sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Frunzele toamnei



debutul editorial al lui domn Profesor Bețe, vă rog să-l onorați cum se cuvine

Frunzele cad pe aleea care duce spre balon, lasand la vedere copacii goi in uratenia lor, precum o femeie pe care o admiri si care cand se dezbraca isi expune batjocura la care a fost supusa de mama genetica.
Suntem trei rataciti, ne echipam. Numarul combatantilor creste. Apare Tudor care face o afirmatie de care imi voi aduce aminte in timpul meciului “ce umezeala este”.
Se fac  echipele, Mitica si Gabi:
EM: Paul, Razvan, Tavi, Popicu,Mitica, Tudor.
EG: Nelu, Bebe, Gabi, Stelica, Doru, Bogdan.
EG pleaca greu la joaca, EM zboara pe teren. Stelica are cateva  suturi la poarta, dar EM deschide scorul…si este 2-0.
EG incerca formule de joc, face permutari, aranjamente si ajung   la Binomul lui Newton: nu merge, nu se leaga. Stelica suteaza minge loveste bara: este gol, altii nu este gol….discutii, tensiune, parlament. Partida devine tensionata.EM ataca pe parte stanga centreaza, Nelu prinde in brate pe Afrodida, Afrodida il priveste in ochi, se sbate, il loveste in piept si scapa…in plasa. Nelu au trecut anii, fug fetele. 3-0.
Nelu a scos mingi,  umezeala lucreaza.
NU NE LASAM, muncim si atat. Stelica loveste mingea care refuza sa intre in poarta, minge atinge bara orizontala si pauza.
EM nu joaca mai bine ca EG, este 4-0.
Gabi arunca mingii in fata unele le gestionez bine, la altele sunt cap de linie si SNCFR a inchis gari si trasee. La o deschidere a lui Gabi deviez mingea cu capul: GOOOOOOOOL, valoreaza cat o victorie este  4-1. La o alta centrare pasez spre Stelica: este penalty, nu este penalty, sa vizitati Palatul Parlamentului,
se voteaza este penalty. Executa Gaby, apara Popicu. Plecam de pe teren, cautand privirea Fortunei ne arata spatele. Ceva sperante pentru saptamana viitoare?
Dupa meci tensiunea devine scandal: Mitica si Stelica. Grupul se imparte in doua: boschetarii si frigurosii.
Frigurosii{Stelica,Gabi si Doru} au fost cinstiti de Gabi cu o bere si au discutat diverse,  dar nu despre fotbal. Plecam impacati ca am fost prezenti , ca am onorat Fotbal de ziua 5.
Fara indemnizatie: Luci si Vasea, cu sortulete{2 bucati}: Doru.
Remarcatul meciului: Razvan.
 ….si frunzele cad.

sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Cu repetitie, de la 0-2 la 5-2!

            Am scris cu repetitie deoarece acum catva timp a mai fost un meci asemanator in care echipa condusa cu 2-0 a revenit si a castigat in final cu 6-2.
             Vineri 4 nov.au fost cateva reveniri spectaculoase in balonul mic, anume Mihai, Ely si partial Tudor.S-a inregistrat o afluenta mare de doritori de miscare, ajungandu-se la 17 prestatori .
             Echipa V: Nelu-Bronson,Motanu,Gaby,Stelica,Mihai,Mitica, Tudor, Vasea plusTavi(sosit cu destula intarziere).
             Echipa I: Lucica, Bebe, Paul, Bete, Bogdan, Popica, Gabi 3, Ely.
             Cu toate demersurile facute anterior de a se veni la timp, era deja ora 15,50 si inca nu incepusem joaca, in sfarsit, aproape de H16 s-a pornit morisca.
             Echipa lui Ely a pornit in tromba si a deschis scorul prin Popica(alias RONALDO, cu toate ca seamana mai mult cu Diego Costa,ca fizic) cu o lovitura de cap, ceea ce imi reconfirma parerea ca Popica are un bun joc de cap; e mare pacat ca nu poate sa-si tina gura'n frau.Nu peste multa vreme, Ely lanseaza o torpila de la mare distanta care prinde un efect ciudat si cu toate eforturile lui Nelu mingea se duce in fundul plasei; deci 2-0 pt. Ely si ai lui.Trebuie mentionat faptul ca la acest scor apare ca o floare si Tavi, (e drept ca m-a sunat si ne-a anuntat ca s-ar putea sa intarzie venind de la Ploiesti) si dupa ceva discutii s-a convenit sa intre in echipa condusa. Cei doi carlani(Ely si Gabi3) alearga de rup pamantul, insa nu mai pot marca si incet, dar sigur, teamul lui Mihai pune stapanire pe joc si Vasea cu doua lovituri de cap, din stanga spre dreapta, ofera doua assist-uri pentru Mihai si apoi si pentru Mitica care inscriu si egaleaza scorul la doi. Meciul e pe muchie de cutit, Ely se cam enerveaza ca nu-i intra suturile pe spatiul portii si pe acest fond, echilibrul se rupe la o minge aruncata spre careu de Capitan(acesta sustine ca a fost sut) la care  Mihai sare la cap, dar fara s-o atinga, suficient sa-l deruteze pe Lucica si buclucasa intra in poarta langa bara in stanga sa. Dupa meci a fost o mica disputa: cui sa acordam golul, lui Mihai, capitanului Mitica sau portarului...Oricum nu conteaza, scorul era deja 3-2. Dupa cateva aeriene,Tudor reuseste si el un gol, pe jos, la firul sinteticului langa bara din stanga lui Lucica si se facu de 4-2.Aproape de final, Motanu o zbugheste in atac, Vasea observa miscarea si se retrage in aparare de unde respinge o minge spre poarta adversa pe care Mihai o imblanzeste si o introduce in poarta nefericituluiLucica, stabilind scorul final la 5-2 si noi toti fiind invitati sa parasim terenul deoarece am intrat pe timpul copiilor care urmau la antrenament.
             Eu personal am avut sansa marcarii a doua goluri cu capul: o lovitura s-a dus la incheietura barelor in stanga mea si a doua, putin pe langa bara dreapta.
             Ratarile meciului apartin lui Gaby, respectiv lui Popica; ii las pe ei sa le descrie daca vor.
             Referitor la portari se poate spune ca Lucica a avut cateva interventii reusite in prima parte a meciului, dupa care n-a mai putut face fata situatiei; in schimb Nelu s-a luptat vitejeste intre buturi, asa cum o facea Bronson in filme, reusind sa apere multe mingi grele.
             Dupa miscare, cei mai multi au preferat peluza inca verde, chiar sub clar de luna nitel mai tarziu, iar o alta parte s-a retras in cantina studentilor.
             Ceea ce ramane este faptul ca am mai bifat o vinere cu miscare si chiar cu ceva fotbal, pe unele locuri reusit.