marți, 25 februarie 2025

All'ultimo respiro (by Găbiță)

Nu mai țin minte când s-a întâmplat ultima oară, dar meciul de vinerea trecută s-a decis la ultima fază. De aici și titlul de inspirație/respirație italiană.
 
A fost o partidă cam ”în dungă”, întrucât ba se juca în balon, care ba se umfla, ba se dezumfla, ba afară. Apoi, și longitudinal, și transversal pe o optime de teren mare. Iar când spun teren mare, mă refer la cel de afară, deszăpezit, din care am ocupat cam juma de sfert, adică o optime.Apoi s-a jucat ba cu un om în plus, ba cu unul în minus! 😀
 
Am fost 11 combatanți, asta pentru că eu l-am chemat pe Dan Pizzaru de acasă, care-mi spusese că vine doar dacă se joacă în balon. Am mers pe mâna unuia din patroni, care a indicat balonul din spate, care cică se umfla, dar până la urmă nu s-a umflat, s-a jucat afară, miuță, și a fost bine.
 
Echipele (Gabi3 cu Mihai Tenismanu):
 
E1: Gabi3, Popică, Țolea, Mitică, Găbiță (3g)
E2: Bebe, Tavi, DanPizzaru, MihaiT (1g), AdiColonelu (1g), Doctoru
 
Prima repriză a fost foarte alertă, risipa de energie a E1 dând iluzia de dominare, deși mai degrabă a fost echilibru. De fapt, ocaziile au fost mai multe și mai clare pentru E2, așa că nimeni nu s-a mirat când Adi a lovit primul. Dar cred că s-a mirat toată lumea de cum E1 a reușit să întoarcă scorul pănă la pauză! 😎
 
La pauză a avut loc controversa cu omul în plus/minus, Bebe refuzând să treacă la cealaltă echipă. Prefer să nu insist aici. Dacă trecea alt jucător, echipele s-ar fi dezechilibrat prea mult, așa că s-a continuat în aceleași formule.
 
E2 s-a instalat ca la handbal în terenul advers și timp de o jumătate de repriză a avut diverse ocazii, Gabi3 scoțând de vreo 5 ori singur cu câte un adversar, în alte vreo două rânduri salvându-ne bara. Dar trebuia să vină și momentul cu ghinion, mingea inițial respinsă ricoșând la Tenismanu, care a vârât-o, nu fără emoții.
 
În momentul ăla Gabi3 a luat o decizie riscantă, dar care s-a dovedit câștigătoare: a ieșit în câmp, cu Popică în poartă! Aveam așteptări rele cât se poate de justificate de la Popică, dar realitatea e că a reușit să nu greșească. Nu s-a aruncat pe jos ca Gabi3, dar s-a plasat corect, reușind să apere câteva șuturi periculoase la scurt. În schimb, de unde nu mai ajungea la poartă, E1 începe să aibă ocazii, ba chiar Mitică are două într-un minut, la prima scotând foarte bine Bebe.
 
Ei bine, meciul curgea spre un egal aproape nesperat pentru echipa aflată în inferioritate, când o minge s-a dus după un morman de zăpadă, într-un loc greu accesibil. L-am citat atunci în lipsă pe Motanu, aia cu ”să terminăm prieteni”, dar mai era 1 minut și l-am jucat regulamentar. E1 a făcut rost de un corner, Țolea a bătut pe jos, reluare cu latul și asta fost!
 
Căpitanu a antamat un vestiar, unde s-a dezbătut meciul în... era să zic liniște! 😇

sâmbătă, 15 februarie 2025

ATUNCI CÂND EXPERIENȚA TRIUMFĂ


MATURITATEA TACTICĂ TRIUMFĂ ÎNTR-UN SPECTACOL TOTAL: 8-5

O după amiază perfectă pentru fotbal, a găzduit un duel captivant între echipele Vulturii Experienței vs Academia Talentelor, dornice de afirmare, încheiat totuși cu victoria echipei mai mature cu scorul de 8-5.

Meciul a demonstrat că în fotbal, inteligența tactică și calmul pot prevala în fața energiei debordante.

PRIMA REPRIZĂ (SCOR PARȚIAL 3-1)

Începutul a aparținut echipei Academia Talentelor, care impulsionați de energie și dorința de afirmare, au dominat primele 10 minute prin presing agresiv și tranziții rapide.

Totuși, experiența și-a spus cuvântul din partea echipei Vulturii Experienței, care au oferit un alt tip de fotbal prin construcții elaborate, poziționări calculate la milimetru și execuții sobre.

De cealaltă, explozii de creativitate, curse nebunești și combinații îndrăznețe care sfidau orice manual tactic dar care din păcate au rămas făra rezultat.

REPRIZA SECUNDĂ (SCOR PARȚIAL 5-4)

După pauză, echipa mai matură și-a impus definitiv stilul de joc.

Au controlat ritmul prin actiuni fulgeratoare și au exploatat spațiile dintre linii cu pase precise.

Momentul crucial al meciului a venit în minutul 55, când într-un interval de doar 7 minute, atunci când echipa Academia Talentelor, a marcat de trei ori la rând, reducând diferența până la un gol, demonstrând că ambiția și antrenamentul pot face imposibilul.

Dar tot ei și-au pierdut din abneganție, pierzând din combinațiile în viteză, prilej prin care jucătorii echipei Vulturii Experienței, au reușit câteva combinații de efect, prin efectuarea unor contraatacuri perfect orchestrate, profitând astfel de spațiile lăsate de adversari în încercarea acestora de a reveni.

Și uite așa echipa Vulturii Experienței, și-a mărit avansul la trei goluri, pecetluind astfel și scorul final la 8-5.

CONCLUZII

Victoria cu 8-5 reflectă nu doar diferența de experiență, ci și importanța disciplinei tactice în fotbalul modern.

Echipa mai matură a excelat în momentele cheie prin:

- Gestionarea superioară a momentelor de presiune

- Eficiență ridicată în fața porții (8 goluri din 15 șuturi pe poartă)

- Controlul ritimului de joc prin posesie inteligentă

- Exploatarea spațiilor dintre linii

Echipele de start

Vulturii Experienței • Adi Colonelu - Popică, Răzvan Motanu, Tavi, Dan Pizzaru, Ciprian, Vasea

Academia Talentelor • Bronson – Bebe, Gabi 3, Mitică, Bogdan, Prieten 1 (Gabi 3), Prieten 2 (Gabi 3),

P.S. – In repriza a doua Adi Colonelu, a părăsit buturile porții, lăsându-le locul pe rând,  lui Popică și Dan Pizzaru.

SCOR FINAL

Vulturii Experienței - Academia Talentelor  8-5 (3-1)

Autorii golurilor

Vulturii Experienței • Ciprian-3, Adi Colonelu-2, Dan Pizzaru-1, Vasea-1, Razvan Motanu-1

Academia Talentelor • Mitică-2, Gabi 3-1, Prieten 1 (Gabi)-1, Prieten 2 (Gabi)-1









Multumiri d-lui cameraman Gabi 3.

sâmbătă, 8 februarie 2025

„SPECTACOL ȘI SUSPANS PÂNĂ LA ULTIMUL FLUIER!”

 

În această zi minunată de vineri, 07.02.2025, pe stadionul "Groapa cu Lei" (care are mai multe gropi decât lei), s-a desfășurat ceea ce organizatorii au insistat să numească "meci de fotbal", între echipele CSM Până-n Gară și FC Stai Pe Loc.

Martorii oculari încă dezbat această clasificare "meci de fotbal".

Un număr nedeterminat de oameni s-au adunat ieri să privească cum gravitația și legile fizicii sunt sfidate timp de 60 de minute pe ceea ce, conform unor surse, ar fi un teren de fotbal.

Prima repriză a început promițător, cu optsprezece jucători prezenti pe teren îmbrăcați într-un echipament sportiv colorat precum, penele unui papagal.

Din păcate, aici s-au oprit și similitudinile cu fotbalul profesionist.

Mingea, acest obiect rotund și derutat, a petrecut mai mult timp în aer decât pe gazon.

Se zvonește că și-a făcut trei noi prieteni printre pasări și uite așa a schimbat și numărul de telefon cu vânzătorul de semințe.

Fluierul de start al partidei, a speriat un nr. de trei jucători ai echipei CSM Până-n Gară, care fără voia lor au reușit să piardă din obiectiv obiectul muncii, care ulterior a poposit în poarta acestora, uimită și ea fiind de traseul scurt parcurs până în ață.

Și uite cum s-a deschis scorul pe nepusă masă…

CSM Până-n Gară, au egalat printr-o fază la care până și comentatorul a rămas mut - ceea ce, cunoscându-l, e o premieră istorică.

Un șut atât de încet încât trei generații de porumbei au avut timp să-și ia zborul din calea mingii înainte ca aceasta să treacă, plictisită, linia porții.

Antrenorul echipei FC Stai Pe Loc, cunoscut pentru filozofia sa profundă, a avut un moment de nemulțumire și a pornit o conferință de presă online, prin strigăte…”Băieți, fotbalul e rotund... sau cel puțin așa era mingea când am început meciul.”

Prima repriză s-a încheiat din punct de vedere static cu vreo 47 de pase, dar din păcate, 46 dintre ele au fost către arbitru.

Scorul la pauză 4-1 pentru CSM Până-n Gară.

La pauză jucătorii se motivează unii pe alții arătându-și poze cu o minge, ca să-și amintească cum arată.

A doua repriză a început în forță, dar nu pentru fotbal, ci pentru lamentările unor jucători mai vocali pe teren, supărați pe arbitru, care nu dorea în niciun chip să acorde fault la loviturile primite de Răzvan Motanu, în plină figură.

Spectatorii erau uimiți de rezistența jucătorului, care s-a ridicat de fiecare dată cu fruntea sus. Alții ar fi abandonat lupta, dar el NU.

Bravo Motanaș.

Timpul a trecut sfios, și într-un interval de timp foarte scurt, am avut parte de un nr de 3 goluri spectaculoase, care au fost savurate de cei doi suporteri improvizați pe marginea terenului, cu cafea și coniac.

La scorul de 6-2, pentru echipa CSM Până-n Gară, jocul a căpătat o altă nuanță.

Șuturi puternice spre poartă, lovituri spectaculoase cu mingea în părțile mai moi ale adversarilor, cornere angro, etc.

Mare noroc am avut cu balonul, care ne-a scutit de un nr de pași în plus pentru recuperarea bășicii.

Finalul a fost demn de filmele de acțiune.

CSM Până-n Gară, care conducea cu un nr de 4 goluri, a băgat autobaza în careu, doar că autobaza avea cauciucurile dezumflate și fundașii cam amețiți de atâtea sprinturi.

Adversarii au tras, au încercat centrări, au căzut teatral în careu, dar mingea pur și simplu refuza să intre. Ba chiar, la un moment dat, unul dintre atacanți a dat un șut atât de puternic încât mingea a părăsit stadionul și, probabil, și orașul.

Dar acțiunile echipei FC Stai Pe Loc, au început să dea roade, aceștia apropiindu-se de echipa adversă la numai 2 goluri.

Și ce să vezi…GOOOL! De data asta pe bune. Nimeni nu știe exact cum s-a marcat, dar toată lumea sărbătorește de frică să nu se rejoace meciul.

FC Stai Pe Loc, mai are doar un gol de recuperat.

Ultimele minute au fost o combinație de agonie și râs.

Portarul echipei în avantaj a încercat să tragă de timp legându-și șireturile… doar că avea ghete fără șireturi.

Apoi, un fundaș a încercat să degajeze mingea, dar a reușit doar să își lovească colegul în spate, oferind adversarilor o ultimă șansă.

Noroc că, în fața porții goale, atacantul a reușit incredibilul: a trimis mingea peste bară!

Nu dăm nume că nu este frumos!

Fluierul final a venit ca o binecuvântare pentru unii și o enigmă pentru alții, care încă mai cereau un minut prelungiri.

Scor final: un gol diferență, dar o porție de râs cât pentru un sezon întreg!

Omul meciului a fost, fără îndoială, arbitrul, care a reușit să alerge 60 de minute fără să vadă absolut nimic din ce se întâmplă pe teren, o performanță demnă de Cartea Recordurilor.

Notă tehnică: Numărul total de pase reușite în acest meci a fost mai mic decât numărul de covrigi vânduți la bufetul stadionului, ceea ce spune multe despre calitatea jocului... sau poate despre calitatea covrigilor.

DECLARAȚII POST-MECI:

- "Am jucat fotbal?" - întrebare anonimă din vestiar

- "Măcar n-a plouat" - singura realizare notabilă menționată de antrenori

- "Unde mi-am parcat mașina?" - întrebarea zilei de la commentatorul meciului


CONCLUZIE: Dacă acest meci ar fi fost o rețetă culinară, ar fi fost "Cum să gătești perfect nimic, folosind toate ingredientele greșite".

 

P.S. - Spectatorii care au adormit în timpul meciului sunt rugați să-și ridice pernuțele de la biroul de obiecte pierdute.

Cele nevizitate timp de 30 de zile vor fi donate lotului național.

Componenta echipelor:

CSM Până-n Gară

Adi Colonelu -  Tavi, Mihai T, Bogdan, Popică, Tudor, Mitică, Găbiță, Vasea

FC Stai Pe Loc

Bronson – Bebe, Răzvan Motanu, Alex, Gabi 3, Țolea, Bogdan 2, Dan Pizzaru, Doctoru.

Golgheterul meciului - Găbiță

SCOR FINAL

CSM Până-n Gară - FC Stai Pe Loc       6 - 5  (4 - 1)



DIN ARHIVĂ










    Varsta nu este o bariera. Este o limita pe care ti-o pui in mintea ta..

sâmbătă, 1 februarie 2025

JUSTIȚIE DIVINĂ

 sau NATURI MOARTE CU O BLONDĂ (ediția a doua, revăzută și parțial sponsorizată)




Știți și voi (probabil de la tembelizor, că cu cititul am auzit că stați mai moale) că viața unui star sportiv nu este nici pe departe atât de simplă. Există notorietate, câștiguri pe măsură, ceva respect, dar și multă invidie, câteodată chiar din partea celor cărora le-ai întins, cândva, o mână fierbinte.
Este și cazul celor patru băeți de mai sus. Toți, da absolut toți, în momentul când au intrat în fenomen mi-au cerut voie până și să respire, îmi ofereau bilete la film, se întreceau să-mi facă cinste și-n general nu ieșeau din cuvântul meu. Pentru cine nu-i recnoaște din prima, ei sunt cei patru magnifici. Mitică Bobonete, domnul din centru, pe care-l cunosc de acu aproape 40 de ani, e un băiat talentat, politicos și manierat (și acu-mi dă săru-mâna) da cam prea sufletist, dacă lua vreo bătaie vinerea nu dormea toată săptămâna. În dreapta sa stă Marinică Freșparu, zis și Găină, un talent imens dar mai puțin valorificat. L-am luat de la atletism, proba de portofele-viteză și l-am adus printre campioni, dar viața extra-sportivă încă îl trage înapoi. Lângă Marinică îl puteți viziona pe Vasilică Brânzovenescu, acest golgeter rasat, o combinație rară de Cămătaru cu Dudu Georgescu, golgeterul all-time de pe Agronomie. băiat bun și el, da cam timid, dovadă și locul unde stă, mai departe de miezul lucrurilor.
Nu același lucru se poate spune despre al patrulea participant, Adrian Banditu Minune, cel mai junior și mai îndrăzneț dintre ei în ceea ce privește doamnele. Manierat, educat, polisportiv, băiat cuminte în general (și acum îmi vorbește cu domnule!) din păcate a intrat în cârdășie cu ceilalți trei, ca să strice mentorului lor vinerile. Și au tot făcut-o. Până ieri, când li s-a înfundat și, deși au dominat, cu coada-ntre picioare și miorlăind au terminat.
Așadar, echipele, că unii probabil c-au adormit deja de la atât efort cu cititul:

Avântul Pătârlagele (5) : Găbiță, Bebică, RăzvanM, Tavi, Tudorică
Viitorul Movila Miresii (3): AdiC, Marean, Mitică, Dan Pizzaru, Vasilică.

Viitorul a fost echipa mai combinativă și a dominat mare parte din meci, conducând cu 1-0, 2-1 și 3-2. Dincolo, rolurile au fost împărțite.Găbiță (portar de conjunctură, ca și Adi, ambii răniți) ne-a ținut în meci, Tavi-Nouă-Goluri ne-a ținut, cât a putut și el, pe dinafară. La cât ghinion are pe teren, probabil că  compensează cu norocu-n dragoste, căa șa ceva n-am mai văzut.
Egalarea a survenit cu 4 minute înainte de final, știu sigur pentru că am întrebat, în ideea de a o da la pace. era însă prea devreme și s-a jucat în continuare. Viitorul a presat, a avut nu mai puțin de 3 cornere consecutive, dar Avântul a rezistat și a punctat de două ori pe contră, așa că toți protejații mei nerecunoscători și-au primit răsplata. 
Meciul, transmis integral pe AgroTv, a avut și o audiență numeroasă, printre spectatori numărându-se și Veterinaru, venit să spună săru-mâna la băeți, Tombi (care a slăbit incredibil, altu care iubește!!!) care avea oră la veterinar, și nelipsitul Pigsy, mâna dreaptă a Banditului, pe care l-am ridicat în rang ca furnizor (de bere) al casei regale.

Restul mai scrieți și voi...