duminică, 24 decembrie 2023

Feliz Navidad, próspero año y felicidad! (by Găbiță)

 Las și eu cronica asta sub brad, fiindcă și noi... ca brazii! 😍

Vineri 22 decembrie, dictatorul a fugit... la cealaltă echipă! 😂 Dar să nu ne grăbim. Baloanele - jos la ora jocului (sau jocurilor, că au fost două). Vremea - în ajun de furtună polară. Cu toate astea, destulă lume la teren, putea fi și mai multă dacă Adi Colonelul nu se accidenta înainte la tenis, pe terenul alăturat celui pe care prestam și eu cu niște distinse și destinse persoane. Totuși, Dan Pizzaru vine hotărât să completeze tenisul cu fotbal, iar Giggs i se alătură lui Adi pe margine, la galerie și ”lectură”. 😇

Alegeri Țolea cu Sică, adică unii predispuși la țepe de obicei, chestia e că acum nu se mai putea simultan. Așa că a rămas Sică de poet. Eu am spus dinainte să înceapă că o să câștigăm, dar judecați fiecare la rece echipele:

 

Sicofanții: Bebe - Motanu, Tudor, Salah, Andrei, Sică, Doctoru, Popică
Țoleadorii: Bronson - Alex, Dan Pizzaru, Ciprian, Țolea, Gabi3, Mitică, Găbiță

 

Meciul începe pe dos pentru Sicofanți, cu Popică vârf, ca pe vremuri. Revenit la fenomen după mai multe etape, o fi uitat meciurile bune făcute ca fundaș, pentru care l-a lăudat mai multă lume, inclusiv cronicarul curent. După vreo două goluri furate pe contraatac, în urma eșuării oricărei încercări (inclusiv din partea mea!) de a-l convinge pe Popică să stea în apărare, Motanu se duce ostentativ în atac și acolo rămâne, chiar dacă Popică revine la sentimente mai bune, intrând inclusiv în poartă. Deci da, meciul ăsta prim n-a prea avut istoric, deși ratări ale Sicofanților au fost, dar și Țoleadorii au dat cu milă... Alex, un băiat adus de Gabi3 (a mai fost, îl știam) a fost fundaș fix, juca din plasament și nu se complica deloc, ceea ce înseamnă aur pentru ce se joacă la fenomenul de ziua5. Deși nu mai aveam și al doilea fundaș, se găseau oricând prin preajmă doi dintre Dan Pizzaru, Ciprian, Țolea, Gabi3. Plus că în poartă era veșnicul tânăr și ferice Bronson... Dincolo, în schimb, în orice permutare, nu a fost decât un singur fundaș, ajutat constant doar de Tudor. Păi în condițiile astea, cum să nu aibă Țoleadorii 5-1 în mai puțin de juma de oră?!

Moment în care am enunțat ideea că trebuie să facem ceva cu echipele. L-am întrebat pe Dan dacă e de acord să intre la ei, urmând să primim pe oricine de la ei, numai că Sică, furios că Motanu juca atacant, ni-l propune spunând că oricum juca pentru noi... Dar la schimb cu cine? Ei bine, aici se oferă Gabi3, iar meciul ia o turnură interesantă! De fapt noul meci, căci am pornit de la 0-0, ca să fie treaba treabă...

Aș zice că în meciul 2 și-a intrat în mână Bronsonică... Vă rog să mă credeți, l-am văzut pe Tudor închinându-se în același timp cu mine! 😍 În plus, Motanu a venit perfect în completarea lui Alex, adică aveam doi fundași ficși, plus Dan, Ciprian și Țolea care făceau ambele faze. Asta însemna libertate totală pentru mine și Mitică. La Sicofanți, chiar dacă Gabi3 a adus un plus de agresivitate, tot apărarea a rămas tot punctul slab. Gabi3 împreună cu Andrei duceau bine faza, dar vedeam din spate că ezitau să tragă, preferând să paseze. Însă culoarele erau puține și trebuia profitat pe loc. Nici Sică nu a prins șuturile lui recunoscute, asta pentru că jocul era aglomerat de la mijloc în sus, ceea ce i-a limitat inclusiv pe Salah și Doctoru, total ineficienți pe spații mici, în antiteză cu jocurile alea de 5 la 5 sau 6 la 6, unde ieșeau în evidență prin calitățile fizice date de vârstă.

În fine, meciul ăsta s-a terminat 6-1, scor care nu reflectă deloc jocul, fiindcă s-a simțit mult timp un anume echilibru, iar desprinderea a fost pe final. Dat fiind că au fost două meciuri, fazele și golurile s-au amestecat în mintea mea, așa că aștept ajutor în comentarii. Eu am dat ceva goluri, destul de miștocuțe aș zice, aș zice, dar mai mult m-au uns centrările din corner pentru Țolea (2 goluri și o bară!), în condițiile în care eram încălțat cu șalupele de la tenis! 😊

 

Cu adevărat important e că am încheiat în familia de ziua5, pe pajiște, cu tot felul de bunăciuni de la Bronsonică și Gabi3...


Apoi la Nostalgia, în formația asta...

În fine, eu am încheiat în formație restrânsă cu Bronson, pentru a pregăti evenimentul epocal din ianuarie, fiți pe fază! 😎

--------------------------------------------------------------------
 
Aparte, pun aici rezultatul primului test RMN din viața mea, cu interpretarea medicului de la imagistică. Pentru evaluarea finală, la ortoped, m-a programat pe 4 ianuarie Căpitanul, care rămâne un sufletist! 💓 Cumva, asta explică de ce nu mai pot să car pianul. Unii ar zice că e suficient doar să cânt la el, dar eu nu mai sunt eu... 😳


sâmbătă, 16 decembrie 2023

Șase - șase, poartă-n casă SAU șase - șase, vine poliția?






Echipele de start:

Botswana Meat Commission Bronson - Mitică, Hercule, Sică, Țolea, Doctoru’.








Portman Kunis UniteAdi Colonelu’ - Bebe, Răzvan Motanu’, Gabi 3, Gabi 4, Dan Pizzaru’.










Partida în sine, a început greu! Începutul de meci s-a lăsat așteptat din cauza participanților la fenomen. Cred că unii s-au oprit pe la Nostalgia, în treacăt….aveau ăia o ofertă bună, 2+1!

La orele 15.10, eram doar vreo 8 combatanți.

UȘOR, UȘOr, UȘor, Ușor, ușor, am ajuns la numărul magic de 12 jucători. Și acum “naica belea”, au început discuțiile pe ultimii doi jucători sosiți, nea’ Bebe și Dan Pizzaru’. La cine joacă unul și la cine joacă celalalt, în condițiile în care nea’ Bebe dorea să joace numai în echipa Portman Kunis Unite, în a cărui componență se regăsea în primă fază și Mitică.

Dar Mitică, ori a fost păcălit ori din proprie inițaitivă, prin impresarul său secret, a reziliat contractul cu echipa Portman Kunis Unite și a încheiat un contract mai avantajos cu echipa Botswana Meat Commission, alegere care ulterior s-a dovedit a fi una GREȘITĂ!

Meciul de fotbal 6 contra 6, a început într-un final și a fost o explozie de energie și abilitate, unde fiecare echipă a jonglat cu mingea într-un dans captivant….Mare Vrăjeală…v-ați prins, cred.

Ce dans captivant…? 😂 😂 😂, la acest tip de poartă, de dimensiuni 120/80/52 cm (L/H/A)?

Totuși, meciul în sine, a avut driblinguri rapide cu pase precise într-un spațiu restrâns, unde jucătorii au demonstrat controlul, aproape deplin asupra balonului.

Atmosfera a fost incendiară de răcoroasă, iar disputa a fost pe măsură, cu fiecare echipă luptând pentru fiecare centimetru pe teren. O partidă incitantă, plină de trucuri și strategii, care au făcut din acest meci o experiență memorabilă pentru toți cei implicați și pentru privitori - în persoana lui Gigs, care se delecta pe margine cu ceva licoare!

Ritmul meciului a fost unul demn de o finală de minifotbal, cu atacuri furioase presărate cu multe șuturi sol-aer și apărări eroice, la nivelul gleznelor.

În primele minute, Botswana Meat Commission, a deschis scorul, dar Portman Kunis Unite, nu a rămas datoare și a egalat rapid.

Lupta s-a intensificat, dar într-un mod plăcut nu altfel, iar cercul dungat după care jucătorii tot alergau, a călătorit spre surprinderea unora de la o poartă la alta, vrăjită parcă de luminițele albe sărăcite din interiorul balonului, scorul fiind unul strâns, după cum urmează:

Botswana Meat Commission - Portman Kunis Unite,  1-0,  1-1,  2-1,  2-2,  3-2,  4-2,  4-3,  4-4,  4-5 și  4-6 - scor final.

La scorul de 3-2, pentru Botswana Meat Commission, Portman Kunis Unite, aplică o mișcare strategică, prin care Adi Colonelu’, părăsește buturile, pentru a participa la atac, lăsându-i loc veteranului nea’ Bebe pentru a asigura apărarea.

Situația scorului - a dus la aplicarea acestei stratageme, care i-a luat pe cei din echipa Botswana Meat Commission, prin surprindere, schimbarea rolurilor jucătorilor în teren a celor de la Portman Kunis Unite, s-a dovedit într-un final, ca fiind una câștigătoare, pentru cei din urmă.

Fazele pe final de meci, aveau un itinerariu identic la ambele echipe, mingea în sine pleca de la fundaș, era pasată rapid între jucători și încheiată ulterior cu șut înspre poarta echipei adverse, șuturi nefinalizate. 

Concluzia FRF

Un meci de fotbal încheiat cu un scor de 6-4, în care echipa învingătoare a fost inițial condusă cu scorul de 4-2, indică o revenire remarcabilă a echipei învingătoare.

Acest tip de partidă adaugă un element de dramă și suspans, iar echipele care reușesc să revină de la un scor defavorabil sunt adesea laudate pentru determinare și abilități.

Revenirea de la 2-4 la 6-4, ar putea indica o schimbare semnificativă în dinamica jocului și poate fi rezultatul strategiilor bine puse la punct, a schimbărilor în echipă sau a unor momente cheie în timpul meciului. Este întotdeauna interesant să vezi cum se desfășoară astfel de partide și cum echipele gestionează situațiile dificile.

MITICĂ, schimbă impresarul! Te-a fentat, la contract.

Autorii golurilor

Botswana Meat Commission Hercule - 2, Doctoru’- 1, Țolea‘ - 1.

Portman Kunis Unite Adi Colonelu’ - 2, Gabi 4 - 2, Gabi 3 - 1, Bronson - 1 (autogol) 

SCOR FINAL

Botswana Meat Commission - Portman Kunis Unite  4 - 6

duminică, 10 decembrie 2023

Tinerețea bate Experiența (by Găbiță)

 Deși ne-am strâns 10 combatanți la ultima etapă, a trebuit să optăm pentru miuță pe lat în balonul mare, din cauza zloatei de afară și a faptului că balonul mic era în plin proces de umflare. De umflat, a umflat potul Gabi3, ba încă de la alegeri:

Tinerețea: Bronson, Gabi3, Tudor, Doctoru, Salah
Experiența: Motanu, Nicu, Bogdan, Mitică, Găbiță

De ce l-oi fi lăsat eu pe Gabi3 să aleagă primul, nu știu, dar oricum am ales aiurea și după aia. Nu vă uitați că Tinerețea începe cu Bronson, el chiar e bazat (și) la porți mici. M-am bazat pe experiența lui Nicu, la revenire după mulți ani, dar el evident că nu mai era același jucător, m-am bazat și pe Mitică, fâșneț când juca miuță cu veteranii, dar cu două viteze în spatele celor de vineri, mai mult sau mai puțin tineri. Cât despre Bogdan, care jucase atât de bine etapa trecută, speram să stea în poartă, dar n-a înțeles că la construcție, mai ales pe spații mici, e puțin spus deficitar. Astfel, nici n-am stat bine în teren, Motanu intrând în poartă, deși era singurul care mai putea face față în apărare. Așa că, după ce am încasat 3 goluri relativ repede (Doctoru - un gol la vinclu de departe, precursor al lui Papeau cu Voluntari!), timp în care noi n-am legat nimic (dar nimic-nimic!), mă bântuia gândul îngrijorător că s-ar putea să nu dăm niciun gol, ceea ce e mai mult unic decât rar... Așa că atunci când Doctoru a cerut un corner inexistent, întrerupându-ne unul din rarele contraatacuri din care putea să iasă acel unic gol, m-am simțit foarte revoltat. Bine, nu atât de revoltat ca Motanu, care atât aștepta, un motiv ca să se extragă dintr-o înfrângere clară. După un îndelung scandal, Motanu a plecat, Tudor a decis și el că nu mai are rost să piardă vremea, astfel că am continuat 4 la 4. Interesant, asta a însemnat mai puțini oameni de driblat pentru mine (înainte reușisem o singură dată, dar a scos Bronson), așa că am înscris totuși 2 goluri. E drept, nu ne-a ajutat cu mare lucru în tabloul de ansamblu, fiindcă în timpul ăsta, Tinerețea a dat 4... Ca exemplu de inadecvare, să spunem că unul din ele a fost un autogol în care fundașii noștri, în încercarea de a respinge, au atins mingea de 3 ori înainte ca ea să intre în poartă! 👀

În fine, Experiența și-a lins oarecum rănile la Nostalgia, consolați de Bronson de la Tinerețe și de Stelică de la tinerețe fără bătrânețe.

marți, 5 decembrie 2023

Iar a defilat Bebică! (by Găbiță)


Etapă festivă de 1 Decembrie, onorată cum se cuvine de combatanții de ziua 5. Balonul mic. S-a început în 13, s-a terminat în 14.
 
Am căzut la înțelegere să joace ”nucleul” Țolea (cu Vladimir și un băiat tânăr de nivel Andrei) versus ”nucleul” Găbiță-Hercule-Andrei. Apoi s-a ales om cu om, Țolea primul:
 
Nucleii: Țolea - Vladimir, Băiat/Hercule, Bogdan, Doctoru, Mitică, Băiat/Țolea
Nuclearii: Bronson - Bebe, Motanu, Virgil, Hercule, Andrei, Găbiță
 
Cum știam că eu o să joc numai în atac (fiindcă rana din coapsă nu mă lasă altfel - între timp RMN a confirmat diagnosticul, voi reveni), am ales numai oameni de apărare. Inclusiv Virgil, sosit pe parcurs, ne-a cârpit tot în apărare. În schimb, Țolea a ales numai pe atac, iar la sfârșit a pus înfrângerea pe seama Băiatului adus de el. L-am contrazis, pentru că: Nucleii au început cu Țolea în poartă, apoi cu Vladimir, ceea ce le-a scăzut randamentul în câmp, în timp ce goluri au tot încasat, deși nu atâtea câte ar fi trebuit. În schimb, când a intrat în poartă Băiat/Hercule i-au dominat copios pe Nucleari, ajungând chiar să revină de la -3 și să conducă la 1 gol, (6-5). A fost nevoie de un adevărat forcing pentru ca Nuclearii să se lepede de ratări și să termine cu +4 (10-6)!
 
Pentru Nucleari au înscris Găbiță 4 (4 assist-uri!), Andrei și Hercule câte 3. Pentru Nuclei... (cu aproximație) Băiat/Țolea vreo 3 (și multe bare!), plus Țolea, Vladimir și chiar Băiat/Hercule câte 1 gol.
 
Apărarea Nuclearilor a fost la înălțime, ceea ce a validat alegerile. Bronson a salvat multiplu când ne era mai greu, iar Motanu a încasat obișnuitele obuze în corp, unul dintre ele părând chiar expediat de la paradă, cu Țolea trăgător! Bebe face ce face și iar e învingător. Dincolo, a evoluat peste așteptări Bogdan, cu câteva deposedări importante, chiar și vreo două șuturi, în timp ce pe atac Mitică și Doctoru au rămas pe sec (later edit: oops, se pare că Doctoru a vârât două, care se scad deci de la ceilalți, dar nu știu de la cine!).
 
După meci s-a fraternizat la Nostalgia, întregiți și cu Mihai T și Adi Colonelul. Ar fi putut fi frumos dacă n-ar fi fost feeric!
 


luni, 27 noiembrie 2023

Putin despre etapa de vineri,24 nov.2023

 Scriu de pe telefon...


  1. Scriu de pe mobil25 nov. 2023, 14:01:00

    S- a jucat 4 la 4. Hercule, Gabita, Motanu, Marian. Andrei, Sica, Dan pizzaru, Virgil



















    nu au venit. Mitică a luat bătaie



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scrie de pe ce vrei,da sa se inteleaga ceva...
      Am inteles ca cei opt enumerati mai sus NU au venit,dar cei care au fost prezenti si au si jucat, cum se numesc,ce scor a fost,cine a marcat etc
      Ca Mitica a luat bataie nu mai este o stire...

      Ștergere
  2. Bancul Zilei: Un copil plânge în fața casei

    Un copil plânge în fața casei. Un polițist se apropie și-l întreabă:– Ce faci băiețel aici, de ce plângi?– Tata o bate în casă pe mama!– Poftim?! Cum îl cheamă măi pe taică-tu?– Nu știu… si nici mama nu vrea să spună, ca de-aia ia bătaie…

    RăspundețiȘtergere

vineri, 17 noiembrie 2023

Nemulțumiții, darul înapoi!!!

 



Prezență neașteptat de bună, pe o vreme ce se anunța mai mult decât rea, cu peste 80% probabilitate de ploaie la orele 16. Până la urmă n-au căzut decât câteva picături leșinate, dar noi deja ne luasem măsuri de prevedere, ocupând balonul mic. 

Din câte am auzit, Tombi și cu Țolea au purces la alegeri, iar dacă e să judecăm strâmb, primul a avut mai mult succes.

Vicecampionii: Găbiță, Bebică, Tudorică, Mitică, Țolea, Mario

Nostalgico-fraierii: Vasilică, Răzvan, Bogdan, Herule, Marinuș, Tombi.

După cum era cumva de așteptat, Vicecampionii, cu Găbiță în poartă pe tot parcursul meciului, n-au avut vreo problemă în a-și impune dominarea, ajungând la un destul de logic 3-0 cam după doăzeci de minute. Dincoace, lumea părea resemnată cu soarta, asta e, alegerile în principiu sunt sfinte, în afară de Hercule, pesimist încă din start. Așa că vrând-nevrând, Vicecampionii ne întind o mână, prin rocada Tudorică-Marinuș, al doilea într-o vizibilă și justificată scădere de formă.

Cu chiu, cu vai, și cu un ajutor discret din partea unuia dintre adversari, se ajunge la 5-5. Ora, confirmată de Salam, unic spectator, era 4.36. Află acest lucru și TudoriCĂ, CAre propune să plecăm prieteni. Mai las să curgă două-trei faze, după care, cu mingea în control, le spun și eu băieților că un egal e echitabil și că ÎNTOTDEAUNA  e preferabil să pleci neînvins de pe teren, mult mai mult decât a a câștiga cu orice preț. Tudorică o dă în bâlbâială,  lu Tombi și Hercule li se umflă mușchii, deși dincolo băieții nu erau chiar foarte dornici să mai joace.

 Rezultatul: unul simplu. Bebică mă însoțește pe bară și se mai joacă FIX douăzeci de secunde, timp suficient pentru ca Vasilică s-o comită din nou. Moment în care Fraierii pun capul în pământ și coada-ntre picioare, pentru că vicecacampionii, cu Mitică și Marinuș în frunte, de abia așteptau să plece. Ghinion de neșansă, da și prea puțină gândire.


PS: Știu că poza de sus e făcută într-o iarnă, când am jucat pe terenul din spate. Evident, nu-mi amintesc anul, da probabil că e destul de veche, din moment ce Eli avea cu (minimum) treijdekile mai puțin...


sâmbătă, 11 noiembrie 2023

Cronica lui Doru-Bete

 

 

Ely  nu a fost  prezent

 

Echipe:

 

Albastrii: Gabi, Bebe, Doru, Dan, Sica, Adi, Razvan D

Galbenii: Nelu, Razvan, Ciprian, Bogdan, Tudor, Gabi3, Gabita.

 

Absenti: Ely, Mese, Popica, Mitica si totusi a fost scandal pe teren…fiecare intelege ce poate.

Reprosurile demostreaza lipsa de respect fata de cei care au o lipsa de calogen in glezne, dar si  acelor care accepta aceste reprosuri (respectul de sine).

Componentii grupului sa se conformeze ABC politei, pentru ca nu venim vinerea sa ne etalam energia negativa. Nu fac morala, dar cei care aveti probleme va recomand inainte pentru intalnirea de vineri sa luati calmate,  iar daca problemele sunt mai grave faceti o vizita medicului..

Am propus acum cativa ani un regulament, nu a fost acceptat pentru nu exista respect unii sunt pe Everest iar altii in Groapa Marianelor. Numai cei care sunt pe Everest au idei bune, fie ca vorbim de fotbal sau de intalnirile de la Nostalgia.

Sa  lasam vedetismele si cand intram pe teren sa ne autocenzuram.

Reprosurile continue adresate lui Razvan D au fost  deranjate, toata lumea a dat pe langa minge, a trimis avioane, a pasat aiurea, ii vedem pe cei din jur, noi…

PS: la hidratare disecam meciul nu oamenii!!!

Un membru al grupului nostru a spus "toti suntem egali",oare este singurul dintre noi de bun simt?

vineri, 3 noiembrie 2023

Respect, Bebică! Respect, Bețișor!


articol sponsorizat





Recunosc, stând(!) pe drum și făcând socoteala, îmi ieșea cu mulți de minus. Vasilică a trecut la (pus) murături, G3 și Tavi sunt puși pe făcut bani (pe primul îl înțeleg, pe al doilea nu), Eli a fost scos din loturi și ciracii săi nu prea vin neînsoțiți, Doctoru făcuse întindere tot chiombindu-se la vecina, Colonelu e-n misiune (știu unde da n-am voie să spun, e secret!) și subalternii lui le au mai mult cu penisu (pardon, îmi tot scapă T-ul pe tastatură), Mihăiță cel Blajin și Neînțeles s-a retras precum idolul său Bjorn Bjorg, Tudorică nu-și știe programul, Bogdan poate fi-n pană de țigări, Tombi depinde prea mult de șefu său, care o fi ăla(!), Nelu s-a dovedit că ne-a trădat. 

Și atunci? Cu atât mai mare bucuria să vezi doi veterani deziuacincea reveniți la matcă și, de data aceasta (mi-am cerut scuze încă de acu două săptămâni) pregătiți să joace. Așa că, numărând subsemnatul până la zece, cifra sa magică, a băgat cartea-n ghiozdan și s-a pregătit de treabă. Inițial părea a fi un remember al vremurilor de acu opt-zece ani, cu Găbiță contra Mitică fă-ți echipa, dar apariția lui Hercule, la braț cu Tombi, a modificat schimbarea. Din câte am înțeles, alegerile au fost de genul cine-i singur dintre Găbiță, Tombi și Hercule alege primul câțiva scutieri, cert e că a ieșit o partidă mai mult decât echilibrată. Distribuțiile: 

Pitpalacii: Gaby, Răzvan M, Marean, Tudorică, Mitică, Găbiță

Botgroșii: Bețișor, Bebică, Bogdănel, Tombi, Hercule, Doctoru.

Primii au avut 4-0 relativ repede și păreau că se distrează. S-a dovedit însă că e un scor periculos, chiar mai periculos decât 2-0(!) și a fost nevoie de mult noroc, plus ceva domnie din partea adversarilor ca să putem egala în ultima secundă a timpului (supra)regulamentar de joc, scor final 9-9 după ce am avut 7-5 și, din câte-mi amintesc, și 8-7. Dacă Tombi nu făcea buba în penultimul minut (și acu îl caută echipajul medical de pe ambulanță, chemat de urgență, dar șmecherilă se pitește, că i-e frică de injecții) probabil că ai lui ar fi bătut, dar așa am plecat preteni.

Despre scor, puține de zis. Pitpalacii, în frunte cu subsemnatul, au prins o zi sub medie, dincolo Bețișor s-a scos după un început mai tulbure, Bebică, fără ceva de reproșat și, mai ales Doctoru, care m-a făcut franjuri, plus c-a dat un gol de super-atacant, au fost peste ce se aștepta de la ei. L-am mai liniștit cu un șorțuleț elegant,mărime un pic mai mică decât cel cu care l-am blagoslovit pe Hercule,  dar tot era să ne îndese în final golul înfrângerii, mai bine c-a avut și el ghinion. Vorbim însă cu vecina și se aranjează, dacă scapă cu poarta goală poate băiatu marchează!


PS: Poza de mai sus e cu dedicație pentru iubitul (unora) Ronaldo. Și-așa, să zică merci că Messi e decât (!) cu trei clase/baloane peste el...

sâmbătă, 28 octombrie 2023

Dezgust și Dispreț: "Cronica unui Meci de Fotbal Întrerupt"

     Sfântul Dimitrie Basarabov

                     
                                                                   
                La multi ani, frumoși cu împliniri si momente frumoase în viitor, Mitică! 

Echipele de start, azi denumite generic - “Colectiv”,

Colectivul Empatic Bronson - Răzvan Motanu’, Popică, Hercule, Andrei, Adi Colonelu’.

Colectivul Furios Gabi - Bebe, Bogdan, Mitică, Eli, Prieten Eli-Andrei II, Sică.

Acest meci tensionat de fotbal, s-a desfășurat ca întotdeauna în ziua a 5-a lucrătoare din săptămână, la data de 27.10.2023, la o temperarură onorabilă de aproximativ 18-20 grade alcool….. 😂 😂 😂.

De la fluierul de start, ritmul a fost unul demn de o finală de campionat regional, cu atacuri furioase și apărări eroice.

În primele minute, Colectivul Furios, a deschis scorul printr-un șut senzațional de la marginea careului, iar meciul a erupt într-o nebunie debordantă, scorul ajungând la 2-0, pentru aceștia.

Însă, Colectivul Empatic, nu a rămas dator și a egalat rapid, cu două goluri spectaculoase.

Lupta s-a intensificat, iar mingea a călătorit de la o poartă la alta, parcă într-un dans magic, scorul mergând pe un traseu înnodat de genul 3-2, 4-2, 4-3, 5-3, 5-4, 5-5, 6-5, 6-6, 6-7, 7-7, 7-8, 8-8, 8-9, game over….

În acest meci s-au putut vedea o serie de atacuri spectaculoase, fiecare gol fiind apropae o operă de artă în sine. Jucătorii au reușit să își pună în valoare abilitățile remarcabile, spectacolul fotbalistic s-a transformat într-o desfășurare fascinantă a talentului și pasiunii pentru sport.

Despre cei doi portari, ce pot spune, este că, povestea lor a fost una impresionantă.

Amândoi au fost recunoscuți pentru abilitățile lor excepționale în apărarea porții și pentru dedicarea lor față de sport.

Indiferent de presiunea meciului, ambii au reușit mereu să-și mențină calmul și să își impresioneze coechipierii și adversarii bineînțeles, cu reflexele lor rapide și abilități extraordinare.

Colectivul Empatic, a demonstrat o abilitate remarcabilă în joc, conturându-se ca o forță dominatoare pe teren.

Cu o apărare impresionantă, aproape de neclintit, și un atac plin de îndemânare și determinare, a reușit să cucerească terenul de joc cu o ușurință deosebită.

Și-au învins adversarii cu combinații de strategie impecabilă și execuții precise.

Colectivul Furios, a avut o apărare disciplinată și bine organizată, reușind să își mențină pozițiile și să împiedice adversarii să înscrie, cât mai multe goluri.

Dar cu toate acestea, lipsa lor de eficiență în atac a fost evidențiată prin numeroase ocazii ratate și o lipsă generală de creativitate în construirea jocului ofensiv, aceștia recurgând la numeroase șuturi de la distanță.

Chiar și cu o performanță impresionantă în defensivă (ținând cont și de vârsta), echipa a fost în cele din urmă învinsă de o echipă adversă care a reușit să profite de slăbiciunile lor în atac.

Colectivul Empatic, a reușit să facă față presiunii constante a echipei adverse și printr-o organizare impecabilă și o determinare de neclintit, a reușit să întoarcă rezultatul și să câștige meciul cu scorul de 9-8, deși mai erau de jucat aproximativ 10 minute din meci.

 

Datorită voinței, disciplinei și echilibrului, echipa Empatica, fără voia ei, a reușit să aplice echipei Furioase, un electroșoc, astfel fiind impetuos necesara aplicarea procedurii utilizarii unui defibrilator, pentru restabilirea ritmului cardiac normal al echipei Furioase, în mod special a lui Eli.

Tensiunile s-au intensificat odată cu momentele din timpul meciului a necioplitului de Eli, care mai tot timpul a fost implicat în conflicte verbale cu adversarii și cu proprii coechipieri, exprimându-și mai tot timpul frustrarea în termeni nepotriviți.

Mai mult de atâta, relația sa cu coechipierii a fost afectată, întrucât a continuat să manifeste o conduită agresivă în teren utilizând un limbaj inadecvat demn de un gypsy - de ăla primitiv (cuvânt pe placul lui Motanu), care din punct de vedere psihologic nu a reușit încă adaptarea în rândul societății, ceea ce l-a făcut se pare, să întâmpine chiar dificultăţi de adaptare la regulile majorităţii.

Datorită comportamentului neadecvat a celui mai sus menționat, Mitică, coechipier cu cel în cauză, spre aprecierea tuturor, “a luat taurul de coarne” și a oprit meciul, nemaisuportând cuvintele triviale ieșite din gura acestuia.

Meciul a fost oprit ulterior, prin ieșirea mai multor jucători din teren, toți fiind în asentimentul lui Mitică.

Din surse neoficiale se pare că, s-a votat excluderea acestui personaj de desene animate intitulat Eli, din această telenovelă, intitulată “Fotbal de Ziua 5”.

Este esențial ca toți sportivii să își păstreze controlul și să își arate respectul față de adversari și colegii de echipă, indiferent de circumstanțe.

 Cu siguranță, alt meci de neuitat!

Autorii golurilor

Colectivul Empatic Hercule - 2, Andrei- 2, Adi Colonelu’ - 5.

Colectivul Furios Eli - 2, Prieten Eli – Andrei II - 3, Sică3.

 SCOR FINAL

Colectivul Empatic - Colectivul Furios    9 - 8

Din 13 participanți + 1 suporter împătimit în persoana lui Cristi, nu au mai rămas decât vreo 8 “bengalezi”, unul mai frumos ca altul (Bronson, Bebe, Cristi, Mitică, Popică, Motanu’, Adi Colonelu’ și Sică), care au reușit să mențină la rang înalt procesul etapei și hidratarea pe măsură.

Aici a intervenit și sărbătoritul Mitică, care a sărit la cap, cu ceva lichid energizant cam de vreo 5 grade, și vorbăreț de fel cum îl știm, a comentat și realizat procesul etapei.

Cei doi simpatici (Sică și Marinuș), au continuat în paralel, schimburile de replici haioase și plăcute, animând atmosfera până la lăsarea serii. 

Concluzia este că, cei doi - Sică și Marinuș, ar dori să plece împreună în localitate Cisnădioara, jud. Sibiu, să-l cunoască pe marele guru - Gregorian Bivolaru, dar se pare că, nu au fondurile materiale necesare.

Hai să-i ajutăm! 🙏 🙏 🙏


 Oare ce au putut cei discuta, domnii din imagine?
- destinații de vacanță, experiențe anterioare de călătorie sau aventuri pe care le-ar putea avea împreună în viitor?

Sică, explicând cum este să fii un lider spiritual controversat, cunoscut ca fiind un susținător al organizației MISA.

 Popică, știe!

                                                 
Motanu’, urmărind atent, mișcările unui antrenor-jucător, fără a deține licența PRO!

Sau poate mă înșel și Motanu’, urmărea altceva…..     

În încheierea acestui comentariu fotbalistic, rețineți faptul că, spectacolul de după meci în ziua de 03.11.2023, va fi mai puțin luminat!

Astfel în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie, ora 04.00 devine ora 03.00 și ziua de duminică,va avea 25 de ore în loc de 24, fiind cea mai lungă din an.

 Aviz amatorilor!