joi, 10 aprilie 2025

Hai sa mai salvam o data acest blog,care e cam pe duca,asa cum remarca un coleg din fenomen...

                            Pe foarte scurt despre etapa din 4 aprilie 2025

Niciunul dintre participantii la meciul de vinerea trecuta din Agronomie n-a catadicsit sa scrie ceva despre asta;Informatii de la fata locului foarte putine,spre deloc,ceva,ceva,cu lingurita,a mai postat pe grup Doctoru...Din putinele surse avute la indemana incercam sa reconstituim cele intamplate...

 Vineri se anunta a fi ploioasa toata ziua,dar minunea s-a produs si n-a mai plouat deloc si de la o prezenta anuntata de numai 4-5 oameni, s-au strans pana la urma 12 jucatori.

Presupun ca Mihai-T si Hercule au facut alegeri,probabil in urmatoarea componenta:

E1 Giggs,Mihai-T,Tudor-Tv,Popica,Dan-P,Mitica.

E2 Doctoru,,Ciprian,Bogdan,Hercule,Tavi,Tolea.

Se zice ca scorul a fost deschis de E2 prin Tolea,dar pana la urma E1 s-a impus cu 3-2,chiar daca Mitica ar fi ratat de la 10 cm de poarta adversa,dar dupa interventia VAR-ului s-a stabilit ca distanta a fost si mai mica,doar 9,99 cm...

Marcatorii au fost Mihai-T,Tudor-Tv si Mitica pt E1 si Tolea 2g pentru E2

S-a jucat pe teren normal cu porti de handbal.

Eventualele neconcordante cu realitatea din teren,va rog sa le remediati prin interventiile dvs.

Va rog ca maine sa onoram fenomenul nostru cum se cuvine si cronicile sa le scrie acele persoane care dau bine in scris si cu care ne-am obisnuit...

sâmbătă, 29 martie 2025

5+3+2=10

             Nefiind prezent la meci ca majoritatea celor care vin de obicei in Agronomie,incerc sa incropesc o cronica a etapei de vineri 28 martie 2025 pe baza postarilor pe grupul "Fotbal de ziua 5"de pe WhatsApp.

            Numerele din titlu semnifica apartenenta jucatorilor participanti:

            5 jucatori din nucleul de baza al fenomenului Mitica,Tavi,Bebe,Popica,Tudor

            3 dintre cei care vin din cand in cand,cu aparitii episodice,Giggs,Ciprian,baiatul trimis de G3

            2 copii de prin baza sportiva

            Vazand si ascultand toate postarile putem spune ca Tavi a facut introducerea,iar Capitanu-Mitica,continutul si concluziile,incadrati de alti postanti...

Vasea:Publicul aşteaptă ştiri de la fața locului!

Tavi: S-a jucat. 5 la 5 participanti, 8+2 pusti. Scor 7-4 pentru invingatori😉😉! Care sunt ei? Sint la volan, Capitanul invingatorilor va da detalii. Ave.

Gabi3: Bine ca s-a jucat...

Mitica: Gabi3, era bine o miuta 4 la 4  ,am jucat la porti mari sunt cam rupt e de alergat ceva,vorbeste cu omul trimis de tine,am facut treaba cu omul tauNe a salvat omul tau si Gigs cam asa alfel  nustiu nu jucam Puteam renunta la.copii.Tavi a vrut sa joace azi cu mine,si a fost bine.Eu am jucat cu Gigs,Tavi,baiatul trimis de Gabi ,si un copil  _contra Tudor,Cipi,Popicu,Bebe,si un copil scor 7 la 4 pentru Tavi. E greu 5 la 5 la porti mari ,e vorba de efort ,plus conteaza mult ce portar ai .La general a fost bine ca am jucat si chiar am facut ceva efort

Gabita: Bine că v-ați ținut de treabă! A fost o vinere cu multe absențe, dar destul de rară.

Mitica: Vasea nu ai fost tu azi ,am dat eu mai multe goluri 3 usor😀😀

Vasea: Mitică,mai rămâne să scrii şi autorii celorlalte goluri de pe lângă ale tale şi e cam gata cronica,mai trebuie s-o treci pe blog.

Mitica: vasea,  mai nou capitanu 3 sau 4 restu baietii,un gol copilu ,unu baiatul lu gabi ,unu cred tavi a vrut sa paseze a dat spre poarta ,am urmarit mingeal am presat pe bebe si a intrat in poartaGreu cu bebe dar m am luptat😀😀

Vasea: Mitică,să înțeleg că dacă jucați în balon şi se prăbuşea pe voi vă strivea?Doamne fereşte!😟

Mitica: Da,nu stiu,era nasol;ba sa stii ca a insistat maimutoiu ala sa nu jucam,ca se poate rupe,incredibil,a prevazut...

Dragi cititori,cam asta a fost povestea meciului de vineri,echipa lui Mitica a batut cu 7-4!

marți, 25 martie 2025

Cronica meciului de vineri 21 martie 2025,autor DORU-BETE

 

Liniste, liniste si iar liniste
Intrarea pe teren s-a efectuat ordonat in liniste, lumea era multumita, echipele erau echilibrate.
In timpul meciului linistea a devenit apasatoare, din cand in cand se auzeau scartaiturile genunchilor mei.
Sfarsitul meciului a certificat linistea ca o stare cucerita de Fenomenul de Ziua a 5.
Echipe:
Fara nume: Doru-B, Razvan-M, Tavi, Dan-P, Adi Hercule, Ciprian, Vasea, Gabita.
Alta echpa fara nume: Tolea, Mihai T, Bebe, Popica, Tudor, Mitica, Razvan- Doctoru, Adi- Colonelu
Dan a parasit Jocul, fiind inlocuit de Razvan- P, care a tinut meciul in echilibru prin doua parade la doua suturi consecutive, autor Mitica. Rezultatul 3 – 3.
Jucatorii meciului: Mihai T si Razvan P.
Dam legatura:
De ce nu-ti vezi de treaba,
Prima dupa colt,
Actuala de ieri.

 


Țolea, șefu la clătite și nu numai!

sâmbătă, 15 martie 2025

"UN MECI, DOUĂ LUPTE: Contra Adversarilor și Contra Coechipierilor"

 

Agronomie, 14 martie 2025

Pe terenul din spate dreapta al bazei sportive Sport Team, ne-am întâlnit vreo 14 spartani, doritori de mișcare și de adresare de înjurături.

Având în vedere acest aspect Mitică și Țolea, au trecut la alegerea jucătorilor.

Echipele de start

Victoria Liniștită • Bronson - Tavi, Ciprian, Țolea, Adi Colonelu’, Doctoru’, Vasea

Torpedo Haos • Gabi – Bebe, Răzvan M, Mitică, Popică, Dan Pizzaru’, Găbiță,

P.S. – In repriza a doua, datorită unor evenimente, la pauză s-a realizat rocada mică între Ciprian și Dan Pizzaru.

A fost o zi frumoasă și memorabilă pe terenul de minifotbal, unde echipa Victoria Liniștită, a realizat o victorie categorică, învingându-și adversarii cu un scor zdrobitor de 12-4.

De la primul fluier al arbitrului, jucătorii echipei Victoria Liniștită, au demonstrat o superioritate evidentă atât tactic, cât și tehnic, asemenea unui șef de bucătărie care știe exact diferența dintre o ceapă și un cartof, în timp ce adversarii păreau să confunde cele două legume.

Începutul meciului a arătat promițător pentru ambele formații, cu schimburi rapide de posesie și ocazii de gol la ambele porți.

Însă, după primele 10 minute, echipa Victoria Liniștită, a început să-și impună jocul, deschizând scorul prin Vasea, care a reușit să fructifice o diagonală venită de la Adi Colonelu, cu o lovitură de cap (deși avea pe scalp o pălăriuță de plajă) printre picioarele prietenului său Gabi, care a rămas nemișcat și surprins de ageritatea acestuia.

Adversarii au încercat să răspundă dar nu prea au reușit cum și-ar fi dorit, aste și pe seama jocului tot mai slab prestat de echipă precum și a situației tensionate din teren, mai mulți jucători reproșându-și unul altuia aspecte ce țin de organizarea apărării, a combinațiilor realizate în atac, etc., cam ceva de genul…

."Da' tu ce păzești acolo? Vin trei jucători spre mine și tu te uiți la păsărele!"

"Parcă jucați cu papucii de casă!“

"Păi dacă tu fugi ca melcul și te ascunzi după adversari, ce vrei să-ți facem?".

 

Scorul la pauză a fost de 8-3, pentru Victoria Liniștită.

Și deodată zeul demon-șarpe Apophis, cunoscut și ca zeul răului și distrugerii,


își face apariția, la pauza de hidratare și transformă pentru câteva momente terenul de minifotbal într-un ring de box, improvizat între cei doi colegi din echipa Torpedo Haos,

            Popică                Dan Pizzaru

care au început preț de căteva secunde să-și împartă căteva lovituri de pumn, mai mult Dan Pizzaru decât Popică, acesta din urmă uimit de agresivitatea lui Dan P.

Situația ar fi degenerat evident dacă Adi Colonelu, nu ar fi intervenit la timp cu fermitate.

Și uite așa s-a trecut la rocada unui nr de doi jucători, în speță Ciprian cu Dan Pizzaru, pentru a mai putea detensiona starea de conflict din echipa Torpedo Haos.

În repriza secundă, dominarea echipei Victoria Liniștită, a devenit și mai evidentă, cu Țolea în frunte, care din anumite motive juca foarte aprig, dornic de revanșa pe care o avea de luat de la mai marele lui  Mitică, sfidând orice relaxare și relansare a meciului, în ciuda scorului de pe tabelă.

Cu un joc colectiv remarcabil și execuții tehnice de excepție, jucătorii Victoria Liniștită,  au continuat să înscrie gol după gol.

Defensiva adversă părea depășită de viteza și creativitatea atacanților echipei Victoria Liniștită, care se mișcau printre ei cu atâta ușurință încât îți venea să verifici dacă nu cumva adversarii aveau ghetele legate între ele.

Deși adversarii a reușit să mai înscrie o dată cu ajutorul VAR-ului, diferența de valoare a fost clară.

La un moment dat, apărătorii echipei adverse au încercat să oprească un șut cu atâta disperare încât au ajuns să execute figuri de balet, ce ar fi impresionat și Opera din București.

Finalul meciului a consemnat victoria categorică a echipei Victoria Liniștită cu 12-4, un rezultat care reflectă perfect superioritatea arătată pe teren și calitatea jocului prestat.

Adversarii s-au retras de pe teren cu capetele plecate și cu sentimentul că ar fi putut avea mai mult succes dacă ar fi jucat șah în loc de fotbal, cu mențiunea că, Găbiță care s-a luptat de unul singur cu apărarea adversă, a avut dreptate în privnița modului cum Mitică a reușit să facă alegerile, pe bună dreptate.

CONCLUZII:

În tumultul acestui spectacol de minifotbal, două stele au strălucit cu o lumină aparte, demonstrând că vârsta este doar un număr pe buletinul de identitate.

La respectabila vârstă de 82 de ani, portarul cunoscut simplu ca "Bronson" a fost un adevărat zid în poarta echipei Victoria Liniștită, sfidând legile naturii cu reflexele sale uimitoare.

Cu o agilitate care ar face de rușine și un acrobat de circ, bătrânul Bronson s-a aruncat în toate colțurile porții, respingând șuturi care păreau imposibil de parat.

În momentele rare când adversarii reușeau să treacă de apărare, se loveau de mănușile sigure ale octogenarului care părea că a băut din fântâna tinereții înainte de meci. "Băieți, când eram eu tânăr, mingea era mai grea!" le striga coechipierilor între intervențiile sale spectaculoase.

La celălalt capăt al terenului, "Vasea" cel de 78 de ani a fost o adevărată forță a naturii. Cu mișcări calculate și o inteligență tactică desăvârșită, veteranul atacant a compensat lipsa vitezei cu un plasament perfect și un simț al porții demn de un sniper.

Cu patru goluri marcate în acest meci, Vasea și-a adjudecat fără dubii titlul de golgheter, demonstrând că experiența bate exuberanța tinereții.

Spectacolul oferit de Vasea a fost însă umbrit pe alocuri de ambițiile coechipierului său poreclit "Doctoru”".

Cu un amestec de admirație și invidie, acesta a încercat în repetate rânduri să-și creeze oportunități de gol, ignorând poziții mai bune ale coechipierilor, inclusiv ale bătrânului Vasea.

 "Lasă-mă și pe mine să dau vreo două, Vasea, că tu oricum ești lider detașat!" i-a strigat Doctoru, după ce veteranul înscrisese al patrulea gol.

În ciuda acestei rivalități interne, Vasea a rămas calm și concentrat, în timp ce Doctoru, a rămas cu doar două reușite și o lecție despre respect și fair-play.

La finalul meciului, chiar și adversarii s-au oprit să-i strângă mâna veteranului golgheter, recunoscând că au fost martori la o demonstrație de clasă fotbalistică atemporală.

La polul opus, cei doi veterani prin portarul Gabi și Bebe, lucrurile au stat un pic altfel.

În poartă, Gabi, veteranul dintre bare, s-a zbătut ca un leu încolțit, reușind să mai scoată câteva mingi — nu neapărat toate cele importante, dar măcar cele care l-au nimerit direct. Cu o mână pe genunchi și alta pe șold, Gabi a strigat încurajări echipei, deși, la 8-3, strigătele lui nu prea mai însemnau ceva pentru coechipieri, care erau total dezolați.

În apărare, Bebe, care cândva era un stâlp de netrecut, azi părea mai mult o pancartă indicând "Drum liber spre poartă".

Mintea lui nu era pe teren, ci în bucătăria lui Țolea, vecinul faimos pentru clătitele pufoase. Cu privirea pierdută în zare și cu gândul la dulceața de prune, Bebe a prins... ei bine, doar mirosul de zahăr ars ce plutea dinspre casă.

În mijlocul bucuriei victoriei și al tensiunilor din teren, un strat de tristețe plutea nevăzut deasupra evenimentelor.

Puțini dintre spectatori și chiar jucători, știau că Motanu, fundașul de bază al echipei Torpedo Haos, a pășit pe teren cu sufletul frânt, la doar o zi, după ce își condusese mama pe ultimul drum.

Decizia sa de a juca în această partidă a fost o modalitate personală de a face față durerii, de a căuta câteva momente de evadare din realitatea crudă care-l lovise.

Cu ochii umbriți de suferință dar hotărâți, Motanu nu a mai putut să lupte cu aceeași dăruire ca întotdeauna, nemaiputându-și canaliza concentrarea în pase și alergare..

Pe margine, Gigs era de neclintit.

Cu o șapcă strâmb pusă, o eșarfă decolorată de atâtea meciuri privite și o voce care ar fi făcut microfonul să pară inutil, Gigs a susținut echipa mai puțin valorică, până la ultimul fluier.

 La 0-3, încă striga "Hai băieții, că-i întoarcem!".

La 3-8, a trecut la "Nu contează scorul, important e să jucăm frumos!".

Iar la 4-12, a concluzionat filozofic: "Măcar n-au dat 13, că aia e cu ghinion...".

După conflictul din teren, atmosfera s-a transformat surprinzător la hidratarea obișnuită de după meci și parastasul improvizat în poieniță.

Motanu, a început să împartă cu generozitate colivă, colac și bere pentru pomenirea mamei sale. “Dumnezeu să o odihnească în pace”, au murmurat toți, inclusiv adversarii, momentul transformându-se într-o împăcare generală.

Rivalitatea a fost îngropată alături de frustrările meciului, în timp ce dozele de bere și paharele de vin, se consumau îmbucurător de rapid

Cei doi protagoniști ai bătăii au dat mâna, înmuiați de gestul lui Motanu și, probabil, de berea împărțită în memoria răposatei.

Doar fotbalul românesc putea oferi o asemenea trecere de la pumni la pioșenie în mai puțin de două ore.


SCOR FINAL

Victoria Liniștită - Torpedo Haos 12-4  (8-3)

Autorii golurilor

Victoria Liniștită Vasea-4, Doctoru-2, Adi Colonelu-2, Țolea-2, Dan Pizzaru-1, Ciprian-1

Torpedo Haos • Gabiță-2, Mitică-1, VAR-ul-1

 

„Entuziasmul este totul. Trebuie să fie întins și să vibreze ca o coardă de chitară”

   “Varsta nu este o bariera. Este o limita pe care ti-o pui in mintea ta”


luni, 10 martie 2025

Tocmai când începea remontada...:) (by Găbiță)

 A venit primăvara în Agronomie, s-au ivit fotbaliștiideziua5 ca ghioceii! 😍

15 combatanți trași la sorți de Mihai Tenismanu și de Hercule. Nu se știe cum, în echipa primului eram inițial și eu, și Prieten TudorTVR, care cică mai jucase cândva cu noi și o făcuse bine, dar mulți nu-l știam. A trebuit să iau inițiativa și să-l dăm la schimb cu Dan Pizzaru, astfel că meciul a început așa:

E1: Nelu Bronson - Tavi, Bogdan, Tudor, Prieten Tudor, Hercule, Doctoru, Vasea
E2: Doru Bețe - Bebe, Motanu, MihaiT, Dan Pizzaru, Mitică, Găbiță 

Din capul locului menționez că nu s-a jucat decât o repriză și... aproape jumătate! Nu din cauza vreunui abandon, ci pentru că am intrat pe bucata de antrenament a copiilor. Am început târziu, iar unii au încercat să arunce vina pe cei doi ”tenismeni”, dar adevărul e că startul s-a dat la vreun sfert de oră DUPĂ ce am ajuns noi. Dacă începeam atunci, se juca integral.

În prima repriză jocul a fost la discreția E2, care a condus cu 5-0 și 8-1 la pauză, așa că la diferența asta Vasea n-a mai schimbat echipa, cum se convenise. Prieten Tudor a fost bun, dar nu suficient de bun ca să facă diferența în fața lui Mihai. Dar a avut dreptate când a spus că scorul nu reflectă situația din teren. S-a terminat 8-4, deci teoretic se putea spera într-o remontada dacă se juca integral. Doar teoretic...

E2 a avut și noroc la două mingi respinse scurt de Bronson până la Căpitan, care a înscris ”de pe linia porții” - expresia lui obișnuită, dar restul golurilor au fost lucrate. E drept, E1 n-a prea avut apărare, la un gol am scăpat singur cu portarul de la mijlocul terenului! Dincolo, Bețe n-a lăsat nimic, fiind și protejat de Motanu și Bebe - ficși, cu Mihai în fața lor.

Goluri: câte 3 Mitică & Găbiță, câte 1 Mihai & Dan Pizzaru, respectiv Tudor-Hercule-Prieten Tudor (oare i-am nimerit?).

A urmat tradiționala hidratare pe pajiște, bravo.

luni, 3 martie 2025

Si totusi...

                Masa bogata si cateva informatii despre meciul de vineri,28 febr.,oferite de TOLEA


Mulțumim lui Țolea pentru masa bogată şi pentru caracterul lui frumos,un tip de nota 10,nu se supără,nu acuză pe nimeni,el vrea doar să joace,indiferent de rezultat...👏👍




ia uite ce festin a pregătit Țolea!
Da@⁨Gabi3⁩, ia uite ce festin a pregătit Țolea!
Dacă ştiam, îl lăsam să bată la fotbal... 😄

7 :3 sa terminat 
1 Țolea
2 Mitică 
3 Tudor 
4 Doctorul 
5 Tavi 

Și cealaltă echipă:
 
1 Gabi 
2 Colonelul 
3 Bronson 
4 Vasea
5 Popică nea bătut cu  3:7 
Și a 2 repriză a jucat și Dan la noi în poartă
La noi sa dat golurile:Țolea 2 și Doctorul din pasa lui Țolea a dat și el 1 gol
În schimb Gabi și Colonelul au ieșit la rampă
Va urma...


marți, 25 februarie 2025

All'ultimo respiro (by Găbiță)

Nu mai țin minte când s-a întâmplat ultima oară, dar meciul de vinerea trecută s-a decis la ultima fază. De aici și titlul de inspirație/respirație italiană.
 
A fost o partidă cam ”în dungă”, întrucât ba se juca în balon, care ba se umfla, ba se dezumfla, ba afară. Apoi, și longitudinal, și transversal pe o optime de teren mare. Iar când spun teren mare, mă refer la cel de afară, deszăpezit, din care am ocupat cam juma de sfert, adică o optime.Apoi s-a jucat ba cu un om în plus, ba cu unul în minus! 😀
 
Am fost 11 combatanți, asta pentru că eu l-am chemat pe Dan Pizzaru de acasă, care-mi spusese că vine doar dacă se joacă în balon. Am mers pe mâna unuia din patroni, care a indicat balonul din spate, care cică se umfla, dar până la urmă nu s-a umflat, s-a jucat afară, miuță, și a fost bine.
 
Echipele (Gabi3 cu Mihai Tenismanu):
 
E1: Gabi3, Popică, Țolea, Mitică, Găbiță (3g)
E2: Bebe, Tavi, DanPizzaru, MihaiT (1g), AdiColonelu (1g), Doctoru
 
Prima repriză a fost foarte alertă, risipa de energie a E1 dând iluzia de dominare, deși mai degrabă a fost echilibru. De fapt, ocaziile au fost mai multe și mai clare pentru E2, așa că nimeni nu s-a mirat când Adi a lovit primul. Dar cred că s-a mirat toată lumea de cum E1 a reușit să întoarcă scorul pănă la pauză! 😎
 
La pauză a avut loc controversa cu omul în plus/minus, Bebe refuzând să treacă la cealaltă echipă. Prefer să nu insist aici. Dacă trecea alt jucător, echipele s-ar fi dezechilibrat prea mult, așa că s-a continuat în aceleași formule.
 
E2 s-a instalat ca la handbal în terenul advers și timp de o jumătate de repriză a avut diverse ocazii, Gabi3 scoțând de vreo 5 ori singur cu câte un adversar, în alte vreo două rânduri salvându-ne bara. Dar trebuia să vină și momentul cu ghinion, mingea inițial respinsă ricoșând la Tenismanu, care a vârât-o, nu fără emoții.
 
În momentul ăla Gabi3 a luat o decizie riscantă, dar care s-a dovedit câștigătoare: a ieșit în câmp, cu Popică în poartă! Aveam așteptări rele cât se poate de justificate de la Popică, dar realitatea e că a reușit să nu greșească. Nu s-a aruncat pe jos ca Gabi3, dar s-a plasat corect, reușind să apere câteva șuturi periculoase la scurt. În schimb, de unde nu mai ajungea la poartă, E1 începe să aibă ocazii, ba chiar Mitică are două într-un minut, la prima scotând foarte bine Bebe.
 
Ei bine, meciul curgea spre un egal aproape nesperat pentru echipa aflată în inferioritate, când o minge s-a dus după un morman de zăpadă, într-un loc greu accesibil. L-am citat atunci în lipsă pe Motanu, aia cu ”să terminăm prieteni”, dar mai era 1 minut și l-am jucat regulamentar. E1 a făcut rost de un corner, Țolea a bătut pe jos, reluare cu latul și asta fost!
 
Căpitanu a antamat un vestiar, unde s-a dezbătut meciul în... era să zic liniște! 😇

sâmbătă, 15 februarie 2025

ATUNCI CÂND EXPERIENȚA TRIUMFĂ


MATURITATEA TACTICĂ TRIUMFĂ ÎNTR-UN SPECTACOL TOTAL: 8-5

O după amiază perfectă pentru fotbal, a găzduit un duel captivant între echipele Vulturii Experienței vs Academia Talentelor, dornice de afirmare, încheiat totuși cu victoria echipei mai mature cu scorul de 8-5.

Meciul a demonstrat că în fotbal, inteligența tactică și calmul pot prevala în fața energiei debordante.

PRIMA REPRIZĂ (SCOR PARȚIAL 3-1)

Începutul a aparținut echipei Academia Talentelor, care impulsionați de energie și dorința de afirmare, au dominat primele 10 minute prin presing agresiv și tranziții rapide.

Totuși, experiența și-a spus cuvântul din partea echipei Vulturii Experienței, care au oferit un alt tip de fotbal prin construcții elaborate, poziționări calculate la milimetru și execuții sobre.

De cealaltă, explozii de creativitate, curse nebunești și combinații îndrăznețe care sfidau orice manual tactic dar care din păcate au rămas făra rezultat.

REPRIZA SECUNDĂ (SCOR PARȚIAL 5-4)

După pauză, echipa mai matură și-a impus definitiv stilul de joc.

Au controlat ritmul prin actiuni fulgeratoare și au exploatat spațiile dintre linii cu pase precise.

Momentul crucial al meciului a venit în minutul 55, când într-un interval de doar 7 minute, atunci când echipa Academia Talentelor, a marcat de trei ori la rând, reducând diferența până la un gol, demonstrând că ambiția și antrenamentul pot face imposibilul.

Dar tot ei și-au pierdut din abneganție, pierzând din combinațiile în viteză, prilej prin care jucătorii echipei Vulturii Experienței, au reușit câteva combinații de efect, prin efectuarea unor contraatacuri perfect orchestrate, profitând astfel de spațiile lăsate de adversari în încercarea acestora de a reveni.

Și uite așa echipa Vulturii Experienței, și-a mărit avansul la trei goluri, pecetluind astfel și scorul final la 8-5.

CONCLUZII

Victoria cu 8-5 reflectă nu doar diferența de experiență, ci și importanța disciplinei tactice în fotbalul modern.

Echipa mai matură a excelat în momentele cheie prin:

- Gestionarea superioară a momentelor de presiune

- Eficiență ridicată în fața porții (8 goluri din 15 șuturi pe poartă)

- Controlul ritimului de joc prin posesie inteligentă

- Exploatarea spațiilor dintre linii

Echipele de start

Vulturii Experienței • Adi Colonelu - Popică, Răzvan Motanu, Tavi, Dan Pizzaru, Ciprian, Vasea

Academia Talentelor • Bronson – Bebe, Gabi 3, Mitică, Bogdan, Prieten 1 (Gabi 3), Prieten 2 (Gabi 3),

P.S. – In repriza a doua Adi Colonelu, a părăsit buturile porții, lăsându-le locul pe rând,  lui Popică și Dan Pizzaru.

SCOR FINAL

Vulturii Experienței - Academia Talentelor  8-5 (3-1)

Autorii golurilor

Vulturii Experienței • Ciprian-3, Adi Colonelu-2, Dan Pizzaru-1, Vasea-1, Razvan Motanu-1

Academia Talentelor • Mitică-2, Gabi 3-1, Prieten 1 (Gabi)-1, Prieten 2 (Gabi)-1









Multumiri d-lui cameraman Gabi 3.

sâmbătă, 8 februarie 2025

„SPECTACOL ȘI SUSPANS PÂNĂ LA ULTIMUL FLUIER!”

 

În această zi minunată de vineri, 07.02.2025, pe stadionul "Groapa cu Lei" (care are mai multe gropi decât lei), s-a desfășurat ceea ce organizatorii au insistat să numească "meci de fotbal", între echipele CSM Până-n Gară și FC Stai Pe Loc.

Martorii oculari încă dezbat această clasificare "meci de fotbal".

Un număr nedeterminat de oameni s-au adunat ieri să privească cum gravitația și legile fizicii sunt sfidate timp de 60 de minute pe ceea ce, conform unor surse, ar fi un teren de fotbal.

Prima repriză a început promițător, cu optsprezece jucători prezenti pe teren îmbrăcați într-un echipament sportiv colorat precum, penele unui papagal.

Din păcate, aici s-au oprit și similitudinile cu fotbalul profesionist.

Mingea, acest obiect rotund și derutat, a petrecut mai mult timp în aer decât pe gazon.

Se zvonește că și-a făcut trei noi prieteni printre pasări și uite așa a schimbat și numărul de telefon cu vânzătorul de semințe.

Fluierul de start al partidei, a speriat un nr. de trei jucători ai echipei CSM Până-n Gară, care fără voia lor au reușit să piardă din obiectiv obiectul muncii, care ulterior a poposit în poarta acestora, uimită și ea fiind de traseul scurt parcurs până în ață.

Și uite cum s-a deschis scorul pe nepusă masă…

CSM Până-n Gară, au egalat printr-o fază la care până și comentatorul a rămas mut - ceea ce, cunoscându-l, e o premieră istorică.

Un șut atât de încet încât trei generații de porumbei au avut timp să-și ia zborul din calea mingii înainte ca aceasta să treacă, plictisită, linia porții.

Antrenorul echipei FC Stai Pe Loc, cunoscut pentru filozofia sa profundă, a avut un moment de nemulțumire și a pornit o conferință de presă online, prin strigăte…”Băieți, fotbalul e rotund... sau cel puțin așa era mingea când am început meciul.”

Prima repriză s-a încheiat din punct de vedere static cu vreo 47 de pase, dar din păcate, 46 dintre ele au fost către arbitru.

Scorul la pauză 4-1 pentru CSM Până-n Gară.

La pauză jucătorii se motivează unii pe alții arătându-și poze cu o minge, ca să-și amintească cum arată.

A doua repriză a început în forță, dar nu pentru fotbal, ci pentru lamentările unor jucători mai vocali pe teren, supărați pe arbitru, care nu dorea în niciun chip să acorde fault la loviturile primite de Răzvan Motanu, în plină figură.

Spectatorii erau uimiți de rezistența jucătorului, care s-a ridicat de fiecare dată cu fruntea sus. Alții ar fi abandonat lupta, dar el NU.

Bravo Motanaș.

Timpul a trecut sfios, și într-un interval de timp foarte scurt, am avut parte de un nr de 3 goluri spectaculoase, care au fost savurate de cei doi suporteri improvizați pe marginea terenului, cu cafea și coniac.

La scorul de 6-2, pentru echipa CSM Până-n Gară, jocul a căpătat o altă nuanță.

Șuturi puternice spre poartă, lovituri spectaculoase cu mingea în părțile mai moi ale adversarilor, cornere angro, etc.

Mare noroc am avut cu balonul, care ne-a scutit de un nr de pași în plus pentru recuperarea bășicii.

Finalul a fost demn de filmele de acțiune.

CSM Până-n Gară, care conducea cu un nr de 4 goluri, a băgat autobaza în careu, doar că autobaza avea cauciucurile dezumflate și fundașii cam amețiți de atâtea sprinturi.

Adversarii au tras, au încercat centrări, au căzut teatral în careu, dar mingea pur și simplu refuza să intre. Ba chiar, la un moment dat, unul dintre atacanți a dat un șut atât de puternic încât mingea a părăsit stadionul și, probabil, și orașul.

Dar acțiunile echipei FC Stai Pe Loc, au început să dea roade, aceștia apropiindu-se de echipa adversă la numai 2 goluri.

Și ce să vezi…GOOOL! De data asta pe bune. Nimeni nu știe exact cum s-a marcat, dar toată lumea sărbătorește de frică să nu se rejoace meciul.

FC Stai Pe Loc, mai are doar un gol de recuperat.

Ultimele minute au fost o combinație de agonie și râs.

Portarul echipei în avantaj a încercat să tragă de timp legându-și șireturile… doar că avea ghete fără șireturi.

Apoi, un fundaș a încercat să degajeze mingea, dar a reușit doar să își lovească colegul în spate, oferind adversarilor o ultimă șansă.

Noroc că, în fața porții goale, atacantul a reușit incredibilul: a trimis mingea peste bară!

Nu dăm nume că nu este frumos!

Fluierul final a venit ca o binecuvântare pentru unii și o enigmă pentru alții, care încă mai cereau un minut prelungiri.

Scor final: un gol diferență, dar o porție de râs cât pentru un sezon întreg!

Omul meciului a fost, fără îndoială, arbitrul, care a reușit să alerge 60 de minute fără să vadă absolut nimic din ce se întâmplă pe teren, o performanță demnă de Cartea Recordurilor.

Notă tehnică: Numărul total de pase reușite în acest meci a fost mai mic decât numărul de covrigi vânduți la bufetul stadionului, ceea ce spune multe despre calitatea jocului... sau poate despre calitatea covrigilor.

DECLARAȚII POST-MECI:

- "Am jucat fotbal?" - întrebare anonimă din vestiar

- "Măcar n-a plouat" - singura realizare notabilă menționată de antrenori

- "Unde mi-am parcat mașina?" - întrebarea zilei de la commentatorul meciului


CONCLUZIE: Dacă acest meci ar fi fost o rețetă culinară, ar fi fost "Cum să gătești perfect nimic, folosind toate ingredientele greșite".

 

P.S. - Spectatorii care au adormit în timpul meciului sunt rugați să-și ridice pernuțele de la biroul de obiecte pierdute.

Cele nevizitate timp de 30 de zile vor fi donate lotului național.

Componenta echipelor:

CSM Până-n Gară

Adi Colonelu -  Tavi, Mihai T, Bogdan, Popică, Tudor, Mitică, Găbiță, Vasea

FC Stai Pe Loc

Bronson – Bebe, Răzvan Motanu, Alex, Gabi 3, Țolea, Bogdan 2, Dan Pizzaru, Doctoru.

Golgheterul meciului - Găbiță

SCOR FINAL

CSM Până-n Gară - FC Stai Pe Loc       6 - 5  (4 - 1)



DIN ARHIVĂ










    Varsta nu este o bariera. Este o limita pe care ti-o pui in mintea ta..