duminică, 24 aprilie 2016

Fotbal altfel in saptamana altfel (by Matei)

   Meciul a avut loc intr-o calma zi de aprilie. Echipele s-au format astfel: Gabita i-a zis lui Ely sa isi aleaga el pe cine vrea deoarece nu avea chef de certuri cu coechipierii, astfel incat inca de la inceput era clar ca Ely avea sa castige. Am fost foarte multi, vreo 9 la 9, printre care si doi pusti.
   Echipa Ely- Ely, Biciclistu, Paul, Popica, Motanu, Bebe, Bogdan, alt Gabi (III - n.m.) si pustiul care joaca la Rapid (Vlăduţ - n.m)
   Echipa Gabita- Gabita, Gabi, Bete, Virgil, Vasea, Tavi, Stelica, Mitica si Matei.
   Meciul a inceput cu doua goluri rapide in poarta Biciclistului 
(de fapt, la început a stat Paul în poartă - n.m.), nu stiu cum s-au dat, urmate de 3 si mai rapide in poarta lui Matei: doua bombe ale lui Ely si un gol din corner – probabil Bogdan. A avut loc o schimbare de portari intre Virgil si Matei. Din acest moment echipa lui Ely a mai continuat sa dea goluri din bombele lui Ely si datorita unor greseli in aparare de care a profitat Motanu, in timp ce echipa lui Gabita a lovit bara de vreo 5 ori (o data din penalty), la care se mai adauga paradele Biciclistului, cu greu marcand inca vreo 3 goluri. Scorul final a fost undeva la 9-5, cred.
   Am totusi o nemultumire: Aici se aduna o gasca de prieteni sa joace fotbal dupa o saptamana de munca (cine nu a iesit deja la pensie), pentru a se relaxa, dar ce se intampla pe teren nu prea indica acest lucru. Cred ca se pune prea mult pret pe greseli. Face unul o gafa si sar toti pe el. La mine la scoala nu exista asa ceva. Cand cineva greseste, noi ne prapadim de ras si facem misto de el pentru a pastra o atmosfera senina.
   Sper ca nimeni nu se supara ca mi-a fost lene sa pun diacritice.

vineri, 15 aprilie 2016

Victorie clara, fara dubii!

          O autentica zi de primavara cu o vreme ideala pentru un meci de fotbal, circa 20- 21 de grade, fara vant, care s-a oprit la fix, inainte de a incepe disputa.Am fost trimisi pe terenul descoperit din spate, probabil si ca o masura de precautie din partea administratorilor bazei, se stie ca unii dintre noi mai scapa cate o injuratura, mai tipa etc si nu trebuie sa auda si parintii sau alti insotitori ai copiilor inscrisi la fotbal.
          La sfarsitul meciului, poate si din cauza scorului, Gaby(mare) mi-a transmis scurt si apasat: Vasea sa scrii cronica; am fost putin derutat la inceput pentru ca stiam ca nu am acces la internet de vreo trei saptamani si am inceput sa apelez la Motanu(zice ca el nu mai scrie), la Tavi(care nu are timp) si la parcalab Bogdan care s-a cam codit, dar ajungand acasa am constatat ca s-a remediat defectiunea si iata ca pot sa scriu cronica.Pe aceasta cale tin sa-i multumesc lui Gaby care ne-a tinut in viata cu cronicile, scriind sase, aproape la rand, cu un scurt intermezzo al lui Tavi.
          Sa revenim la fotbal. Ne-am strans, mai repede ca altadata, 14 amatori de miscare, deci sapte la sapte, aproape ideal pentru ceea ce jucam noi.In loc sa incepem mai devreme ca de obicei, pana si Tavi a sosit aproape la timp, am pierdut minute bune cu o disputa sterila intre Motanu si Mitica, primul reprosand-ui ca alde Capitanu isi cam face echipa cum vrea muschii lui; initial, Motanu a facut rocada cu Mitica, dar s-a razgandit si in cele din urma au facut rocada Paul cu Bogdan. Consider ca si fara aceasta mutare victoria ar fi fost tot de partea echipei care a castigat...
          Componenta celor doua echipe o prezentam in continuare; la discutiile de dupa am aflat ca de fapt nu prea s-au facut alegeri ci cam asa s-au grupat jucatorii.
          Echipa 1:Bebe, Popicu, Cristi-biciclistu, Motanu, Paul, Ely si  Vasea.
          Echipa 2: Nelu-Bronson, Bogdan Stelica, Gaby, Tavi, Mitica si Gabitrei.
          Meciul incepe in nota de dominare a primei echipe care a mentinut-o cam pe toata durata partidei. Scorul este deschis de Ely, care mai suteaza odata bine si Vasea intervine pe taiectorie in fata portarului si se face 2-0 .Acelasi Ely mai trimite o bastarca de 3-0. In aceasta perioada, Ely isi permite sa rateze un penalti la un hent de toata frumusetea comis de "voleibalistul"-Stelica, trimitand pe langa poarta in stanga lui Gabitrei intrat special in poarta pt. acest penalti. Inscrie, in sfarsit, si echipa adversa la un sut al lui Gaby la care Popicu a avut o ezitare, derutandu-i, pe rand, pe Motanu si pe Bebe care a incasat golul. La acest scor, Popicu din proprie initiativa intra in poarta, avand o buna evolutie, aparand cateva mingi grele; la acest scor, primirea unui gol sau doua putea conduce la echilibrarea meciului...S-au schimbat si portile, dar nu si norocul, Motanu vine mai des in atac si baga si el un gol, iar Ely isi continua recitalul cu inca doua babaroase in poarta nefericitului Nelu. Pe fondul anuntului ultimei faze, chiar dupa, inscrie si Tavi, stabilind scorul final la 6-2 pentru prima echipa si la propriu si la figurat .De la echipa invingatoare, vioara intai a fost Ely, urmat de Cristi .De la invinsi, Gaby a jucat in nota lui obisnuita, adica destul de bine. Sub nivelul lor au fost Gabitrei si Mitica care n-au fost in sut; de altfel Mitica, spre surprinderea noastra, a recunoscut ca principalul "vinovat" pentru insuccesul echipei sale a fost chiar el. Despre mine pot sa spun ca sunt multumit ca dupa doua meciuri de la revenire am scapat teafar si chiar am marcat in fiecare meci, dar joc inca cu teama de a nu recidiva accidentarea.
          Parafrazand-ul pe "Invatatorul" Lenin va spun doar atat: comentati, comentati, comentati!

sâmbătă, 9 aprilie 2016

S-A INTORS VASEA...

Dupa alegerile facute de Mitica si Ely (Mitica a ales primul !?) au rezultat urmatoarele echipe:
Echipa lui Mitica: GabiIII - Tavi, Paul, Stelica, Popica-Bogdan, Mitica si Andrei.
Echipa lui Ely: Gaby (Bete) - Bebe, Bete (Gaby), Cristi "Biciclistul",Razvan- Ely, Jimi Indianul si Vasea.
Scor: 3-2 pt. echipa lui Ely
Marcatori: Razvan, Jimi (?), Vasea / GabiIII, Andrei
Vreme inchisa cu rafale de vant, teren sintetic in aer liber (langa balonul nou), aglomeratie mare pe teren ( 8 la 8).
Echipa lui Mitica s-a bazat pe combinatiile dintre GabiIII si Mitica avand in spate pe Stelica.
Echipa lui Ely s-a bazat pe sarjele lui Ely urmate de assisturi pentru Bete, Jimi si Vasea, avand in spate o aparare bazata pe Cristi, Gaby si Razvan.
Primul gol a fost marcat de Andrei care a prins un sut puternic in vinclu.1-0 pt. echipa lui Mitica.
Egalarea a venit la un sut la fel de frumos a lui Razvan. Scor 1-1.Al doilea gol al echpei lui Ely a venit dintr-o mare balbaiala a apararii adverse, mingea rostogolindu-se incet in poarta, spre disperarea lui Mitica.2-1 pentru echipa lui Ely.
Al treilea gol a venit de la o repunere rapida a mingii de catre Cristi pt. Ely, a urmat o cursa in care a driblat tot ce i-a iesit in cale si i-a pus pe tava mingea lui Vasea care a impins-o in poarta goala.
3-1 pentru echipa lui Ely.
La acest scor iese din poarta GabiIII care reuseste sa inscrie pt.3-2, scor care nu s-a mai schimbat in ciuda catorva ocazii avute de Mitica si ai sai, dar in poarta adversa Bete a facut minuni.
Jucatorii cu aportul cel mai mare, au fost mentionati in cronica. Ceilalti, poate data viitoare.

sâmbătă, 2 aprilie 2016

UN MECI ECHILIBRAT

Astazi 1 aprilie 2016 (nu e pacaleala) s-a jucat afara la aprox.25grade, pe sinteticul de langa balonul nou.Iata echipele:
Galagiosii: Popica - Bebe, Razvan, Cristi (Biciclistul)- GabiIII si Stelica.
Tacutii: Nelu - Paul, Doru, Gaby - Mitica si Tavi.
Meciul a inceput, in mod surprinzator, intr-o nota usoara de dominare a "tacutilor" care au deschis scorul destul de repede printr-o actiune snur pe traseul Gaby - Mitica (ultimul, gol cu calcaiul).
Galagiosii au inceput jocul cu GabiIII in poarta, dar jocul lor nu prea se lega, asa ca au inceput sa schimbe portarul cu Cristi si in final cu Popica.
Scorul a ajuns in mod surprinzator la 4-1 pt.Tacuti, dar cateva greseli copilaresti in aparare a facut ca scorul sa ajunga la 4-3, apoi Gaby inscrie cu un sut de la distanta pt. 5-3.
In fine la 5-4 echipele schimba terenul si scorul se intoarce in favoarea Galagiosilor 6-5. Mitica egaleaza cu un sut din unghi si la acest scor timpul de joc se termina.
Antrenorul pustilor care aveau antrenament de la ora 17,oo, ne mai acorda 15 min.
Norocul a fost de partea Galagiosilor, care au profitat de o minge pe care Nelu a avut-o in brate, dar a scapat-o de sub el si Razvan a impins-o in poarta.Tacutii au mai avut 2 ocazii, din care cea mai mare
a fost un lob (Gaby) de la centrul terenului care a trecut putin peste poarta goala.
Asa s-a scris istoria unui joc echilibrat si frumos.
Au marcat: GabiIII 5g, Razvan 2g / Mitica 3 g, Gaby 2g si Doru 1 g.