luni, 29 aprilie 2013

Avansaţi în grade

Trecere prea bruscă la vară, s-a jucat la bustul gol, aşa că ne-am făcut rost de primul strat de bronz înainte de vacanţa combinată, 1 Mai + Paşti. Înaintea noastră intraseră pe teren 3 băieţi de la tenis, ca să tragă şi ei la poartă până le începea antrenamentul. Cum unul dintre ei era Silviu, fostul coleg al lui Mihai T, care a mai jucat o dată sau de două ori la pinguini, i-am cooptat la fotbalul nostru, că oricum nu eram prea mulţi (după etapa trecută, lista indisponibililor s-a completat cu Beţe, accidentat mai serios decât ne aşteptam). Fapt e că am putut juca 7 la 7 după mult timp, deşi ceilalţi 2 tenismani, care erau juniori, s-au dovedit paraleli cu fotbalul:

Echipa 1: Viorel Blondu, Bebe, Motanu, Stelică, Găbiţă + Silviu şi Junior1
Echipa 2: Luci, Paul, Popică, Mitică, Claudiu, Ely + Junior2

Cristi îşi anunţase şi el sosirea după ora 4, aşa că un prim meci s-a jucat până la plecarea tenismanilor. A fost unul destul de disputat şi s-a încheiat cu 5-3 pentru Echipa 1, cu Silviu autorul unui poker de goluri, toate din pasele mele (un "cap" din corner, celelalte reluări din careu). Cum-necum, Juniorul de la noi a plesnit o minge rătăcită în faţa careului, surprinzându-ne pe toţi cu şutul de gol care i-a ieşit. Dincolo, am reţinut insistenţa la şut a lui Mitică, din orice poziţie şi orice distanţă, până la urmă reuşind un gol cu capul! Ely şi Claudiu au înscris şi ei câte o dată.

Când tenismanii au plecat la antrenament, Cristi nu apăruse încă, aşa că Echipa 1 a început al doilea meci cu om în minus, care cântăreşte greu la 5 contra 6. Ca să facem cât de cât faţă, Blondu a trecut în câmp, dar tot am fost dominaţi şi conduşi cu 1-0 (Ely, cred...), egalarea venind cu destul noroc, spărgând şi eu gheaţa după o minge bâlbâită de apărarea adversă. În fine la scorul ăsta a apărut şi Cristi (la berea de după meci, cu creierul încă nerăcorit suficient de bere, credeam că la momentul respectiv conducea tot Echipa 1, dar am reconstituit ulterior, la rece). Cristi ar fi trebuit să intre la Echipa 1, dar lumea de la Echipa 2 s-a împotrivit, aşa că până la urmă a intrat dincolo, la schimb cu Mitică. Dar tocmai pentru că Mitică a acoperit mijlocul terenului, am putut juca mai avansat şi am înscris două goluri aproape identice, după curse pe stânga la care am driblat tot şi am trimis din unghi în poarta goală. A mai dat şi Blondu un gol şi iată-ne ajunşi la un nesperat 4-1! Dar până aici ne ţinuse benzina, Echipa 2 a început să ne călărească, însă nu a reuşit să convertească în goluri decât puţine dintre ocaziile create (un gol frumos a dat Popică, un cap din afara careului, deloc puternic, dar plasat lângă bară). Scorul s-a făcut 4-3, şi când ne ardea mai mult, nu numai soarele, Mitică a găsit plasa cu un şut frumos de la distanţă (deci nu degeaba şi-a reglat tirul în primul meci!). Dar Echipa 2 nu ne-a slăbit, imediat a redus iar la 5-4 - nu mai ştiu cine a dat, eram prea ocupat să respir... Cel puţin pentru mine, fluierul antrenorului de juniori a venit ca o izbăvire, chiar dacă se pare că a fost cu 4-5 minute mai devreme. Oricum e mai bine să ne dea un neutru stingerea, decât să plece unii când li se năzare, iar ceilalţi să facă spume!

Data viitoare, de Vinerea Mare, trebuie să facem apelul din timp. Care poate veni, să se anunţe inclusiv aici. Dacă ne strângem, promit să vin de la mare în ziua jocului! ;)

vineri, 19 aprilie 2013

1614, număr de sms

Tarif unic în toate rețelele 1 euro plus TVA, dacă răspundeți cu NU la întrebarea "de când n-a mai înscris Mitică la mireasă" sau cu DA la întrebarea "cine umblă cu un deget în nas și altul în gură, Luci sau Vasea" puteți câștiga un balon promoțional, doar un pic folosit, cu gust de căpșune.

Tot un fel de căpșunată (sau căpșuneală, că cam tot aia e...) a fost și meciul de astăzi. Ca de obicei în ultima vreme, de cînd Șorțuleț, Cătălin și alți pelicani de soi servesc doar la televizor, s-a procedat la alegeri. Acuma, se pare că n-au fost chiar cele mai corecte cu putință, dat fiind că Găbiță le-a aruncat o ciungă și două acadele fraților și a fost lăsat să-și aleagă singur echipa, atât cât l-a dus mărinimia. Chestiune pe care n-am cunoscut-o inițial, când m-am trezit stingher într-o echipă cu bunici și cu nepoți, de nu mai știam care servesc pastile de potență și care supozitoare. Partea și mai puțin plăcută s-a dovedit a fi telefonul primit de la prietenul Căpitanului, "Papuci de plastic", care gungurea că ne putem baza (!) pe el după orele patru trecute nefix, dar probabil că s-a eliberat o tarabă-n târg și a avut și omul unde să-și facă somnul (de trezie, că de frumusețe nu poate fi vorba la băiatu), așa că ne-am ales și cu un jucător în minus la purtător. Luați de priviți ansamblul baletului:
Black and White Spiders: Luci, Vasea, Răzvan, Claudiu, Eli
Pinky Monkeys: Paulică, Bebe, Bețe, Stelică, Mitică, Găbiță
Toată montarea nu părea a fi de un prea bun augur, dacă e să ne luăm după câteva elemente de logică. Omul în plus urma să se vadă mai devreme sau mai tărziu, cei doi bunici, firi mai milostive de felul lor, era clar că vor deșerta tolba cu cadouri (ceea ce s-a și întâmplat, ca dovadă c-am mai îmbătrânit cu cel puțin o săptămână!), plus că în caz de handicap pe tabelă Eli putea s-o țină, ca o adevărată primadonă, din leșin în leșin. Că n-a ieșit așa meritele sunt în mare parte ale defensivei maimuțești, cantautoare la cel puțin șase-șapte goluri, dintre care vreo câteva la rând. La 9-6 pentru geronto-juvenili Bețișor s-a accidentat și jocul părea a fi o simplă formalitate. Aici intervine însă geniul lui nea Paulică, servit  la acea fază de prietenul său Motanu cu un gol de la Piața Matache, manevra sa fiind însă una de mare efect. În loc să se uite după domnișoare, așa după cum pe nedrept a fost bănuit, el trata cu Blondu (vechi amic cu Gigi și Mese, aflat pe marginea terenului) cooptarea în echipă, ceea ce de altfel s-a și întâmplat. Din păcate pentru fofârlici un pic cam prea târziu, pentru că s-a reușit doar ca de la 15-9 să se închidă sesiunea la un ultrameritat 16-14. Iar dacă tot vorbim de sesiune, să-i ținem pumnii lui Mitică, care după ce se pare că n-a trecut clasa săptămâna asta a și fost convocat de mentorul său la o ședință cu părinții. Așa că data viitoare s-ar putea să-l vedem tuns...

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Fluierati de un arbitru!

          In sfarsit, o zi frumoasa de primavara cu cca. 21 de grade,insa din pacate se prezinta pe sinteticul mic din Agronomie doar 12 "magnifici",dar si un arbitru adus de Gabita,insotit, la randul lui, de simpaticul si istetul sau fiu,Matei,aflat in vacanta.
          Se alcatuiesc cele doua entitati fotbalistice.
          Echipa 1: Popica, Bebe, Stelica, Mitica, Claudiu si irezistibilul Gabita.
          Echipa 2: Lucica, Razvan, Paul, Cristi, Ely-individualistul si batranul Vasea.
          Arbitrul ne atrage atentia sa  ne oprim din actiune doar la auzul fluierului sau. Eu,cel putin, am fost incantat ca suntem arbitrati,dar pe parcurs acesta a "reusit" sa irite, ba chiar sa enerveze ambele tabere, mai ales prin maniera de interpretare a henturilor si a unor faulturi; era cat p-aci sa-l "fluieram" noi pe arbitru.
          Echipa 1 a inceput in tromba cu trei actiuni initiate de Gabita si continuate cu "mingi puse pe tava" pe care le-a finalizat in stilu-i caracteristic, Mitica.
          Dupa acest dus rece(3-0), echipa 2 isi revine si ia conducera cu 4-3 prin reusitele lui Cristi si Ely.
          Insa,in economia jocului s-a dovedit ca un "trio"de atac este, de cele mai multe ori,mai bun si mai eficace decat un "duo".Asa ca tridentul Gabita-Mitica-Claudiu se impune treptat prin jocul lor mai combinativ in fata celor doi mohicani Ely si Cristi,primul "remarcandu-se" printr-un individualism pregnant, nervozitate excesiva si prin multe reprosuri adresate colegilor.
          In aceste conditii, scorul ajunge la 10-6 in favoarea lui "Mitica", tensiunea crestea in tabara adversa,moment in care Gabita o lasa mai moale, dribland la infinit si pe acest fond, echipa 2 revine pana la 9-11, pentru ca in final scorul sa fie 13-10(probabil) in favoarea echipei unu.
          Autorii golurilor(cu aproximatie): Mitica 5g,Gabita 5g si Claudiu 3g pentru echipa 1 si Ely 5g, Cristi 3g si cu voia dvs.,Vasea 2g.
          Asta a fost pe scurt istoria acestui meci. Cat despre mine,pot sa fiu multumit ca am jucat deja doua partide si lucrurile, se pare, merg in directia buna; in plus,am marcat si primele doua goluri cu reluari din fata portii la pasele primite de la Cristi,respectiv,Ely.
          Interveniti,adaugati,completati si comentati,comentati,comentati...          

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Bucuria revenirii pe gazon

                                   
          Iata, ca dupa aproape un an de absenta din Agronomie, am revenit pe teren;pe 14 aprilie 2012 am suferit o intindere in fesa stanga care avea sa ma tina pe tusa o lunga perioada.Dupa acest meci, Gabita a scris cronica"Porti mari in Vinerea Mare" si chiar daca am fost nevoit sa parasesc terenul accidentat am avut o mica satisfactie ca echipa Pinguinilor in care am jucat a invins cu 6-4. Pe 13 iunie 2012 am avut acel accident cu caderea pe scari la Metrou si convalescenta s-a prelungit toata vara; am mai avut o tentativa de revenire pe 8 sept.2012 si chiar daca amicul Razvan a dat titlul cronicii "Intoarcerea Marelui Alb",problemele de la coloana cervicala mi-au amanat revenirea pana vineri 5 aprilie 2013.
          Asadar un nou meci intr`o zi de vineri, care de data aceasta a fost destul de placuta cu 16-17 grade,dar si cu  o burnita usoara in partea a doua a disputei.
          Cei 14 combatanti au combatut astfel:
          Echipa Pi: Bebe, Popica, Stelica, Virgil, Bete, Gabita si Ely.
          EchipaPe: Vasea,Paul,Razvan, Claudiu, Tudor, Cristi si Mitica.
          Faptul ca Ely si Gabita au jucat in aceeasi echipa, s-au inteles si s-au completat aproape perfect si ambii au prins o zi foarte buna a contribuit decisiv la victoria echipei lor.
          Prima parte a meciului s-a incheiat cu vreo 7-1 in favoarea  lui Gabita-Ely care au marcat toate golurile,daca nu ma insel.  
          Dupa plecarea lui Tudor a trecut Bete la "Pe"  si s-a pornit de la 0-0 si disputa a fost mai echilibrata, a inceput si Cristi sa marcheze si chiar Motanu a dat vreo doua bobite ,eu am mai respins cate ceva din postura de portar,scorul acestei parti fiind aproape egal.
          S-a depasit timpul regulamentar jucandu-se pana la 17,45,cand am parasit terenul.
          Bucuria revenirii si mai ales revederea dupa atata timp a partenerilor de intrecere a fost mai mare decat insatisfactia infrangerii echipei in care am jucat,dar nici nu putea fi altfel in conditiile date.
          Va rog sa interveniti cu completari,autorii golurilor etc.
          Razvane si mai ales Gabita,va cer scuze ca nu v-am anuntat ca scriu cronica si poate ati ramas surprinsi...