunci este posibil sa se intample lucruri neplacute in corpul nostru. Asa cum am mentionat mai sus, colesterolul este o molecula importanta pentru functionarea organismului. Suntem obisnuiti sa auzim lucruri rele despre acest lucru, adevarul este ca organismul are nevoie de colesterol pentru a functiona. Prezenta colesterolului este o conditie de baza pentru viata.



    Membranele celulare ale tuturor organismelor vii de pe planeta au ca element de baza colesterolul. Nu ar exista viata daca nu exista colesterol.



    Nivelul scazut al colesterolului este asociat cu :

    - Depresie. Colesterolul este necesar penrtu producerea de serotonina.

    - Disfunctii sexuale. Colesterolul este necesar pentru producerea de testosteron si estrogen.

    - Boli neurologice. Creierul contine ¼ din colesterolul din organismul nostru.

    - Nivel scazut al vitaminei D. Organismul nostru produce vitamina D din colesterol.



    Ce putem sa facem?



    Trebuie sa scadem posibilitatea riscului inflamatiilor: greutate, dieta, lipsa miscare, stress si sa ne preocupam sa existe toate componentele necesare in organismul nostru, astfel incat sa functioneze in cel mai bun mod posibil.


    Nu reusim SA FIM SANATOSI cu panica, daca perturbam mai mult echilibrul biochimic al organismului nostru. Suntem sanatosi atunci cand facem lucruri care creeaza si imbunatatesc starea sanatatii noastre.



    Concluzie: ma ajuta sa ma simt mai bine si sa fiu mai sanatos sau nu? Ceea ce avem nevoie nu sunt, de fapt, cateva date ci mai multa siguranta pentru ceea ce se intampla in jurul nostru si acest lucru este valabil si in alte domenii ale vietii.



    SANATOSI SA FIM!!!



    o







    Nu stiu cum s-o mai intoarca astia, numai sa mai castige ceva! Ticalosii! Ma duc sa cumpar slana afumata de-un deșt grosime si ceapa rosie, ca palinca... mai e ceva prin casa! O ZI EXCELENTĂ!

    RăspundețiȘtergere
  24. ma intersa mai mult sfatu medicului pentru marin.bai si ulktrasocuri

    RăspundețiȘtergere
  25. Se pare ca prinde radacini o noua maniera pentru cronici, adica cronici colorate si scriitori care nu combat dar consemneaza."Cronica alba" la Vasea, care nu a servit prezenta, "Cronica galben-maro" la motanel, care prezent fiind a lecturat pe tusa, tragand doar cu coada ochiului la ce se intampla pe teren. La amandoi le-a reusit actiunea. Primul a salvat continuitatea, celalalt a mai bifat un text de referinta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Pentru corectitudine si buna informare a cititorilor doresc sa spun ca de fapt scorul corect ar fi trebuit sa ramana 11-10 pentru maronii. La ultima faza, la 11-10, a fost un hent facut de cineva de la galbeni, ceilalti au ezitat sa ceara, Gabita-vitezistu a preluat si a marcat. Dupa gol am asistat la doua momente remarcabile. Cativa de la galbeni au spus sa se bata hent, dar Mitica a refuzat si a parasit terenul afirmand ca ramane egal. Cum cuvantul Capitanului este lege, s-a acceptat situatia!? Bravo Capitane! Desi m-as fi ales si eu cu o victorie dupa 5 saptamani de seceta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru corectitudine politică? :) De fapt, Mitică v-a salvat de la înfrângere, fiindcă dacă nu se valida ultimul gol meciul continua.

      Ștergere
    2. Continua si?, pana una alta ramaneam in avantaj + miscare, alt vantaj.

      Ștergere
    3. Și luați bătaie, Căpitanul a intuit asta, așa că a negociat o ieșire onorabilă!

      Ștergere
    4. E posibil sa fi gandit asta (daca nu ma insel s-a si exprimat intr-un fel asa), dar nu e o garantie ca lucrurile s-ar fi petrecut intocmai. E discutabil deoarece noi mai refacusem pe parcursul meciului ecartul de 2-3g cu + pentru noi. Dar Capitanul a decis si a ramas egal. Ole-Ole-Uff!

      Ștergere
  27. Pentru ca astazi e ziua lui Marian, cel fara de pereche, ii urez sa se autodepaseasca la fotbal, asa cum a facut-o si vineri, caci pentru noi, maronii, el a fost cel mai bun de pe teren. In plus, sanatate si numai de bine, caci restul il cunoastem.

    RăspundețiȘtergere
  28. o modestă ofrandă, din adâncul sufletului, celui ce face să-mi crească inima de bucurie când îl văd. la adversari.

    marinică, te iubim
    că ca tine nu găsim.

    RăspundețiȘtergere
  29. Steaua e numai una16 aug. 2017, 10:34:00

    Unde sint catelusii? Unde este dobitocul cela cu wc-ul?Isi ling ranile dupa ce si-au bagat unghia in gat?

    RăspundețiȘtergere
  30. WC-istii se si vad calificati.Iarta-i Doamne ca nu stiu ce vorbesc ! Daca sa stai tot meciul cu curu-n poarta inseamna ca ai jucat fotbal, atunci am priceput ce asteptari au fanii wc-isti de la un spectacol de fotbal..
    De hentul in careul cacanarilor nu ziceti nimic ? De faulturile grosolane ale prostovanilor de Enache, Pintilii, O.Popescu, Ilarie tot nimic ? Sarmane oite in turma ciobanului machedon cum va imbatati cu apa de ploaie ! Vorbim saptamana viitoare.Asa facea si ala de tine cu barcagii si acum tace chitic.Asa veti face si voi peste cateva zile, fiti siguri.

    RăspundețiȘtergere
  31. Motane, multumesc pentru urari, si cum nu vreau sa raman dator iti dedic acest catren:

    Deunazi intr-o valcea,
    Un sarpe pe motan musca.
    Ce credeti ca s-a intamplat ?
    Sarmanul sarpe a crapat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe șarpe îl chema marin
      un pic tembel, mai mult cretin
      mânca cacao și venin
      iar mâine nu știu dacă vin.

      Ștergere
  32. Mica publicitate17 aug. 2017, 09:09:00

    Vand pitici de gradina, trei la kil sau doi la metru, mari reduceri pentru pensionari. Astept provincia si pe Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  33. Azi nu poci pen' ca sa va-ncurc;am castigat un septjours de vis(sper sa tina cateva ore) in Nicagaura, deci daca pot,nu vin. Pentru succes, tineti-mi cativa pumni.Pa.

    RăspundețiȘtergere
  34. Luci weekend reusit, esti printre noi si cand lipsesti! Asta e o chestie extraordinara!
    In ce ma priveste, azi ma bag, vinerea viitoare, nu.
    AVE miuta !

    RăspundețiȘtergere
  35. Steaua e numai una18 aug. 2017, 13:12:00

    Dca se mai forteaza putin catelusii peste doi ani o sa joace cu Rapidul, Petrolul si cacaciosii lui Lacatus in liga a treia.

    RăspundețiȘtergere
  36. Am deja 4 margarete,pardon,Simone,2-0 cu Konta de parca ar conta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Altul care pierde noaptea la filme porno!

      Ștergere
  37. Steaua e numai doua19 aug. 2017, 21:18:00

    Jorge Artur, un penibil scos din kur.

    RăspundețiȘtergere
  38. Inca o simona in desaga,am deja cinci.
    Legenda:o simona egal o bere;prietenii stiu de ce!

    RăspundețiȘtergere
  39. Vai Steaua lor !20 aug. 2017, 08:58:00

    Cu asa specialisti, wcsb il va inregimenta in echipa si pe 2b al nostru.

    RăspundețiȘtergere
  40. Steaua e numai una20 aug. 2017, 11:09:00

    http://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/update-foto-video-fcsb-sporting-bataie-pe-ultimele-bilete-la-meciului-anului-cozi-de-sute-de-persoane-cu-doua-ore-inainte-de-deschiderea-caselor-518823.html

    Lasati-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor!

    RăspundețiȘtergere
  41. Ca ca Steaua nu-i niciuna !20 aug. 2017, 15:26:00

    Jorjel, nimeni nu mai e ca el !

    RăspundețiȘtergere
  42. Luci, esti printre noi si cand lipsesti
    Si-atunci cand esti, parca lipsesti.

    RăspundețiȘtergere
  43. Piticii de gradina20 aug. 2017, 20:23:00

    Ia uite cum fug soarecii de pe corabie, in curand barcagiii o sa joace cu juniorii.

    http://www.gsp.ro/international/campionate/alerta-la-barcelona-oferta-fabuloasa-o-echipa-din-anglia-e-gata-sa-i-achite-clauza-de-reziliere-de-300-de-milioane-518875.html

    RăspundețiȘtergere
  44. Steaua e numai una21 aug. 2017, 11:17:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-3/judeteana-mai-tare-ca-liga-1-toate-numele-mari-ale-bucurestiului-la-start-componenta-seriei-518879.html

    Ia uite cum se incaiera militienii cu tiganusii si cu avortatii lui Lacatus.

    RăspundețiȘtergere