marți, 25 noiembrie 2014

Alternativa ping-pong

Cum vremea n-a ţinut cu noi vineri, o parte dintre combatanţi s-a reorientat spre ping-pong, în frunte cu: Popică, Mitică (un cuplu cu trecut şi viitor, gen stânga cu dreapta, după cum se poate vedea), Stelică, Bebe, Luci, Bogdan, Ely, Găbiţă. S-a jucat în diverse combinaţii de dublu, cu performanţe din ce în ce mai bune pe măsură ce lumea se reobişnuia cu "mingea de celuloid". Bogdan a fost decretat revelaţie.



Ca să umplu cu ceva "cronica", mai amintesc că aseară am avut meci în competiţia de minifotbal, scor 5-2, şi pentru a satisface în avans curiozitatea unui simpatizant constant, precizez că am fost prima rezervă! :) Dar, cu puţin bulan, puteam da golul meciului la o foarfecă laterală care s-a dus puţin pe lângă vinclu. Oricum, am resimţit din plin faptul că adversarii aveau cea mai scăzută medie de vârstă din campionat, 27 de anişori!!!  La ritmul în care s-a jucat, kilele şi anii în plus s-au cunoscut. Dacă la prima parte mai pot lucra, la cea de-a doua chiar vinerea asta se va mări ecartul. Vă voi răsplăti consolările după meci, într-o locaţie care urmează a fi stabilită.

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Naturi moarte cu blondă

Vinerea ce a trecut am jucat din nou. Nimic deosebit, doar că niște băieți s-au înghesuit la plecare în tramvaiul 41, cam la fel cum părăseau în primăvară cățelușii Stadionul Național, la bordul troleibuzului 52, cu oprire în Ștefan cel Mare.
Mult mai interesant ni se pare un document foto care a ajuns la redacție și pe care vi-l prezentăm și dvs. însoțit de comentariile expertei noastre în citirea gândurilor, Mama Caisa Descântătoarea.



Primul domn,( jovial, cu mâna la șapca Versace, parpalac Prada și  gumari Gucci), Marean, prost.per om de afaceri: iar i-am fentat pe gușterii ăștia. eu am pus mâna primul, a mea e păpușica, îi fac formele și-o bag la produs, în Vitan, iar fraierii iar îi dă cu blendamed. Să vezi ce vânzare o să am, intru în top50 firme particulare, îmi refac viața și-mi rămân și bani de motorină să-mi pun la bicicletă. A, am vândut bicicleta? E bun și metroul, că faci blatul, vă pupă tata și vă păstrează și vouă!
Al doilea domn (ținută impozantă, un pic de burtică, și el cu o labuță, scurtă, pe doamna), Ciulian, latifundiar în Tâncăbești: pe Marinică-l termină repede stimabila, cu ăsta nu urcă nici pân-la prima. Ce fac eu dup-aia, cum scap de coana-mare? O s-o prezint pe Nuțica ca noua mea secretară, da o să zică ce mi trebuie mie secretară la ceape? Și cum să-i fac lucrarea... Aș trimite-o pe doamna soție la film, da n-avem cinematograf în sat, iar dacă se duce la mol iar mă lasă orfan pe card. Și ce fac cu pastilele? Ultima dată am luat cam multe și m-a prins vecinul la vaca lui, după ce rezolvasem vreo două capre și o oaie rătăcită, și m-a alergat pe câmp, de am scăpat sărind pe sub gard la miliție. Asta nu-i nimic, dar odată le-am confundat cu pastilele de tuse, și alea albastre, și-am behăit o lună ca măgaru. Să nu uit: azi e luni? Iar m-am îmbrăcat cu pantalonii pe dos!
Al treilea domn (foarte sobru și preocupat), Mitică, om al muncii: pe Marin îl strică fața, așa că nici o șansă, iar Ciuli nici el nu știe când doarme și când doar moțăie, așa că problema e ca și rezolvată. Acasă spun că sunt de noapte, lui Nuți îi zic că bemweu e la reparat, cu tot cu șofer, așa că o să facem un tur romantic al Bucureștiului, cu tramvaiul 41, și, ca un cavaler ce sunt, o să-i las ei locul de la geam. Dup-aia, nu știu dacă să închiriez tot restaurantul la nea Nicu, sau doar salonul de sus. Tratația, o sută de coniac, aveam să iau de la Paul și a rămas acolo, două pungi de semințe, una de pufuleți, cu scobitori la pachet, cafea de la dozator, nu servim masa, că suntem la regim. Muzica, din partea casei, luminile mai stinse, am pus-o de dansul miresii. Să-l chem și pe Găbiță? Ăsta ne duce cu mașina, chiar dacă ia ceva la bord, mai spune o poezie, mai desenează o inimioară, dar dacă se dă la ea?
Al patrulea domn (stelist, distins, relaxat), Vasile, intelectual: eu am emoții cu Steluța și ăstora le arde de prostii, parcă n-au mai văzut în viața lor așa ceva. Ultima oară când m-am uitat la una ca dânsa, acu treijdeani, s-a prins soacră-mea și n-am văzut ciorbă la față mai bine de două luni, de mâncam numai covrigi cu apă și gulii de la aprozar. Poate să-i iau numărul de telefon pentru fi-miu, dar ăla e pretențios și nu-i plac nici blondele. Cel mai bine îi fac un pustiu de bine lui Motanu: pun poza lui Nuțica cu telefonul lui madam Macovei, o sună fraierul și își reface viața. Hai Steaua, hai România! Onoare muncii!

Later edit (by Găbiţă)

Iată şi poza adevăratului câştigător, şefu la bere şi la femei!

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

In balonul mic

          Iaca-ta ca a sosit timpul sa inauguram si balonul mic in acest nou sezon de toamna-iarna, chiar daca vremea a fost asa de frumoasa, cu o zi superba de toamna tarzie incat toti participantii la fenomenul de ziuacincea ar fi preferat sa joace afara, insa administratorul bazei sportive ne-a oferit doar balonul cel mic si umflat in care era mai racoare ca afara.
          Catalin, venind in masina cu mine la locul faptei, mi-a destainuit ca incepand de vinerea asta nu mai face alegeri cu nimeni, multumindu-se cu rolul de a fi ales ca oricare altul si s-a tinut de cuvant.
         Ne-am strans paisprezece "viteji" in balon, inclusiv cu Cristi care nu ne mai onorase cu prezenta sa de mai  multa vreme, evident, insotit de a sa celebra bicicleta. Am pierdut destul timp pana s-a reusit sa se faca alegerile, pana la urma, aceasta operatiune necesara fiind comisa de catre Gabita si Ely si din care au rezultat team-urile de mai jos.
          Echipa E: Tavi, Bebe, Paulica, Bete, Bogdan, Cata, Ely.
          Echipa G: Popica, Razvan, Stelica, Cristi-biciclistul, Mitica, Gabita, Vasea.
          Dupa parerea cronicarului, prima echipa a plecat ca favorita inca din start ca urmare a componentei reiesite din alegeri, Cata procedand inspirat de asta data. Raman la parerea mea, pe care am mai scris-o pe aici, anume ca echipa care are in componenta pe doi dintre cei trei "crai"(Cata, Ely, Gabita) are prima sansa la victorie si de cele mai multe ori a castigat, ceea ce s-a intamplat si acum.
Cu atat mai mult se intampla acest lucru cand in aceeasi echipa se regasesc cei doi carlani, Eli si Cata, care evident au de partea lor si apanajul tineretii.
          Rapiditatea combinatiilor dintre cei doi pomeniti mai sus a dus scorul la un 3-0 prin golurile reusite de Ely(2) si Cata(1). De partea cealalta eforturile lui Gabita si Cristi nu prea au avut succes si pentru ca Mitica nu a intrat prea bine in meci, ceea ce i-a si reprosat Gabita si unde mai pui ca doua suturi ale lui Gabita l-au nimerit pe nefericitul de Vasea care cu toate incercarile sale n-a putut sa "dispara" din calea lor, ceea ce a atras iarasi mania suterului care l-a trimis pe Vasea in aparare; de acolo Popica il trimitea in atac si tot asa incat i-a cam pierit cheful lui Vasea de fotbal. Totusi marcheaza si Gabita golul de 3-1, dar din pacate pentru echipa sa scorul ia proportii pana la un catastrofic 8-1 urmare a jocului bun practicat de carlani, dar si pe fondul unor greseli nefortate din apararea adversa.Majoritatea golurilor apartine tanarului si naravasului Ely. La acest scor de 8-1 intervine si accidentarea lui Gabita care paraseste terenul, dar o data cu el pleaca si Bete la scoala si se parea ca joaca noastra s-a incheiat dupa doar 45 de minute, mai ales ca intunericul incepuse sa puna stapanire pe balon, dar iata minune si lumina se aprinde, iar noi am continuat 6 la 6, dar mult mai lejer, parca fara nicio presiune. Vasea intra in poarta la schimb cu Popica care urca varf de atac, dincolo Tavi paraseste poarta pe care o ia in primire Cata cel care in aceasta a doua partida s-a limitat sa-si dirijeze coechipierii din poarta, mai ales pe Bogdan. Asa cum spuneam , aceasta a doua parte a disputei noastre a fost mai pasnica si parca fara miza, dar oricum mai echilibrata in conditiile descrise. Vasea a rezistat o perioada fara gol primit, chiar aparand cateva mingi expediate de Tavi, la poarta cealalta Popica marcand de vreo trei ori, astfel scorul ajungand pe la 6-4, dar tot in favoarea aceleiasi echipe, moment in care s-a considerat ca s-a jucat destul si am parasit arena.
          Dupa cateva momente de confuzie ne-am imprastiat pe la casele noastre dupa ce am aflat ca la Nea Nicu este inchis din motiv de spitalizare a acestuia, noi urandu-i insanatosire grabnica!
          PS1. Un sincer si calduros "La multi ani!" pentru colegii nostri cu prenume de sfinti ai zilei.
          PS2. Buna aceasta echipa Dinamo!











          

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Primele 90 de minute in balon

Vremea urata din ultima perioada a dat semnalul inceperii pregatirilor pentru ”sezonul sportiv-acoperit”. Gazda noastra din Agronomie a avut grija sa anvelopeze terenul mare, iar cel mic va avea si el foarte curand aceeasi soarta (a se vedea fotografia). Gurile rele debiteaza o ipoteza extraordinara. Cica de frica infrangerii, in varianta in care nu ar fi avut cum sa evite confruntarea cu adevaratii artisti de Ziua-5, ”particularii” (stiti voi la cine ma refer) au zorit gazda sa puna ”paravanul gonflabil” astfel incat sa fereasca disputa de privirile asistentei, copii, parinti si bunici aflati prin zona. De asemenea, afland ca Tavi intarzie si de aceasta data, ar fi profitat si s-au ”amestecat printre artisti” ca sa li se piarda urma, procedand la obisnuitele alegeri care preced fiecare meci. Asa ca la sosirea lui (16 fara 10), acesta a gasit pe teren echipele  

Pinguinii  Tavi , Bebe, Motanu, Paul, Vasea, Claudiu, Mitica, Catalin,
Pelicanii – Luci, Doru BT, Gaby, Stelica, Bogdan, Elly, Gabita,

si un  2-0 in dreptul pelicanilor. A intrat la pinguini si in foarte scurt timp tabela arata . . . 4-0. Toate aceste goluri, ca de altfel toate celalalte care s-au trecut in contul pelicanilor, au fost marcate doar de Gabita si Elly !! La acest scor Mitica sparge gheata (4-1), mandel intra in poarta in locul lui Paul si ”pasa proasta” a pinguinilor parea sa fi trecut. N-a fost deloc asa. In timp ce Cata, Claudiu si Capitanu fortau poarta aparata de Luci, cei doi golgeteri pelicani au continuat, pe contraatac, cu o noua serie de 4 goluri, majoritatea concretizate prin combinatii rapide si mingi plasate. Asadar 8-1. Spatiile generoase (se juca totusi pe terenul mare) si poarta, ”peste” ceea ce eram noi obisniuti pe terenul mic, au facilitat aceste realizari. Din acest moment jocul capata o turnura neasteptata. Pe fondul relaxarii pelicanilor si a dominarii din ce in ce mai accentuate a pinguinilor, golurile incep ca cada in cealalta poarta. Cu doar un gol primit si 8 marcate (Mitica inca 2g, Claudiu 3g si Cata 3g), pinguinii au egalat la 9 si au impins partida intr-o zona dramatica, in care jocul a continuat pana la final numai pe contre si cu goluri magnifice. Desi au surmontat ecartul, pinguinii n-au condus niciodata. Sunt convins ca daca ar fi reusit sa ia avantaj macar o data, nu ar mai fi pierdut partida. Au combinat mai mult, au avut ocazii, iar trendul ascendent din a doua parte a intalnirii se constituia si el intr-un atuu  foarte important in acest sens. Vineri, pelicanii datoreaza victoria lui Elly. A mai fost egal la 10, 11, 12. Dupa fiecare egalare, Elly a marcat goluri fabuloase, cu suturi imparabile din pozitii si situatii imposibile, care pur si simplu au oprit drumul spre victorie al pinguinilor.  A mai urmat 14-12 si la final 14-13 pentru pelicani.
            Pe parcurs, Vasea a trecut in poarta, iar Doru i-a luat locul lui Luci. La pelicani au mai marcat Claudiu, Cata din penalty, Razvan (sut splendid, la semiinaltine, din pozitie centrala, dupa o respingere din careul advers) si mandel. Aproape de final, Doru a parasit terenul pentru ca i-a sunat clopotelul, Gaby a intrat intre buturi si un pinguin s-a transformat in pelican (nu imi amintesc cine a fost-poate Bebe?).  
          Nocturna din balon s-a aprins cand meciul s-a incheiat si nimeni altcineva nu a mai intrat pe teren ?!