luni, 29 august 2016

Egalitate, dar prea-prea

La parafraza titlului anterior al lui Vasea puteam liniştit să adaug şi că s-a fraternizat la bere, dar asta deja nu mai e o ştire.
Am tras să ajung la teren cât mai repede, am şi reuşit să sosesc la 4 fără 5, dar nu era niciun pericol, băieţii erau relaxaţi, unii dintre ei nici măcar echipaţi. Doar Bogdan era bine echipat, cu o bere caldă şi una rece. Văzând că era eram cel mai tânăr dintre combatanţi, i-am zis lui Mitică să-şi facă toată echipa. A ieşit cam ca la meciul ăla de la Crăciun/Revelion, când Motanu refuzase să joace în echipa lui Mitică. De data asta Mitică mi l-a lăsat anumit, ca şi pe Popică, pentru ca să se asigure că a rămas singurul cu gura mare în gaşca lui! :)

Echipa aleasă pe sprânceană: Bronson, Beţe, Stelică, Mitică, Tudor, Vasea.
Echipa rămasă de caleaşcă: Popică, Bebe, Motanu, Virgil, Găbiţă, Bogdan.

Meciul începe cu un gol al lui Mitică, la o boltă din jumătatea proprie, peste un Popică prea valoros ca să stea în preajma porţii. Am egalat destul de repede cu un şut din cădere, la care mi-am bulit mâna dreaptă şi mi-am făcut rost ţi de o julitură la genunchi. O deviere ghinionistă a lui Tudor în propria poartă i-a furat meritul lui Bogdan, care a decis că trebuie să se răzbune, ripostând cu un hat-trick de zile mari! Din păcate, la fel de repede s-a încheiat şi perioada sa de glorie, până la sfârşit mai înscriind o singură dată. Pe urmă am mai vârât şi eu două bucăţi, aşa că s-a ajuns la diferenţa dodoloaţă de... 7-1!

Cam aici s-a sfârşit şi luna de miere pentru noi. Iscusinţa lui Mitică în a-şi alege echipa a fost cu efect întârziat, căci la scorul ăsta alţii l-ar fi luat la ştangă sau ar fi cerut deja alte echipe. E şi asta o lecţie, să-ţi vezi de joc şi să încerci. Totuşi, faţă de meciul ăla din iarnă, era şi o doferenţă esenţială: l-a avut pe Tudor, care avea să fie eroul finalului de meci! Dar să nu anticipez... Greşeala mea a fost că la scorul ăsta am lăsat-o mai moale, în sensul că n-am mai forţat acţiuni individuale, ci i-am servit mai mult pe coechipieri. Când mi-am luat seama, nu s-a mai putut salva decât egalul. În această perioadă a meciului, se dădeau goluri cam în proporţia asta: ei -3, noi - 1. Totuşi, ca să reuşească o asemenea remontada, era nevoie de un cumul de factori, pozitivi la ei, negativi la noi. Mitică, Vasea şi Tudor au tot înscris, profitând de un marcaj larg şi de un Virgil tare permisiv în poartă (şi-a dat şi un autogol antologic, a ieşit să respingă cu piciorul şi şi-a dat mingea în poartă peste cap!). La poarta cealaltă, alternanţa portarilor (Bronson-Beţe) a fost benefică, plus că pe Bogdan nu-l mai mulţumeau finalizările simple, de-acum încerca să dribleze portarul! La una din fazele astea am luat şi gol pe contraatac, ca la handbal...

În fine, urmează cea mai intensă perioadă, aia de final. După ce s-a restabilit egalitatea, fiecare echipă a condus de câte două ori cu un gol, fiecare ratând desprinderea decisivă la două goluri. Aici Tudor a fost decisiv. A dat două goluri imposibile, unul cu capul, aproape de pe linia de corner (a avut şi Popică una tot aşa, din unghi, dar a preferat să recentreze), iar altul... cam aşa: aut din lateralul careului nostru, Vasea n-avea cui să dea; doar Tudor fiind în terenul nostru; Vasea îi pasează uşor în spate şi Tudor, cu 3 apărători în faţă, trage de departe, mai mult din lipsă de soluţii, şi îi face freza portarului Bogdan, cu reflexele înecate în bere. Ca să fie tacâmul complet, Tudor se mai trezeşte cu o minge scăpată de sub control de Virgil, care o ajunge cu un efort ce îi rupe tenisul (singularul de la teneşi), aşa că renunţă, iar Tudor nu ratează singur cu portarul.
Toate astea nu s-au întâmplat cronologic, între timp mai dădeam şi noi câte un gol, ba egalam, ba conduceam, dar mai ales... RATAM! Bronson a intrat în transă şi a început să scoată aproape tot, a apărat în situaţie de unu-la-unu cu Bogdan, Popică, Găbiţă (mi-a băgat o alunecare de fundaş când părea gata driblat!), dar şi alte şuturi din afara careului care n-au fost deloc uşoare. Popică i-a stredcurat un gol când s-a arătat bine la o pasă înapoi, i-am mai dat şi eu un gol "cu stres", pentru că ne conduceau şi eram cu Motanu şi Popică în careu, abuzând de pase fiindcă nu-şi asuma nimeni finalizarea. Ultimul gol primit de Bronson putea fi şi cel al victoriei noastre: am interceptat cu pieptul o pasă a lui Beţe la mijlocul terenului, am avansat şi am şutat jos, la colţ. Mitică i-a reproşat lui Beţe, care s-a supărat, a ieşit pe margine, s-a descălţat şi meciul părea gata. Dacă nu-l convingea Stelică să reintre, câştigam. Asta e, ghinion! :)
Partida s-a încheiat brusc, când Motanu a decis că-i convine egalul. Eu zic că mai mergea 5 minute, m-am gândit chiar să jucăm cu om mai puţin, dar a fost prea tentat să încercăm loviturile de departajare. N-a fost cine ştie ce entuziasm, de la noi am marcat numai eu, alţi 4 i-au dat pase lui Bronson, în timp ce Motanu era deja la bere. De la ei a fost invers, a ratat numai unul din vreo 4 şuturi nu prea grozave, cu Bogdan luându-le numai pe sub picior sau pe sub mână! :)

* * *

Gata cu fotbalul, rămâne stabilit ce-am vorbit la bere, miercuri ne ajută şi vremea, aşa că vom face un grătar şi vom bea nişte beri la mine la curte, întâlnirea fiind la 12-12,30 la Billa Tricodava. Nu trebuie să veniţi la oră fixă, oricum cât durează târguielile eu o să transport pe unii dintre voi. Care scapă mai târziu de la treabă poate veni direct sau îi iau tot eu, vedem. Oricum, mai vorbim aici sau la telefon.

sâmbătă, 20 august 2016

Egalitate si nu prea, in schimb fraternitate deplina la bere...

            Sub spectrul ploii ne-am strans 11 corifei, in asteptarea celui de-al 12-lea-vesnic intarziatul Tavi. Dupa ce Mitica a fost asigurat de catre Mihai ca va sta doar in poarta din cauza unor dureri la inghinali s-a purces la alegeri din care au rezultat doua echipe asa si-asa.
          Echipa A: Nelu,Stelica,Popica, Mitica, Tudor, Vasea.
          Echipa B: Mihai,Bebe,Bete,Bogdan, Tavi, Motanu.
          Daca pana la inceperea meciului mai picura din cand in cand, in timpul partidei vremea a fost excelenta pentru un meci de fotbal.Echipa A s-a miscat mai dezinvolt si in urma unor combinatii a trio-ului Mitica, Tudor si Vasea, scorul a ajuns la un neverosimil 4-1, cu o ratare mare pt. 5-1, moment in care  Mihai incalca intelegerea si paraseste poarta...Imediat dupa ratare se da gol in cealalta poarta si in loc de 5-1 se face 4-2, pt. ca apoi pe un fond de uluiala, echipa A primeste 2 goluri rapide, dintre care primul a fost autogol si iata cum se facu de 4-4.Urmeaza o perioada in care Mitica si Tudor nu mai joaca combinativ, incercand sa inscrie cu suturi din toate pozitiile care s-au dus toate pe langa poarta lui Bogdan si pe acest fond , Beistii iau conducerea, dar in cele din urma Mitica prinde un sut cu stangul care sterge bara si intra in gol, Bogdan fiind atent la Vasea, deci 5-5.Intra Bete in poarta si sansele sa se mai dea gol scad, in schimb la echipa B Tavi devine ratangiul meciului spre disperarea Motanului.  La ultima faza a meciului  Mitica paseaza la Vasea pe dreapta, care da o pasa ideala, in fata portii, pt. Tudor si acesta rateaza incredibil. Meciul se incheie la egalitate si mergem fericiti la bere.
          Au marcat pt. echipa A: Vasea si Mitica cate 2goluri si Tudor 1, iar pt. echipa B: Motanu 3g, Tavi si Mihai, cate un gol. Daca Stelica si-a dat un autogol, inseamna ca Tavi l-a trecut in contul sau, el fiind care a sutat la poarta...
         Cu Mihai in poarta scorul a fost 4-1 pt.echipa A, plus alte ratari, iar cu Mihai in camp a ajuns la 5-5...

duminică, 14 august 2016

Mitică şi-a recunoscut victoria!

Restul e cancan.

La final, se pare că liderii celor două echipe au fraternizat...:)

Iar acum, Gaby are legătura:

Vreme inchisa si racoroasa, tocmai buna pentru fotbal.
Dupa lungi tratative intre Mitica si Mihai Tenismanul, s-au format urmatoarele echipe:
Echipa lui Mitica: Bete(Gaby) - Gaby(Bete),Tavi, Popica - Gabita, Mitica, Bogdan..
Echipa lui Mihai: Nelu (Virgil) - Bebe, Razvan, Virgil (Nelu) - Mihai, Tudor TVR.
Omul in plus (Popica) a jucat cate o repriza la fiecare echipa.
Inceput vijelios de partida pt. echipa lui Mitica si scorul ajunge repede la 3-0.
Doua greseli copilaresti in aparare ( Tavi si Popica ) speculate de Mihai si scorul se strange 3-2.
In continuare echipa lui Mitica se desprinde, desi Popica trece la echipa lui Mihai pentru a 2-a repriza.
Gabita a fost omul determinant, inscriind cele mai multe goluri si punandu-le pe tava mingi de gol lui Bogdan, Mitica si Tavi.
La cealalta echipa, dupa plecarea lui Tudor (2 goluri), Mihai nu a mai avut cu cine combina si a trebuit sa joace de unul singur pentru a tine jocul cat de cat echilibrat.
Rezultat final 14-8 pentru MITICA!
De la invingatori au inscris: Tavi 3g, Mitica 2-3g, Bogdan 2g, Gaby 1g si Gabita 6-7 g. Bete putea fi si el pe lista marcatorilor, dar a trimis in bara la un penalty.
De la invinsi au inscris: Tudor 2g, Popica 1g si Mihai 5g.
Dupa meci s-a trecut la hidratare, unde au urmat comentarii despre joc si despre ce ar putea fi data viitoare.


luni, 8 august 2016

SI DACA...

            ramuri bat in geam si se cutremur plopii, noi tot ne prezentam in Agronomie...
            si daca e canicula, noi tot jucam...
            si daca toti cronicarii se dau ascunsi, eu tot mai scriu o cronicuta...
            Asadar si vineri 5 august 2016 ne prezentaram 11 voinici la locul faptei si cu o  oarecare intarziere a lui Mihai ne facuram de 12. Pana la sosirea tenismanului am inceput o miuta pe terenul din spate la portile intermediare, dar totusi mici de-a latul, 6 la 5 cu o dominare a primilor, dar fara gol, care oricum nu conta conform intelegerii.
            Echipa A: Bebe, Motanu, Popica, Virgil, Mihai, Vasea.
            Echipa B: Bete, Paul, Stelica, Gaby, Mitica, Tavi.
          Fata de echipele care au inceput joaca pana la venirea lui Mihai, singura modificare a fost trecerea lui Paul la ceilalti.
          Consider ca au fost doua formatii destul de echilibrate, mai ales prin venirea lui Gaby alaturi de Mitica si ca dovada in acest sens sta si scorul, jucandu-se la 1-0 aproape tot meciul.
          Scorul a fost deschis in urma unui sut al lui Mihai de la distanta la care Vasea, aflat in fata portii, a sarit peste minge, derutandu-l decisiv pe d-l profesor Bete care se afla in poarta. La ultima faza a meciului, portarul Tavi a facut hent la o minge care probabil se ducea in gol la vinclu si Mihai a transformat precis penaltiul, tragand tare, chiar mai de departe decat trebuia.
          Meciul cel mai disputat, cel putin de cand a reaparut Mihai se incheie cu scorul de 2-0!