duminică, 5 iulie 2020

Aruncat prosopul, găsitorului recompensă (by Găbiță)

N-a fost chiar rău de căldură vineri în Agronomie, ba chiar mult mai bine decât se estimase ca va fi  între betoane. Rău a fost altceva. Deși la început n-am fost de acord, până la urmă m-am lăsat convins de China și Țolea (se pare că e cu Ț, nu cu T) să aplicăm schema de data trecută, adică nucleul din cartier contra unei selecționate a veteranilor de ziua 5. Omul în plus, cu care m-au momit, de fapt n-a contat. Și data trecută ei credeau că joacă în inferioritate, pe Vasea nu-l băgau decât rar în joc. De fapt, trei au fost diferențele care au contat cu adevărat: China nu a mai plecat, ca data trecută, noi n-am mai avut aceeași formulă defensivă (fără Gabi și Bețe), iar în locul puștiului de 17 ani  a venit un tip nou, să-i zicem Bărbosul, la vreo 30 de ani, care s-a dovedit ca joc cel puțin la nivelul celor doi! Practic, am fost păcălit, ceea ce s-a văzut în meci, rareori întâmplându-se să arunc prosopul, cum am făcut vineri.

Așadar, echipele:

Echipa de cartier - Tavi, Țolea, China, Bărbosu, Popică
Echipa veteranilor - Luci, Virgil, Motanu, Mitică, Robert, Găbiță

Nu mă lungesc, am fost hăcuiți, reușind doar o vremelnică egalare la 2, apoi prima echipă a înscris din toate pozițiile, cu toate felurile de șuturi. Până pe la 11-5, când am aruncat prosopul, cu vreo 20 de minute înainte de final. În apărare nu le-am făcut deloc față, oferindu-le și cadouri, ca și când n-ar fi fost de ajuns, iar în atac n-am primit sprijin decât vreo 15 minute, cât l-a ținut benzina pe Robert (care a marcat un gol frumos după o combinație). De exemplu, după vreo 3 curse legate a trebuit să transform pauza de hidratare într-una de recăpătare efectivă a respirației. Pe Căpitan îl las să spună singur cum a jucat, mai ales să descrie cum a dat golul Popică!
Dar dacă am jucat mai puțin, am compensat cu hidratarea, ultimii dintre noi plecând acasă pe răcoare.

6 comentarii:

  1. Felicitari celor curajosi!
    Chiar mi-a parut rau ca n-am putut veni, dar mai bine asa, poate mai mult va incurcam... Sunt totusi multumit ca am reusit sa fac ITP-ul la Passat, la 15,30 am plecat de la service.
    Poate ca vinerea viitoare va fi mai bine din toate pdv.

    RăspundețiȘtergere
  2. Banc!

    Ieri seara stateam cu nevasta-mea de vorba despre eutanasiere si i-am spus: sa nu ma lasi niciodata sa stau intr-o stare vegetativa, sa fiu dependent de niste masini si alimentat cu lichide. Daca o sa fiu vreodata intr-o astfel de stare, te rog sa debransezi toate aparatele care ma tin in viata.
    Si atunci ea s-a ridicat, a inchis televizorul si calculatorul si mi-a aruncat berea la chiuveta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă Real câștigă titlul de campioni ai Spaniei(pentru nea Mitică) Barca trebuie sa ia CL,sa-i egaleze ca performanță, asa-i ? Intreb si eu să nu mă bucur degeaba.Succes Barca,ca Realul deja e cu mâinile pe trofeu.Astept comentariile provincialilor ! Dar dacă Realul ia ambele trofee,Barca ce mai ia ?
    P.s.Vedeti ca sunt domn,nu pomenesc nimic de fcsb sau ddb.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu prea mai e mult de zis de vinerea neagra ,dar totusi e de punctat ceva legat de meci . Daca meciul trecut GABITA ,si a asumat la greu un meci contra lui CHINEZU,TOLEA.SI UN PUSTI DE 17 acu locul pustiului de 17 ani a fost luat de un tinar barbos, atletic .Contra acestui trio ,noi nu am mai putut misca nu era loc ,BARBOSU ,juca excelent alerga ,baga material era om de competitie am aflat dupa meci . In afara de GABITA,noi nu ne am vazut, ne au luat terenul nu puteai nici pasa faceau si faza de atac si aparare .PRACTIC CEI TREI au cistigat meciul nu aveam ce sa le facem jucau cu noi 2 zile era diferenta prea mare ,sunt oameni care joaca trei meciuri pe saptamina ce sa le faci nu te vezi .Tolea ala iti da gol in atac dupa care intr-0 secunda e aparare la el maninca terenul, CHINEZU, a progresat foarte mult joaca bine daca e si cu TOLEA in echipa e greu. E clar ca GABITA ,TREBUIE SA SPARGA GASTILE VORBA BINE ,sa imparta pustii sa nu mai joace impreuna cum vor ei ca nu facem fata asa.Adevaru este ca nici noI nu stiam de BARBOS ,ce joaca e clar ca fara ala, mai miscam si noi puteam juca mai bine nu greseam atat . Daca data trecuta am mai miscat am reusit sa dam multe mingi pe GABITA , in fata acu el era prins ca intr-un cleste acolo si nu avea ce sa faca . Mai joci si in functie de adversar se stie, dar daca nu te lasa nici sa pasezi au inchis bine spatiile ,au stat bine in teren .Doar cu ELY , probabil facea fata reusea mai mult,sau daca luam unul dintre ei la noi .Dar asta e mai vedem am luat o lectie, se mai intimpla si la echipe mari dar la noi . Sa vorbim si de o faza cu asa zisul duel MITICA – POPICA chiar e meritul lui ca a trecut de mine, dar a avut si bulan nici eu nici el nu stim exact cum a fost, un clinci practic a fost . La o minge la bataie el a vrut sa dea cu capul, nu a dat i-a venit mingea pe piept sau din corp a sarit mingea pe pozitia viitoare de alergare perfect de sut asta a si facut dupa ce m-a depasit mingea . O suta de faze nu mai ii iese asa pentru ca a fost si greseala mea, ca am intrat moale nedecis ,nu am crezut ca el trece cu mingea ,Am fost sigur ca mingea se loveste de el si iese afara era in marginea terenului Dar se intimpla si minuni nasol a fost ca atras la poarta LUCI ,a blocat sutul dupa care a bagat –o in poarta. Dar ce poti sa zici cind vezi gafe mari,greseli mari la portari mari.Daca nu iesea gol la faza aiai nu era asa DISCUTABILA FAZA . Vezi meciul ASTRA – CLUJ din 4 goluri 3 date din greseli gafe etc .etc . Un autogol ,un gol de portar si ce portar blocheaza mingea si o pune pe tava adversarului , un alt gol ALIBEC , marcheaza cu 3 fundasi aliniati perfect in fata lui la jumatate de pas asteaptau sutul, nu iese nimeni la el vedeti video ,si atunci ce sa mai zicem noi
    Sper vinerea asta sa facem un meci mai bun echilibrat ne vedem la 15 fix in AGRONOMIE .
    Gabita ,FA LE LOR VIATA GREA LA ALEGERI ,NU INVERS CA SA NU TE MAI SUPERI .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am înțeles, Căpitane! Le voi face viața grea, te dau la ei... :)))

      Ștergere
  5. Banc!

    Pedro primeste o noua secretara.
    El se confrunta cu o rafala de intrebari din partea sotiei sale, care este intotdeauna un pic banuitoare.
    Dora (sotia lui Pedro): Noua ta secretara are picioare frumoase?
    Pedro, temator: Nu prea am observat.
    Dora: Ce culoare sunt ochii ei?
    Pedro (linistit): N-am avut timp sa verific.
    Dora: Care sunt culorile pe care le foloseste pentru unghii?
    Pedro: Nu am idee.
    Dora: Poarta ruj mat sau lucios?
    Pedro: Abia am vorbit cu ea, asa ca nu stiu.
    Dora: Cum se imbraca?
    Pedro: Foarte repede...

    RăspundețiȘtergere