sâmbătă, 16 mai 2015

Ne va duce Tavi Doru...

Trecuse mai puțin de un sfert de oră din partidă și deja mă gândeam la titlurile din cronici. Două goluri din bucată, pe contre-pied, și asta fără să joc vârf măcar o singură clipă, pase măiastre, demarcări, deposedări, tot tacâmul! După care m-am desumflat: Siliboa, care are să mă cinstească, ar fi scris el de bine despre mine, dar nu era prezent. Cătălin, la fel, plus că el îl preferă oricum pe Mitică, Tavi era jenant să-și laude magistrul, acum că l-am luat sub poala mea, iar cu Găbiță nu mai vorbesc de mult, de când i-am cedat-o pe Carla Suarez-Navarro și fata se plânge în continuare că a rămas virgină. Ar mai fi fost Ciulică, un alt băiat cu condeiul ascuțit, care poa să scrie despre orice fără a fi măcar de față, dar se aude că este în mari tandrețuri cu Putzi, așa că pas pupat sau lăudat pe altcineva. Așa că ne-a rămas o singură soluție, să vă deslușesc singur firul epic. Pentru început, distribuțiile:
Real Pătârlagele: Sergio Ramos Bețe, Pepe Paulică, Toni Kroos Bogdan, Ronaldo  Găbiță, Bale  Belea Mitică, Cacarito Hernandez Marin
Juventus Crevedia: Bufon Biciclistu, Bebe Chellini, Gabi Pirlo, Eli Pogba, Tavi Tevez, Motanu Morata
Ca să nu vă faceți cumva idei greșite, să spunem că meciul n-a avut istoric, Juventus impunându-și de drept superioritatea tehnico-tactică. Scorul nu vi-l amintesc decât secvențial, 3-0, 3-1, 8-3, 8-5 și la final se pare 11-6 pentru campionissimi, care și-au surprins adversarii încă din start cu așezarea în teren: Tevez în poartă, excepțional de altfel și Bufon la mijloc, susținându-l pe Pogba. Morata, pe post de libero, s-a achitat ireproșabil de sarcinile postului și a lovit de două ori pe contraatac, moment din care se întrevedea deja echipa mai bună. Într-atât de bună încât a marcat cu toate liniile, goluri superbe Bufon și Bebe Chellini din apropierea mijlocului terenului, în poarta unui Cacarito depășit de evenimente, urmate de un hat-trick Tevez, toate cele trei reușite în urma unor lansări Morata: primul, dribling scurt pe dreapta, șut din unghi, Caca visător, al doilea, combinație letală în fața porții, șut năprasnic marca Sile de la 15 (centi)metri, portrarul Bale rămas descumpănit de rapiditatea fazei, al treilea, lansare în adâncime, pasă-dribling cu bara(!!!) gol la colțul scurt. Faza meciului îi aparține tot lui Morata, călcâi de mare efect la mijlocul terenului, pe poziție viitoare, preluare și dribling Pogba în fața lui Bale, spectator fără bilet, fără basc și rămas și fără țigări.
Dincolo, la merengues, echipați vineri în tradiționalele culori galben cu maro, a contat mult lipsa de formă a lui Bale și Cacarito, inexistenți în joc și risipitori în fața porții juventine. Degeaba a arat Ronaldo terenul, împărțind pase cu mărinimie (și bare deasemenea!), prea puțin au contat abnegația lui Pepe, delicat ca de obicei și travaliul lui Kroos, abonat din nou la gol, zarurile se pare că fuseseră aruncate încă înainte de fluierul inițial. Și totuși Real rămâne cu consolarea că l-a dat în final pe omul meciului, Bețe Sergio Ramos, același inimos jolly-joker, cu realizări de excepție, nu mai puțin de patru la număr, în poarta juventină. Prea târziu însă și prea puțin...

Și totuși se întrevăd și zile mai bune pentru galben-maronii. Legenda clubului, Nelu Tzu Casillas, nerestabilit încă după o accidentare, a asistat de pe margine la înfrângerea coechipierilor și ne promite că va reveni cât de curând cu forțe proaspete. Un get de mare noblețe, în antiteză cu atitudinea unui alt mare jucător, Kaka Vasilică, auto-declarat indisponibil cu puțin timp înaintea startului partidei, dar se pare în căutarea unui transfer. În orice caz, nu la Juventus, unde și rezervele rezervelor cunosc ceva mai mult fotbal.

La închiderea ediției, publicăm o fotografie inedită, trimisă de cititorul nostru Mihai Tenismanu, imortalizându-i pe siamezii Ronaldo și Cacarito la o petrecere după finalul meciului din etapa trecută. Casillas, absent din poză, a avut grijă să-i trimită la un moment dat la culcare, se pare însă că prea târziu. Și totuși, unde este Bale? Zvonurile spun că n-ar mai fi dorit la echipă!  
      

51 de comentarii:

  1. Se pare ca lipsa mea a picat la fix deoarece ati fost egali ca numar, dar nu si ca valoare, Motanu facand diferenta dupa cum se autolauda...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca Tavi il tot cinsteste pe Motanu, de ii ridica osanale la fiecare meci. Cine se aseamana se aduna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bostane, treci pe la casierie și te fac așa de frumos că nici tu nu te mai recunoști. aș merge pe încredere, dar fața te trădează a fi țepar, așa că lozul înainte. și oricum, mai stai o tură, că trebuie să mă ocup de Silică și Ciulică, oamenii au vechime la coadă.

      Ștergere
  3. Steaua e numai una16 mai 2015, 21:08:00

    Adevaratele caractere la greu se vad. Hai Steaua, hai campionii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare că aşa vor decurge multe din meciurile următoare, cu mine şi cu Ely făcând echipele, deoarece Cătălin are job nou şi tare mi-e teamă c-o să-l vedem pe la teren odată cu Eugen! Va fi o perioadă cu emoţii în strângerea combatanţilor de ziua 5.
    Referitor la meci, a fost rândul lui Ely să aleagă primul, a ales corect, la fel şi eu, cu toate astea n-am reuşit să fac "break", ba chiar am fost departe. Am avut parte de un Mitică la cota zero goluri, dar măcar s-a descurcat în poartă (da, a fost una din acele zile, în care Mitică a fost mai util ca portar, luând un singur gol, când a rămas singur cu Ely, dar în timpul ăsta noi am marcat jumate din golurile noastre!). În schimb, Popică a fost sub cota zero absolut, nu numai că n-a dat nimic şi a stricat aproape orice fază la care participa, dar când a trecut în poartă a primit gol de la mijlocul terenului pe mijlocul porţii (autor Bebe, dar nu vreun şut de-ăla de care mai prinde el, cu şpiţul, ci un fel de minge şut-centrare!), plus un gol telefonat de pe linia de corner, autor Tavi, la o minge pe care a vrut s-o oprească cu talpa, dar a scăpat-o pe sub picior! Dacă îl mai punem la socoteală şi pe Bogdan, cu a doua minge a sezonului pe care o lasă să "iasă" în poartă...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am prins şi eu o zi ciudată, am fost în general ezitant la finalizare, uneori puteam să trag la poartă, dar am ales să pasez, iar când dădeam eu, nimeream barele (cel mai rău îmi pare de alea două faze de pe extreme, ar fi dat puţină demnitate înfrângerii). Ca să fie treabă-treabă şi pe faza de apărare, am ieşit să blochez un şut şi din spatele meu mingea a deviat în colţul opus...

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta e, mai sunt şi zile de-astea, păcat de Beţe, că a fost incredibil de eficient, a dat 4 goluri în condiţiile în care a început în poartă! Şi asta doar pentru că nu se oferea nimeni...

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnul Vasea, nu vedeti ca Motanu face misto de dumneavoastra?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cronica scrisa la maxima euforie. Dupa un joc magnific, motanelul debordeaza in scris. Nu trebuie sa fi vazut partida de vineri pentru a-ti da seama ce meci a facut Motara. Stalp al apararii, creator de faze la mijlocul terenului, pasator desavarsit si marcator sclipitor. Il iau si eu in poala mea prin aceste randuri, ca pe un bebelus teribil, il mangai pe crestet, il felicit pentru ce a facut vineri, dar si pentru modul cum a scris si descris evenimentele etapei. Etapa, pot ca sa spun, i-a apartinut, asta-i adevarul, iar satisfactia celor facute acolo, la locul faptei, i-a eliberat talentul si i-a umplut condeiul de verva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai rau ca la sedintele de partid. Dati-mi o lamaie.

      Ștergere
    2. Anonim cu suseta de prim ajutor18 mai 2015, 21:39:00

      Eheii, daca sedintele de partid ar avea laudatori cinstiti ca dl Tavi, adica faptele laudatilor sa fie si adevarate,multe ar fi mers mai bine pe la noi. Iar aia de dinainte n-ar mai fi avut parte de revolutie.
      Ca de la anonim la anomim, colega, trage tu putin din suseta lui baiatu, poate iti face bine.

      Ștergere
  9. Inca una si ma duc! Intotdeauna am stiut ca Ronaldo e un generos. Ma uit la poza si observ ce asist dezinteresat ia dat partenerului sa suga. Ceva catifelat si cald, mai placut decat suzeta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie mi s-a parut clar ca Popicu e ala care suge altceva decit suzeta. Dar parca nu e chiar degetul!

    RăspundețiȘtergere
  11. Steaua e numai una18 mai 2015, 00:10:00

    Ce inseamna sa fi prost. Pasaroii l-au dat afara pe Pustai si de la toamna canta la matineu, Gazul are mari sanse sa scape.

    RăspundețiȘtergere
  12. într-un fel, îmi pare rău de rapizi, dar am auzit că au vrut să facă o ciungărie și nu le-a mers. mi-a zis chiftelaru că trebuiau să dea niște bani craiovei la pauză, pentru că stătuseră capră și s-au făcut că uită, d-aia și scandalul de final.
    în rest, bucurie mare pe barcelona, sper să îi ajute și pe depor cu un punct, să scape de retrogradare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vezi, Motane ca a luat si Dortmundul campionatul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Motane, se pare că Realul nu va avea onoarea să-i fii fan, în schimb o să combaţi cu Fener. Te-ai scos!

    RăspundețiȘtergere
  15. Parca il si vad cu salvari si fes, cum se arde la poponet, ca tot ii place lui sa scape sapunul.

    RăspundețiȘtergere
  16. plin de admiratori pe aici, dar mi-ar părea rău pentru klopp să naufragieze la fener, când se vorbea de real, city sau chiar liverpool. oricum, la turci cam miroase a blăteanu, galata știe de ce. da poate a trecut prin zonă să-și ia bilete cu reducere la nămol?!?
    interesantă lupa la retrogradare prin diferite locuri. la englezi leicester, condamnată în martie, ia 19 puncte din ultimele 24 și se salvează. de papagali cad ăi de la hull, care trebuie s-o bată pe united acasă ultima etapă și să spere că sunderland nu ia vreun punct din două meciuri (cam nașpa, deplasări la arsenal și chelsea, care tocmai s-a făcut de râs și nu cred să mai cotizeze) sau că newcastle nu bate acasă pe west ham. n-ar fi chiar exclus, că sunt atât de varză încât au luat un punct!!! din ultimele 30.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sper ca saptamana asta Cata sa poata sa-si aplice amprenta si la noul job si in Agronomie. Ne lipseste si ii cam ducem dorul.

    Vineri am inceput in poarta. Dincolo era Doru. Inceputul ne-a priit. Noi am inscris de 3 ori din 6-7trase, ei au sutat de vreo 7-8 ori pe portar, doar alte doua le-am scos cu merit , iar bara a respins si ea de alte doua ori. Cum vi se pare? Misto pentru unii, necaz pentru altii. Ii spuneam motanelului ca problemele noastre vor apare efectiv cand va iesi Doru la joc. Ca in poveste, nici nu terminam bine vorba, ca si incasam primul gol de la cel nominalizat, care tocmai ce facuse schimb in poarta cu Popi. Cred ca pana sa ies si eu la joc, Doru m-a mai taxat de doua ori. In total el a dat 4g, dar a punctat si pentru noi. De fapt eu am dat 2g. Al 3-lea de care se pomeneste in cronica nu-mi apartine, la faza respectiva am driblat destul de bine portarul, care totusi a scos mingea de gol in bara, dupa care urma sa marchez, dar din spate Doru mi-a suflat besica vrand cu un efort deosebit sa o scoata in lateral. Spre norocul nostru mingea a mers aproape paralel cu linia portii, a atins bara cealalta si a intrat in poarta. Deci, ei au avut ghinion.
    Doru e intr-o forma deosebita de mai multa vreme.
    Daca titlul cronicii folosea pluralul, era clar ca Tavi si Doru sunt alesii propusi de corpul gazetaresc pentru alegeri. Asa nu ramane decat alaturarea perfecta a celor doua prenume.

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte important golul lui Bebe. Spun asta pentru ca in acea perioada Real se apropiase la vreo 2-3 goluri si dupa o bara a lui Gabita,la o faza clara de finalizare, a urmat un atac pozitional, mingea a fost respinsa din careul Realului si a ajuns la Bebe, toti asteptau o centrare sau pasa, iar acesta a sutat foarte frumos si a marcat. Gol psihologic. Asemanator a fost si golul lui Bogdan , dat intr-o perioada buna de joc a Realului.
    Vreau sa mai apreciez cele cateva blocaje extraordinar de eficiente ale lui Gaby la Gabita, dupa ce vitezistul ii cam insirase pe multi de la Juve si nu stiu ce l-ar mai fi putut opri sa concretizeze.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sile, sensibil cum te stiu, am avut tot timpul sentimentul ca ai renuntat sa vii la teren pentru ca nu te-am invitat, fie si formal , sa mergem impreuna la teren. E adevarat? Linisteste-ma, te rog.

    RăspundețiȘtergere
  20. Motane, şi totuşi Realul! Deşi... îl vrei la Steaua? :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Tavi si Motanu, acesti doi frati anti-talent, vad ca au monopolizat blogul cu faptele lor de arme inchipuite, urmate de povesti nemuritoare unde se tamaiaza unul pe celalalt. Mitica are macar bunul simt sa taca, daca tot este tamaie, dar as vrea sa vad ca scriu si unii care se pricep.

    Bebe, nu m-am referit la tine.

    RăspundețiȘtergere
  22. Tavi,stai linistit,absenta mea nu are nicio legatura cu ce crezi tu.

    RăspundețiȘtergere
  23. Primul trofeu este deja in vitrina!

    RăspundețiȘtergere
  24. Cu jucător de câmp în poartă şi cu mine în teren cât puteam (şi am constatat că mai pot destul de puţin la nivelul ăla, mă ceream afară după vreo 5-6 minute!!!), am făcut o concesie unei echipe care se chinuie să scape de retrogradare. Ultima etapă va fi cu una care e deja retrogradată, teoretic ar trebui să joc tot meciul, dar va fi imposibil dacă n-o lasă adversarii la tango...

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu-i nimic, vino vineri si te scoti cu pensionarii, ca sa ai dupa aia cu ce te lauda in fata blocului. Ar cam trebui insa sa-l poti dribla pe Bebe.

    RăspundețiȘtergere
  26. Steaua e numai una21 mai 2015, 11:42:00

    Ole, ole, am luat cupa! Iar Dinamo papa supa! De oase, binenteles.

    RăspundețiȘtergere
  27. A jucat si Cutu-dean, dar n-are colti..

    RăspundețiȘtergere
  28. Bai Bostan ti-am dat gol de la arcul de triumf si tot tu ai gura mare. Asta insea-
    mna tupeu, inconstienta, frustare, complexare etc.

    RăspundețiȘtergere
  29. Ingamfare, intoxicare, balonare, flatulenta, incompetenta, dementa,inapetenta,impotenta, degenerescenta,inconsecventa, bostan-etenta, s.a.

    RăspundețiȘtergere
  30. văd că steliștii s-au mai înviorat puțin, inclusiv siliboa, pe care trebuia să-l cinstesc săptămâna trecută, dar n-a venit și s-a dus rândul. ieri iar i-a fost frică să se bage la un pariu, așa că bea tot prostănacu de chiftelaru.

    ciulică, îți continuă tati dicteul cu : congruență, evanescență, recurență, indiferență și n-are pretenția să știi cuvintele, că sar peste trei silabe per bucată, dar te întreabă cum stai cu convalescența, că zic unii că n-ar ieși fraierii la socoteală și ne trebuie întăriri.

    RăspundețiȘtergere
  31. există șmecheri pe aici care lansează zvonuri cum că se duce klopp la fener. până una-alta, la dortmund va rămâne și hummels, pe lângă reus, (mari caractere, amândoi) așa că nu voi fi nevoit să țin cu munited. cel mult cu city sau real?!?
    sper să scape stuttgartul de la retrogradare, nu am treabă cu maxim, dar orașul e superb. povestea e încâlcită, se bat 5 echipe pe 2 locuri de retrogradare directă și unul de baraj: freiburg 34p. hannover 34p. stuttgart 33p. hamburg 32p. paderborn 31p.
    paderbornsunt cam duși, că au golaveraj groaznic, dar ar fi avut șanse bunicele, dacă nu și-ar fi dat autogol în minutul 89 iar păcălicii de bayern n-ar fi pierdut în același minut la freiburg, după ce au avut 1-0. dar dacă îi bat pe sttutgart și hamburg nu bate, au prins barajul.
    ultima etapă se joacă hannover-freiburg, cine bate scapă. cu egal, freiburg scapă și hannover ar putea ajunge la baraj, dacă stuttgart bate în deplasare pe... paderborn. hamburg, acasă cu linștita schalke, trebuie să bată și să nu fie egal în hanover-freiburg altfel se duce direct în B sau la baraj, funcție de pad-stutt.

    a scăpat sunderland. meci frumos, arsenal n-a forțat cine știe ce, dar nici n-a stat capră. pantelică, cel puțin trei intervenții super-grele. bravo lui.

    RăspundețiȘtergere
  32. Motane, te combini mâine la un Bookfest, pe la 1?

    RăspundețiȘtergere
  33. salutari jucatorilor de fotbal,popica imi pare rau ca nu te afli printre acestia,salutari si celor care nu cunosc fenomenu,vezi popica nu te uit ai si tu locu tau si nu il pierzi niciodata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesta nu poate fi adevaratul Cristi, are prea putine greseli gramaticale si nu cred ca s-ar fi apucat sa-i faca scolarizarea in Germania. In plus, gloaba batrana nu mai merge la galop. Oricum, succesuri la culesul de prin cosuri!

      Ștergere
  34. Cristi,salutari amicale!
    Motane, cam dai din casa si nu e frumos; in plus le si infloresti, una vorbim la telefon si altceva scrii; oricum, pune berile la rece si lasa vrajeala.Spui ca stelistii s-au mai inviorat ca si cum tu nu te-ai afla printre ei...

    RăspundețiȘtergere
  35. Cosi, Motano, per non essere grave problemi di salute, deve mangiare puzzetti con molto formaggio(vezi rclama).
    Auguri!

    RăspundețiȘtergere
  36. m-am combinat cu coana-mare la o sesiune de shopping la cora-militari. mi s-a părut că văd un domn care semăna cu siliboa, care stătea la umbră și deșerta conținutul dintr-o bere la doi litri. dacă-i așa, să-i fie rușine.

    cristinele, pe undeva te invidiez că stai într-unul dintre cele mai frumoase locuri pe unde am fost. să știi că prostu tău e neschimbat, (ba chiar mai rău, aș spune), da-l ținem de suflet, că-i greu până și păcălici adevărați ca el să găsești în ziua de azi.

    m-a contactat casillas, că are o sesiune cu admiratoarele și să am eu grijă de panaramele de la real.

    ciulică, știu că vrei să mă cinstești, da n-ai cuvintele la tine. capisci?

    RăspundețiȘtergere
  37. https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/andy-mitten/xavi--spain-s-greatest-ever-footballer-171554241.html

    fain articol. 150 de meciuri în CL par aproape o cifră de neegalat, cu 13 maxim posibile într-un an, pe formatul actual, asta dacă joci finala.
    ce văzui, Djoko se pare că dă piept cu țigănușu în sferturi? cui i-o fi mai firică?

    RăspundețiȘtergere
  38. Sile, amice, la teren sau jos?

    RăspundețiȘtergere
  39. steaua cotă 1.16 la victorie și astra favorită ușor în meciul cu asa. 2.60, față de 2.80?!?
    ăștia de la pariuri nu miros chiar toate golănelile. au dat 2 cotă la egalul lui atletico de ieri și 6 la egalul barcei. nu vreau să mă gândesc cât o fi fost cota pentru egal la 2-0, că puteai deveni nabab.

    RăspundețiȘtergere
  40. Am vazut in seara asta doua meciuri cu de toate...
    Palpitant final de campionat.
    Sa castige cine-i mai bun!

    RăspundețiȘtergere