sâmbătă, 14 septembrie 2024

DOUĂ BERI

 


Văz că lumea e cam leneșă cu scrisul, și cum aveam câteva idei despre meciul de ieri (plus o sponsorizare de ultimă oră) zic să mă înduplec și să bag eu ceva material. Evident, nu lucrez la serviciile secrete, precum AC, sau la nunți și botezuri, precum G3, ca să am tehnică de filmare--filare, așa că mă bazez mai mult pe memorie.

Așadar, ieri, vineri 13 (dacă știam, mai bine citeam cap-coadă și nu mă băgam la joc), 13 băeți fugiți de-acasă s-au prezentat la teren. Mihăiță, reîndrăgostit de fotbal (gurile rele spun că momentan nu are prietenă!) și Țolea au efectuat alegeri, componența echipelor fiind echilibrată după unii, dezechilibrată după opinia-mi. Iată echipele:

Real Băneasa: Găbiță, Mihăiță, Mitică, Tudorică, Marean, Veterinaru

Barcelona 1Mai : Țolea, G3, RăzvanM, Bogdănel, Bețe, Vasilică + un băiat adus de Tudorică, pe post de portar

Prima repriză a fost cât de cât disputată, Realul deschizând scorul din penalti Mihăiță, la o fază confuză, Veterinaru fiind faultat iar apoi mingea trecând (sau nu...) de linia porții. Același giumbușluc face 2-0, la o fază când Mitică trage leșinat, aburică al nostru se ferește, da mingea-l lovește și intră-n poartă. Se face 2-1 la o combinație frumoasă Țolea-G3, din păcate cam unica reușită de acest gen.

Repriza a doua începe dezastruos pentru Barca, fundașii făcând cadou două goluri rapide, după care filmul se rupe definitiv. Scorul final a fost probabil 7-2 sau undeva pe acolo, deja contează mai puțin. Înainte de pauză au mai intrat în joc Ciprian la realiști, Dan Pizzaru dincoace, dar nici unul dintre ei nu a fost decisiv.

Decisive au fost însă, SPRE MAREA MEA RUȘINE, cele două cupluri de desene animate. Mitică și Doctoru, alias Tom și Jerry, Vasilică și Marean, alias Heckle și Jeckle, sunt practic învingătorii morali de ieri. Goluri, pase de gol, combinații, exclamații, perorații, declamații, aberații, nimic nu le-a fost străin celor patru super-staruri, care au măturat pe jos cu echipa adversă și, mai ales, cu bietul subsemnat.

Care subsemnat își pune cenușă-n cap. Dacă echipa la care joci o fură în mod regulat, înseamnă că problema e (și) la tine. Logic și corect!!!


PS: Îl las pe suspendatul etapei, fugit la mare, să ne spună ce jucători recunoaște din poza de mai sus...

sâmbătă, 7 septembrie 2024

6-1, ca la TENIS!..Episodul 2


Agronomie, 06 septembrie 2024, 33 grade.

În această după amiază, am așteptat duelul clasic al fenomenului de Ziua 5, între Titanium Legion și Imperial FC, două echipe cu o istorie intensă, rivalitate veche și un public care promitea să creeze o atmosferă incendiară.

După discuții interminabile, Mihai T și Sică, au trecut la alegerea jucătorilor, care așteptau nerăbdători începerea meciului.

Echipele de start!

Titanium Legion ►Bronson – Bețe, Mihai T, Mitică, Adi Colonelu, Doctoru’, Vasea.

Imperial FC ► Gabiță – Popică, Virgil, Tavi, Răzvan M, Dan Pizzzru’, Sică,                          

P.S. – Adi Colonelu’, Găbiță și Dan Pizzaru’, au venit să participe la acest derby, după ce au disputat la dublu, un meci epuizant de tenis de câmp.

Meciul de minifotbal de azi a avut toate ingredientele unui joc intens între prieteni.

Deși dimensiunea terenului era redusă, iar numărul de jucători mai mic, atmosfera a fost una electrizantă.

Cele două echipe au intrat pe teren cu multă energie, iar jocul a fost rapid încă din primele minute.

Prima parte a jocului a fost dominată de echipa Titanium Legion, care a reușit să deschidă scorul printr-o combinație spectaculoasă între atacanți.

Jucătorii s-au mișcat bine în teren, cu pase scurte și precise.

De cealaltă parte, jucătorii echipei Imperial FC, păreau puțin desincronizați, ratând câteva ocazii bune.

La mijlocul jocului, meciul a devenit mai echilibrat, cu ambele echipe schimbând abordările tactice.

Titanium Legion, a reușit încă odată să-și revitalizeze atacul și după o fază excelentă de contraatac, a mai marcat odată, ducând scorul la 2-0.

După pauza scurtă, tensiunea a crescut, iar fiecare echipă a căutat printr-o acțiune neconstituțională, în general non-democratică să preia conducerea.

Echipa Imperial FC, a schimbat registrul tactic, prin rotirea portarului Găbiță cu Popică, schimbare ce s-a dovedit ideală pentru susținerea atacului dar ineficientă pentru apărare, lăsându-se descoperiți în poartă.

Titanium Legion, a revenit pe teren cu și mai multă energie, reușind ușor, ușor să mărească diferența la 4-0, profitând de greșelile din apărarea adversă și de o oarecare demoralizare vizibilă în rândurile Imperial FC.

Golul lor de onoare a venit dintr-o fază bine construită, care a surprins atât apărarea echipei Titanium Legion, cât și pe portarul acesteia.

Dar chiar și acest moment a fost doar un scurt răgaz pentru Titanium Legion, care a continuat să dicteze ritmul meciului, înscriind încă două goluri până la fluierul final, ducând scorul la 6-1.

Imperial FC, a părut să-și piardă coordonarea pe măsură ce minutele treceau, căzând pradă unei apatii ce le-a compromis orice șansă de revenire.

Prin urmare si-asa deci, este vorba despre greci….

SCOR FINAL

Titanium Legion - Imperial FC   6 - 1

Autorii golurilor

Titanium Legion - Adi Colonelu’-3, Mihai T-1, Mitică-1, Doctoru’-1

Imperial FC -  Găbiță-1

La final, deși scorul nu a lăsat loc de interpretări, cele două echipe s-au strâns la poienița de lângă teren, unde au discutat fazele meciului și au schimbat păreri într-o atmosferă relaxată. 

Unii jucători din Imperial FC, păreau în continuare marcați de înfrângere, în timp ce unii jucători din cadrul echipei Titanium Legion, savurau victoria și făceau deja planuri pentru următorul meci.




 Stelică -  În așteptarea selecționării


  Mihai T - Mitică, Mitică ce mi-ai făcut tu mie!


  Motanu’Să moară, mortu’, de te-oi minți.


 VaseaAzi nu am dat niciun gol, nici pe ăla de aer barem…


  Doctoru’ – Ce mai Găbiță, v-am făcut la buzunare…


  Popică Lasă-mă Mihai, cu găinile tale…


Dan Pizzaru’ Am bătut și azi de mă ustură gaura curului…



În continuare, atmosfera s-a mutat de pe pajiște, la terasa restaurantului Nostalgia, până seara târziu….




Mitică - Colonele’, noi doi i-am făcut pe adversari azi…


Găbiță - Jos pălăria pentru victoria adversarilor…


 Virgil Aștept convocarea și la tenis….



Rezultatul de 6-1 a fost clar, dar pentru participanți, meciul a fost mai mult decât o simplă confruntare – a fost o seară de camaraderie, rivalitate sportivă și, desigur, o lecție de fotbal pe care o vor ține minte până la următoarea partidă.

                                                                                                    

"În fotbal, cel care greșește mai puțin câștigă."