sâmbătă, 27 iulie 2024

Maroul mută și egalează

 


Vineri după prânz, vreme frumoasă, soare mai blând, multă lume bună adunată la teren. Sunt și câțiva absenți dintre consacrați, Adi, suspendat după meciul trecut, în care a picat proba cu etilo-testul și Tudorică, detașat temporar cu serviciul la Periș. Revin, în schimb, Bogdănel (nu știe nici el), Vasilică și Doru, iar Tavi ne amintește de vremurile când era client constant. Bașca astăzi a venit la timp!?!

Alegerile, ca de obicei în ultimul timp, pică în sarcina lui Mihăiță și a lui G3, rezultând două echipe, a câte opt cetățeni, zic eu, echilibrate. 

Sticle Goale Băneasa: Nelu, Marean, Doru, Mihai T, Salah, Veterinaru, Mitică, Vasilică

Tomberonu Unu Mai: Gaby, Răzvan M, Tavi, Bogdănel, Răzvan66, G3, Ciprian, Găbiță

Prima repriză este destul de anostă și cumva lipsită de mari ocazii. Sticle Goale are o bună șansă prin Vasilică, dar Gaby are un reflex salutar, dincolo Nelu, impecabil pe tot parcursul meciului, respinge o lovitură cu capul a lui Găbiță, precum și câteva șuturi din lateral. 

Repriza a doua este cu totul altceva. Ritmul este mai susținut, se sare de cele mai multe ori peste construcție (chiar dacă anumiți băeți nu vor să înțeleagă că pierd prea multe mingi în propria treime pentru a primi pasă de fiecare dată) și jocul se deblochează cumva ciudat.

Taman ce spusesem în gura mare (ăsta sunt, gură mică n-am pe teren) că un fraier ne dă gol (băeții știau și ei la cine mă refer, doar cei patru frați Petrăuș, Vasilică, Marean, Mitică și Tembelică erau la aceeași echipă) când semi-ireparabilul se produce. Tomberonu e în atac, se șutează în bara transversală, se degajează la disperare și aici intervine geniul pustiu al lui Tembi: încearcă, cu slabele-i puteri, să pună un stop, lovește mingea cu ce are mai slab, balonul îi curge pe corp și se duce plângând spre poartă. Mingea atinge bara, Gaby încearcă s-o culeagă, dar nu face decât să o scape în poartă. 

Tomberonu presează, prind și eu un șut bun de la semi-distanță, Nelu (alături de Mihai, printre evidențiați) respinge în bară, se degajează iar la disperare, mingea ajunge la Vasilică, foarte combinativ ieri, un meci chiar bun! care i-o servește lui Mitică pe tavă, 2-0.

Timp nu mai era foarte mult, dar Ciprian prinde un stâng la semiînălțime de la  vreo 12 metri, se face 1-2. Se joacă pe contre, G3 recuperează un balon pe care-l înalță spre poarta adversă, Mihai nu poate fi tot timpul peste tot, și gol Găbiță cu capul. 2-2, când mai sunt câteva minute. se joacă mai prudent și, cu 20 de secunde înainte de expirarea timpului, repun special mingea în lateral, ca să plecă, cât de cât, prieteni. Oricum, nimeni nu merita să câștige, nimeni nu merita să piardă. 

PS: Vă întrebați ce-i cu imaginea de mai sus. Este o fotografie mai veche, în care apar două genii. Mitică, în plenitudinea forțelor și a podoabei capilare și imberbul doctor stomatologo-veterinar (un pic mai pe maro) se bucură de-o baie împreună. Spiritele nobile se regăsesc oricând...

sâmbătă, 20 iulie 2024

6-1, ca la TENIS!

 

Agronomie, 19 iulie 2024

     Un meci spectaculos s-a desfășurat pe terenul Sport Team, unde s-au întâlnit cele 2 echipe fruntașe ale campionatului de minifotbal, Furnicile Atomice vs Gazelele Greoaie.                                                       

                                                  Echipele de start:

Furnicile Atomice Adi Colonelu’ - Popică, Gabi 3, Salah, Doctoru’  

Gazelele Greoaie Găbiță - Bronson, Motanu’, Mihai T, Mitică

Surpriză, nesurpriză apariția celor două nume între buturile celor două echipe, dar asta s-a datorat efortului depus de cei doi anterior meciului de fotbal, pe terenul de tenis....de aproximativ trei ore.

În tribună Gigs, și-a efectuat treaba în mod conștiincios, îndeplinind mai multe funcții chiar, respectiv de observator federal, comentator și cameraman. 




De la fluierul de început, echipa Furnicile Atomice, a arătat o determinare și o organizare impecabilă.

A dominat jocul încă din primele minute, creându-și ocazii de gol, dar în mod surprinzător, golul a venit la cealaltă poartă, prin marcatorul Mihai T, care a îndeplinit o simplă formalitate împigând bășica în ațe, prin pasa simplă primită de la Mitică, făcând astfel imposibilă intervenția portarului Adi Colonelu’.

Presiunea constantă și pasele precise ale echipei Furnicile Atomice, au continuat să dezorienteze apărarea adversă, ducând la egalarea binemeritată totuși.

Pasele precise și apărarea impenetrabilă a echipei Furnicile Atomice, condusă și coordonată de Gabi 3, au condus ușor, ușor la detașarea pe tabela de marcaj.

Din păcate pentru echipa Gazelele Greoaie, Găbiță nu a reușit să oprească toate șuturile expediate spre buturile porții, ele fiind executate rând pe rând de către Gabi 3, Salah și Doctoru’.

Totuși, Găbiță a reușit pararea unui penalti, executat de către Adi Colonelu’, cel din urmă riscând pe parcursul meciului primirea unui cartonaș galben, întrucât a fost observat în mai multe rânduri la marginea terenului consumând acid tartric în combinație cu etanol, cu comentatorul acestui meci Gigs.  

Pe durata meciului au fost introduse și două pauze de hidratare, o decizie importantă și necesară, având în vedere temperatura ridicată.



Echipa Gazelele Greoaie, a încercat să se opună, trimițind în atac chiar și pe apărătorul său central Motanu ’, dar chiar și așa nu a reușit totuși să țină pasul cu ritmul impus de adversari.

Au marcat un singur gol și au primit șase, pierzînd un prim set de tenis, conform titlului acestei cronici, cu speranța desfășurării unui al doilea set, care din păcate nu s-a mai disputat, datorită arbitrului care a fluierat finalul meciului.

Totuși, diferența de valoare a fost prea mare, iar scorul final de 6-1 reflectă perfect desfășurarea ostilităților pe teren.

În concluzie, a fost un meci meritat câștigat de echipa mai bună, care a demonstrat o superioritate clară pe teren etalând câteva puncte cheie, cum ar fi, posesia mingii, mai multe ocazii de gol și evoluția bună a portarului.

Imaginile de după meci, au surprins o varietate de emoții intense, de la bucurie și euforie la tristețe și dezamăgire, în funcție de rezultatul meciului.

 SCOR FINAL

Furnicile Atomice - Gazelele Greoaie 6 – 1

Autorii golurilor

Furnicile Atomice - Gabi 3-3, Doctoru'-2 și Salah-1

Gazelele Greoaie -  Mihai T-1   




Fotografiile cu sportivii adunați în poienița consacrată, bucurându-se de companie și de o băutură răcoritoare după efortul depus pe teren, spun totul, NU?






După un anumit timp a început și ploaia care a adus probabil o schimbare a atmosferei, dar nu neapărat una negativă.

Posibil ca ploaia să fi fost o binecuvântare binevenită după căldura zilei, oferind o senzație răcoritoare și revigorantă. 







   "Fotbalul e ca o cutie de bomboane. Nu știi niciodată ce aromă o să iasă."

vineri, 12 iulie 2024

Cronica lui Razvan-Doctoru

 [12.07, 17:44] Răzvan Petru: Etapa 12.07.2024

    "Fotbalul nu-i ca tenisul"

Ne-am strâns 10 mohicani curajoși la 40 de grade... Celsius, nu bahice.
Au purces la alegeri Mihai T si si Gabi 3, echipele rezultate fiind:
1. Gabi 3, Andrei, Mitică, Popică, Andrei Crampoane
2. Mihai T, Salah, Tavi, Bronson, Doctoru
Primele 10 minute au fost au fost echilibrate scorul evoluand 0-1, 1-1, goluri Mihai T si Gabi 3. Apoi lipsa de experiența a portarului echipei 1 a făcut diferența, scorul ajungând la 1-4, moment in care pauza de hidratare a coincis cu jumatatea meciului. După schimbarea porților evoluția scorului a fost mai puțin dramatică, E1 reușind să reducă din diferență printr-un gol din penalty(mult mai puțin clar decât cel al Motanului din etapa precedentă) si un gol norocos al maestrului Popică. In acest timp E2 a mai marcat încă o dată.
După repetate încercări de a "interpreta tendențios" anumite faze,  meciul s-a terminat cu 15 minute mai devreme, cu unele supărări si frustrări dezbătute intens la o hidratare pe clasica pajiște.
Marcatori: 
Gabi 3 - 2 , Popică 1
Mihai T - 3 , Salah- 1, Tavi-1

Concluzia zilei este că "Fotbalul nu e ca tenisul"
[12.07, 18:04] Răzvan Petru: Dar nici fotbalul nici tenisul nu mai sunt ce erau. Despre fotbaliști, numai de bine...

sâmbătă, 6 iulie 2024

Doru-Bete surpriza placuta a etapei din 5 iulie 2024...

             Pe o vreme ceva mai blanda,in jur de 30 de grade,ne-am strans in Agronomie,pe terenul din stanga spate,14 insi,in asteptarea celui de-al 15-lea anuntat,Tavi care era la dentist...Sosesc Gabita si Colonelu cam obositi dupa tenis.La sugestia lui Gabita,Mihai-T  impreuna cu Tolea aleg cele 2 echipe.

            E1 Portughezii: Nelu-Bronson,Razvan-M,Popica,Mihai-T, Tudor-Tv,Mitica,Gabita.

            E2 Galii: Gaby-D,Doru-Bete,Tavi,Tolea,Salah,Doctoru,Adi'Colonelu,Vasea.

            Mentionez ca Tavi a sosit cu 3 minute inainte de a se incheia prima repriza,iar Vasea urma sa joace juma-juma la ambele echipe...Am inceput meciul la 15,45,urmand sa jucam o ora,pana la 16,45.Asadar,am jucat aproape o repriza,7 la 7,pana la venirea lui Tavi.

            Scorul s-a  deschis in urma unui sut al lui Mitica care s-a transformat intr-o pasa norocoasa la Gabita care il surprinde pe Gaby-D cu o executie rapida ,deci 1-0 pentru portughezi...Adi'Colonelu egaleaza la 1 cu o lovitura de cap la o minge respinsa(chiar glumeam cu Adi,bine ca ai avut capu la tine...)La pauza scorul era 2-1 pentru E1 cand am schimbat portile.Nu-mi amintesc cum s-a marcat golul 2,asa ca interveniti... Si totusi,Galii egaleaza la 2 cu un autogol de toata frumusetea,marca,Razvan-M...A fost o faza prelungita la un atac al E2,Motanu respinge mingea in bara care revine in teren catre el,si cu Vasea  in spatele sau,reia fulgerator in propria poarta sub bara,de am ramas toti masca...

            In ultimul sfert de ora,Vasea trece la E1si asa cum anticipase Gabita inainte cu putin timp de a se produce trecerea,acesta,adica Vasea marcheaza din apropiere,bineinteles din pasa precisa a lui Gabita si scorul se face 3-2 pentru Portughezi.Meciul se indrepta spre final cu victoria oarecum meritata dupa aspectul de ansamblu al intalnirii,dar la o faza care nu anunta nimic deosebit,balonul ajunge la Doctoru in punctul de corner de pe partea dr.si nu stiu cum a lovit mingea care s-a dus in gol in paianjenul de pe coltul lung...A mai fost un duel intre Doctoru si Motanu care a cazut rau pe spate acuzand dureri la rinichi...Mai erau vreo 3 minute de jucat,insa cum scorul egal de 3-3 era pe placul unora,am incheiat intalnirea noastra.O alta faza in care Motanu a atins mingea cu mana ricosata din picior in careu,urmata de eternele discutii in contradictoriu,a fost sau n-a fost penalti...

            Asa cum  apare si in titlu, surpriza placuta a meciului a fost prestatia excelenta a lui Doru-Bete dupa 2,5 ani de absenta,sincere felicitari si de acum inainte sa fie prezent in fiecare vineri! Gabita chiar a zis ca daca nu l-ar fi avut pe Doru in fata,probabil ar mai fi dat vreo 2 goluri.

            Ne-am hidratat cu ceva bere pe pajiste, dupa care eu si Doru-Bete am plecat cu 41(o dovada a vietii sportive...),iar o buna parte dintre ceilalti participanti s-au mutat la Nostalgia sa vizioneze Spania-Germania si nu numai...

            In concluzie,au fost echipe echilibrate,un meci disputat,dar placut,terminat la egalitate,3-3!