sâmbătă, 28 martie 2015

Vineri 27. . . , iar Ziua Pelicanilor ?!

Programul competitional a continuat cum era firesc cu etapa de vineri 27.03.2015, zi umeda, chiar racoroasa, cu un balon primitor, functionand precum un separeu dedicat numai evenimentului la care participam, fara impedimente externe de orice natura ar fi fost ele. Dupa aparitia tarzie a lui Gabita, s-a procedat la alegeri. Cata si Ely au stabilit urmatoarele echipe :




Aceasta parte a meciului imi este si cea mai clara din punct de vedere al cronicii deoarece, in poarta fiind pana la scorul de 5-4 pentru pelicani, am reusit sa raman cu mai multe informatii despre evolutia scorului.
 Asadar, 1-0, gol Cata cu capul, 1-1 Ely (sut tare, la seminaltime, in dreapta mea- daca eram mai ferm il puteam para), 2-1 Mitica, 2-2 Gabita (la fel, cu putina atentie il puteam para),  4-2 Mitica si Doru si totul parea ca merge foarte bine. La acest scor Popicu iese din poarta pelicanilor si ii ia locul Bogdan. Urmeaza o serie de 3 goluri pelicane, unul dintre ele fiind o capodopera de combinatie in trei, cu pase in triunghi, care au facut sah-mat apararea pelicanilor. Cred ca sutul final ii apartine lui Gaby. Deci 5-4 pentru gusati. La acest scor in poarta ma inlocuieste Doru.
In continuare meciul a avut o desfasurare relativ echilibrata, dar pe masura ce timpul trecea diferenta pe tabela de marcaj crestea incet si sigur. Cu tot efortul extraordinar facut de Cata pentru a dinamiza jocul echipei se vedea ca tandemul  Gabita-Ely ”castiga teren” prin miscare, viteza si implicit finalizari. La un moment dat  la pinguini a intrat in poarta si Gaby. Diferenta s-a tot marit  iar scorul a ajuns la 14-9 pentru pelicani si apoi sa se inchida la 14-10 printr-un gol in ultima secunda dat de Mitica la o pasa venita de la Cata.  Au marcat, pentru invingatori 10/11g ”Tandemul” ( nu stiu aportul fiecaruia), Gaby (1 sau 2g) si Popicu (1 sau 2g),. De partea cealalta Cata 4g, Mitica 3g, Tavi 2g si Doru. 

Cred ca in acest meci s-a vazut lipsa portarilor de meserie (Nelu, Luci – nu te putem uita amice) si ce inseamna numarul 3 pentru alegeri, in conditiile unui total par de combatanti.

sâmbătă, 21 martie 2015

Vineri, treișpe, pisica maro

Nu știu cum se face, dar pentru o parte dintre participanții la fenomenul de ziua cincea vinerea cade mereu într-o zi cu ghinion. Și când vă povestesc despre tragedia asta mă bazez pe propria-mi experiență: degeaba te lași de băutură, fumat și femei, te duci la culcare la ora nouă fix, mergi o dată la două săptămâni la coafor, scoți înjurăturile din vocabular și carnea din meniu. Vineri ai norocul să nimerești alături de două găini, și cu tine a treia și poți să ștergi liniștit încă o dată din calendar. Inutil să vă spun deci că nici ziua de ieri n-a făcut excepție. Ca de obicei în ultima vreme, s-a purces la alegeri democratice, iar ce a ieșit se vede mai jos:
Pitpalacii: Găbiță, Gabi, Virgil, Mitică, Paulică, Tavi, Bețișor
Botgroșii: Neluțu, Bebilă, Răzvan, Cătălin, Ely, Gory Lamarin
După cum se vede, multă calitate și om în plus pentru pitpalaci, dincolo inteligență latentă și dorință de revanșă, mai ales din partea lui Ely și Gory, două din mascotele menajeriei. Meciul debutează abrupt, gol Cătălin în secunda trei, de la mijlocul terenului, după ce-i avertizase pe pitpalaci, dar băieții erau prea ocupați să facă schimb de numere de telefon. Mai târziu s-a aflat că gușterii taman puneau de-un fan club Carla Suarez Navarro, visul oricărui virgin, și-și negociau posturile. Cum era normal, președinte am aflat c-ar fi ieșit Găbiță, că el desenează cel mai frumos inimioare și Mitică casier, dar celui din urmă i s-a interzis să se mai uite sub fustițele altor jucătoare, că oricum radiografia tot nu i se mai scoală. Până au terminat ciumpalacii de parlamentat, scorul devenise deja 3-0, așa că, de milă, campionii i-au lăsat să egaleze la trei, mai mult, chiar și să preia conducerea la 5-4. Aici se pare că s-a strecurat o necurată între Tavi și Motanu, pentru că primul n-a mai dat două bucăți de la nunta lui soacră-mea, iar al doilea își tot îndesa în jambiere trei hârtii de o sută, una dintre ele provenită, se pare, de la Bețișor, alt pitpalac lipit la gol. Vrăjeala n-a ținut mult, Cătălin biciuindu-și armata, care se duce din nou la cinci goluri, moment în care li se servește orăcăitorilor o nouă pilulă de încurajare, adică îi așteptăm la zece-opt, pentru ca apoi să închidem taraba la un relaxant 15-9. Mențiuni de la învingători pentru Neluțu, fără vreo vină decisivă la goluri și pentru Ely, care, inspirat de Messi, le-a îmbogățit trusoul pitpalacilor cu câteva șorțulețe de colecție. Se cuvine să-l amintim și pe Gory, mult mai cuminte ca de obicei, iar de dincolo remarcatul nostru este Mitică, cel mai mare artist la jocul cu spatele, de a dat și gol. Trofeul de cel mai cuminte băiat îi revine, a patra oară pe acest an, lui Paulică, dar nu știm de câte ori îl va mai obține, pentru că am auzit că doarme deja cu poza lui Ely sub pernă.
După joc, fetițele cuminți, nu mai trebuie să le  amintesc, și-au văzut de ale lor, singura excepție fiind Motanu, băiat bun, dar pe care îl strică anturajul, de a ajuns la nea Nicu cu gașca de consumatori de la Om bun. Păcat că aici se servesc doar lichide, semințe și pufuleți, pentru că știm vreo câțiva amatori de suveniruri, dornici să-și îmbogățească colecția de tacâmuri...

Iar pentru cei dintre voi care ați fost cuminți, iată și premiul: o poză cu Gory Marinuș la malul mării, plecat în excursie cu bilete prin sindicat.


Evident, o bere recompensă pentru cei ce-l veți recunoaște!

luni, 16 martie 2015

Meci cu suspans

Vineri 13 s-a jucat afară, pe vreme plăcută şi teren lat. Ely şi Cătălin şi-au împărţit, în această ordine, echipele:

E: Găbiţă, Bebe, Gabi, Paul, Ely, Vasea
C: Tavi, Beţe, Motanu, Cătălin, Mitică, Popică + Bogdan (jumate cu jumate, teoretic)

Pe terenurile din spate soarele chiar este o problemă pentru poarta din dreptul terenului de iarbă. Eu (Găbiţă), fiind portar, n-am fost deranjat neapărat pe faza de apărare, fiindcă adversarii n-au trimis prea multe mingi înalte, însă la repunere trebuia să duc mâna la ochi pentru a putea distinge coechipierii de adversari. Ca o consideraţie în ceea ce priveşte alegerile, deşi a ales primul, iarăşi Ely a cam căzut de fazan. La noi în echipă au nimerit cei mai bătrâni oameni, atât de în vârstă încât le-au murit trei broaşte ţestoase!  N-aş face gluma asta dacă n-aş şti că respectivii coechipieri n-ar gusta-o. :) Oricum, aşa cum anunţasem, de data viitoare joc în câmp şi, cum e rândul meu să joc împotriva lui Cătă+Ely, voi face obligatoriu alegeri (din păcate, cred că nu cu Ely! :)

Meciul a început relativ echilibrat, numai că eu am luat două goluri parabile, unul pe sub picior de la Cătălin, altul de la Mitică, la o minge respinsă inexplicabil în poartă! Mierea (sic!) o ruşine teribilă, dar asta a declanşat dorinţa de a mă revanşa. Apoi, când Vasea a anunţat că pe el îl doare în fund, la propriu, părăsind terenul, deşi Bogdan a trecut la noi ca să jucăm de la egal la egal, Ely a rămas singur-singurel pe faza de atac, încolţit mereu de Cătălin, Motanu şi Beţe. După ce mi-am mai reparat cât de cât greşelile de la golurile primite (între altele, am scos o minge la care Cătălin şi Mitică au fost singuri cu mine!), m-am aventurat în atac cu mingea la picior, am pătruns pe stânga şi am şutat din cădere, 1-2! Dar, destul de repede, am mai primit un gol, tot faţă în faţă cu Cătălin şi Mitică, dar de data asta n-am mai avut ce face, 1-3.

Schimbăm terenurile, schimbăm norocul. În poarta adversarilor intră Popică, căruia îi expediez două şuturi imparabile pentru un 3-3 nesperat. Până la urmă, a meritat din plin riscul asumat de a lăsa poarta goală, căci la două mingi pierdute loburile trimise de adversari nu au găsit poarta. Dar, tot repede, Mitică mă execută cu un şpiţ imparabil în colţul lung, 3-4. E momentul în care Beţe se retrage la catedră (adică pleacă!), iar la catedră urcă Ely. Asta pentru că Motanu îi eliberează terenul, adică părăsindu-l, fiindcă mirosise că e rost să piardă. Astfel că nu ne mai vine rândul la om în plus, Bogdan trecât înapoi la adversari, tot pentru a juca de la egal la egal. Totuşi, terenul, mai ales că era mai lat decât standardul, se decongestionează pentru Ely, care începe să dea goluri, vreo două fiind chiar "euro"! Însă niciodată n-am condus, adversarii fiind mereu cu un gol înainte, prin şuturile lui Cătălin, şi ele imparabile

Scorul final a fost 7-7, cu o listă scurtă de marcatori, Mitică şi Cătălin de la ei (unul 3 şi altul 4, nu ştiu care 3 şi care 4), respectiv Găbiţă - 3  (primele!) şi Ely  - 4.

Post-Scriptum 1: Atenţie la spirala jocul dur, pe care alunecă unii dintre noi! Astfel, Motanu a intrat la rupere la Ely, pe motiv că şi el i-a pus-o etapa trecută, pentru ca apoi Ely să intre la rupere la Mitică...

Post-Scriptum 2: Ca să ne mai împrietenim, am aranjat de o cină stropită cu ce vrea fiecare la "Om Bun", miercuri de la ora 18. Au confirmat toţi cei care au fost la nea Nicu, cei care citesc blogul pot confirma în comentarii (sau ne pot face o surpriză şi veni direct acolo!), iar pe cei care nu intră pe aici am să-i anunţ eu (Stelică, Virgil, poate şi pe Bronson, dacă-mi dă cineva telefonul).

luni, 9 martie 2015

Lozul catigator


Vineri am ajuns la teren mult mai devreme decat ne asteptam, astfel am bagat mana in joben si am tras din nou lozul castigator. Pentru mai tanarul meu coleg ,,Ely’’, venit cu forte proaspete dupa renuntarea la noul / vechiul loc de munca, si cu intariri semnificative (un prieten foarte bun), a fost inca o saptamana necastigatoare. Alegerile au dus la urmatoarea componenta:

Echipa C: Cata, Gabitza, Tavi, Vasea (1/2), Motanu, Bete, Mitica si Popica

Echipa E ; Ely, Prietenul lui Ely, Bebe, Gaby, Vasea (1/2), Paul, Bogdan si Virgil

Trebuie sa precizam inca din debutul acestei cornici ca a existat o intelegere intre mine si junior, aceea de a alege eu primul si el sa sa joace alaturi de prietenul lui. Dupa aceasta conventie a urmat din partea mea o atentie deosebita in alegerea jucatorilor si bineinteles a rolului pe care acestia urmau sa-l aiba in teren.  Ca de fiecare data l-am luat pe Capitan -  pentru constructie, pe Bete si Motanu – pentru o flexibiliate si o siguranta desavarsita a apararii, pe Gabitza - pentru a ma tine in meci cu interventiile lui si repunerile foarte exacte, iar pe Tavi si Popescu ii poti pune oriunde in teren pentru ca pot juca pe orice post. Nu o sa-l uit nici pe Vasea (sageata albastra), care urma sa vina dup ace ii expira contractual cu echipa adversa.

Incepem cam timorati meciul cu destule hibe in aparare, tinerii Tavi, Razvan si Bete incurcand posturile intre ei, si dupa o combinatie de efect intre Ely si prietenul lui, acesta din urma deschide scorul cu un sut foarte frumos la coltul lung. Nu stau prea mult pe ganduri si iau o actiune pe cont propriu, trec de tinerii Bebe si Gaby si centrez tanarului Mitica pentru 1-1. Cu o organizare foarte buna in teren si cu combanatii foarte reusite, trecem pe langa desprindere de foarte multe ori. Cum ocaziile se razbuna Ely ne pune repede la punct, asltfel scorul ajunge 2-1. Aici isi face aparitia Gabytza, un portar extraordinar, de meserie vulpoi, nu are reflexe dar are intuitie, astfel ne ajuta sa ramanem in meci si scorul sa nu capete proportii. Egalam la 2 printr-un sut norocos de-al meu, bineinteles vina ii apartine si lui Bebe care a fost surprins de traiectoria balonului, si intram in meci. Pe un fond de relaxare in apararea C-istilor se face 4-2 pentru E-isti, autorii golurilor fiind Ely (printr-un sut de la distanta) si prietenul lui printr-o combinatie incheiata cu sut la coltul scurt, la semiinaltime, fara nici o speranta pentru Gabytza. Reusim sa reducem din diferenta, printr-un sut – centare plecat din careul nostru , semnatura Motanului J.

Are loc schimbarea mult asteptata de noi si Vasea trece in tabara noastra. De aici se incepe  potopul (pentru ei), ne organizam foarte bine in aparare, dar ratam din toate pozitiile. Disperarea dusa la extrem scoate din Mitica acel jucator capabil de executii formidabile, si la indemnul lui Gabitza ,,Trage la poarta, nu o mai cara atat!’’, reuseste cateva goluri de senzationale (3 la numar). Agitatia lui Ely nu face decat sa puna presiune pe colegii lui si sa greseasca foarte mult in aparare, astfel Tavi resuseste sa marcheze ,,primul gol cu ghetele foste noi". Jocul combinativ al tinerilor aduce si lucruri bune, iar Ely reduce din handicap. O degajare foarte precisa a lui Gabitza, cade pe capul maestrului Popica iar acesta o baga in ate, turnand si mai mult plumb in ghetele adversarilor.  Cand eram gata sa punem capacul si sa bagam mortul in groapa, Motanu prinde un sut de la mijlocul terenului si scorul final devine 9-5 (1Cata, 1 Tavi, 4 Mitica, 2 Ravzan, 1 Popica - 3 Ely, 2 Prietenul ). Am invatat de la maestrul Gabytza ca banii castigati la pariuri trebuiesc investiti in continuare, o sa pariez toti banii castigati de-a lungul celor sase saptamani pe cea de-a saptea saptamana J.

luni, 2 martie 2015

VASEA, GABY, DORU – Exemple de urmat si de respectat !

Motto : ” Ely, macar titlul baga-l in cap!” 

Vineri 27.02.2014, in ajun de martisor, a fost o zi minunata! Cald, un soare placut, multa lumina, dar si o adiere mai racoroasa, amintind parca de trecutul apropiat. Acestea au fost ingredientele meteo pentru pregatirea starii de buna dispozitie de dinaintea meciului. In balon, fie iarna, fie primavara, lucrurile sunt aproape neschimbate, teren verde, frumos, 2 bancute, un tomberon curat si stropi de condens care, de regula, incep sa cada de pe membrana in capul nostru  cam din a doua parte a jocului.

Cum Gabita declarase ca va sta in poarta, impunandu-si o perioada de recuperare de pe urma accidentarilor mai vechi, alegerile s-au facut probabil intre Cata si Ely. Au rezultat  distributiile din fisa tehnica  de mai jos.

 Partida a inceput in iures, ambele echipe oferind faze dinamice la ambele porti. Totusi primul gol s-a lasat ceva timp asteptat. El a apartinut lui Mitica, care, in pofida usoarei dominari de pana atunci a pinguinilor, pe contraatac, a finalizat cu sut pe centru, printre picioarele mele (cu sansa). Gabita fiind mascat de mandel, nu a putut interveni la timp.       
Urmeaza pentru pinguini un sfert de ora fast in care au punctat de trei ori, Gaby de doua ori si o data Bogdan, care a fructificat o pasa de la acelasi Gaby. Cred ca aceasta perioada de joc a fost cea mai spectaculoasa si mai eficienta  pe care seniorul Gaby a facut-o in ultima vreme. Un joc complet, in aparare, la constructie in treimea mijlocie si in atac cu pase de gol si finalizari de exceptie. La 3-1 pentru pinguini, acestia erau pe cai mari. Lucrurile mergeau bine, dar cum foarte binele este dusmanul binelui, lucrurile n-au mai continuat la fel. Ceva a inceput sa scartaie pentru pinguini. Un prim semnal a venit din faptul ca incet-incet s-a pierdut centrul terenului. In timp ce Ely a inceput sa tina de balon si sa inchida jocul echipei, Cata, Mitica si Doru incep sa combine mai mult, avandu-i de regula pe Popicu si Vasea avansati sacaind aparatorii, obligandu-i pe acestia sa faca marcaj, usurand in felul acesta sarcina celorlalti trei la finalizare. Inevitabilul nu s-a lasat prea mult asteptat. Doru, Cata si iar Doru inscriu foarte frumos, din actiuni clare si reusesc sa intoarca rezultatul, imping meciul spre un final ce parea incendiar. Asadar 4-3 pentru pelicani. Pinguinii au si ei cateva ocazii, dar Nelutu si Motanelul salveaza ori sunt salvati de sansa. Si pentru ca lucrurile sa se linisteasca inainte de vreme, vine faza meciului. Vasea, lansat pe dreapta, preia mingea, mandel vine la intampinare si, cand toti ne asteptam sa dea inapoi, sa centreze sau pur si simplu sa traga in blocaj, SuperSile prinde un sut perfect la coltul scurt, executie ce parea imposibila in situatia in care se afla, dovada ca nici Gabita nu a protejat coltul si anticipa o centrare, in cel mai nefericit caz pentru noi. La 5-3 incepe degringolada in tabara pinguina, aproape nimic nu mai functioneaza, Ely se rupe total de ceilalti echipieri, joaca singur, tinand-o intr-un dribling continuu, fara perspectiva, reprosand in stanga si in dreapta ca nu are cu cine sa joace. Ii amintesc faptul ca si in etapa precedenta, cand langa el era Gabita, a procedat la fel si a pierdut asemanator, adica lamentabil. Pe acest fond de descumpanire pinguina, magnificul Sile probeaza inca o data instinctul de killer si intercepteza un balon la care se invitau sa-l joace mai multi aparatori, ii face pe acestia si apoi plaseaza mingea genial pe langa Gabita, iesit si el in disperare de cauza. Asadar 6-3 si meciul era jucat. Finalul a fost unul incolor si fasait.