luni, 31 octombrie 2016

Avizii si guvizii

  Ultimele stiri - by Bg-Observator    

 "Pe o vreme, ca şi vremurile, tipic românească, importată second-hand cu mari sacrificii financiare, tocmai din capitala brexit-ului, Londra, puritatea griului autentic mocnea încet, iar avizii de fotbal şi guvizii de apă s-au adunat din nou încetişor în fieful irigatorilor de caractere şi de orice altă plantă terestră, în speranţa unei noi şi răsunătoare victorii (sursa : Victoria Socialismului).
Deşi Mitică a mai pierdut din avansul pe care îl avea în fruntea clasamentului, susţinut în continuare, din păcate doar moral de Olguţa, speră să poată fura anul acesta titlul Stelei şi să poată participa cu succces în Cupa oraşelor târguri sau măcar a oraşelor sate, că bine zici măi Olga. Şi dacă n-o fi să fie titlul, măcar banii Stelei că şi ăia e buni şi destul de puţini, sau măcar diurnele pentru cantonamentele din Austria, Elveţia sau Satu-Mare (s. Baia Mare).
Dar să-l lăsăm pe Mitică şi să prezentăm cum se cuvine, cu arma la picior, echipele :

Avizii de fotbal : Luci- Motanu, Stelică, Gaby, Unicul (Bebe), 
Mitică, (Vasea)
Guvizii de apă : Tavi (Bronson)- Bronson (Tavi), Bebe (Poetul 
limbii universale), Gabi, Bg, Doru, Vasea (liber)

          Cea mai mare surpriză pentru amatorii de pariuri (sau cel puţin aşa părea) a fost apariţia lui Tavi cu două poziţii noi învăţate după cantonamentul ce a urmat nunţii lui Ramona, încă nerefăcută complet după multipla întindere. Multă sănătate ! (s. Băile Herculane).
Guvizii stau călare pe avizi, motorul de unşpe cai putere a lui Gabi îi avântă în apă, Bg în poziţie ideală vrea să trimită cu latul stângului în dreapta lungului porţii, dar mingea îi şterge puţin călcâiul şi ceva mai mult ocazia de gol. Bg se aruncă în fund cu picioarele în sus, aşa cum le stă bine fetelor şi ... stupoare... observă că era încălţat, nu cu adidaşii, ci cu papucii de casă. Al doilea stâng a fost tot drept, abia la al treilea mingea s-a dus ceva mai aproape de bară, tot în stânga (s. Băile Ano). 
         La o fază ceva mai bine lucrată, mingea ajunge la adversar, Luci iese să-i micşoreze unghiul scurt şi freza dată pe spate, un coechipier lasă culoarul liber, adversarul pasează lui Bg care singur în faţa porţţţii (ghici ciupercă ce-i) bagă mingea cu tot cu papucii de casă în poartă (s. Vasea şi Bebe) declanşând furia oarbă a avizilor. În scurt timp se schimbă valize grele, grele rău cu bani sau cărămizi, ocăruri grele, ocheade fade, semne obscene, informaţii tainice şi în fine se cade la pace şi se realizează schimbul de prizonieri. Arinul se săturase să mai apară în clasicul Car cu... bere sau cu mere a lui Grigorescu şi acum vroia doar în aceiaşi ramă cu Faţa în iarbă a celebrului poet austriac, Aman, nu mai îmi amintesc, Issac era ăla cu nebunul care arunca mere de la etaj ca să scoată o teorie, în fine era clar ca Platina că meciul era Blatter (s. Baia de Aramă).
În timpul ăsta Stelică alerga desculţ pe plajă ca la volei, Motanu alerga după pisici care ştiau să toarcă mingea, Gaby se mai enerva în plin travaliu şi toţi trei îi trimiteau mingi lui Mitică, în aplauzele Olguţei. Vă mai aduceţi aminte de super Nancy Callahan care cu poponeţul gol învârtea biciul pe scenă şi-l pocnea cu vârful pe lângă scenă, Nancy, îndrăgostită lulea de un tip Bruce, cam de aceiaşi vârstă cu Nelu, dar cu parale mult mai multe ? E, tot aşa şi Mitică, cu popoul complet acoperit, învârtea mingea pe teren şi o pocnea cu şpiţul pe lângă poartă, başca că drăgălaşii de Nelu, Tavi sau Gabi i-o furau de cum îl prindeau. Abia spre sfârşitul meciului Mitică s-a uitat spăşit în jos şi a înţeles tot (sau doar a mimat corespunzător). În picioare nu avea pantofii sport cu şpiţul aprig ci, pantofii de la nuntă, model ’89-’90 cu tocuri de 5 cm şi vârful bombat şi lat ( s. Băile Govora).
         Gabi ară tot terenul în lung şi-n lat, pregătindu-l pt. însămânţările de primăvară, Bg îi dă o pasă super lui Doru, acesta trage pe lângă Luci, besica loveşte bara pe interior dar refuză să se ducă în locul de origine. Gabi îi dă o pasă ideală pe dreapta lui Bg, acesta scapă papucul din picior, rămâne cu piciorul ca şi cum n-ar fi simţit manevra grosolană iar mingea îi trece pe sub picior exact la o distanţă egală cu grosimea tălpii papucului de casă (s. Băile Tuşnad).
         Număr magic, iluzionism curat, minge aruncată lângă poarta adversă, toată lumea vede mingea în mâinile lui Luci, dar unul din şlapii lui Doru, tenişii de un alb imaculat precum omătul vara (iarna aţi văzut cu toţii ce murdară e) îi uitase acasă, mângâie curios dar magic mingea, aceasta se învârte pe lângă Luci şi intră în poartă. 2-0. Mitică vrea să intre în poartă împreună cu mingea, dar Olguţa se opune ameninţându-l cu depunctarea (sursa Băile Olăneşti). Gabi înscrie şi el cu un şut teribil de la distanţă, dar golul este anulat pe motiv de henţ. La Luci. În poartă cu excepţia lui Mitică altă minge a refuzat să mai intre, mingile parate de portari sau ratările depăşind evident nr. golurilor din perete.
Bă Ileano, lasă-l fă în pace pe dom primar Mitică şi pe d-ra căpitan Vasilescu, că te cheamă ăştia la bară de-o să dai numai rateuri şi numai da banii pe băutură, las că dă Mitică, dă şi tu la lăutari că şi ei e oameni, chiar dacă numai e aşa de mulţi ca altădată, că majoritatea au plecat pe Coasta de Azur, aici a rămas doar Găbiţă Luncă şi cu mine care nu am voce iar eu tot cuasta te... semnez (sursa Băile)."

sâmbătă, 22 octombrie 2016

Primul meci in balon

Iata ca au fost ridicate cele doua baloane si noi am jucat ca de obicei in cel mic.
Cand au inceput alegerile a aparut si Gabi 3.Asa ca s-au facut doua echipe, mai mult sau mai putin pe simpatii.Fiind din nou fara sot ( cei 13 din balon) au aparut urmatoarele echipe:
Echipa lui Gaby: Luci-Gaby,Stelica-Popica,Mitica.
Echipa lui Gabi3: Nelu-Bebe,Paul,Bete-Gabi3,Bogdan,Vasea.
Meciul a inceput in nota de dominare a celor 6, care au asaltat in permanenta poarta lui Luci, unde si-au creat o multime de ocazii.
Echipa inferioara numeric mai mult s-a aparat si a contraatacat de cate ori a avut ocazia.
Aceasta tactica a dat roade, desi scorul a fost strans pana la ultima faza a meciului cand golul lui Mitica a dus scorul la o diferenta de 2 goluri.Scor final 6-4 pentru Mitica si ai lui.
Au inscris:Mitica 3g, Popica, Razvan, Stelica, respectiv Gabi3-2g, Bete 2g.
De remarcat ca la scorul de 5-4, Gaby a facut o contactura musculara si a trebuit sa intre in poarta in locul lui Luci.
Berile s-au baut tot la umbra palcului de copaci.

sâmbătă, 15 octombrie 2016

Despre cei 11 din iarba

Avand in vedere ca cele doua terenuri sintetice centrale erau acoperite de prelatele viitoarelor baloane, am primit permisiunea de a juca pe un petic de iarba la alegere.
Ne-am strans 11 combatanti, iar in urma alegerilor au rezultat urmatoarele echipe:
Echipa lui Gaby: Luci - Bebe, Gaby, Razvan - Mitica.
Echipa lui Bete: Paul - Popica, Stelica, Bete - Bogdan, Vasea
Cei care aveau un om in plus, au atacat permanent, iar ceilalti s-au aparat, incercand sa dea lovitura pe contraatac.La un astfel de contraatac a deschis scorul echipa lui Gaby ( pasa  in adancime Gaby pentru Mitica si acesta scapa singur cu portarul advers si inscrie).
S-a jucat la porti mici, pe un teren imbibat cu apa. La un corner executat de Gaby, acesta il gaseste
liber pe Razvan care suteaza pe jos si inscrie.Scor 2 la 0 pentru echipa care juca in inferioritate numerica.Atacurile permanente ale echipei superioare numeric s-au materializat prin golul lui Stelica.
Dupa o ora de joc, echipa lui Gaby solicita omul in plus. Dupa lungi tergiversari, este trimis Vasea, care avea sa inscrie golul care va trimite echipa adversa la "vestiare". Scor final 3-1 pentru Mitica si ai lui.

sâmbătă, 8 octombrie 2016

Barca la vista, senhores

Atmosferă superbă ieri pe Ceape Camp, cu ocazia meciului festiv al Barcelonei de București, trialul cu cele mai multe vedete pe decimetru patrat. Este suficient doar să citim distribuțiile:
BarcelonaW: Luci Valdez, Bebe Dani Alvez(-1), Motanu Arda Turan, Stelică Pique(1), Gabi Mascherano,  Mitică Iniesta(2), Găbiță Messi(3)
BarcelonaL: Neluțu der Stegen, Bețișor Busquets (1), Marean Mathieu, Bogdănel Xavi, GabiIII Alexi Sanchez(2), Eli Neymar(1), Vasile Suarez (0,0)
Colegii domnului Marinuș, academicianul nostru de Vitan, pot desluși scorul fără prea mare greutate, importante ni se par însă câteva considerente tactice. Winnerii au adoptat o tactică oarecum inedită, cu Motanu  (cel puțin la fel de gras si indolent ca Arda...) libero si fără permis de trecere in terenul advers. Bebe și-a schimbat partea si astfel si-a derutat adversarii și prietenii deopotriva, lăsând astfel o mai mare libertate de mișcare si rază de acțiune lui Gabi si Stelică, nevoiți pe undeva sa suplinească și lipsa de apetit defensiv a eroinului de meciul trecut, Mitică Iniesta, foarte asemănător la tunsoare cu idolul de pe Nou Camp, dar timid ieri. Unii și-au dat cu presupusul că ar fi in acea perioada a lunii, dar el a venit cu explicația cum că ar fi consumat ceva ceapă și usturoi și, din delicatețe, a vrut să păstreze distanța față de atacanții adverși. Despre Găbiță, cele trei bobițe plus prestația sa pusă in slujba echipei spune totul și chiar adversarii au avut doar cuvinte de laudă.
Dincolo, Neluțu si-a tinut echipa in spate cât de mult a putut, ajutat in aparare de Bețișor(abonat și la gol) și de inegalabilul autogoleador Marean Mathieu, cel atât de înrudit in calitați cu Okaka si Alaba (sau Akaka si Olaba, mereu îi încurcăm), Bogdănel a ghicit punga corectă inainte de partidă si, ca dovadă, a prins una din prestațiile sale de toată isprava, GabiIII, altruist ca de obicei, a făcut ambele faze, Ely s-a luptat cu valurile de aparatori adverși iar bravul Vasilică Suarez s-a dezlipit in cateva rânduri de marcajul necrutațor al lui Arda, plasând două ghiulele pe poarta lui Luci, dar reflexele acestuia au fost fenomenale. Ca o paranteză, întrebat după meci cum a reușit paradele, bravul portar a mărturisit ca o dată ridicase mâna stângă să se uite la ceas, pentru că uitase in ce zi se află, iar la cealaltă ocazie iși amintise sfatul doctorului, cum că trebuie să se pieptene cât mai des, atunci cand folosește vopsea de par cromoplatin de ouă.
Scorul, din câte  ne amintim, a fost 1-0 pentru BarcaL, gol GabiIII dintr-un carambol, egalare Găbiță după o actiune Gabi, 3-1 pentru BarcaL, cu două cadouri de la doi Moși Gerilă (doar așa, de încercare, pentru că dupa aceea și-au spălat "păcatele"), 4-3(!!!) pentru BarcaW, foarte importante fiind golul lui Stelică, de la 1-3,  și al lui Mitiniesta, șut năprasnic, gen Vasilică Suarez, de la 30 de (centi)metri, apoi 4-5 si 5-5 cu câteva minute înainte de expirarea timpului regulamentar. Din păcate, și spunem aceasta pentru că a fost unul dintre meciurile în care personal ne-a părut rău de echipa învinsă, încercarea lui Arda de a termina partida la pace s-a lovit de cronometru, cele 10 minute rămase fiind suficiente doar pentru un singur gol, voleu Găbiță la vinclu și astfel meciul se termină în oglindă perfectă cu cel de acum câteva săptămâni și cu întrebarea dacă două egaluri fac mai mult decât o victorie și-o înfrângere, pe care vi-o lăsăm ca temă de casă.

PS: Nu putem totuși sa încheiem fără a-i mentționa pe jucatorii absenți din varii motive și pe care-i așteptam cu proxima ocazie: Paulică Umtiti, Virgil Puyol, Mihăiță Yaya Toure, Tudorică Pedro, Munir Vlad sau Ibrahimovici Octavian, eventual și nepotul rătăcitor Cristi N.Bunu Pepe, cel plecat in probe la Real Crevedia.

Completare de duminică, by Găbiţă. Frumos, civilizat, să tot vină muşteriii! :)
Mulţumesc băieţilor care mi-au dat vineri autografe.


sâmbătă, 1 octombrie 2016

In sfarsit, a fost ziua lui MITICA!

                                   De la 0-2 la 6-2...
            Ultima zi a lui "Rapciune" sau a lui "Vinitel", in terminologia populara, a fost una superba, cu un soare stralucitor(care te mai si incomoda in a urmari mingea) numai buna sa te invite la o miscare fotbalistica in Agronomie...Cam pe la 15.25 cand am ajuns eu la locul faptei(cred ca a fost ora cea mai tarzie la care am sosit eu din motive de circulatie si daca nu as fi promis lui Bronson ceva, probabil ca renuntam sa mai vin), erau 8 bucati umane prezente, ca pana la ora 16(tragem de timp ca de gumilastic pana cand nu s-o mai putea) sa ne adunam 15.
            Noutatea absoluta a intalnirii de vineri a fost revenirea pe teren a prietenului nostru LUCI dupa o absenta de 1 an si 7 luni; bine ai revenit printre noi!
            O a doua noutate, dar in sens invers, e absenta lui Tavi pana cam pe 4 nov.din motive de "ciupitura de menisc", asta in cazul ca tratamentul cu infiltratii da rezultate; sa ai noroc coane si sa scapi usor!
            In sfarsit, dupa multe codeli, s-a trecut la alegeri intre Mitica si Bete-secondat de Gaby, rezultand componenta a celor doua echipe.
            Luci, Gaby, Paul, Bete, Bogdan, Stefan, Motanu, Vasea.
            Nelu, Bebe, Stelica, Popica,Vladut,Mitica,Tudor.
          Meciul a inceput intr'o nota de echilibru, cu o dominare usoara a echipei lui Mitica, dar spre surprinderea noastra, Luci a aparat f. bine cateva suturi, asta dupa o asa mare absenta de pe teren. Oarecum surprinzator scorul e deschis de Motanu care il cam ia pe piept pe portarul Nelu care se dezechilibreaza si cade, dar fara fault, asa cum a recunoscut acesta si Motanu ramane cu mingea la picior pe care o impinge in poarta. Urmeaza un al doilea gol marcat cu o splendida lovitura de cap de dl prof. Bete. Deci 2-0 pt. echipa sa, dar ce sa vezi, urmeaza o serie halucinanta de 6 goluri ale echipei adverse. Hai sa enumeram autorii acestora, sarcina extrem de usoara pentru cronicar deoarece toate cele sase boabe poarta aceasi semnatura a marelui si inegalabilului MITICA!
            Nu ne ramane decat sa spunem: Sa dam  Miticului ce-i al Miticului! Poate merita si el o asemenea onoare dupa atata penitenta.
            Concluziile s-au tras ca de obicei pe peluza verde si cei 10 participanti s-au bucurat de savoarea unei beri oferite de galantul Luci.
            Asteptam comentariile voastre si-i lasam placerea lui Mitica sa descrie marcarea celor sase goluri personale.
            Parafrazandu-l pe Gabita, Vasea incheie spunand: "azi as fi vrut sa fiu Mitica!"