luni, 28 martie 2016

UN MECI FRUMOS, DAR SI CU NERVI

Si de aceasta data ne-am adunat destul de greu.La inceput eram vreo 5 combatanti (cam aceiasi dintotdeauna).Din aceasta cauza jocul nostru nu incepe inainte de ora 16,oo.
In fine, dupa lungi parlamentari s-a definitivat componenta celor 2 echipe. Iata echipele:
Galagiosii: Gaby - Popica, Razvan, Stelica, Bebe - Gabi III, Mitica si Jimi Indianu'.
Tacutii: Nelu - Tavi, Doru, Paul - Bogdan, Andrei, Vladut si Tudor.
Dupa cum se observa, in afara de baietii "consacrati", au venit cele 4 intariri ( Gabi III, Andrei, Vladut si Jimi Indianul ).Daca la inceput ne temeam ca nu vom fi destui, iata ca jocul a devenit destul de aglomerat ( din acest motiv marea noastra vedeta-Mitica-nu a putut sa isi etaleze calitatile).
Totusi, echipa mai pragmatica a fost cea a "galagiosilor", care s-a distantat la 5-0.
La acest scor, Gaby face rocada cu Popica in poarta.Acesta din urma "reuseste" sa incaseze destul de repede 2 goluri(primul a fost o bolta peste nefericitul Popica, iesit neinspirat din poarta).
La acest scor - 5-2, Popica paraseste poarta, pentru ca locul lui este in fata, la pomana.
Gaby revine in poarta ( ceilalti coechipieri nici nu se gandesc sa stea si ei in poarta). Jocul se mai echilibreaza, "tacutii" reusesc 1 gol si 4 bare, "galagiosii" mai inscriu de 2 ori, scorul final fiind 7-3 pentru "galagiosi".Pe final Tudor pleaca, Jimi trece la "tacuti", dar acestia cu om in plus nu reusesc sa mai marcheze vreun gol, in ciuda unei perioade bune de dominare.
Au marcat: Mitica 3g, GabiIII 2g, Stelica si Jimi / Andrei 2g si Vladut (?).
Nu cred ca e cazul sa va mai amintesc cine sunt cei 3 galagiosi care s-au certat "ca la usa cortului".
Premianti : -
Dupa meci, o scurta hidratare la terasa.Asteptam comentariile.

duminică, 20 martie 2016

UN SPECTATOR SURPRIZA......

Campusul "Agronomiei" ne-a intampinat cu o vreme primavaratica.Deja ducem dorul jocului in aer liber.La o masa din curtea "Academiei de fotbal"unde stateau cu "ochii'n soare"batranii fenomenului de ziua a 5-a, o aparitie surpriza - Mese.Tocmai fusese si el putin prin Anglia si venise sa ne vada.Trecuse ceva vreme de cand l-am expulzat din jocul nostru, dar nostalgia nu-i da pace.
La intrebarea "Do you speak English" el a raspuns sec "No much".
S-a facut ora 15,25 si Capitanul ne cheama in balon.
Apare si Gabi III impreuna cu 3 baieti din cartier (Stefan, Vladut si un baiat necunoscut pe care il vom boteza Blackman, datorita echipamentului sau)
Urmeaza "alegerile", unde fiecare capitan de echipa isi alege jucatorii preferati, Doru isi aduna trupa lui de "tacuti", Mitica isi ia "galagiosii"lui . Iata echipele:
Nelu-Bebe, Doru, Paul-Gaby III, Bogdan si Vasea.
Popica-Gaby, Razvan,Stelica-Mitica,Blackman si Stefan.
Gaby III are mingea de incepere a jocului de la centrul terenului si trimite o torpila in plasa portii lui
Popica - 1-0 pentru "tacuti". Avea sa fie un scor inselator, deoarece in minutele urmatoare "tabela s-a
dat peste cap"si scorul a ajuns 4-1 pentru "galagiosi".Tripleta Mitica, Blackman si Stefan (MBS) a functionat aproape perfect, insa e de remarcat prestatia acestui baiat "Blackman" care a legat foarte bine jocul echipei.
La acest scor Paul se retrage, invocand diferenta de valoare intre cele doua echipe, iar Mese incearca
sa intre in joc.Dar trecutul sau "patat"nu a fost uitat si majoritatea se opune.In locul lui Paul intra Vladut (rezerva in asteptarea lui Tavi).Acum jocul se echilibreaza, Vladut aduce un suflu nou in atacul "tacutilor", si in urma combinatiilor cu Gabi III, reusesc 2 goluri f.frumoase.
Intr-un tarziu apare si Tavi, dar acesta ramane spectator (venise prea tarziu si pana s-ar fi echipat,jocul s-ar fi terminat).
In ultima parte a jocului Popica iese din poarta ( in locul lui intra in poarta Gaby) si urca in atac la "pomana"unde primeste 3 pase perfecte de la Gaby, Razvan si Mitica pe care le "impinge" in poarta adversa.
La scorul de 9-3 meciul de termina si urmeaza hidratarea la terasa.
Autorii golurilor: Mitica 3g, Popica 3g, Blackman 2g, Stefan 1g / Gabi III 2g, Vladut 1g.
Premiantul: Blackman (si Mitica s-a autopropus)

duminică, 13 martie 2016

PLEDOARIE PENTRU CONCEPT

Vreme marsava vineri 11.03.2016. Frig, vant rece cu o ploaie enervanta, cand normala, cand pulverizata, cum gasesti vara prin centru, pe la diversi, ca sa se umezeasca aerul, numai ca asta patrundea in haine , incaltaminte si suflet. Cu greu ne-am strans 10 musterii. Absente importante, una anuntata, a lui Doru, restul mai mult sau mai putin neasteptate, Vasea, Gabita, Tudor, Ely,  tinerii, nu mai spun de Razvan. Pe Luci nu-l includem dearece nu a apucat sa revina ca sa fim cu bifa pe el. Presimt ca mult nu mai e pana atunci.
Ca si saptamana trecuta alegerile s-au facut pastrand noul concept, propus de Doru, la care imediat am aderat si eu, dar si altii, adica  ”cu maniera si respect-fara vedetism si reprosuri-restul vine de la sine”.  Rapid si fara ca cineva anume sa participe la alegeri s-au alcatuit urmatoarele echipe :

·         Pinguinii (manierati si respectosi) : Nelu, Paul, Gaby III, Tavi si Bogdan ,
·        Pelicanii : Bebe, Gaby, Stelica, Popicu si Mitica .

            Asta nu inseamna ca s-a impartit lumea in doua, caci manierati si vedete respectoase se vor afla intotdeauna in ambele echipe, dar acum, la lansarea conceptului, au intrat in prima grupare, ca sa zic asa, ”radicalii cauzei”. Si saptamana trecuta si vineri au fost amici plini de bun simt si respect care au preferat sa joace in echipa care teoretic avea prima sansa la victorie si nu au vrut sa tina cont de concept sau de echilibrul numeric al echipelor. Nicio suparare, doar e libertate de opinie si optiune. Daca etapa trecuta le-a iesit pasienta din acest punct de vedere, vineri au regretat amarnic. Sesizati ca toti cei 5 pinguini au jucat impreuna si acum doua etape. Spuneam in unul din comentariile la cronica trecuta ca faptele vor grai si echipa noastra, cea fara viitor, care a pierdut, isi va lua revansa. Multi au zambit. Atunci, in teoria ”valorilor de ziua 5-a”, cele doua echipe erau disproportionate, dar la final, la raportul golurilor s-a consemnat doar 2 (10 la 5). Vineri, in formule echilibrate folosindu-ne de aceeasi teorie a valorilor (depasita in opinia mea) , raportul golurilor a fost de . . . 2 ? Nu. De . . .  3? Nu. A fost de 4!  Adica scor final consemnat: 12-3 pentru pinguini.
Ultimele doua etape au demonstrate ca la noi acea teorie a valorilor e perimata pentru ca nu ia in calcul si forta grupului ci doar a individualitatilor. Noutatea propusa de grupul care a lansat conceptual ”revolutionar” a constat in autosustinere, in ambitie si in implicarea ”egala” a tuturor jucatorilor in cele ce se petrec pe teren.. A rezultat o forta de grup extraordinara. Talentul din fiecare s-a descatusat, nu a mai fost teama ca daca nu ai pasat vedetei vei primi observatie, nici retinerea sa te exprimi cateodata dupa chipul si asemanarea proprie in detrimentul instructiunilor de joc pe care ti le fixeaza din mers un asa-zis cunoscator din echipa ta sau, ca atunci cand gresesti vei fi umplut de sus pana jos de reprosuri sau mustrari, de la cele blajine pana la cele mai abjecte. Nu, asemenea stari si comportamente nu se vor intalnii in interiorul acestei ECHIPE DE CONCEPT .

Domnule profesor Bete, raportam : OBIECTIVUL DVS. A FOST INDEPLINIT!      Respect+maniera = forta grupului = victorie ! Si ce victorie ! Va asteptam sa reveniti si sa va ocupati locul in echipa care tocmai s-a lansat spre marea performanta. La fel pe domnul Vasea !  

PS – Desigur, lista pentru a face parte din aceasta echipa e deschisa, dar numai in conditiile de mai sus !    Gloria presupune si unele ”sacrificii”.

duminică, 6 martie 2016

Din nou un meci dezechilibrat

In ciuda vremii ploioase, au fost prezenti 13 combatanti.
Tavi a tinut mortis sa-si faca echipa lui si iata ce a rezultat.
Echipa lui Tavi: Nelu - Bebe, Tavi, Paul, Doru, Gabi III si Bogdan.
Echipa lui Mitica: Gaby - Popicu, Stelica, Mitica, Ely si Tudor.
Desi echipa lui Tavi avea un om in plus, scorul a luat proportii destul de repede.
Iata evolutia scorului: 4-0, 4-1, 5-1, 5-2, 8-2, 8-4, 9-4, 9-5, 10-5.
Combinatiile lui Mitica cu Ely si Tudor au demontat complet apararea adversa.
Intr-o zi de gratie Tudor a marcat 3 goluri, unul mai frumos ca altul ( ultimul parca
la pus cu mana la paianjen).
Nu stiu pe ce criterii si-a facut Tavi echipa, dar Gabi III nu prea a avut cu cine combina
eficient in atac.
Strangerea scorului la 8-4 s-a datorat unei caderi a echipei lui Mitica (lipsa de concentrare).
Mai trebuie amintit ca Ely a intrat in joc cu o intindere. El a jucat mai retinut, preferand
jocul de pase in loc de cunoscutele lui driblinguri si suturi  de la distanta.
De altfel el nu a marcat  decat 2 goluri, dar unul dintre ele a venit dupa o combinatie de
mare efect cu Mitica.
Meciul s-a incheiat cu scorul de 10-5 pentru echipa lui Mitica.
Gabi III si Ely au plecat mai mult sau mai putin accidentati, Tudor la....TVR, iar ceilalti
la......CANTINA.
Premiantul meciului: TUDOR.
Autorii golurilor:Mitica 4g, Tudor 3g, Ely 2g si Tavi 1ag respectiv Gabi III 2g, Tavi 2g si Bogdan 1g.