sâmbătă, 26 aprilie 2014

Ellynotii versus Catalinestenii!

          Initial am vrut sa scriu "Cronica de dupa Suleyman Magnificul", dar oboseala si insatisfactia rezultatului m-au determinat sa aman "obligatia" scrierii acestei cronici.
          Am avut parte de o vreme splendida pentru fotbal,cer noros,putina racoare si chiar cativa stropi de ploaie; la inceput a deranjat putin vantul. In aceste conditii s-au prezentat la teren nu mai putin de 17 combatanti si sarcina distribuirii acestora in cele doua echipe si-au asumat-o Elly si Catalin, de unde si ideea titlului acestei cronici. Asadar iata cele doua formatii.
          Ellynotii: Gabita, Bebe, Razvan, Bete, Tavi, Lucica, Mitica, Elly.
          Catalinestenii:Nelu-Bronson, Paul, Gabi, Stelica, Bogdan, Catalin, Vasea, Popica(era sa scriu Lava...), Cristi-gaze.
          Trebuie spus ca, initial, Mitica a fost ales la catalinesteni, insa constatandu-se ca acestia erau deja noua la numar fata de opt ceilalti si ca Gabita va sta in poarta s-a considerat ca este necesara o mutare pentru echilibrarea echipelor, astfel ca Mitica a trecut la ellynoti si Bogdan la ceilalti.
          Inceput in tromba pentru catalinesteni care deschid rapid scorul dupa o combinatie intre Cata, Cristi-gaze cu pasa reusita catre Vasea care reia dintr/una cu stangul in poarta aparata de Gabita "prin singurul loc prin care putea trece balonul" conform spuselor portarului; asaltul continua si dupa altor doua pase marca Cristi, scorul se face 3-0 prin golurile lui Popica. Autosuficienta si inceputul neintelegerilor intre cei patru de mai sus pe fondul ratarii unor combinatii au inceput sa-si faca efectul si incet, dar sigur, adversarul a revenit in joc si scorul s-a strans pana la egalare la cinci, cand Gabita a iesit in camp(cam atunci cred) si diferenta a inceput sa creasca in favoarea ellynotilor.De la 3-0 pentru cata..., scorul a evoluat cam asa:3-1,3-2, 4-2, 4-3, 5-3. 5-4, 5-5 si tot asa pana la 11-5 pt. ellyoti, cu o scurta revenire a catalinestenilor pana la 11-8, dar imediat se face 12-8, scor final dupa parerea mea, insa Cristi a zis dupa meci ca a fost 13-8, iar mai tarziu la carciuma a "decretat" ca ar fi fost 14-9. Oricum,toate aceste ultime trei  scoruri "finale"  reflecta acelasi lucru si anume victoria ellynotilor la 4,5 goluri diferenta. Pentru echipa invinsa au marcat:Cristi(3g)si 4 pase de gol dupa propriile sale spuse, Vasea(1g), Popica(3g) si restul de 2-3 goluri, Gabita, cu unul splendid la vinclu.La echipa invingatoare s-au inscris la gol: Bete(1g), Mitica(2-3g) si cuplul Elly-Gabita, grosul de goluri, vreo zece la numar. De semnalat plecarea mai devreme a lui Paul, dar meciul era cam jucat atunci.Se poate spune ca omul in plus al catalinestenilor a fost o amagire; daca ramanea  Mitica, poate ca ar fi contat. Asa ca avand trei oameni mai slabi(fara nominalizari) din start fata de doi la ceilalti si cu trei oameni de combinatii si de gol in tabara ellynotilor, fata de doi la partenerii de intrecere,nu era greu de ghicit cine are sanse mai mari de victorie.Nu este mai putin adevarat ca Bete a avut niste interventii foarte bune in poarta si in cateva randuri echipa inimosului Cata a avut si  ghinion: penalti in bara, Cristi sut in bara, Popica cu ratari incredibile si alte faze cand mingea, pur si simplu, refuza sa intre'n ate. S-a jucat mult peste timpul alocat, pana pe la vreo 17.50, ceea ce pentru cei mai in varsta a contat, efortul depus a fost resimtit si poate s-ar mai fi jucat daca nu am fi fost "poftiti" afara de catre un administrator al bazei sportive pentru comportament nesportiv, ca sa ma exprim elegant. Ne paste pericolul de a fi expulzati din Agronomie, daca 3-4 colegi de-ai nostri nu inteleg sa se comporte civilizat, fara urlete si mai ales, fara injurii.
         
          Consider ca iesirea lui Gabita in camp si conlucrarea foarte buna cu Elly au determinat rezultatul final.  Concluziile au fost trase la Nea Nicu cu echipa mare completa(am fost 11 consumatori,6 ellynoti si 5 catalinesteni; si aici au fost in avantaj)!
                     

marți, 22 aprilie 2014

Adevărat a-nviat!

Ploaie deasă şi persistentă, dar juniorii erau în vacanţă, aşa că am avut balonul mare la dispoziţie. De altfel, cei din grupul nostru au fost singurii abonaţi care s-au prezentat la teren în Vinerea Mare. Spre deosebire de anul trecut, de data asta n-au fost probleme de efectiv, cu câteva păsări rare, plus nişte băieţi "new-entry".
Au fost două meciuri, pentru că prima dată s-au greşit alegerile atât de flagrant, încât nici nu mai are rost să transcriu componenţele la care au ajuns Cristi-gaze şi Ely. Este suficient să spun că eu (Găbiţă), sosit când echipele erau deja în terenurile lor, am intrat la prima vedere în echipa care urma să i se opună celei cu Ely şi Mihai, dar nu, aveam să aflu că şi eu eram în partea cealaltă! După vreo 15-20 de minute scorul era 4-2, dar cu motoarele turate lejer, aşa că Motanu a pus piciorul în prag şi s-au făcut alegeri noi.
A fost rândul meu să le greşesc, alegând apărători în neştire, ceea ce, pe terenul şi la porţile astea, s-a dovedit a fi o carte necâştigătoare:

Echipa cu tracţiune pe spate - Paul, Bebe, Motanu, Stelică, Beţe, Găbiţă, Ely + un băiat cu ochelari
Echipa cu tracţiune pe faţă - Bronson, Mihai-T, Cătălin, Andrei (fi-su lui Paul), Mitică, Cristi-gaze, Popică + un băiat care mirosea a vin.

Ca să vă faceţi o idee, băiatul cu ochelari ştia ceva cu mingea, putea s-o recepţioneze corect şi s-o dea înapoi, dar avea o condiţie fizică sub cea a lui Robert, în timp ce băiatul care mirosea a vin avea fizicul lui Virgil, nu şi randamentul.
Începutul a fost veleitar pentru prima echipă, cu câteva devieri norocoase, dar n-a durat mult până ofensivii şi-au intrat în mână. trecând la conducere în general cu 2-3 goluri, de vreo două ori chiar 4. S-a terminat cam 10-7 pentru ofensivi, deşi s-ar mai fi putut juca dacă unii nu erau prea grăbiţi, dar în Vinerea Mare cele rele să se spele. Bronson trebuie menţionat în mod special, a fost uimitor la poarta mare, plasat mereu excelent la şuturile pe sus, punctul culminant fiind o paradă în situaţie de unu la unu cu Ely, apoi având şi şansă la o bară a mea după o cursă pe stânga (ambele erau ocazii bune de a reintra în meci, când eram conduşi cu unul sau două goluri). Ca marcatori, toţi jucătorii de câmp ai ofensivilor, cu excepţia băiatului cu vinul, au dat un gol sau două, în timp ce dincoace băiatul cu ochelari a fost mai eficient, 2 goluri, la fel Ely şi cu mine, plus Motanu - o bucată cu călcâiul.
În încheiere, încerc o descriere a reuşitei lui Cristi-gaze, care concurează la golul anului: a fost un voleu lateral din cădere, dar a lovit mingea piciorul mai apropiat de poartă (!), rezultând o boltă la colţul lung... Dacă ar fi scris cronica Mihai Tensimanu, l-ar fi putut numi voleu cu reverul! :)

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Ziua portarilor

După o lungă perioadă de dispute neîntrerupte, vinerea se anunța o zi fără prea mari perspective fotbalistice. Balonul mic era istorie, în cel mare aveau programare copiii, la ora meciului se anunța ploaie. Ca să fie tacâmul complet, mulți protagoniști stăteau sub semnul îndoielii, sau, mai rău, erau dați ca absenți siguri: Găbiță a dat sfoară-n țară că nu servește, Ciufulică își număra ouăle, Siliboa vroia și el să și le numere, dar mai întâi trebuia să le și găsească, Tavi își dăduse șorțulețul la remaiat și îi era rușine să apară în muțunelul gol, tanti Paulina nu le are cu apa, decât, cel mult, în vin, bașca o ploaie mocănească m-a întâmpinat la ieșirea din casă. Asta a fost să fie, zic,  facem prezența, vedem că nu ne-am strâns destui, declarăm ziua pierdută, iar doritorii se duc la cârciumă.
Când colo, surpriză. La teren vremea era superbă, Găbiță fentase el pe cine știe și era prezent, Gabi așijderea (deși Mitică se cam rușinase să-l sune, din motive de umezeală), Mihăiță Hănescu ne-a făcut și el o surpriză, așa că am ieșit paisprezece la numărătoare, taman bine pentru terenul mic. Ca de obicei în ultima vreme, s-a procedat la alegeri,ca să aibă loc toată lumea. Iată și ce a ieșit:
Rațele: Bețișor, Marinică, Găbiță, Motanu, Eli, Bogdan, Cristinel
Porumbeii: Gabi, Paulică, Bebilă, Stelică, Cătălin, Mitică, Mihăiță
Știu c-am fost unul dintre jaloane, am dat de vreo trei ori pe lângă minge, de  două peste gard, o dată am pus și mâna, iar în rest prea multe nu-mi amintesc. Mihăiță a dat primul gol, cu capul, Rațele au întors scorul la 2-1, după care Porumbeii au ajuns ei la 3-2. Aici s-a decis meciul, Marinică (cu mare ghinion la o fază lucrată, când a dat în bară) intrând în  poartă în locul lui Bogdan. Deși găinetele a luat aproape imediat un nou gol, mutarea s-a dovedit superinspirată, pentru că apoi a apărat ca în transă. Găbiță a venit în spate după mingi, Cristinel s-a băgat mai mult la construcție și, după un joc pe contre, partida s-a încheiat cu un echitabil 4-4, ceea ce înseamnă pace și prietenie pentru încă o săptămână. Meritul cel mare revine însă portarilor, Gabi reușind un meci impecabil și confirmând zicala că un portar bun este ajutat și de noroc, cum a fost de altfel la cele aproape zece bare "reușite" de Rațe, prin cinci (!) jucători diferiți, iar Marinică (zis și Lăbuță, probabil pentru priza sa deosebită...) salvându-și echipa în două situații de unu la unu cu Hănescu.
În rest, nimic deosebit. Băieții cuminți s-au dus spre casă, clasa mijlocie a servit la terasă iar proletarii la nea Nicu. Marea inspirație a fost că s-a plecat devreme, altfel ne prindea înfrângerea Stelei la cârciumă și ne luau milițienii în balon...

PS: Operațiunea cu număratul pare să se fi terminat până ieri seara, atât Ciuli cât și Siliboa contactându-ne telefonic. Ne bucurăm pentru ei și sperăm să nu uite iar rezultatul până săptămâna viitoare.

duminică, 6 aprilie 2014

Zi cu soare

Vineri a fost o zi superba de fotbal, zi de vara, cu o temperatura de peste 15 grade si cu baieti dispusi la efort. 
Echipele au fost facute de Cristi Normalul (Gaze) si Gabitza, in urmatoarea componenta:
Echipa 1: Cristi (Gaze), Cristi biciclistu, Stelica, Nea Gabi, Tudor, Cata, Bebe, Tavi, Vasea
Echipa 2: Gabitza, Ely, Popescu, Luci, Motanu, Doru Bete, Paul, Mitica, Bogdan
            Chiar daca vremea a tinut cu noi, se pare ca terenul de afara, din spatele terenului de iarba, nu este agreat de majoritatea participantilor. Dimensiunile lui si faptul ca nu este ingradit, ne incurca foarte mult. Daca data trecuta portile au fost mari (in jur de 4m) si aproape orice sut pe poarta (bine plasat) era gol , acum s-a jucat la porti de handbal unde reusitele au fost mai rarutze, dar dragutze. Echipa 2 a intrat mai bine in meci si a marcat prin Popica si Gabitza 2-0. La un corner care nu anunta nimic, Cristi reuseste o foarfeca frumoasa pe care inegalabilul (dai un cico) Vasea o transforma in gol. In scurt timp reusim sa egalam, gol Cata si reusim sa trecem si la conducere prin golul lui Vasea (corner batut la coltul sucurt si Sile intra cu ea in poarta). Echipa 2 reuseste egalarea cu un sut frumos din afara careului prin Gabitza, asta fiind ultima egalitate intre cele 2 echipe. Tabela s-a modificat pe rand 4-3 (Cristi), 5-3 (Cata), 5-4 (Mitica), 6-4 (Cristi), 6-5 (Motanu) si scor final 7-5 (Cata). La acest rezultat a contribuit pe rand : Cristi (foarte bun la preluari, excelent la finalizare), Bicilistu (exact pe aparare dar te darama psihic prin trageri de timp…adversarii cred ca au fost nemultumiti), Stelica (ii dau un 10 din toata inima, bravo!!!), Nea Gabi (portar de nota 10), Tudor (nu s-a miscat rau in poarta, in teren a fost doar la numar avand o ruptura pe femurali), Cata (lasam la aprecierea altora), Bebe (foarte bun, doar 1 greseala – stie el unde), Tavi (joc foarte bun, tinaind cont de recuperare, ghinion la finalizare), Vasea (cel mai mare atacant al fotbaluluideziuacincea ), Gabitza (cel mai bun de la ei ), Ely (cel mai slab de la ei), Popescu (esti pe drumul cel bun, ai marcat, ai aparat, ai si luat, e bine ca nu prea ai injurat ), Luci (se putea si mai bine), Motanu (Ce cauti tu mereu in atac???), Bete (o bomboana de baiat cu adversarii, nu ti-a iesit nimic), Paul (din partea mea are nota de trecere), Mitica (nu stiu ce se intampla cu tine dar de ceva timp … , slabut, foarte slabut), Bogdan (foarte bine, ai sutat, ai pasat, ai fost in picior). In speranta ca nu am deranjat foarte mult asistenta prin aceste pareri (subiective), va doresc o saptamana usoara !!!