sâmbătă, 15 februarie 2014

Valentine`s Day

          O zi excelenta, f. frumoasa de ziua indragostitilor, pacat ca am jucat in balon, cred ca ar fi fost mult mai placut afara. Iata ca dupa o saptamana de dispute aprinse pe blog, toti contra unu si unu contra toti, a sosit o noua zi de vineri in care ne intalnim in Agronomie ca sa ne bucuram de miscare si sa ne destindem dupa o saptamana de stres; s-a intamplat ca aceasta zi sa coincida cu ziua indragostitilor(prea mult americanizata in ultimii ani, chiar daca ea a pornit de la englezi) si eu, unul, am trait cu speranta ca ne vom intelege mai bine si nu vom mai avea parte de scandalul de vinerea trecuta, ceea ce s-a si intamplat spre satisfactia mea si nu numai...Meritul principal al acestei atmosfere mai destinse, fara altercatii majore, este al partenerului nostru POPICA, care, se pare, a inteles sa-si vada de treaba lui, sa nu mai reproseze continuu, sa tipe sa injure etc.Cel putin in prima jumatate a meciului, mai ales in perioada cand echipa sa conducea cu 8-4, Popica s-a comportat exemplar, aproape ca nu i-am auzit glasul, crezand ca joc cu mutu-tacutu, fapt pentru care eu, personal, ii multumesc; cat si-a vazut de treaba, a jucat  foarte bine ca fundas stanga. Este adevarat ca in partea a doua a meciului, cand si scorul nu-l ajuta, a mai incercat niste "strigaturi", dar timide,o incursiune in atac si o alta in poarta. Eu cred, in naivitatea mea, ca Popica a inteles ca modul lui de a se comporta cu ceilalti nu este benefic nici pt. unii si nici pt. altii si a hotarat sa si-l schimbe radical, primul pas facandu-l vinerea trecuta. Important esre sa continuie pe aceasta linie si noi toti ceilalti sa-l ajutam. Popica este un tip inteligent si poate sa vada fondul problemei, dincolo de glumele, mai bune sau mai putin bune, facute si de o parte si de alta.
         Sa revenim...sub un soare bland, insotit de Paul, am degustat cate o bere, Gabita acompaniindu-ne ceva mai tarziu. In sfarsit, ne-am strans in balon 16 fotbaliatori si la 15.45 am inceput "batalia" impartiti in doua echipe de catre Ely si Mitica.
        Echipa cu veste portocalii: Catalin-in poarta,Bebe, Razvan, Popica,Gabi,Vasea,Ely, Tudor.
        Echipa fara veste: Nelu Bronson,Bete, Stelica, Paul, Bogdan,Mitica,Robert, Gabita.
        Se joaca  intens cateva minute in aceste formule, fara sa se marcheze, cand apare ca o boare mister Cristi-gazolina si incep permutarile in cele doua formatii: trece Nelu- Bronson in poarta portocaliilor si iese Catalin in camp, iar Cristi intra in echipa lui Mitica-Fara frica. Chiar daca era cu un om in plus, portocala(dar nu cea mecanica) a fost condusa cu 2-3 goluri marcate de Gabita si Cristi, dar a revenit spectaculos prin Ely,Tudor si Catalin, apoi marcheaza Tudor si Cristi facandu-se 4-4, dupa care urmeaza o perioada f.buna a celor cu veste, care se duc pana la 8-4 prin 2 boabe ale lui Ely, un gol al lui Cata si cu voia dvs., unul marcat de Vasea dupa o reluare fulgeratoare din apropiere a unei pase primite de la Ely(cred). Cam atunci pleaca Tudor si incepe recuperarea diferentei de catre dezbracatii de veste, pe care o si reusesc prin aceiasi Gabita si Cristi, la care se adauga si Mitica printr'un gol superb la vinclu in urma unui sut puternic.  A mai fost un gol al lui Mitica: reluare din apropiere a unei centrari din dreapta, de langa tusa, trimisa de Gabita dupa o serie de driblinguri..De la scorul de 8-8 s-a mers cap la cap, nicio echipa nemaidistandu-se la mai mult de un gol. Pe langa marcatorii de profesie, ar mai fi de amintit golul lui Bogdan din apropiere la o balbaiala a apararii si golul lui Razvan- Motan in urma unei faze reusite:centrare Ely din dreapta, pasa cu capul a lui Vasea si reluare, din cadere, in gol, marca motan.La ultima faza a meciului, portocalii au egalat marcand chiar de doua ori: Motanu este faultat destul de dur(am inteles ca inca se resimte) in careu de catre Paul, faza continua si mingea intra in poarta, dar partenerii de intrecere vor sa se execute lovitura de pedeapsa pe care o transforma in gol Ely printr'un sut tare si astfel meciul se incheie la egalitate. Un penalti a fost si la poarta cealalta, marcat de Cristi.Am avut si eu un contact in saritura la cap cu Paul in zona cervicala unde am avut accidentul din 2012, m-am speriat putin,dar mi-am revenit pe teren si-am continuat, dar azi sambata m-a durut toata ziua capul, sper sa nu aiba legatura cu lovitura din meci. Ar mai fi micile reprosuri ale lui Ely la adresa mea care nu ma deranjeaza atata timp cat el gandeste pozitiv si joaca pt. echipa. El trebuie sa stie ca nu poate avea pretentii de la mine la nivelul jocului lui. Undeva la centru stanga, aproape de tusa am primit o pasa de la Cata,putin in spate,dar rapidul Gabita mi-a ciupit mingea si dus a fost; culmea este ca peste cateva minute , chiar reprosorul Ely pateste aproape la fel.Pe ansamblu, a fost un meci frumos, disputat, cu multe goluri si un rezultat echitabil. Parca totusi golurile portocaliilor au fost mai frumoase, mai muncite,mai reusite, avand in vedere si  ca au primit 4-5 goluri f. usor. Ca de obicei, cei patru( Ely,Catalin, Gabita si Cristi) fac legea pe teren, indiferent de combinatie, dar au nevoie si de noi ceilalti, asa ca pe saptamana viitoare!
       Castigul cel mai mare al meciului de vineri este "schimbarea la fata" a lui Popica; minunea aproape ca s-a produs! Sincere felicitari Popica!
       Asadar,de ziua indragostitilor, pe data de 14, scorul a fost 14 la 14!
       

51 de comentarii:

  1. Saracul Vasea,ii este frica de gura lui Popescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma uit la tv. si nu-mi vine sa cred! Halep este de-a dreptul formidabila.a castigat 8 gamuri la rand in fata lui Radwanska si conduce cu 7-5 si 3-0 in setul 2, dupa ce era condusa cu 5-2 in primul set...

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, bravo,de trei ori bravo, Haleputa(cum imi place mie sa-i zic) noastra!
    Pe maine la H 17 in finala de la Doha!

    RăspundețiȘtergere
  4. scor echitabil ieri, io ar trebui să vorbesc mai puțin, dacă tot am prins unul dintre cele mai proaste meciuri, plus un deget mare cât cartoful, cadou de la tanti Paulica. singura consolare e că Bețișor și cu Stelică mi-au declarat că i-aș fi incomodat.
    siliboa, lasă gagicile și vezi că mâine e arsenal-liverpool.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vasea, mersi că m-ai scos cu cronica. Data viitoare nu mă mai eschivez.

    RăspundețiȘtergere
  6. Propuneri Regulament:
    1. reunirea Lotului la 14.45;
    2. desfasurarea meciului 15 - 17 (nu cunosc contractul, s-ar putea sa gresesc);
    3. abandonarea "competitiei" se sanctioneaza financiar, 20 lei;
    4. distanta (zidul) fata de minge la diferite lovituri 3 pasi;
    5. cererea unui jucator, (out, fault..) se onoreza;
    6. nu se injura pe teren, nu se aduc jigniri combatantilor sanctiune 20 lei;
    Propunerile sunt o baza de discutie, nu am pretentia ca am prins toate problemele cu care ne confruntam.
    Termen: 24.02.2014.
    Sper ca avem puterea sa discutam Regulamentul fara fusta "anonimatului", este o forma de RESPECT.
    Doru _ Bete

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu daca lui Popica ii ajung doua milioane ca mai cotizeaza si la table.

    RăspundețiȘtergere
  8. partea cu înjurăturile e nașpa, la banii ăștia mai bine stau liniștit și mă fac arbitru-casier, la numerar și bonuri de masă. sau, ca să nu mă autopropun, cel mai nimerit arbitru-nejucătorar fi Luci, că el nu se enervează deloc și știe și ceva aritmetică.

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabita, nu ai pentru ce, a fost placerea mea.
    Apropos, vorbeam in vestiar inainte de meci cu baietii despre comentariile de pe blog si era prezent si Tudor care a ramas surprins despre existenta acestui blog; i-am zis eu adresa pe cale orala, insa nu sunt sigur ca a retinut-o, asa ca te rog pe tine sa i-o transmiti, am impresia ca il intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Misto cronica, in spirit iluminist, demna de viziunea superioara a marelui Pelican Universal, numitul Sile-ghete de aur! El e modest cu sine, dar intelegator si generos cu galagiosul si necontrolatul zmeu de hartie care pluteste deasupra terenurilor din Agronomie. Sunt curios daca "desteptul" va fi capabil sa priceapa nobilul mesaj din cronica si va realiza cat de marlan a fost atunci cand l-a jignit ,de atatea ori, pe acest extraordinar membru al fenomenului nostru.

    RăspundețiȘtergere
  11. In alta ordine de idei, mi-a facut placere aparitia lui Bete pe blog, caruia i se potriveste mult mai bine sa-i zic Doru, acesta fiindu-i in fapt prenumele.

    RăspundețiȘtergere
  12. In alta ordine de idei, ii raspund simpaticului anonim care m-a intrebat cand voi reveni. De acum incolo e posibil oricand ! Trag de mine sa nu cad totusi prada dorintelor si sa mai rezist 1,2, poate 3 saptamani .

    RăspundețiȘtergere
  13. Totuşi, parcă am mai discutat cu Tudor despre blog, cu destul timp în urmă, e drept. Apare şi el în nişte fotografii şi cred că i-am zis unde le găseşte.

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte bine Sile, referitor la joc, m-ai cam speriat vineri la ciocnirea cu Paul dar o fost totul oke.

    RăspundețiȘtergere
  15. Vasea, felicitari pentru "crronicuttza".

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitări pentru privirea proaspătă din această cronică de meci!

    RăspundețiȘtergere
  17. In principiu, sunt de acord cu propunerile de regulament lansate de catre Doru-Bete, poate ar mai trebui si altele, insa sunt absolut necesare niste "norme de aplicare"! Poate ca prin niste reguli de bun simt vom reusi sa mai igenizam cat de cat fotbaluldeziuacincea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Aveti grija cand revine Tavi sa nu stati pe langa el, ca e plin de dorinte.

    RăspundețiȘtergere
  19. găzel a dat două extra-goluri cu capul, eli a băgat niște bastârci la vinclu, găbiță a muncit pentru toată lumea, dar cel mai mult și-a pus amprenta cătă. am auzit că are propunere de la mitică, să-l ia în echipă.
    siliboa, văd că te dai bine pe lângă marinuș, poate-ți pică de o poezie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Razvane ce crezi ca mi-a oferit Mitica? : un mc puisor dupa ficare gol marcat de el, din pasa mea; sa imi fac de cap cu una dintre cele 2 colege ale lui : Tamara 1.50m, 120 kg sau Petra 1.45m, 115 kg; si ca bani, a zis ca imi ramane mie 50-ul (de conicac) dupa ce strange el banii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mitica a baiat stringator si nu cred ca iti da nici un bilet de tramvai folosit!

    RăspundețiȘtergere
  22. Steaua va invita diseara la blatul cu Clujul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una18 feb. 2014, 20:02:00

      Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  23. Motane, analizeaza varianta englzeasca (ca tot se poarta). Am sa-ti dau 1/2 bere-ntreaga.

    RăspundețiȘtergere
  24. în locul unde am găsit cuvântul se făcea referire la faptul că în franceză acesta are conotații pozitive, așa cum eram înclinați toți trei (și Găbiță) să credem. varianta în engleză este foarte clară:

    1. Capable of doing many things competently.
    2. Having varied uses or serving many functions: "The most versatile of vegetables is the tomato" (Craig Claiborne).
    3. Variable or inconstant; changeable: a versatile temperament.
    4. Biology Capable of moving freely in all directions, as the antenna of an insect, the toe of an owl, or the loosely attached anther of a flower.

    dar întrebarea s-a referit la limba română, așa că accept cele 2(două) beri.

    RăspundețiȘtergere
  25. mare bagabont și mourinho. se apucă acum să spună că city are șanse să treacă de barcelona, care e în cea mai slabă formă de nu știu câți ani. pe unii pune presiune, pe alții îi ia la mișto, partea nasoală o să fie la arsenal-bayern, unde și wenger și guardiola sunt dușmanii lui, dar o să clocească el ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sanse sa fi avut City cand Barca a avut posesie de peste 65% in deplasare? Cel mai ofensiv jucator de pe teren a fost "fundasul" Dani Alves care a si marcat un gol f. frumos printre ulubele lui Hart, dupa ce a mai ratat o mare ocazie. De PSG ce sa mai zici dupa un 4-0 in deplasare?!?

      Ștergere
  26. Treaca de la mine, ca esti baiat :sympathique".

    RăspundețiȘtergere
  27. Stai liniştit, Motane, aşa cum locaţie a căpătat şi înţelesul de location, din engleză, e doar chestiune de timp până se va oficializa şi cu "versatil" (despre acest cuvânt era vorba, că nu toţi de pe blog ştiu ce vorbeşte Motanu la telefon...:)

    RăspundețiȘtergere
  28. un stelist veritabil19 feb. 2014, 11:05:00

    Daca Steaua continua cu aceste "blaturi" in sistemul Barcei, fara varf clasic, acest campionat este deja rezolvat!

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu-mi place deloc sistemul de joc al Barcei si acum si al lui Bayern.Am ajuns un sustinator al tuturor echipelor care joaca contra celor care practica acest "titi caca".In Spania, Barca are din ce in ce mai multe probleme, semn ca adversarii le-au cam descifrat jocul si au gasit antidotul.Mai usor le e cu echipele straine, neobisnuite cu jocu asta de na-ti-o tie, da-mi-o mie.

    RăspundețiȘtergere
  30. V-am spus ca ,unde joc duminica, s-a stabilit si se respecta strict:
    - portarul nu poate prinde cu mana o minge de la un coechipier;
    - hentul intentionat se pedepseste;
    - cine da mingea intentionat peste gard, nevricale, este eliminat.
    Rezultatele sunt cele asteptate.
    Eu sunt de acord cu propunerile lui Bete, ar asana climatul jocului.
    O dovada in plus ca abuzurile aduc coercitii, normale zic eu.
    Il felicit pe Bete ca a reluat problema si ca a cam luat in calcul cam toate
    aspectele.

    RăspundețiȘtergere
  31. Amendamente:
    - sa nu se de automat lovitura la cerere deoarece am vazut cazuri cand s-a cerut aiurea. As fi de acord cu confirmarea hentului de catre presupusul faptas
    deoarece de multe ori ,si am patit-o si eu, faza este atat de rapida incat da iluzia ca a fost hent dar mingea a lovit burta sau piciorul.
    Morala: Mutenia poate fi provocata de constiinta sau de raceala.

    RăspundețiȘtergere
  32. As particulariza distanta de 3 pasi pt. corner sa se stea la linia laterala a careului, in exteriorul ei pt. a nu se face hent neintentionat mingea venind cu
    viteza.

    RăspundețiȘtergere
  33. am văzut și eu city-barca și încep să-l apreciz pe mourinho, care le dă peste bot papagalilor plângăcioși. asta după ce pellegrino s-a trezit furat de arbitru la o fază super-rapidă, dar a uitat să spună că barca a avut un penalti nedat în prima repriză și un gol anulat în a doua, ambele pe nedrept. ce să le faci la ăia de la city, au bani, dar sunt boi, altfel de michelis, lescott și fundașul stânga n-ar fi titulari la chiajna, iar putoarea de djeko n-ar lua probele la dinamo.
    alt tâmpit cu acte în regulă e conte, nevrednic purtător de astfel de nume. îți spune capello că juve nu face față în europa pentru că e slab campionatul și tu o iei pe arătură cu titlurile anulate, de parcă nu la tine la poartă venise miliția cu vreo câteva luni.

    RăspundețiȘtergere
  34. mă șterg la ochi, a bătut sorana!!! oare cum o alinta-o siliboa?
    interesant ce spune bebe, ar trebui să facem un sfat al bătrânilor, ca să se stabilească niște reguli.

    RăspundețiȘtergere
  35. mulți păcălici o țin pe cacao cum că n-a fost penalti aseară. iată mai jos părerea unui fost cunoscut arbitru englez, altul decât dobitocu ăla chelios care n-a dat penalti pentru liverpool.

    "Poll says Barcelona ref was right: There is plenty of focus on the referee from last night's Manchester City-Barcelona clash in today's papers, not least after Manuel Pellegrini's inflammatory comments about the Swedish official's performance. But Jonas Eriksson has support from at least one man: former ref Graham Poll, who in his Daily Mail column claims that the decision to award a penalty and send off Martin Demichelis was spot on. "In my opinion contact continued until at least the line marking the penalty area and further, meaning awarding a penalty was a correct decision," Poll wrote. He added: "To further support the referee’s decision there was a second touch, this time from Demichelis’s trailing leg, and that was definitely inside the penalty area."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motane ai inceput sa dai lectii de engleza, ai luat-o pe urma stii tu cui...
      A fost penalti clar!

      Ștergere
  36. Patru meciuri in LC si patru victorii in deplasare!
    Sa vedem ce-o fi saptamana viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  37. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi20 feb. 2014, 00:30:00

    Vasea si Motanu, doua babe pe sant. Mai lipseste a treia!

    RăspundețiȘtergere
  38. Uite-o și pe a treia! N-a fost penalty, părerea mea coincide cu a lui Crăciunescu. Gând la gând cu Conte, am scris și pe twitter despre asta.
    Aseară mi-au ieșit meciurile, cote 1,80 (victorie Bayern) și 2,10 (mai multe goluri în a doua la Milan-Atletico), mai am câteva azi și poate pun de o ciorbă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dacă mergi pe firul apei, găsești, de pildă, interviul lui capello, care e foarte civilizat și nu atacă pe nimeni. plus că și spune adevărul.
      http://www.gazzetta.it/Calcio/Serie-A/13-02-2014/fabiocapello-juventus-milan-inter-chelsea-mourinho-russia-8060708014.shtml

      orice s-ar spune, reacția lui conte e... se pare că n-ar fi fost acceptat de capello ca secund și de aici simpatia deosebită.

      Ștergere
  39. Vasea-semi-mosul20 feb. 2014, 11:37:00

    Doamna Asociatie..., rectific:un semi- mos si un domn matur. Fara babe, te rog! La a treia nu ma pronunt.

    RăspundețiȘtergere
  40. ce înseamnă să nu mai țină omu la băutură! se trezește moș wenger să spună că robben a exagerat cu căderea după fault și că de aia iar a furat-o. dacă avea ochelarii la el, măcar se bunghea că la penaltiul lui a fost inițial offside. mic, da a fost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai Motane, ai grija cum te exprimi; daca Wenger este mos la 63 de ani, eu la aproape 67 ce sunt?!?
      Catalin a bolit toata saptamana si astazi nu ne incurca, oricum inca n-a luat o decizie definitiva.

      Ștergere
    2. dacă ai fi un pic mai elegant, aproape că aș spune că ești un domn.

      Ștergere
  41. Daca s-a pupat cu popeasca...

    RăspundețiȘtergere