sâmbătă, 14 aprilie 2012

Porţi mari în Vinerea Mare!

Pentru a doua oară în istorie şi pentru prima dată în istoria recentă, de când cu blogul, s-a jucat la porţile mari. Asta şi pentru că s-au adunat, ca niciodată, 22 de combatanţi de ziua 5! N-a fost uşoară trecerea, Motanul refractar aruncând argumentul suprem, "stai tu în poartă, dacă vrei poartă mare!". Şi am stat. Dar mai întâi echipele:

Pinguinii: Găbiţă, Gabi, Luci, Motanu, Bebe, Mihai Tenismanu, Mitică, Claudiu, Ely, Tudor TVR, Vasea.
Pelicanii: Bronson, Sudoru, Paul, Nicu, Vasile (fratele lui Nicu, de la depărtare jurai că e celălalt frate, Gelu!), Cătălin, văru Dănuţ, Eugen, Cristi Radio, Cristi, Popică.
Bineînţeles, n-au terminat toţi meciul, pe final Motanul schimbând taberele, ca să-i poată dedica mai bine înfrângerea lui Tavi. Dar să nu anticipăm.

Vreme splendidă, ne-am cinstit înainte cu vinul de Ceptura adus de Tenismanu, după care ne-am băgat la aglomeraţie. N-a fost deloc o avalanşă de goluri, aşa cum ar fi fost de aşteptat. Primul a încercat poarta Tenismanu, dar a fost poarta de acces în complex! Nici pelicanii nu sunt mai breji, nu prea se acomodează cu noile dimensiuni, ba chiar de-a lungul meciului doi portari pelicani diferiţi au respins cu capul din careu! :)
Cel care a spart gheaţa la goluri a fost Ely, cu un şut tare din unghi, la scurt, tras parcă la indigou după cel de săptămâna trecută. Pelicanii reacţionează, încep să-mi dea de lucru, apăr vreo două şuturi, dintre care o bombă a lui Cătălin, pe care am respins-o ca la carte, în lateral, apoi vine golul lui Popică. M-am dus pe un şut din afară, dar era şi Popică pe direcţia asta, a apucat să-şi bage capul între umeri şi să schimbe traiectoria, mingea m-a lovit în şold şi s-a scurs în colţul opus. Reuşim să trecem iar în avantaj prin Mitică, el împingând mingea în poartă după două dueluri aeriene câştigate succesiv de Mihai.
A fost momentul în care m-am hotărât să las pe altul să continue degustarea vinului aflat în poarta noastră şi, uşor euforic, am ieşit la atac. Unde m-am descurcat de minune, din moment ce pelicanii au făcut repede 3-2! :) Popică şi Cristi, cu reluări plasate din careu, în urma unor combinaţii pe jos. Noroc cu Claudiu care aruncă o minge lungă pe Mihai, reluată frumos cu capul din unghi. La 3-3 încep să mişc şi eu, reuşesc să scap în tuşă de doi pelicani, intru spre centru şi când mă întâmpină al treilea îi aşez mingea lui Mihai care prinde un şut din afara careului, nu foarte puternic, dar excelent plasat, jos, la colţ. Cu moralul refăcut, îmi intră şi mie un şut frumos, covrig cu interiorul la colţul lung. Şi, ca să-i iasă socoteala la goluri şi lui Paulică, o minge respinsă ajunge la mine în mijocul careului, cu portarul şi un fundaş pe linia porţii, mă joc puţin simulând şutul de două ori înainte de a înscrie pentru 6-3. Pelicanii au avut ultimul cuvânt, Cătălin îndulcind scorul, tot cu un şut pe jos, din careu.

Aşadar, 6-4 pentru pinguini la porţile mari, paradoxul fiind că pelicanii n-au reuşit nici un gol din afara careului şi nici unul pe sus, deşi aveau destui şuteuri în echipă, iar poarta de peste 4 metri lungime era mai mult decât ofertantă. De exemplu, de Eugen nici nu-mi amintesc să fi încercat poarta! Şi de la Claudiu, de la noi, mă aşteptam la mai mult, amintiţi-vă şuturile alea de pe zăpadă, dar el măcar are scuza că i se rupsese un adidas pe care şi l-a prins cu scotch!

Bineînţeles, după meci, cei mai păcătoşi dintre noi am continuat la nea Nicu, unde s-a lăsat cu grătar. Data viitoare propun să venim cu ouă roşii la teren, să ciocnim pinguini contra pelicani şi ăla să fie scorul. Abia aştept să scriu cronica! :)

36 de comentarii:

  1. motanu dublu învingător14 apr. 2012, 12:07:00

    de data asta io am fost cu gura cea mai mare pe teren şi i-am cam nedreptăţit pe pelicani. guguştiucii nu au jucat rău în prima parte şi au fost mult mai aglomeraţi în apărare, spre deosebire de noi, care nu am stat mai mulţi de trei pe spate, de aici şi golurile lui Marinică, CAre mi-a promis un tricou cu Rădoi contra două beri şi un gol.
    pe cale de consecinţă, la 6-3 când a plecat Paulică, am trecut la adversari. l-am văzut pe Cătălin că nu a fost prea încântat de mutare, dar pelicanii au mai dat un gol şi au avut câteva ocazii, a lui CristiRadio chiar imensă.

    Sărbători Fericite tuturor practicanţilor şi grabnică revenire proaspătului tătic! de altfel, lui i-au dedicat pinguinii victoria, Marean golurile şi Silică lufturile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabita nu prea esti bun prooroc, in comentariul de saptamana trecuta prognozai ca o sa fii in revenire de forma si ca o sa luam bataie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bebe, daca eram, castigam si eu la pariuri. Ar trebui sa iau pe cineva pe langa mine ca sa puna pe invers. Succes garantat!
    Altfel, Adevarat a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Getuţa, integralistă şi cu alte două variante a patru bucăţi, le salută pe Ancuţa şi Găbiţa şi le urează succes în branşă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Traiasca geto-daca! care o fi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Babaeti,inca nu v-ati revenit dupa festinul de Paste?!?
    Sa vedeti ce lupta va fi intre Georgeta(care si-a cam luat nasul la purtare...) si Ancuta,la concursul de pronosticuri,in ultimele doua etape!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu cine-mi stric eu stilul!Vasea e cu gandul numai la femei si de aia e varza pe teren,Somnorila se trezeste si el a patra zi dupa Scripturi.Sa traiesti chiparosule,are grija tati de poarta ta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Behaila,si el cu cacofoniile!

    RăspundețiȘtergere
  9. Histos a inviat!
    Salve baieti. Gabita chiar daca ai fost injurat direct si eu indirect de majoritatea baietilor care vroiau sa jucam la porti mici, eu zic ca a iesit un joc bun si imi mentin parerea ca de la 8-8 in sus se merita sa jucam la porti mari. Va doresc o saptamana usoara si joc de glezne.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cătă, să ştii că n-a fost majoritatea, doar Motanu cu gura mare şi parcă cineva de la voi. Totuşi, eu aş zice că la 8-8 e destul loc pe terenul ăla, mai degrabă de la 9-9. Om vedea. Săptămâna asta n-avem meci în competiţie, deci putem digera în linişte şi fi în formă vineri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mortule, cred ca ai facut matanii, de ai norocul porcului: dau baietii cu mingea-n tine si intra in poarta, fara sa ai vreo vina.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  12. "A merita" este verb tranzitiv iar forma a SE merita este un barbarism.Cataline,spuneam eu ca nu se mai face scoala de pe vremuri!Bine, Somnorila si cu Mitica n-au invatat nici atunci...

    RăspundețiȘtergere
  13. Stiu ca stric orzul pe gaste, dar incerc sa ma pun cu gramatica pe voi.Alt nealfabetizat de la ceapeu spune ca "n-am stat mai MULTI de trei".O fi stat capra!
    Bine cel putin ca pana acum nu ne plictiseste zeul somnului, zis si Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  14. cristi psv-steaua 5-1 1989 infrangera asta se pote stinge numai cu vin .nea tavi am auzit ca ai marcat cel mai frumos gol pe care o sa il ai in minte si suflet toata viata sa va traiasca

    RăspundețiȘtergere
  15. hristos a inviat dumnezeu sa ne fereasca de accidentari.gabi acum o sa vina popescu obosit .luni a avut un meci de scrima.marti are meci de tenis pentru ca sa antrenant pt revansa .miercuri se duce la tv la emisiunea romani si nebuni tip foarte tare nu stiu la care categorie l-au primit pentru ca sa uitat la el si ia spus ca nu este roman.joi are meci un joc nou senumeste jocul papucilor iar vineri are meci de relaxare cu cateva tipaturi .asta da oboseala

    RăspundețiȘtergere
  16. Dar tu te meriti pe tine te, ciumecule!
    doctorisitului, fara stima.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  17. Deci program încărcat pentru Inzaghi-Răducanu. Plus lectură obligatorie din Scrimă şi pedeapsă... :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @sile: fata ţine (şi) cu tine şi tu eşti obraznic...
    @ăla mic: ca să avem o şansă la porţile mari, erau două variante. una era să stau eu, dar am un deget întors chiar de tine de la încălzirea de acum două săptămâni şi în plus nici nu mă omor. oricum, au fost mai mulţi care au vrut la porţile mici, dar, ca de obicei, în surdină...
    @doctorul:ai dreptate, dar nu-ţi forţa norocul!
    @cristi: puţin respect pentru Marinică! e golgeter, ce naiba!

    constat că blogul devine pe zi ce trece un spaţiu cultural...

    RăspundețiȘtergere
  19. Popică, dacă mai faci corecturi gramaticale pe blog, ţi le şterg! Dacă acceptai să te duelezi la dictare, înţelegeam. Oricum, oferta rămâne valabilă, ai şansa de a continua să faci pe deşteptul.

    RăspundețiȘtergere
  20. Doctorul catre Somnorila17 apr. 2012, 23:04:00

    Iar tu nu ma meriti pe mine,ma.

    RăspundețiȘtergere
  21. motanu neparior17 apr. 2012, 23:43:00

    cât pe aci să fiu ultima găină: şapte pariuri aş fi pus la bayern-real şi îmi ieşeau toate
    - statistic, primul lucru întâmplat în prima şi a doua repriză: out, cotă 1,6
    - statistic, 1 minut de prelungiri în prima, 3 în a doua, cotă 1,7
    - peste 4 cartonaşe galbene, cotă 1,7, ăsta chiar nu mi-l iert
    - dă gol real, cotă 1,65 prin min. 48. simţem şi nu voiam să dea...
    - număr egal de goluri pe reprize, cotă peste 3, măcar pe ăsta-l greşeam.

    aşa m-am băgat la nba. huo, indiana!

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am avut 1 pauză combinat cu X sau 2 la final. Pierdut în minutul 90, story of my life!

    RăspundețiȘtergere
  23. "super" Mario mi-a stricat pronosticul in min.90...

    RăspundețiȘtergere
  24. Nimic despre Barcelona?! Aţi nimerit-o cu toţii?

    RăspundețiȘtergere
  25. Da Gabita,am nimerit-o,dar cu oistea in gard !
    Este posibil ca in cele doua finale sa vedem o singura echipa din Spania!

    RăspundețiȘtergere
  26. vorba la agronomie.cel mai incompetent dintr-o ierarhie obiecteaza si tipa tot mereu la incompetenta colegilor

    RăspundețiȘtergere
  27. Vi s-a parut ca s-a jucat mai frumos la porti mari? Mie nu.Jucand la porti mari, exista tentatia de a juca mai repede, de a ajunge in fata portii adverse aruncand mingea din careul propriu si de a trece peste faza de constructie. Iese un joc la intamplare,cu nimic mai frumos decat cel la porti mici.In plus, sunt unii care cred ca sunt suteuri, stau in atac si nu-si ajuta echipa in faza de aparare.In conditiile astea, cei de la aparare sunt cei sacrificati, cei injurati daca echipa lor primeste gol si atunci de ce ar dori ei sa mai joace in aparare? Daca nu ai un om care sa aiba abilitatea de a prinde o minge, cum poti sa-l bagi in poarta si sa-i pretinzi sa apere... Fotbalul iese frumos, indiferent de porti, doar daca cei care-l joaca cunosc cat de cat cu mingea.Altfel...

    RăspundețiȘtergere
  28. Sigur, sunt păreri şi păreri. Dar, Nicule, dacă nu era înghesuiala aia, poate că ţi-ar fi plăcut şi ţie. În condiţiile de vineri, la porţi mici s-ar fi terminat 0-0, 1-0 sau 1-1. Şi-atunci, de ce nu ne-am bucura de goluri?! Asta cu porţile mici a devenit de fapt o obişnuinţă, o a doua natură, de care m-am molipsit şi eu. Dar pe nicăieri n-am mai văzut să se joace la porţi de hochei altfel decât ocazional. Numai noi jucăm regulat, bine că nu regulaţi! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. In fine, de cand si-a ocupat locul la "birou", seful meu a inceput sa guste mai mult din placerile si binefacerile somnului, asa ca ma grabesc sa alatur cateva cuvinte pe blog, astfel incat sa nu care cumva sa ma prinda ca-mi fac de cap.
    Merci pentru urari! Retin si dedicatia pinguinilor, pe care o aseman cu o floare rara la reverul unui frac cam sifonat in ultima vreme. Oricum apreciez modul plastic in care a fost facuta.

    RăspundețiȘtergere
  30. Interesant experimentul jocului la porti mari, fortat de aglomeratia de pe teren. In principiu nu am nimic impotriva pentru a se juca astfel. In opinia mea, singura problema majora este aceea ca noua ne lipsesc pacticanti instruiti pentru a apara in calitate de “portari cu maini si cu picioare”. Daca ar exista macar doua astfel de persoane, ideal cate una in fiecare echipa, si care sa joace intreg meciul numai pe acest post, dar mai ales sa vina in mod curent vinerea, atunci totul ar fi super OK. Dar cum asa ceva nu vad cum s-ar putea intampla, nu-mi ramane ca perspectiva decat varianta improvizatiilor si a comentariilor contradictorii. Dificila situatie.

    RăspundețiȘtergere
  31. In alta ordine de idei, ma uit si ma minunez cum pot crede unii ca folosind -copy- de pe internet, pot impresiona cu asa zisele corecturi pe textile noastre. Ce "Graur" zace in mintea lui! Auzi tu la el expresie, care valeu, cica i-ar apartine: ,, “a merita" este verb tranzitiv iar forma a SE merita este un barbarism “. Cat de stupizi pot fi unii.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu uitaţi azi să veniţi cu ouă roşii. Dacă vreţi picnic, ouă şi roşii!

    RăspundețiȘtergere
  33. Cu parere de rau va anunt ca astazi nu pot participa la "picnicul" de la Agronomie,ocazie excelenta pentru "SOCRATE" de a fi "number one"...
    Urez tuturor competitorilor,succes deplin pentru "lucrarile"pe care le vor desfasura in Agronomie!

    RăspundețiȘtergere
  34. Vasea, pacat de neprezenta ta. Fratele nostru Pravalie nu va fi singur. Mandel vine astazi la teren dupa 14-30.
    Motanelul trebuie sa aiba grija, sa ramana picnic si nu pic-pic.

    RăspundețiȘtergere
  35. Sunt de acord cu Gabita ca jucand la porti mari simti mai des bucuria golului.Totusi portile sunt un pic cam mari. Daca erau cele de handbal era O.K.Vinerea trecuta ati avut echipa mai buna si atunci era mai bine pentru pelicani sa jucam la porti mici. Asta n-au inteles colegii mei si s-a vazut ca am avut dreptate.Referitor la numarul de goluri, esti de acord cu mine ca sunt meciuri frumoase care se termina 0-0, si meciuri urate la care se inregistreaza scoruri de tenis. Iesirea mea din teren a fost cauzata de supararea ca unii pelicani erau figuranti si de o durere la genunchi, cauzata de un sut al unui pinguin, la care am pus latul piciorului, ceea ce mi-a produs o rasucire care m-a tinut doua zile sontorog.

    RăspundețiȘtergere