sâmbătă, 25 iunie 2016

Ghici cine bate la cine

A venit şi ziua în care s-a apelat telefonic la frattelly pentru cvorum. Iar "senioru" a venit pentru prima oară cu "junioru", un fel de Vălduţ mai combinagiu şi care nu ieşea din cuvântu lu senioru. Echipe au făcut futbolog-demagog cu fotbalagiu-scandalagiu. Primu şi-a luat fratelly la pachet, un foot-vălean şi-un foot-oltean, ălalalt şi-a tras driblangiţă, fotbaliator-cu-exterior, fotbalist-autist şi bedoi-teve.
Prima repriză de 25 a fost pretty mişto. Fratelly au început morişca, numai că futbolog-demagog nu prea nimerea poarta. Dar, deşi ai lu fratelly au condus mai mereu, ai lu fotbalagiu-scandalagiu s-au scos prin efort şi acoperirea judicioasă a terenului cu soare, astfel că la pauză aveau un gol în faţă, cu nu mai puţin de 5 din 6 înfipte de driblangiţă lu foot-vălean. Pentru a declanşa haosul, ca în filmele cu Norman Wisdom, a fost suficient să iasă din poartă fotbalist-autist, care are o lume a lui de geniu neînţeles şi în care reuşeşte tot ce-şi propune, şuturi la vinclu şi slalomuri uriaşe. În plus, deşi pare că înţelege ce spun coechipierii, face exact pe dos. De exemplu, repriza începe cu propoziţia simplă "hai să plimbăm puţin mingea în apărare". Imediat, fotbalist-autist o zbugheşte de unul singur în atac, pierde mingea după o cursă ameţitoare de juma de metru şi deja scorul e egal. Cu o admirabilă capacitate de a repeta aceeaşi fază în moduri diferite, fotbalist-autist intră în vizorul lui fotbalagiu-scandalagiu, care se pricepe mai ales la refec. Dar ce face fotbalagiu-scandalagiu când trebuie să dea exemplu? Păi închipuiţi-vă că aveţi un copil de trei ani căruia îi "trageţi" la poartă. Normal că-i daţi uşor, s-o prindă şi să se bucure şi ăla micu! Ei bine, aşa părinteşte i-a dat gol foot-vălean lu fotbalagiu-scandalagiu. Care a mai oferit şi specialitatea casei, luând gol din poartă în poartă, cam aşa (că tot susţinea că nu e regulamentar):
https://www.youtube.com/watch?v=suo5eHDfdp8
Aşaa... şi taman când conduceau alde frattelly confortabil, se trezeşte şi futbolog-demagog să dea cu mucii-n fasole. Cică e greu să joci fără un om! Cult la cap fiindcă citeşte ursu păcălit de vulpe a lu Cărtărescu, futbolog-demagog se referea la frattelly junior, care săracu dăduse vreo 4-5 bucăţi şi încă pe-atâtea pase decisive! Când i s-a propus să-l dea la schimb, futbolog-demagog a băgat-o pe-aia cu "în alt sens"... Şi uite aşa l-a bătut futbolog-demagog pe fotbalagiu-scandalagiu cu 3 goluri diferenţă. Pam-pam. Exit, bre.

marți, 21 iunie 2016

Alegeri dificile

Hai că ne-am liniştit şi cu naţionala, deci să ne bucurăm de fotbalul adevărat, inclusiv de al nostru. Mai greu a fost cu alegerile. Prima dată am făcut eu (Găbiţă) cu Ely. Am ascuns piatra şi am ales om cu om, dar au ieşit nişte echipe într-adevăr dezechilibrate. Vorba lui Stelică, Ely nu ştie să facă alegeri. Aşa că au luat-o alţii de la capăt, rezultatul fiind iarăşi contestat. Când s-a trecut la al treilea tur de scrutin (ultrademocraţie, no?!), Biciclistu a considerat că timpul rămas nu mai merită investiţia de 8 lei şi a plecat la ture de teren. Am rămas astfel 15 oameni, iar alegerile astea ultime chiar le-au ieşit celor care le-au făcut, oricine ar fi ei. Dovadă şi scorul, după cum se va vedea.

Echipa A: Bronson, Beţe, Motanu, Matei, GabiIII, Găbiţă, Vasea + Ştefan 25'
Echipa B: Gabi - Bebe, Stelică, Popică, Tavi, Mitică, Ely + Ştefan 20'

Meciul a început echilibrat, pe primul teren din spate, jumătate cu umbră. Echipa A, cu om în plus, are un plus de iniţiativă, iar primul gol pică după un corner (Vasea), la care adversarii n-au ţinut bara la scurt. Scorul se majorează după încă un gol la colţul scurt, de data asta din acţiune (Găbiţă), apoi Echipa B reduce printr-un gol strecurat printre picioarele portarului (Tavi). Prima parte se încheie scontat, cu 3-1 (Vasea), omul în plus trece dincolo, se schimbă şi terenurile.
Firesc, lucrurile se schimbă, Echipa B domină, în timp ce Echipa A îşi consumă energia apărând rezultatul. Rezistă un timp, dar apoi ia două goluri într-un minut, în urma unei mingi pierdute în apărare de Motanu (help, cine a înscris?) şi a unui şut frumos, cu şpiţul (Ely). Se schimbă şi portarii, se joacă pe contre, dar epuizarea şi deshidratarea se fac simţite. Poate momentul în care Beţe se accidentează şi iese să fi fost cel hotărâtor, pentru că finalul se joacă la paritate, Ştefan trecând înapoi. Şi este rândul Echipei A să marcheze pe greşeala adversarilor, pasă previzibilă a lui Mitică spre Ely la mijlocul terenului, interceptez şi driblez din fuleu spre stânga, reuşind să strecor mingea pe sub Popică. La 4-3, meciul nu mai durează prea mult, de data asta nu din cauza celor aflaţi la conducere, ci pentru că renunţă Ely, pe fondul unei recidive la inghinali, dar cred că şi a epuizării, care copleşise pe mai toată lumea. Cu două pase de gol pentru Vasea şi două goluri, se poate spune că am binemeritat lada de bere de la Gabi, pe care am împărţit-o cu toată lumea. Data viitoare, adică vinerea asta, e rândul meu să dau bere, beneficiar Motanu.

duminică, 12 iunie 2016

Din nou 11

Pe o vreme frumoasa, dar calduroasa, Gaby si Mitica au facut alegerile care au dus la urmatoarele echipe:
Echipa lui Gaby: Popica - Cristi (Biciclistul), Stelica, Gaby-Bogdan
Echipa lui Mitica : Virgil - Razvan, Bebe, Tavi - Mitica, Vasea.
Mitica si ai lui, avand un om in plus, au atacat din start si au avut cateva ocazii, insa echipa lui Gaby mai pragmatica, a reusit sa inscrie de 3 ori ( Gaby si Cristi de 2 ori ) fata de 1 gol al adversarilor (Tavi ). La acest scor (la jumatatea timpului de joc) Vasea a trecut la cealalta echipa ( conform conventiei). Avand si om in plus, echipa lui Gaby s-a distantat la 8-1.
Daca in echipa lui Gaby, au fost 2 jucatori (Gaby si Cristi) care prin un-doiuri au patruns prin defensiva adversa si in fata a avut doua varfuri - Vasea si Bogdan, in echipa lui Mitica nu a existat un tandem la fel de puternic pe faza de atac.
Autorii golurilor : Gaby 2g, Cristi 2g, Vasea 2g, Bogdan 1g, 1 autogol : Tavi.
Ca intodeauna, dupa meci au inceput discutiile despre joc.Mitica s-a plans ca daca il lua pe Cristi ar fi castigat meciul, dar el l-a luat pe Razvan.

duminică, 5 iunie 2016

Un meci cu putini combatanti

A fost o zi ciudata, cu soare dimineata,dar dupa pranz s-au strans norii si la ora cand trebuia sa inceapa meciul, a inceput o ploaie torentiala care a facut terenul si mingea alunecoase.
Meciul a inceput pe la ora 16,30, dupa ce cu mare greutate s-au strans 11 combatanti.
Iata echipele care au inceput acest meci:
Echipa Mitica: Tavi (Bogdan) - Popica, Gaby, Mitica.
Echipa Bete: Bebe (Bete) - Razvan, Cristi-Biciclistul, Stelica - Vladut.
Deci 6 contra 5,urmand ca Vladut sa treaca la echipa lui Mitica dupa 30 de minute.
Echipele au fost facute de Mitica.Nu stiu ce a fost in capul lui.A lasat la adversari cei mai buni aparatori si cu un jucator in plus. Va dati seama cum si-au frecat palmele baietii lui Bete.
Iata ca dupa experimentul lui Tavi, avem acum si experimentul lui Mitica.
Meciul a inceput cu atacuri in tromba a echipei lui Bete. Cristi a intrat in combinatii rapide cu Vladut,
si profitand de asezarea haotica in teren a adversarilor, a ajuns usor la 4-0, apoi s-a facut 4-1 si 5-1.
La acest scor (putea fi diferenta mult mai mare, dar intrarea lui Bogdan in poarta si inspiratia lui au oprit avalansa de goluri a adversarilor), a trecut Vladut in echipa lui Mitica. Aspectul jocului s-a schimbat radical. Echipa lui Bete nu prea a mai trecut de centrul terenului, aparandu-se cu toata echipa, pentru a pastra avansul de goluri.Scorul a ajuns la 5-4 si dat fiind ca egalarea plutea in aer,
cei dominati au considerat ca e mai bine sa opreasca meciul.
In rest ce sa va mai spun. Popica tipa la Mitica, la Tavi, la Bogdan, iar Mitica tipa la Popica.
In partea cealalta Cristi-Biciclistul tipa pentru toti, iar la sfarsit se lauda ca a castigat cu Bebe si nu mai stiu cu cine si ca de ce terenul costa un milion si de ce nu se da chitanta.
Cel mai bun de pe teren mi s-a parut a fi Vladut, care a marcat in ambele porti, desi la sfarsit Razvan la apostrofat ca ar fi jucat la misto si sa nu il mai prinda pe aici!
Nu stiu cine a mai marcat, dar nu imi fac griji pentru ca se vor lauda ei in comentarii .